vrijdag 22 november 2013

Apai en Huiswoud opgeroepen door profclub


De kans dat Dimitrie Apai (foto: links, met Obrendo Huiswoud) zijn status als amateurvoetballer verandert, wordt groter. De spits van Transvaal moet zich melden bij de Trinidadiaanse profclub W Connection, waar hij eerder dit jaar met succes stage heeft gelopen. De Surinaamse international wacht nu op toestemming van Transvaal.

Stefano Rijssel, die ook bij W Connection speelt, had Apai voorgehouden dat hij zich eigenlijk al deze week bij de eilanders moest melden. De goaltjesdief wilde echter eerst met het bestuur van Transvaal om de tafel. Het gesprek had woensdag moeten plaatsvinden, maar door afwezigheid van Delano Camairo vond de bespreking niet plaats. "Morgen (vandaag, red.) zie ik hem zeker, omdat wij tegen Takdier Boys spelen. Wij zullen dan erover praten", zegt de tengere aanvaller.

Het besluit van Apai is ook van groot belang voor Obrendo Huiswoud. De doelman van Inter Moengotapoe is namelijk een stageplek aangeboden door de Trinidadiaanse club. De sluitpost moet zich samen met Apai aanmelden.

Ook Huiswoud moet op groen licht van zijn club wachten. Dat gaat nu echter moeilijk, omdat eigenaar en voorzitter Ronnie Brunswijk buiten Paramaribo is. De nationale doelman van Suriname hoopt dat de clubbaas zal meewerken, omdat ook hij een buitenlands avontuur ziet zitten. "Misschien is dit de kans voor ons om nog beter te worden en meer te betekenen voor het Surinaamse voetbal", aldus de international.

1 opmerking:

  1. Jammer voor de voetballers die voor zaalvoetbal kiezen. ze lopen de kans mis om zich in de kijker te spelen.

    BeantwoordenVerwijderen

Games