dinsdag 3 juni 2014

Natio U-20 loot Haïti, Turks & Caicos en St. Lucia


De Surinaamse selectie voor voetballers onder de 20 jaar moet in juli WK–kwalificatiewedstrijden spelen op Haïti. Samen met de Turks & Caicos Islands, St. Lucia en het gastland strijden de ploegen om een plek in de volgende ronde op weg naar de FIFA U-20 World Cup 2015 in Nieuw-Zeeland.

Het team van bondscoach Roberto Gödeken zal eerst de Caribische kwalificatie moeten overleven om uiteindelijk de eindronde in Nieuw-Zeeland te kunnen behalen. Bij de vorige editie van dit toernooi strandde Natio in de laatste Caribische ronde. In de eerste ronde werd toen gewonnen van St. Vincent & the Grenadines (1-0) en Trinidad & Tobago (3-0). Van Guyana werd met 2-1 verloren. Dit verlies zette zich door in de volgende laatste ronde. Toen werd verloren van Cuba (2-1), Jamaica (3-0) en Antigua & Barbuda (3-1).

Gezien de recente behandeling van de nationale vrouwenselectie is SVB-voorzitter John Krishnadath niet blij met Haïti als gastland. De dames werden in containers (foto) ondergebracht, terwijl de standaarden van de Wereldvoetbalbond (FIFA) voorschrijven dat landen in tenminste een drie sterren hotel moeten verblijven.

Krishnadath wil niet dat hetzelfde de U-20 selectie overkomt en gaat daarom opnieuw afspraken proberen te maken met de voetbalbond van Haïti. Hij weet nog niet welk standpunt de SVB zal innemen als blijkt dat de Haïtianen geen garanties kunnen bieden. Terugtrekken is geen optie, omdat daar consequenties aan verbonden zijn. De voorzitter denkt daarbij aan de fikse boetes die kunnen worden opgelegd.

3 opmerkingen:

 1. Fawaka raj-g. Een vraagje hoor ..ik las dit week nog ergens dat de PSA wet I'm gebruik is gesteld?wat beteknt dit voor onze voetballers in europa? Kunnen ze dan voor Su uitkomen??

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee. Met de Wet PSA kan je een "status" verkrijgen. Volgens FIFA-regels heb je de "nationaliteit" nodig van het land dat je wilt vertegenwoordigen. India heeft ook een dergelijke status, zij kunnen ook geen spelers gebruiken van Indiaase afkomst uit bijv. Engeland.

   Verwijderen
 2. Ik las in een van de kranten dat de U20 selectie van Coronie met 2 - 1 heeft gewonnen van de Natie U20. De technische staf heeft toen 6 spelers uit Coronie toegevoegd . Is dat niet te laat, en bet your life zijn er nog meer talenten in de andere gebieden.

  BeantwoordenVerwijderen

Games