woensdag 28 augustus 2013

Toernooi met Chinese selectie wordt verplaatst


De Surinaamse Voetbalbond (SVB) heeft een sponsor gevonden die de reiskosten van een Chinese voetbalselectie naar Suriname wil betalen. In verband met 160 jaar Chinese Immigratie (20 oktober 2013) wil de SVB, onder leiding van John Krishnadath (foto), een voetbaltoernooi organiseren in Suriname. De nationale selectie van China, of tenminste de U-20 selectie, zal dan naar Suriname afreizen.

De grootste zorg van de SVB waren de dure vliegkosten van China naar Suriname. "We hebben een Chinese multinational bereid gevonden om deze kosten op zich te nemen. Het gaat om China International Marine Containers Group LTD", geeft Krishnadath aan. De reiskosten van de spelers en officials lopen boven de US$ 50.000.

Wel is er een ander probleem dat nu boven water is gekomen. "Gisteren heeft de Chinese Voetbalbond in een mail kenbaar gemaakt aan de SVB niet in het weekend van 13 oktober naar Suriname af te kunnen reizen. De nationale selectie speelt op 15 oktober een interland in en tegen Indonesië, terwijl de U-20 selectie van 4 tot en met 15 oktober meedoet met de Asian Games", geeft Krishnadath aan.

"De Chinese gemeenschap in Suriname had juist gewild dat de selectie rond 13 oktober in Suriname zou zijn. Dan zal de kick-off plaatsvinden van de activiteiten in verband met 160 jaar Chinese Immigratie. We gaan nu weer met de Chinese Voetbalbond onderhandelen of ze niet een week later kunnen komen. Ook met de Chinese gemeenschap in Suriname, die een belangrijk onderdeel zal vormen in het geheel, zal gesproken worden", geeft de SVB-voorzitter aan.

Volgens Krishnadath zal de SVB bij de komst van de Chinese selectie ook moeten zorg dragen voor verblijf, voeding en transport. "Die kosten kunnen we hier lokaal dekken door sponsors en dergelijke." Er was ook een mogelijkheid voor het halen van een profteam, als de nationale selecties niet kunnen. "In dat geval zou de organisatie te duur worden."

3 opmerkingen:

 1. geen zin om geen echte internationaal wedstrijd te zien. als je niet tegen een nationaal ploeg speelt, dan is t beter LEES: GOED KOPER een chinees selectie in SU te vormen en spelen tegen onze ploeg.

  is weer dezelfde mentaliteit met een nieuwe bestuur. lijkt me wel dat de SVB geen verstand heeft van FIFA dates en regels.

  ik hou van mijn land, maar t is grappig en doet veel pijn om onze voetbal op zo een manier te handelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Helemaal eens anonym.Heeft geen zin te spelen als het een andere selectie is dan de Nationale selectie van China.Maar hoe staat het met onze selectie met hun voorbereiding, geen technisch direkteur ( dhr Kolf zou deze week antwoord geven )geen bondscoach, geen competitie,terwijl er tournooien of wedstrijden op komst zijn

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Waarom niet uitnodigen Macau?

  BeantwoordenVerwijderen

Games