SVB heeft vruchtbaar FIFA-congres achter de rug

Een delegatie van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) nam eind mei deel aan het jaarlijks terugkerend congres van de Wereldvoetbalbond (FIFA) i...


Een delegatie van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) nam eind mei deel aan het jaarlijks terugkerend congres van de Wereldvoetbalbond (FIFA) in Mauritius. Voorzitter John Krishnadath (foto: links, met Joseph Blatter), ondervoorzitter Dayasankar Mathoera en commissaris Gebouwen en Terreinen, Bidjai Mankoe, maakten deel uit van de Surinaamse delegatie.

Meteen na aankomst op 29 mei maakte voorzitter Krishnadath contact met het FIFA-secretariaat voor een bilaterale ontmoeting met FIFA-voorzitter Joseph Blatter. Eerder had hij via e-mail het verzoek hiertoe al gedaan. Het gesprek werd gearrangeerd voor 30 mei. Op 29 mei had de SVB-delegatie al een gesprek met de FIFA-Development Officiers Howard Mc Intosh, Jürg Nepher en Gregory Engelbrecht.

Bij het gesprek met Blatter zaten verder de andere topper, secretaris generaal Jerome Valcke. Ook Thierry Regenass, head of member associations en development officier Engelbrecht mochten aanschuiven. Blatter gaf tijdens het bilateraal gesprek allereerst aan dat hij al 2 keer in Suriname is geweest. Valcke haalde aan dat Krishnadath ook de secretaris generaal is van Cism Suriname. Tijdens het gesprek bleek dat de betrokkenheid van de SVB-voorzitter binnen het CISM gebeuren veel raakvlakken heeft met de FIFA. Onder andere haalde hij het CISM/FIFA-project ‘Open The Gates of the Baracks en bring in the Children’ naar Suriname, waarbij het leger kinderen tussen de 7 en 17 jaar bezig hielden met sport in de kazernes. Dit project is door Blatter zelf geïnitieerd.

Suriprofs
Blatter informeerde tijdens het gesprek ook naar het Clarence Seedorf stadion en hoe de samenwerking daarmee is. Krishnadath gaf aan dat hij in CISM-verband een internationaal 8-landentoernooi had georganiseerd in Suriname en het Seedorf stadion ook een van de speellocaties was. Ondervoorzitter Mathoera gaf ook aan dat de Para Junior League daar werd afgedraaid en het transportvraagstuk waarmee men zat. De FIFA-topman wilde ook weten hoe de samenwerking is met Seedorf en de Surinaamse profvoetballers in het buitenland. Als antwoord aan Blatter werd gegeven dat de SVB samen met de assembleeleden die betrokken zijn met voetbal, zware lobby verricht om mogelijkheden te bekijken via wetgeving om internationals van Surinaamse komaf uit te laten komen voor Suriname. Er is reeds contacten gelegd met Surinaamse spelers in Nederland en België.

Blatter wilde ook weten wat het nalatenschap is van het bestuur Giskus. Krishnadath antwoordde door te stellen dat het nalatenschap van het vorig bestuur tijdens een SVB-congres eind juni geëvalueerd zal worden. Ook zal deze waarnodig bijgesteld worden en eventueel worden geherformuleerd. Wat niet uitgevoerd is, zal afgerond worden. De FIFA-deskundigen zullen ook uitgenodigd worden voor dit congres.

Competitie
Met de develpment officers is tevens de opzet van de Surinaamse voetbalcompetitie besproken. "Een competitie met 18 clubs gaat niet werken in Suriname. Je holt daarmee ook de groei, ontwikkeling en doorstroming van je voetbal uit," vertelden Mc Intosh, Nepher en Engelbrecht aan de SVB-delegatie. De SVB-vertegenwoordigers gaven daarbij aan dat in de afgelopen 4 jaren er 4 competitiesystemen zijn aangenomen of uitgeprobeerd. De laatste was het afgewezen systeem zonder Eersteklasse en een Hoofdklasse met 18 clubs. De FIFA-medewerkers reageerden door te stellen dat er iets mis is, als je in 4 jaar steeds een andere systeem wil invoeren. "De SVB had hulp van de FIFA moeten inroepen, wij zouden jullie direct gezegd hebben dat een systeem met 18 ploegen niet werkt", zeiden ze. "Ook in de meer ontwikkelde voetballanden is het problematisch om met 18 clubs te spelen. De opbouw van een overall competitiesysteem moet de structuur van een piramide hebben met bij voorkeur 10 clubs in je hoogste divisie."

