maandag 14 april 2014

Suriname loot Martinique en Barbados


De nationale voetbalselectie van Suriname komt in september in actie in verband met de eerste ronde van de Caribbean Cup 2014. Natio zal het in Groep 3 opnemen tegen Martinique en Barbados. Een vierde land zal zich via de pre-kwalificatie ronde volgende maand toevoegen bij de groep. Dit zal Bonaire, Montserrat of de US Virgin Islands zijn.

De eerste ronde wordt van 1 tot en met 8 september gespeeld op Martinique. Suriname speelde in de eerste ronde van de vorige editie van het toernooi ook tegen de Fransen. Die wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel. De laatste wedstrijd tegen Barbados dateert van 2008 (3-2 verlies). De beste twee teams in de poule zullen zich kwalificeren voor de tweede ronde. De beste nummer drie, van de vier groepen in de eerste ronde, gaat ook door.

Voor de tweede ronde zijn drie landen automatisch geplaatst, namelijk: Trinidad & Tobago (Groep 7), Haïti (Groep 8) en Guadeloupe (Groep 9). Suriname komt bij Guadeloupe in de poule als ze groepswinnaar worden in de eerste ronde. In het geval van de tweede plaatst gaat Suriname naar Haïti. De beste nummer drie wordt ingedeeld in Groep 7. De wedstrijden voor deze ronde worden tussen 6 en 13 oktober gespeeld.

Jamaica zal de finale ronde in november organiseren en is automatisch gekwalificeerd, net zoals titelhouder Cuba. In deze ronde worden twee poules van vier landen afgewerkt. De beste vier landen zullen zich kwalificeren voor de CONCACAF Gold Cup 2015. Het gerucht gaat ook dat de winnaar van de Caribbean Cup 2014 zich plaatst voor de speciale editie van de Copa América in 2016. Dit is echter niet officieel bevestigd.

Het Surinaams elftal kwam in 2012 tot de tweede ronde van de Caribbean Cup. De selectie ging toen hard onderuit tegen de latere kampioen Cuba (5-0) en Trinidad & Tobago (3-0). Door een benutte penalty tegen St. Vincent & the Grenadines ging Suriname niet met lege handen naar huis en eindigde derde in de poule. Sinds het behalen van de titel tijdens het ABCS-toernooi vorig jaar in november is de nationale selectie niet meer bij elkaar geweest. Ook is er nog geen bondscoach aangesteld.

Pre-kwalificatie Ronde (28 mei t/m 4 juni):
Groep 1: Bonaire, Montserrat, US Virgin Islands.
Groep 2: Aruba, British Virgin Islands, Frans-Guyana, Turks & Caicos Islands.

Eerste Ronde (1 september t/m 8 september):
Groep 3: Martinique, Barbados, Suriname, Winnaar Groep 1.
Groep 4: Puerto Rico, Grenada, Curaçao, Winnaar Groep 2.
Groep 5: Antigua & Barbuda, Dominicaanse Republiek, St. Vincent & de Grenadines, Anguilla.
Groep 6: St. Kitts & Nevis, Dominica, Guyana, St. Lucia.

Tweede Ronde (6 oktober t/m 13 oktober):
Groep 7: Trinidad & Tobago, Winnaar Groep 5, Runner-Up Groep 6, Beste Nr. 3.
Groep 8: Haïti, Winnaar Groep 6, Runner-Up Groep 3, Runner-Up Groep 4.
Groep 9: Guadeloupe, Winnaar Groep 4, Winnaar Groep 3, Runner-Up Groep 5.

Finale Ronde (9 november t/m 18 november):
Groep A: Cuba, Winnaar Groep 7, Runner-Up Groep 8, Runner-Up Groep 9.
Groep B: Jamaica, Winnaar Groep 9, Winnaar Groep 8, Runner-Up Groep 7.

3 opmerkingen:

 1. Zal Rijssel in de 11tal zijn?
  Want SU heeft niet zoveel keren gewonnen tegen Barbados noch Martinique zij zijn beide sterke landen.
  Als we nu al een bondscoach hebben dan vindt ik dat de Natio nu al moet beginnen met de voorbereidingen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Waarschijnlijk wel en ook Dimitrie Apai. De wedstrijddagen zijn de 'Official or Friendly Match Days' van de FIFA. Daardoor kunnen alle landen hun professionals oproepen die buiten het land actief zijn en dus hun sterkste team opstellen.

   Verwijderen
 2. Natio Fans, tot op dit moment is alleen de U20 bezig met een cyclus. Het lijkt wel ook beter dat zij de kwalificaties spelen ipv een team dat nog bij elkaar moet komen onder leiding van een nog te benoemen bondscoach. Hoeveel weken zal die nodig hebben om een team klaar te stomen? Eerst zeker lekker kijken naar de WK 2014 en pas daarna komt de 'verlossing'? De U20 trainer lijkt mij geen slechte kandidaat om de kwalificatie te leiden. Ook geen man die zich nadrukkelijk op de voorgrond begeeft, maar volgens mij wel weet waarmee hij bezig is. Laat dus de 'verlosser' voorlopig voor wat het is. De U20 moet het maar doen.

  BeantwoordenVerwijderen

Games