woensdag 30 oktober 2013

'Droom WK-eindronde leeft sterk in onze harten'


Waar tientallen het moeten doen met de wereldbeker veilig opgeborgen in een glazen kast, kan president Desi Bouterse zich een wereldkampioen wanen. Voor enkele momenten staat hij in de Ballroom van Hotel Royal Torarica als aanvoerder van de pas gekroonde mondiale voetbaltitelhouder Suriname in de spotlight. In zijn handen de wereldbeker.

Hij kijkt er vertederend naar ... de buit is binnen ... en dan toont hij zich de voetballer van het ooit roemruchte 'De Beer' en gaat de wereldbeker omhoog. Het gejoel breekt los, de lichtflitsen van de camera's zijn verblindend.

Suriname heeft gisteren met veel enthousiasme de FIFA-wereldbeker verwelkomd. De hoogste man van het land benadrukt tijdens het Gala Event de belangrijkheid van de voetbalsport. "Suriname houdt van voetbal en het is een eer om de wereldbeker vandaag te vergasten. Al sinds 1962 hebben we geprobeerd om een plaats op de WK-eindronde te bemachtigen. Surinamers heten niet alleen de trofee welkom, maar vergezellen miljoenen fans in de gehele wereld tijdens deze tour."

"Onze nationale selectie heeft in de WK-kwalificatiereeks voor het WK 2010 geweldige prestaties neergezet door de derde ronde te bereiken", zei Bouterse die zich ook de successen herinnert in de jaren zeventig toen Suriname de CONCACAF-finaleronde haalde en daarmee dicht bij de WK-eindronde kwam. Met een zucht geeft de president aan dat het halen van het WK een stille droom is die sterk in onze harten leeft en op een dag kan uitkomen.

"Ik leef erg op van sport, daarom erken ik ook de waarde van voetbal, en andere sporten, in het versterken van de gezondheid. Ook helpt het om individuen en nationalisme te versterken. Als president heb ik van dichtbij kunnen zien hoe sport het karakter en toekomst van veel landen heeft beïnvloed, waaronder Zuid-Afrika, India en natuurlijk Brazilië. Sport speelt een belangrijk rol in het motiveren van landen. Het helpt waarden te ontwikkelen in een samenleving, zoals zelf-discipline, toewijding en moed", aldus de president.

Het staatshoofd zegt kracht te putten uit de prestaties van andere naties die immense obstakels overkwamen om het hoogste niveau te bereiken. De Regionale Sportacademie is volgens de president een aanzet daartoe en moet de jeugd tot betere prestaties brengen. "Desalniettemin vieren we als land de resultaten van onze getalenteerde Surinaamse voetballers en andere atleten", gaf hij aan.

Bouterse noemt de tijd dat de wereldbeker in Suriname vertoefde een "onvergetelijk moment". "Ik ben er zeker van dat dit een bemoediging voor Suriname zal zijn om ooit eens een groot sporttoernooi te halen. Ik weet dat we in ons midden opkomende kampioenen hebben. Ook al zijn we een klein land, we hebben het vuur in ons om onze dromen werkelijkheid te laten worden."

1 opmerking:

  1. Moordenaar, ik wordt kotst misselijk van jou. You always try to steel the show. In principe zou Ampy Kamperveen deze beker in zijn handen mogen houden, maar wat zien we? Zijn moordenaar Desi Bouterse houdt deze beker nu omhoog. Bouta, jou dagen zijn geteld. Gods molen maalt langzaam maar zeker. De goddelijke gerechtigheid gaat ten slotte toch gelden voor Bouterse. Fucking Duivel !

    BeantwoordenVerwijderen

Games