Voetbalcongres moet ontwikkeling bevorderen

De Surinaamse Voetbalbond (SVB) wacht een zware taak bij het ontwikkelen van het voetbal en realiseren van projecten. De bond wil hierbij d...


De Surinaamse Voetbalbond (SVB) wacht een zware taak bij het ontwikkelen van het voetbal en realiseren van projecten. De bond wil hierbij de gemeenschap betrekken. Het is zaak dat de leden zo gauw mogelijk uitvoerig over de plannen worden ingelicht. De eerste stap daartoe is het voetbalcongres dat op 27 en 28 juli in hotel Torarica wordt gehouden.

Om vooruitgang te boeken moet er hard worden gewerkt om bestaande en nieuwe projecten uit te voeren. Zo moeten er statuten worden gewijzigd of aangepast aan de vereisten van de Wereldvoetbalbond (FIFA). Ook moeten het transferreglement en competitiesysteem onder de loep worden genomen. Tijdens een persconferentie gisteren in het André Kamperveen stadion merkte John Krishnadath op dat de laatste vijf seizoenen volgens een ander competitiesysteem werden gedraaid. "Onlangs hebben de leden tijdens een algemene ledenvergadering voorkomen, dat wij het komende seizoen een zesde manier zouden hanteren", gaf de voorzitter van de SVB aan. Ook moet er voor het eerst een spoedoplossing komen. Er moet een transfersysteem komen, waarbij alle ploegen die investeren, billijk worden gecompenseerd.

Deze pijnpunten zullen ongetwijfeld worden besproken tijdens het voetbalcongres. Ook het opzetten van een prof league komt aan de orde. Hiervoor moet er een breedvoerige discussie gevoerd worden. Buitenlandse organisaties zijn benaderd hun ervaring hierover te delen. Verder zal er gebrainstormd worden over jeugd- en damesvoetbal.

Tijdens het congres zullen lokale- en buitenlandse sportdeskundigen, maar ook afgevaardigden van internationale confederaties op zaken ingaan. Howard MacIntosh en Tom Gorissen zullen namens de FIFA en Europese voetbalbond (UEFA) spreken. Het is de bedoeling dat er uit de presentaties van de sprekers bepaalde structuren opgebouwd worden.

Behalve lezingen zullen er ook workshops worden georganiseerd. Ook is het erg belangrijk dat er discussies opgang komen, waardoor er uit verschillende visies oplossingen of adviezen voortvloeien. Daags na het congres wil de SVB ook apart een meeting hebben met de sprekers over hun presentaties en het resultaat van de discussies.

Meer internationale meetmomenten
De jeugd van Suriname mag zich opmaken voor meer internationale meetmomenten. Zo kunnen jeugdigen al op jonge leeftijd de klappen van de zweep leren kennen. Het begint dit jaar al, wanneer de de U-11, U-13, U-15 en U-17 kampioenen van Suriname het in november opnemen tegen hun leeftijdgenoten uit Bonaire. Volgende week vertrekt SVB-penningmeester Waldo Gobardhan naar het eiland, waar er mogelijkheden zullen worden bekeken om dit toernooi tot een jaarlijks terugkerend evenement te maken. Ook met de voetbalbond uit het Braziliaanse Belem zullen de banden wederom worden geïntensiveerd.

Harde noten kraken
Ten aanzien van het dispuut tussen voetballers en zaalvoetballers is Krishnadath erg duidelijk. "Er gaan harde noten worden gekraakt in dit dispuut", maakte de SVB-preses duidelijk. Hij zegt dat het probleem onlangs aan de FIFA is voorgelegd. Ook de voorzitter van de Surinaamse Zaalvoetbalbond (SVB), Kenneth Raghosing, heeft volgens SVB-directeur Gordon van Zichem voorgesteld dit probleem voor te leggen aan het mondiale orgaan. Beide partijen werd geadviseerd om samen tot een oplossing te komen. Volgens de SVB-statuten mag een speler maar bij een vereniging staan ingeschreven. Dat gaat volgens Krishnadath ook gebeuren. "De statuten liggen daar en deze knoop zal eindelijk worden doorgehakt," besluit Krishnadath.

COMMENTS

BLOGGER: 14
 1. Natio Fans, blijkbaar ligt Suriname in Europa, want de Zuidamerikaanse bond wordt niet genoemd, dank u, weer een bestuur met een Europees gezicht.........De houding achter de tafel zegt genoeg.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. als CONMEBOL niet wil meewerken of initiativ nemen met SU, dan moet je geen zorgen maken.

