Aron Winter pleit voor dubbele nationaliteit

Voormalig Oranje-international Aron Winter (foto: links) vindt het jammer hoe het huidige voetbal van Suriname er voor staat. Hoewel Winter...


Voormalig Oranje-international Aron Winter (foto: links) vindt het jammer hoe het huidige voetbal van Suriname er voor staat. Hoewel Winter altijd is uitgekomen voor het Nederlands elftal is hij Surinamer in hart en nieren. "Ik vind het gewoon een fantastisch land. Ik hou van me land, ik voel me er thuis, ik ben daar ook thuis, ik spreek de taal en ik vind het eten lekker. Ik vind het gewoon mooi", somt hij op.

Nu het WK voetbal aan de gang is, vindt Winter het extra jammer dat het tot nu toe niet gelukt is dat Suriname deelneemt aan het WK. De grote vraag is, wanneer gaat dit gebeuren. "Ik hoop dat het ooit zal gebeuren. Het belangrijkste is, wil men in Suriname structuur krijgen en ook mee willen strijden om in ieder geval de kwalificatieronde door te kunnen komen?" Als Suriname dat wil moet er volgens Winter heel veel gebeuren.

"We zijn al heel veel jaren bezig samen met de Nederlandse Voetbalbond om daar de Surinaamse Voetbalbond te helpen op alle gebieden. Het is altijd heel erg stug en altijd maar afwachtend vanuit de SVB, dat vind ik wel jammer. Hoewel ik de nieuwe SVB nog niet ken", gaat de geboren Surinamer verder.

De mentaliteit lijkt ook een onderdeel van het probleem te zijn. "Ik vind het jammer, want ik ben er van overtuigd dat in Suriname veel kwaliteit zit, alleen men moet leren om een keer met elkaar te willen samenwerken en de krachten samen te bundelen om tot iets te kunnen komen. Dat is nog steeds niet aan de orde. Het is altijd maar 'ikke ikke en de rest kan stikken', dat vind ik heel erg jammer. Terwijl wij heel veel talent hebben."

"Het is niet alleen talent", gaat de voormalig middenvelder van AFC Ajax verder. "We moeten er voor zorgen dat de infrastructuur, het niveau, de voetbalkennis en zo veel andere dingen op een hoger niveau komt, door bijvoorbeeld workshops te geven. Als dat zal gebeuren, denk ik dat Suriname ooit eens hoop ik net als in de jaren 60 en 70 het goed zal doen met de kwalificatiewedstrijden in de regio."

Een van de belangrijkste veranderingen zou volgens Winter moeten zijn dat de Surinaamse regering de dubbele nationaliteit toekent aan Surinaamse Nederlanders. Voetballers met een Surinaamse achtergrond in Nederland zouden dan ook voor het Surinaamse nationale team uit kunnen komen. "Als je daar een uitzondering van kan maken dat jongens met een Nederlands paspoort, als je daaruit de mogelijkheid kan krijgen om die jongens te gebruiken voor het Surinaams elftal, denk ik dat je een geweldig elftal kan krijgen. Niet alleen jongens vanuit Nederland, maar ook in combinatie met de huidige spelers van het Surinaams elftal, daar een mix van. Er zijn heel veel Surinaamse jongens in Nederland die echt heel goed kunnen voetballen."

Het probleem heeft volgens Winter altijd bij Suriname gelegen. "Ik bedoel we hebben er alles aan gedaan en nog steeds eigenlijk om met elkaar samen te werken en met elkaar projecten of anderen dingen voor elkaar te krijgen, maar het is allemaal vanuit mijn ervaring dat het altijd maar moeizaam gaat. Ik vind, probeer nou de krachten te bundelen. Dat hebben wij geprobeerd, dat heeft de familie Seedorf ook geprobeerd, het is allemaal op een laag pitje gekomen doordat er altijd wel een beetje tegenwerking is geweest", jammert de oud-speler van o.a. Internazionale en Lazio Roma.

"Misschien dat het nu verandert met het huidige bestuur. Ik hoop het. Ik val niemand af, dat wil ik absoluut niet. Ik vind het alleen maar jammer dat je nu zo veel jaren verder, je al veel verder had kunnen zijn dan dat je er nu voor staat." Winter wil zich altijd blijven inzetten om te helpen het Surinaamse voetbal te verbeteren en misschien Suriname wel naar een WK te leiden.

Het interview met Aron Winter, is in de onderstaande video te bekijken.COMMENTS

BLOGGER: 12
 1. Nu het grootste evenement in de wereld om de hoek word gehouden is de roep om een dubbele nationaliteit met volwaardige rechten in een oerkreet veranderd!

