Krishnadath presenteert voetbal plannen

Na enkele maanden van verkennen van de organisatie en plannen maken, begint SVB-voorzitter John Krishnadath (foto) uiteindelijk het grote w...


Na enkele maanden van verkennen van de organisatie en plannen maken, begint SVB-voorzitter John Krishnadath (foto) uiteindelijk het grote werk uit te voeren. Zeer belangrijk voor de voortgang van de voetbalsport is volgens Krishnadath de boodschap van de Wereldvoetbalbond (FIFA) aan de Surinaamse Voetbalbond (SVB).

"Als de SVB niet voldoet aan de gestelde eisen van de FIFA, spelen we geen internationaal voetbal meer. Als de clubs niet voldoen aan de door FIFA gestelde eisen, spelen ze geen internationaal voetbal of Topklasse voetbal", geeft Krishnadath aan.

De standaard statuten van de FIFA zullen als uitgangspunt gebruikt worden voor de nieuwe SVB-statuten. Volgend jaar april zullen deze nieuwe statuten voorgelegd worden aan de algemene ledenvergadering ter goedkeuring. Krishnadath maakte dit vrijdagavond ook kenbaar aan de SVB-leden. Hoewel er geen quorum was voor de vergadering in het Emile de Lafuente Sportcomplex, presenteerde de SVB-voorzitter zijn toekomstplannen aan de aanwezige leden in de vorm van een infosessie. De voorzitter is zich er van bewust dat niet een ieder blij zal zijn met de op komst zijnde harde maatregelen. "Als ze mee willen gaan met de ontwikkeling, zullen ze hard moeten werken. Als ze dat niet willen doen, gaan ze misschien via een motie mij proberen af te zetten", zegt Krishnadath lachend.

Clublicentiesysteem
Krishnadath heeft een presentatie gehouden voor de leden, waarin alle acties van de bond worden besproken, de huidige alsook de toekomstige acties. Het voornaamste onderdeel was de punten die afgelopen oktober zijn besproken met de FIFA/CONCACAF. De voornaamste punten zijn de FIFA en de SVB statuten, clublicentie en clubmanagement, het veel besproken competitiemodel, standaard contracten voor spelers, transfersysteem, training compensatie systeem en professionele organisatie en marketing.

Voor wat betreft het clublicentiesysteem zullen de richtlijnen hiervoor door de CONCACAF verstrekt worden. Vervolgens zal een nationaal reglement voor clublicenties ter beoordeling naar de CONCACAF gezonden worden (uiterlijk april 2014). In 2016 zullen de clubs moeten voldoen aan de voorwaarden (criteria) van de FIFA en de CONCACAF waaraan een voetbalclub dient te voldoen om een clublicentie te kunnen ontvangen. Natuurlijk worden de clubs geholpen om dat niveau te bereiken door middel van cursussen, workshops e.d. Enkele voorwaarden zijn het hebben van jeugd, goed bestuur, gecertificeerde coaches, de financiën en de registratie op orde. De nieuwe samenstelling van de SVB-leden moet in 2016 een feit zijn. Krishnadath geeft ook aan dat clubs die niet kunnen voldoen aan de licentie, uitgesloten zullen worden van Topklasse voetbal. Op dit moment voldoen enkele topclubs in de huidige Hoofdklasse niet aan deze eisen. Bij het nieuw systeem na 2016 kunnen ze helemaal bij de lidbonden belanden.

Competitiemodel en spelerscontracten
Verder geeft Krishnadath aan dat de besluitvormingsronde met betrekking tot het competitiemodel in het komend seizoen 2013-2014 al voorzichtig gestart zal worden. Het gaat om het kostenaspect, de administratie en het aantal wedstrijden. In 2015 zal de totale implementatie zijn omtrent het competitiemodel en zal de SVB dit model gebruiken voor de competitie voor zowel de senioren (Topklasse, Hoofdklasse, Eersteklasse, Jeugd U-20, U-17 en U-15, Grassroots U-13 tot de U-7. Het competitiesysteem, waaronder de rondes, zullen allemaal ook onderdeel uitmaken van het model. Ook de spelerscontracten worden standaard conform de FIFA-statuten. Hierbij worden de status en registratie van de voetballers vastgelegd; het transfersysteem en de bedragen worden bepaald welke van toepassing zijn op Suriname en haar ontwikkeling. De FIFA rekent tot amateur zij die een vergoeding ontvangen voor de gemaakte kosten om te kunnen voetballen. Zij die meer dan de onkosten gemaakt ontvangen, worden gerekend tot profvoetballers. In Suriname krijgen veel voetballers meer dan de onkosten die ze maken. Ook bij de lidbonden is dat al het geval.