   SU kan niet meedoen in CONCACAF of CFU, dus is verloren zaak om te praten over SU in CONMEBOL. alle landen zijn professional...SU niet. wordt erger voor voetbal in t algemeen in SU als ze lid wordt van CONMEBOL. kijk, de top van SU kan niet meedoen tegen lagere ploegen uit CONMEBOL. so simpel is het.

   dus ja, alleen als SU een kracht is in CFU, misschien kunnen wij praten over CONMEBOL. want alle verzoeken aan deelname in Z.Ameri.Kampioenschap zijn hooploos. waaroom zal CONMEBOL kiezen voor SU ipv mexico of andere centraal amerikaanse landen? wat heeft dit huidige SU voetbal te bieden?

   ipv alle taki over europa of zuid amerika, moet er eerst in d spiegel kijken. daar ligt t probleem. eerst moet alle bs eruit, en een zakelijk bestuur staan d kennis over hoe voetbal moet werken (bijv kamp seedorf of suriprofs bestuur). en ook d regering moet een oplossing vormen. want als het nu staat is SU een close minded sport society. als dit wordt opgelost, dan kunnen wij praten over waar SU hoort op wereld voetbal. maar op dit moment blijven we alleen op d guianas niveau.

   Verwijderen
  2. Vind ik een goed idee! Een voorzitter met een zakelijk en commercieel inzicht bij iedere club zou al iets meer kunnen betekenen. Ik heb iets met het N.B.A systeem. Alle clubs behoren tot de N.B.A maar zijn allemaal franchise. Doe dat zet bij elke club een voorzitter met een zakelijke inzicht en een sportieve directeur. Dat is al een grote stap. Maarja wie ben ik om zoiets te zeggen. De grote bazen weten het beter

   Verwijderen
 2. Congres? Das mooi.En waarom is er geen ruimte voor de media ingedeeld? Want als je profvoetbal wilt spelen is de media van imminent belang. Oja , met al de mooie plannen die genomen zullen worden zal er toch aan de leden gevraagd worden ter goedkeuring

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Eerste stap is de jeugd. Trainers en scheidsrechters ervaring laten opdoen in het buitenland of europese trainers stage laten lopen in Suriname. Proberen jonge spelers al vaker te laten spelen tegen ploegen die relatief beter zijn vanaf jongs af aan niet tegen landen zoals Bonaire. En proberen jongere talentvolle spelers een opleiding te laten genieten in het buitenland inplaats van oude koeien te redden. Er zijn genoeg talenten die er nooit zullen komen omdat ze blijven sukkelen in de lage surinaamse ploegen. En om de surinaamse competitie voetbal op een hoger niveau te brengen zal je met alle clubs aan tafel moeten zitten om een plan te creeren dat ze zelf meer tijd investeren om meer geld te zoeken doormiddel van sponsors of samenwerking verbanden aan te gaan met europese clubs Zoals al veel gebeurd in afrikaanse landen. En niet gaan proberen om surinamers uit nl te gaan halen die een nl paspoort hebben en daar geen slaagkansen hebben voor oranje en dan suriname kiezen als tweede keus. Of je bent trots om surinamer te zijn en je gaat er voor!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Natio Fans, lid van de CONMEBOL wordt je niet door het niveau van je voetbal. Je behoort tot Zuidamerika, tenzij je hebt besloten in je Europese mind, dat SUriname in Europa ligt en de hoofdtad in het zonnestelsel Pluto...

   Verwijderen
  2. Natio Fans, steeds moeten Europese landen helpen om nergens te komen. We willen steeds resultaat met andermans geld of feesten organiseren die wij niet kunnen betalen, omdat mijn buurman toevallig aanhanger is van de op dat moment meest populaire band. En omdat de band hot is, dan moet ik ook die inhuren om mijn feest aanzien te geven. Hij plezier en ik de schulden. Iedereen praat over sponsoring door en aanpak van zaken gelijk als Europeanen. Het congres nodigt buitenlandse gasten uit, om een bekend verhaal te vertellen, die het bestuur nooit en te nimmer zal kunnen klaren. Door buitenlanders uit te nodigen om je te vertellen hoe je het zou moeten doen, is meer bevestiging van je eigen euro inzicht aan de buitenwacht verkopen en eventuele tegenstanders, zoals de zaalvoetbalbond. Ook dit bestuur heeft niet het niveau om met Seedorf of Nike aan tafel te kunnen zitten en real talks te beginnen. Wie beheerst binnen het bestuur andere talen dan het neder-lands om met divisie Zuid-Amerika van Puma aan tafel te zitten? Moet een Surinaamse rijstexporteur zijn geld stoppen in een Hollands bestuur, terwijl de man Surinamer is en Zuidamerikaan? Moet Nike een deal sluiten met de SVB, terwijl wij een heel slechte reputatie hebben, vanwege "de geldkwestie CFU" van het vorige bestuur? Het centrale punt in alles blijft toch de voetballers hier. Fan en liefhebber zal ik blijven ongeacht resultaten en niveau. Als wij steeds gaan vergelijken hoe anderen het hebben bereikt en steeds om advies vragen, terwijl wij weten waar de basis-problemen liggen, betekent dat voor mij, dat ik niet weet wie ik ben. De Euro oplossingen hebben ons nergens gebracht en zullen ons ook nergens doen komen. Ik blijf vertrouwen hebben in de voetballer in Suriname. Nu al blijkt, dat volgens de notities van het nieuwe bestuur, zij niet realistisch beginnen aan hun tour of duty. Een oorlogshouding aannemen tegen een andere bond, die toevallig financieel beter draait dan de SVB, is niet cool. Natio Es Conmebol es Amexem.