  Wij Surinamers willen en hopen ook dat ons land met zo verschrikkelijk veel aan sporttalent ook eens op dit mondiale toernooi verschijnt en een goede sier maakt!

  Hoelang kan men deze oerkreet nog negeren? Is het fout als je als Surinamer waar ook ter wereld woonachtig, wenst dat je land op het grootste evenement ter wereld verschijnt!!

  Wij Surinamers zijn 1 of we nou in Nederland wonen of in Suriname, we zijn 1 en ondeelbaar. Ik juich het daarom ten zeerste toe dat een grote Surinaamse voetballer als Aron Winter een zo'n belangrijke uitspraak doet!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het probleem van het probleem is altijd het probleem Suriname geweest!!
   Waarom wil Suriname geen dubbele nationaliteit geven aan haar eigen mensen, waarom is de grote vraag?

   Door deze absurde attitude hebben wij als Suriname een land dat decennia achterloop op de rest van de regio in doen en laten!

   Verwijderen
 2. Maar ik vind ook dat het niet alleen bij zulke goede uitspraken moeten blijven.Ik bedoel,is er dan niet meer wat de (oud) proffesionals van Surinaamse afkomst kunnen doen?Om maar iets te noemen,gezamelijk met bijvoorbeeld Seedorf,Davids,Winter,Stanley Menzo plus een groot aantal oude en nieuwe spelers proberen een toenadering tot de Surinaamse regering te zoeken?Er moet echt iets gebeuren!We beseffen dat de SVB een grote verantwoordelijkheid heeft en eigenlijk is het aan hun om met dergelijke voorstellen te komen,maar aangezien dit maar weinig gebeurd,ben ik bang dat wij als Surinamers met z'n allen + onze oude en nieuwe topspelers de SVB en al helemaal de Surinaamse regering des te meer onder druk zullen moeten zetten om hen zo ver te krijgen dat ons land eindelijk eens in de toekomst als een geldende groot voetbalmacht zal gelden in de wereld!We zijn een klein land met maar we hebben de potentie om elk ander land te verslaan met de talenten die we hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mensen we moeten nu actie ondernemen er is geen tijd voor beschuldigende fingers te wijzen naar niemand. De olympische voorronde wedstrijden staan voor de deur. We zouden ons al kunnen plaatsen voor de Olympische spelen met een sterke selectie met Rijsel en Apai die in Trinidad als porf spelen, samengevoegd en talenten uit de lokale comepetitie en de Suriprofs uit Ned naar aanloop naar de WK van 2020. We hebben geen tijd te verliezen mensen . ACTIE NU !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een goed voorbeeld zijn de Kaap Verdianen die zijn qua oppervlakte en bevolking veel kleiner maar zij staan wel nummer 27 op de FIFA ranglijst
  Verder sluit ik me aan bij de andere comments

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De Kaapverdianen die wij vroeger uitlachte vanwege hun zeer arme land, halen ons nu met vlag en wimpel voorbij op alle fronten, van economisch tot en met sportgebied!!

   Zo dom zijn wij Surinamers anno 2014 geworden!

   Wij Surinamers moeten leren afscheid van onszelf te nemen en nieuwe wegen inslaan in plaats van reeds belopen wegen blijven ingraven.

   Verwijderen
  2. Daar ben ik 100% met je eens, vond het mooi dat die Kaapverdianse team meededen met de Africa cup, nu wij nog met de Copa America, zou een feest zijn :)

