zondag 22 september 2013

Zuid-Amerikaanse Spelen optie voor U-16 selectie


Na het missen van de CONCACAF U-15 Championship 2013 heeft Suriname de mogelijkheid om in maart volgend jaar met een U-16 selectie deel te nemen aan het voetbaltoernooi op de Zuid-Amerikaanse Spelen in Chili. Dit zegt Guno van der Jagt, secretaris generaal van het Surinaams Olympisch Comite, op navraag van NatioSuriname.com.

Op de 'Juegos Suramericanos 2014' wordt een dames en jongens voetbaltoernooi afgewerkt waarbij landen uit Zuid-Amerika gaan strijden om het goud, brons en zilver. Het damestoernooi is niet aan een leeftijd gelimiteerd, daarentegen het jongenstoernooi voor personen is van onder de 16 jaar.

"Er zullen maximaal 8 teams worden toegelaten tot het toernooi. De 8 teams worden gekozen op basis van hun Zuid-Amerikaanse ranking", zegt Van der Jagt over de voetbaltoernooien. Tijdens de vorige editie van het evenement in 2010 deden zes landen mee aan het mannen voetbaltoernooi, namelijk het gastland Colombia, Ecuador, Bolivia, Chili, Paraguay en Peru. Colombia was uiteindelijk de beste van alle U-17 selecties en pakte het goud. Voor Suriname zou het een zeldzaamheid zijn om tegen dergelijke landen te spelen daar de tegenstanders van Natio vooral uit het Caribisch gebied komen en de Guyana's.

Het vierjaarlijkse evenement duurt van 7 t/m 18 maart en wordt in de hoofdstad van Chili gehouden. Het is echter de vraag of de Surinaamse Voetbalbond (SVB) zich zal inschrijven voor dit toernooi. Het missen van het U-15-toernooi vorige maand zag de bond namelijk als een 'zegen', omdat de financiën niet toereikend zijn. Ook een reis naar hoofdstad Santiago zou een dure grap zijn voor de SVB, mits er sponsoren opstaan die de nationale U-16 selectie willen ondersteunen.

1 opmerking:

  1. Nee er zal geen geld zijn maar we willen naar WK. Sluit de tent maar als er geen marketing afdeling kan komen binnen de SVB.

    BeantwoordenVerwijderen

Games