zondag 5 januari 2014

Surinaamse Voetbalbond werkt aan nieuw logo


De Surinaamse Voetbalbond (SVB) heeft de grafisch ontwerper Soeharto Kromosetiko in de hand genomen om een nieuwe huisstijl voor de organisatie te ontwerpen. Een onderdeel hiervan is ook het logo. Geintreseerden kunnen hun voorkeur uitspreken over de al ontworpen concept logo's.

De ontwerper is gevraagd om de bestaande logo aan te passen aan de tijd, maar ook dat het logo meer dynamiek moeten uitstralen. Voetbal moet immers flitsend en attractief zijn.

Met het huidige logo als uitgangspunt zijn er al negen ontwerpen geproduceerd. De SVB stelt lezers in gelegenheid om tot 15 januari een voorkeur aan de organisatie kenbaar te maken middels een e-mail naar svb@sr.net met als onderwerp het woord Voorkeur en de letter van uw keuze.


Klik op het onderstaande logo om het nieuwsblad SVB Nieuws (1ste editie) te downloaden met meer nieuws.

4 opmerkingen:

 1. Zelf zou mijn voorkeur uitgaan naar 1 van de onderste 3 logo's waarbij de vlag en nationale kleuren van Suriname duidelijk te zien zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind geen van de ontwerpen ook maar iets van uitstraling hebben. Het lettertype voor SVB vind ik erg lelijk en meer voor op de zijkant van een zeecontainerschip.

  Met zoveel kracht als dat de vlag van Suriname uitstraalt zou ik liever gaan voor het logo van deze site (de bal in de Surinaamse kleuren).

  Men moet ook weten dat er ook marketing achter moet zitten zodat mensen het mooi vinden om met een shirt te lopen van de SVB. Dat is gratis reclame onder het volk en brengt ook nog wat op.

  Groeten
  Standard Laires

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je hebt in feite gelijk,stond er niet bij stil.Inderdaad,als je de logo van deze Natio site vergelijkt met die andere 9 logo's,dan straalt die veel meer professionaliteit uit en is inderdaad ook veel mooier.Misschien dat met een dergelijk idee kan komen?Het kan tot 15 januarie.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De concept logo's hebben inderdaad geen uitstraling. Zijn eerder logo's die een amateur vereniging dragen.

  Het logo van deze site is inderdaad een krachtig logo zoals het logo van een nationale voetbal bond of federatie hoort te zijn!

  Een naamsverandering zou ook niet slecht zijn, Surinaamse voetbal bond klopt niet met diverse voetbal bonden in de districten. Surinaamse Football Federatie of Football federatie Suriname zou eerder op zijn plaats zijn.

  BeantwoordenVerwijderen

Games