zondag 17 november 2013

Suriname wint vierde editie ABCS-toernooi


Suriname heeft zaterdagavond de vierde editie van het ABCS-toernooi op haar naam geschreven (foto). De nationale voetbalselectie versloeg in de finale gastland Curacao met 3-1. Hiermee pakt Natio voor de tweede keer de titel in historie van dit toernooi. Eerder op de avond won Bonaire met 2-1 van Aruba in de strijd om de derde plaats.

Interim-bondscoach Roberto Gödeken had dezelfde spelers opgesteld als in de wedstrijd tegen Bonaire. Al na 3 minuten kwam Suriname op voorsprong. Een schot van een Surinaamse speler ketste van de lat af en kwam voor de voeten van Vitorinio Pinas. Hij schoot de bal feilloos in het doel: 0-1.

Na het doelpunt werden niet veel kansen gecreërd door beide partijen. Vlak voor rust lukte het Curacao om de bal langs doelman Obrendo Huiswoud het doel in te schuiven: 1-1. Dit was ook de ruststand.

In de tweede helft was er lang geen aanwijzing dat Suriname de wedstrijd naar zich toe zou trekken. Om iets te forceren bracht Gödeken Virgill Najoe binnen de lijnen. Dit bleek uiteindelijk een gouden wissel te zijn. In de 67ste minuut schoot Najoe een vrijetrap vanaf rechts in de verre hoek in het doel van Curacao: 1-2.

Enkele minuten voor het laatste fluitsignaal gooide wederom Najoe de wedstrijd op slot na een wereldcombinatie. Voordat de bal bij Najoe terecht kwam, werd de bal twee maal door middel van een hakbal naar elkaar overgespeeld. De Antillianen wisten niet waar ze moesten kijken, waardoor Najoe vrij voor het doel kwam en hard kon binnenschieten: 1-3. Heel de selectie ging uit hun dak en vierde het doelpunt samen met de fans op de tribune. Najoe kreeg wel de gele kaart voor het uittrekken van zijn shirt, maar dat mocht de vreugde niet drukken.

Basisopstelling: Obrendo Huiswoud; Zhirvano Darson, Miquel Darson, Joël Baja, Naldo Kwassie; Giovanni Waal, Romano Stekkel, Ray Fränkel, Galgyto Talea; Vitorinio Pinas, Dimitrie Apai.

De beelden van de wedstrijd, zijn in de onderstaande video te bekijken.

5 opmerkingen:

 1. Bekijk de 1-3 van Virgill Najoe vanaf minuut 3:30:00 in de video. Het is echt een wereldgoal, vooral de combinatie vooraf!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat was echt een prachtige goal, ook die 2-1 die hij maakte was een hele lekkere goal. Wat een streep! Ik heb begrepen dat Suriname een speler heeft die betaald voetbal speelt op Trinidad, welke speler is dat (rugnummer)? Kan iemand mij dat vertellen?

   Verwijderen
  2. Suriname moet er alles aan doen om het WK van 2022 in Qatar te halen!

   Verwijderen
  3. Anoniem18 november 2013 00:10

   bedoelt stefano rijssel. hij was niet in d selectie voor deze toernooi

   Verwijderen
 2. Natio Fans, het was geen topvoetbal, maar de winst is hen wel gegund. Misschien een keerpunt? Wat wel opvallend was, is dat Aruba noch Curacao het niveau dat ze 2 jaar geleden hadden opgebouwd, niet hebben kunnen vasthouden. Hun plan was indertijd heel ambitieus, maar het kan ook zijn dat ze een terugval hebben. Ik wens NATIO succes in de toekomst. Natio is Amexem.Natio is Forever.

  BeantwoordenVerwijderen

Games