   Verwijderen
 5. Natio Fans, mijn mening is nog steeds hetzelfde, dat deelname van de Euro-Suri aan NATIO niet ten koste mag gaan van de plaatselijke voetballers. Tot in den treure weet een ieder dat er geen geld is, onze structuren niet functioneren en er tussen de voetbal orga's slecht wordt gecommuniceerd. Wat mij opvalt is dat de focus van de Euro-Suri gericht is op het Nationaal Team, maar niet op de plaatselijke clubs, die leveranciers zijn voor NATIO. Wij zijn allen bekend met het niveau van de club-voetballer. De clubs hebben niet genoeg middelen om fatsoenlijke trainingszaken te regelen of te bezitten. Dus kunnen ze niet gericht werken aan het niveau. Waarom niet belangeloos aanbieden om bij de clubs voor enkele weken trainingen te verzorgen? Misschien ook op jaarlijkse basis? Of misschien zelfs een club kopen en proberen mee te draaien in het voor de Caribbean zone lucratief Champions Cup gebeuren? Ik denk hierbij aan Connection van Trinidad. Men zou zelf kunnen kiezen bij welke club zij trainingen willen verzorgen. Immers daar spelen de jongens die wij zo graag hogerop willen zien komen. De kritiek op bijvoorbeeld een land als Kameroen, dat op de afgelopen toernooien slecht heeft gepresteerd, ligt in het feit dat er geen raamwerk aanwezig was van plaatselijke spelers. De afstand tussen plaatselijk en Europees is hen noodlottig geworden. Dit is zeker geen voorbeeld dat gebruikt moet worden om zogenaamd tegenstander te zijn van het voornemen om een dubbel paspoort te regelen. Het is iets dat werkelijk plaatsvindt binnen verschillende Afrikaanse teams. Dus iets dat inde gaten moet worden gehouden. Als de clubs in Su het niet redden, zoals in het geval van een van de boegbeelden van het Surinaamse voetbal ROBINHOOD, wat wordt het dan met NATIO? In CFU kringen wordt niet eens gedacht aan deze kleine clubs. Er worden geen toernooien gehouden, waar deze clubs verdiensten kunnen binnenhalen. Natuurlijk is alle hulp welkom van de Euro-Suri, maar laat dit alles op een goed overwogen manier plaatsvinden. Op dit moment staat NATIO voor een belangrijke taak om zich te plaatsen voor de diverse interessante toernooien. Misschien moet meneer Winter gewoon de stoute schoenen aantrekken en de SVB benaderen. Even peilen wat de gedachten zijn. Misschien een belangeloos adviseur/bondscoach voor een periode van 6 maanden in 2015? Misschien alvast de huidige interim hoofdcoach ondersteunen met raad en daad?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De voetballers vanuit Nederland zelf hebben niets te maken met meneer Winter. Die willen met trots voetballen voor Suriname, al komt meneer Winter nooit kijken.
   Verder heeft u gelijk hoor. Maar de interesses van deze mensen liggen helaas niet bij het Surinaams voetbal.
   Groeten
   Laires

   Verwijderen
  2. Ik sluit me niet aan bij deze in beginsel slechte uitspraak want meneer Winter heeft een enorme aanzien onder Surinaamse voetballers. Dat hij niet komt kijken is omdat er niks valt te kijken bij amateurs!

   Meneer Winter heeft een voetballoopbaan gehad waar een ieder die enig voetbalbesef heeft u tegen zegt!!
   En elke Surinaamse voetballer mag zeker opkijken want meneer Winter behoort tot 1 der grote voetballers van Surinaamse afkomst.

   Verwijderen
  3. Jij hebt duidelijk niet goed gelezen en ook niets begrepen. Alles wat je aankaart heeft hij al geprobeerd en hebben ZE geprobeerd. Suriname werkt niet mee. Dat staat er duidelijk. Hij geeft een complete opsomming. Als ZE nog meer moeten doen, zijn ze straks letterlijk konten aan het likken om hun eigen landgenoten te mogen helpen. Het is geven en nemen en vooral RESPECT hebben voor iemands talent en kunnen. Vooral als diegene het met je wil delen, het maakt dan niet uit vanuit welk land iemand afkomstig is. Zoals ik het nu lees zit het SVB met hun hoofd in eigen kont + ZAK en zal Suriname precies brokoblik blijven spelen. ZEER Jammer overigens.

   Verwijderen
 6. Discussie is zinloos, Doen!
  Waar staan wij nu met het Surinaamse voetbal?
  Is een discussie dan nog een noodzaak!

  Geen woorden maar daden!!

  BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Aron Winter pleit voor dubbele nationaliteit
Aron Winter pleit voor dubbele nationaliteit
http://3.bp.blogspot.com/-L9ZLjDrjlNA/U6qzs49x-tI/AAAAAAAADmg/e3MJiajSJJI/s1600/Aron+Winter,+Marc+Overmars,+Nederlands+Elftal,+Oranje,+1+januari+1994.jpg
http://3.bp.blogspot.com/-L9ZLjDrjlNA/U6qzs49x-tI/AAAAAAAADmg/e3MJiajSJJI/s72-c/Aron+Winter,+Marc+Overmars,+Nederlands+Elftal,+Oranje,+1+januari+1994.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://www.natiosuriname.com/2014/06/aron-winter-pleit-voor-dubbele.html
https://www.natiosuriname.com/
https://www.natiosuriname.com/
https://www.natiosuriname.com/2014/06/aron-winter-pleit-voor-dubbele.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content