   Verwijderen
 4. Komende week speelt de U20 vrouwen selectie van Su de voorronde WK in het Essed stadion.Geen promotie, niemand praat erover.Trouwens het zijn dezelfde heren aan de macht dus hetzelfde amateur spelletje gaat door.Dan praat men over profvoetbal.Dat gaat gepaard met eveneens een goede organisatie.Promotie van de sport en in dit geval vrouwenvoetbal.Als we niet in de meisjes geloven waarom schrijven we ze dan in.Er wordt weer gerekend dat de pers het werk voor de SVB zal doen kwa promotion terwijl niet eens een plaats voor de media is weggelegd tijdens het komend congres.Mensen ik roep jullie hierbij op om de meisjes te komen aanvuren en speciale aandacht aan onze grootste talent op het ogenblik Andaya Landveld.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Natio Fans, ik krijg een officieel bericht van de SVB dat er een WK voorronde dames gehouden wordt op 16 juli in SU. Het bericht versturen ze op de dag van het toernooi.....zijn we serieus???

   Verwijderen
  2. is een probleem in SU....mensen kan niet die soort zaken op een professional manier uitvoeren. maak niet uit als u lid bent van CONCACAF, CFU, CONMEBOL, UEFA, ofzo. als u niet eens kunnen simpel dingen doen wordt t altijd lastig om prestaties te zien. slechte organistatie = slechte prestaties......dus SVB = slechte organisatie

   Verwijderen
 5. Ik heb de eerste wedstrijd van de damens Mogen aanschouwen. We Zullen de volgende ronde halen maar zullen daar stranden vanwege het aanwezige materiaal los van enkele individuele talenten ertussen. Vooral de achterhoede zal het afleggen tegen landen als Trinidad , Cuba enz... Verder moet er flink gesleuteld worden aan de conditie en fiesieke gesteldheid van de meisjes.Trouwens voor de gehele Surinaamse voetbal. Mijn advies is door te gaan met introduceren van u15 en onder voor de meisjes. en de u20 en u17 laten spelen op een hele voetbal veld en niet op halve of een veld met zaalvoetbal afmeting.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De surinaamse voetbal wereld werd dmv radiospot opgeroepen om de u20 dames te komen aanvuren voor de laatste wedstrijd nadat ze al geplaatst waren bij de 2de wedstrijd. Moest het niet vanaf de eerste wedstrijd zijn geweest.Er wordt van achter naar voren gewerkt.Heren wees een beetje serieuser ! Dames profisiat ! Maar jammer genoeg hou ik mn hart vast voor de volgende ronde , er is nog veel werk aan de winkel. Simpele basis dingen als, ingooi, aanname, schoten, koppen, en vooral aan de fisieke gesteldheid van de dames moet er flink gewerkt worden willen we doorgaan naar de volgende ronde, Er is wel indivuduele talenten ertussen

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Over het damesvoetbal hoeven wij ons niet druk te maken en juist in investeren en ik zal de een steen werpen hoor. In europa neemt men het niet serieus terwijl het een fractie (1%>) van het budget kost om een damesteam te onderhouden.

  Het probleem vind ik dat wij niet de touwtjes in eigen handen nemen en gewoon zelf een voetbalbond beginnen. Gewoon negeren die ouwe gasten

  BeantwoordenVerwijderen


 8. Surinaamse talenten overal! Lees hieronder


  USJ student selected to Olympic Development Team

  Melic Belong was selected to the Region III ODP U-14 (Olympic Development Team) after the Region III Camp hosted by the University of Alabama, in Tuscaloosa on July 15-19. Belong is an eighth grader at University School of Jackson and plays for the Jackson Futbol Club, Wolves 00 and is an Octagon Academy Graduate.

  BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Voetbalcongres moet ontwikkeling bevorderen
Voetbalcongres moet ontwikkeling bevorderen
http://2.bp.blogspot.com/-Da-PssfMyOA/Ud6WRjmPCaI/AAAAAAAACi4/wMq41yTejQo/s1600/Bernhard+Abia,+John+Krishnadath,+Dayasankar+Mathoera,+Waldo+Gobardhan,+Bidjaikoemar+Mankoe,+Surinaamse+Voetbalbond,+Bestuur,+2013.jpg
http://2.bp.blogspot.com/-Da-PssfMyOA/Ud6WRjmPCaI/AAAAAAAACi4/wMq41yTejQo/s72-c/Bernhard+Abia,+John+Krishnadath,+Dayasankar+Mathoera,+Waldo+Gobardhan,+Bidjaikoemar+Mankoe,+Surinaamse+Voetbalbond,+Bestuur,+2013.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://www.natiosuriname.com/2013/07/voetbalcongres-moet-ontwikkeling.html
https://www.natiosuriname.com/
https://www.natiosuriname.com/
https://www.natiosuriname.com/2013/07/voetbalcongres-moet-ontwikkeling.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content