dinsdag 13 augustus 2013

Kenneth Jaliens bedankt als technisch directeur


Kenneth Jaliens (foto: links) is technisch directeur af bij de Surinaamse Voetbalbond (SVB). De voetbaloefenmeester kon de drang om weer op het veld te staan niet meer weerstaan. De coach gaat per 16 augustus aan de slag bij Voorwaarts. Jaliens werd in januari 2012 voor een jaar aangesteld door het toenmalige bestuur onder leiding van Louis Giskus.

Jaliens was de enige die voldeed aan de vereisten van de Wereldvoetbalbond (FIFA). "Hij is aangesteld op basis van de bevoegdheid, kennis en ervaring gesteld door de FIFA. Je moet minimaal een UEFA I-diploma hebben om in deze functie te opereren", verklaarde Giskus toen. Waldo Gobardhan bevestigt het ontslag van de technisch directeur. "Hij heeft zijn ontslag ingediend en het bestuur heeft dat geaccepteerd." Het bestuur heeft al een opvolger op het oog, maar de penningmeester vindt het nog te vroeg om een naam vrij te geven.

Jaliens ontkent dat zijn keus om op te stappen te maken heeft met het reilen en zeilen binnen de SVB. "Ik ben en sta nog steeds volledig achter het bestuur", verduidelijkt hij. Volgens de voetbaloefenmeester wilde hij gewoon terug naar het praktijkwerk. "De roep om weer op het veld te staan werd steeds groter", legt Jaliens zijn actie uit. Verder vindt de voetbaloefenmeester dat hij in de afgelopen jaren veel diploma's heeft behaald in het buitenland. Met die opgedane kennis en ervaring denkt Jaliens nog een enorme bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling van de Surinaamse voetballers.

De ex-technisch directeur heeft geen ambities voor het bondscoachschap. "Ik heb daar voorlopig ook een dikke streep door getrokken", maakt hij duidelijk. "Ik heb al een aantal jaren gegeven voor de Surinaamse Voetbalbond en dat wil ik nu voor anderen laten." Vóór zijn functie als technisch directeur, diende Jaliens ongeveer twaalf jaar als assistent en bondscoach bij verschillende selecties. De keus voor Voorwaarts was niet moeilijk. "Het was de eerste club die heeft aangeklopt." Het wordt overigens een terugkeer bij zijn oude liefde, die volgens hem aan alle criteria voldoet. "Een goed bestuur, goede organisatie en ze beschikken over een goede accommodatie", somt hij enkele op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games