Professionaliseren SVB
Ook de SVB blijft niet gespaard en dient zelf nog vóór de clubs te professionaliseren volgens de richtlijnen van de FIFA. Om de bond te laten functioneren als een volwaardige organisatie, zal een aantal sleutelfiguren aangetrokken dienen te worden zoals een general secretary (directeur), managers voor marketing en communicatie, competitie- en clublicentie, technisch-, financieel- en facilitair-directeur. Een deel is reeds aangetrokken, bijvoorbeeld de competitiemanager, marketing en communicatiemanager en technisch directeur. Wat nog ontbreekt zijn financieel en facilitair managers. De professionele bemanning voor de SVB zal nog voor het einde van het competitiejaar 2013-2014 een feit moeten zijn. Voor de clubleden zal de professionele bemanning in 2016 afgerond dienen te zijn en functioneren zij ook volgens de richtlijnen van de FIFA en de SVB.

Financiering
De SVB-voorzitter geeft aan dat de bond 'bankroet is', dat is een feit. Net als de meeste clubs is ook de SVB verheven tot de bedelstaf. "Maar we kunnen geen van allen besluiten om de tent te sluiten en we voetballen niet meer. Dat wil zeggen dat er naar oplossingen gezocht moeten worden hoe we geld kunnen verdienen en ook ondersteuning vragen om ons voetbal weer gezond te maken." Krishnadath noemt bedrijven die eventueel gevraagd kunnen worden om te helpen o.a. Staatsolie, Rudisa, Assuria, DSB, Hakrinbank, Kuldipsingh, Yokohama, Self Reliance, Chee’s, Integra, Ronnie Brunswijk en de huidige sponsors.

Daarnaast zal de bond ook zelf wat dienen te produceren om aan financiële middelen te komen. De bond is bezig met de onderhandeling voor het bouwen van een nieuw stadion op de plaats van het André Kamperveen stadion. Dit nieuw stadion moet de bond geld opleveren, al zou er bij wijze van spreken geen bal getrapt worden in het stadion. "Het is een voetbalveld in een mall, dus omgekeerd redeneren."

Een andere bron van inkomsten is het project 'Owroe Cul'; dit is het veld aan de overkant van het bondskantoor aan de Letitia Vriesdelaan. Hier komt een voetbalterrein met 6 kleine veldjes. Deze accommodatie is special bestemd voor het vrouwenvoetbal. Echter zullen de pitches (kleine voetbalveldjes) dagelijks verhuurd worden, wat ook weer geld brengt in de kas van de SVB. De opbrengsten worden onder andere ook gebruikt om de clubleden te helpen te professionaliseren.

SVB-krant
De SVB wil ook een aantal speciale projecten uitvoeren, waaronder het maandelijks uitbrengen van een SVB-krant. Hierin zullen alle reilen en zeilen binnen de SVB voorgeschoteld worden aan het grote publiek. Een voetbalschool, schoolvoetbal, ABCS-toernooi in Suriname, sponsorprojecten, vriendschappelijke wedstrijden tussen China, Indonesië, Nederland, Macapa, Manaus, Belem etc. behoren tot deze special projecten. In verband met de komende WK zal de SVB een toto opzetten met zeer aantrekkelijke prijzen. Krishnadath geeft aan dat de SVB haar ontwikkeling zal voortzetten in samenwerking met de FIFA en hoopt en vraagt aan de leden om daarin mee te gaan. "Maar wie niet wil, zal geen onderdeel meer kunnen zijn van de SVB. Samenwerken aan de ontwikkeling van de voetbalsport staat voorop", stelt Krishnadath.

Website
Eerder dit jaar heeft Bernhard Abia een presentatie gegeven over hoe die de nieuwe website van de SVB er eigenlijk uit zou moeten zien. Volgens de secretaris hebben twee oorzaken ertoe geleid dat de nieuwe website nog niet is gelanceerd. "Ten eerste wordt de website niet door ons beheerd. Verder is het project dat de website moet behelpen nog niet helmaal afgerond", somt Abia op.

Het bestuurslid vindt het oponthoud erg storend, maar meent dat de SVB het zelf niet in de hand heeft. Abia geeft aan dat het vorige bestuur een project bij de FIFA heeft ingediend, maar dat er geen hardware was inbegrepen. Het plan van zijn bestuur is intussen goedgekeurd door het mondiale orgaan. Volgens het bestuurslid had de FIFA al een storting gemaakt, maar die middelen zijn in andere projecten gestopt.

De vorige maand volgde een tweede storting van het mondiale orgaan, maar door een fout bij de overmaking kan de SVB nog niet over de middelen beschikken. Dat euvel kan elk ogenblik worden opgelost, waardoor naar schatting van Abia de lancering slechts een kwestie van tijd is. "Ik wacht nu op die storting om het project van de grond te krijgen." De volgende week krijgt Abia weer een presentatie van de ontwerper van de nieuwe website. In de nieuwe opzet zal alles constant worden bijgewerkt. Met het nieuwe systeem zullen bij wedstrijden ook de spelerskaarten gecheckt worden.

COMMENTS

BLOGGER: 8
 1. We are the city of GOLD ,,,,,2 of 3 KILO,S of gold per jaar,,,voor het voetball van SURINAM........

  BeantwoordenVerwijderen
 2. SVB Bankroet? Hoe dan terwijl de vorige voorzitter steeds met een positieve saldo het jaar afsloot

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Beste Raj G,

  Is de loting CFU 2014 al bekend? Ik heb gekeken op site van CFU, maar kon ook niets aantreffen. Er was al een indeling voor de maand mei 2014 en verder. Men had het indertijd over spectaculaire vernaderingen. Check it even, aub.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, die is niet bekend. Ik heb 2 weken terug nog nagevraagd wanneer de loting is, maar geen reactie gehad. Ik sluit niet uit, dat de loting ergens volgend jaar zal plaatsvinden.

   Verwijderen
  2. Thanks Raj-G. Als ik het zo bekijk, dan staat staat NATIO al langer dan 10 maanden stil. Als de loting misschien in januari plaatsvindt, dan spelen ze pas in mei 2014. Jammer, dat SVB niet alvast zich, vanaf begin nieuwe jaar, voorbereidt op dit komende tournooi. In het kader van de geprenteerde plannen, zou dit het startschot moeten zijn. Ik ben benieuwd waarom men Clarence NIET heeft benaderd. Hij zou kunnen helpen om een sponsor binnen te halen. Jammer, weer een gemiste kans, maar het is nog niet te laat.

   Verwijderen
 4. Helemaal eens Oenasur, maar laten we van uitgaan dat het nog niet te laat is. De technisch direkteur had gezegd in meerdere intervieuws dat voor wat betreft de voorbereidingen de nationale selecties vanaf u15, elke maand de competities stil zouden worden gelegd voor een week zodat de selecties konden trainen en oefenwedstrijden spelen, echter zien we nog niets gebeuren , meer nog, de trainers voor de verschillende selecties zijn nog niet benoemd.

  BeantwoordenVerwijderen

 5. Dec 2013
  Rnk

  Zon. Rnk

  Team

  Pts

  +/- Pos
  14 1 USA 1019 0 Equal
  21 2 Mexico 892 -1 Down
  31 3 Costa Rica 741 0 Equal
  38 4 Panama 705 -1 Down
  42 5 Honduras 690 -1 Down
  78 6 Trinidad and Tobago 441 1 Up
  79 7 Haiti 440 -6 Down
  80 8 Jamaica 439 1 Up
  90 9 El Salvador 378 1 Up
  100 10 Cuba 334 -53 Down
  112 11 Canada 291 2 Up
  113 12 Guatemala 287 2 Up
  115 13 Dominican Republic 282 -27 Down
  133 14 Suriname 197 6 Up
  136 15 Grenada 194 -6 Down
  145 16 Antigua and Barbuda 164 -36 Down
  147 17 St. Lucia 155 14 Up
  149 18 St. Kitts and Nevis 150 -2 Down
  150 19 Guyana 149 0 Equal
  153 20 St. Vincent and the Grenadines 142 -2 Down
  154 21 Puerto Rico 141 -2 Down
  159 22 Belize 136 -2 Down
  160 23 Nicaragua 130 0 Equal
  166 24 Barbados 101 2 Up
  167 25 Dominica 95 8 Up
  170 26 Aruba 87 3 Up
  175 27 Bermuda 83 -3 Down
  178 28 Curaçao 65 -3 Down
  185 29 Bahamas 40 -1 Down
  187 30 Montserrat 33 -1 Down
  193 31 US Virgin Islands 23 -1 Down
  194 32 Cayman Islands 21 0 Equal
  196 33 British Virgin Islands 18 0 Equal
  206 34 Anguilla 3 0 Equal
  207 35 Turks and Caicos Islands 0 0 Equal

  BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Krishnadath presenteert voetbal plannen
Krishnadath presenteert voetbal plannen
http://2.bp.blogspot.com/-EOwhL0QAFb0/UqZM_Zq8wjI/AAAAAAAAC3s/mfQNl-vHWz0/s1600/John+Krishnadath,+Voorzitter,+Surinaamse+Voetbalbond,+2013+(2).jpg
http://2.bp.blogspot.com/-EOwhL0QAFb0/UqZM_Zq8wjI/AAAAAAAAC3s/mfQNl-vHWz0/s72-c/John+Krishnadath,+Voorzitter,+Surinaamse+Voetbalbond,+2013+(2).jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://www.natiosuriname.com/2013/12/krishnadath-presenteert-voetbal-plannen.html
https://www.natiosuriname.com/
https://www.natiosuriname.com/
https://www.natiosuriname.com/2013/12/krishnadath-presenteert-voetbal-plannen.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content