Kamperveen
De SVB-delegatie maakte van dit uniek kansje ook gebruik om te lobbyen naar middelen voor de bouw van een nieuw nationaal stadion. Krishnadath kaartte aan dat het André Kamperveen stadion verder in verval is geraakt en de SVB van plan is een nieuwe te bouwen. Hij vroeg Blatter of de FIFA geen blueprint heeft van een stadion die op middellange termijn gebouwd kan worden, die 1x24 uur een verdiencapaciteit heeft en low cost is in bouw, onderhoud en energieverbruik. Verder moet het stadion 7500 tot 10.000 bezoekers kunnen herbergen. Thierry Regenass gaf aan dat de FIFA in kan komen met het veld en restauratie. Blatter haakte in en gaf aan secretaris generaal Valcke te kennen die hierin ondersteunend kan zijn. Krishnadath stelde voor het in een apart gesprek in Genève met de FIFA te zullen bespreken.

Blatter haalde tenslotte aan de goede relatie die de FIFA heeft met Suriname en André Kamperveen. Ook is hij van bewust hoe Jack Warner tot vicepresident van de FIFA is benoemd. Valcke maakte de opmerking dat het dus aan Suriname te danken is dat Warner deelgenoot van de FIFA-top is geweest. Krishnadath antwoorde met ‘helaas wel’. De SVB-voorzitter nodigde Blatter uit om het 4de Goalproject te openen. Dit project houdt in het ombouwen van de multifunctionele zaal van het Franklin Essed stadion tot een een kracht- en fitnesscentrum voor de SVB selecties.

Interlands
Op het FIFA-congres heeft de SVB ook contacten gelegd met de voetbalbonden waar de bevolkingsgroepen in Suriname een relatie mee hebben, te weten India, Indonesië en China. De SVB-delegatie voerden gesprekken om de nationale voetbalteams van deze landen naar Suriname te halen. In feite dacht Krishnadath aan een "Immigratietoernooi" tussen deze drie landen en Suriname, maar de tijd daarvoor was tekort. De opzet van de SVB is om de selecties van deze landen, toch misschien apart naar Suriname te halen. De planning ligt om India voor augustus uit te nodigen, daarna China en in augustus 2014 Indonesië. De gesprekken waren positief en de voorzitters van de voetbalbonden zullen terugkoppelen met hun besturen. Er zal hierna verder contact onderhouden worden om de mogelijkheden te bekijken.

Met de voorzitters van de voetbalbonden van Curaçao en Aruba zijn er afspraken gemaakt voor de voortzetting van het ABCS-toernooi. Bonaire heeft niet de middelen om het toernooi te hosten, waardoor Curaçao dit nu zal doen. Het toernooi zal in oktober worden gedraaid. Verder is overeengekomen dat Suriname het toernooi in 2014 organiseert. Er was geen ruimte om meer gesprekken met andere landen voeren, vooral omdat deze ook op ver uitgespreide locaties waren ondergebracht.

COMMENTS

BLOGGER: 13
 1. Natio Fans, dit is zeker een strak begin van de nieuwe voorzitter. Ik heb Indonesie vs Nederland gezien. Van Indonesie kunnen we leren. Goede tegenstander.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geachte heer Krishnadath, is het geen uitdaging voor de Surinaamse bouwwereld? Wie kan een stadion opleveren a la de boven beschreven voorwaarden tegen een redelijke prijs? Dat de heer Krishnadath het stadion een commerciële uitstraling wil geven juich ik toe. Gezien de economische ontwikkeling denk ik dat vele zakelijke Surinamers in het binnen- zowel buitenland zeker interesse zullen hebben in het huren van zakelijke ruimten in het stadion-complex. De financiering kan misschien gedragen worden door een samenwerking banken, bouwwereld, SVB en de Overheid. Diezelfde overheid heeft ook driftig nieuwe woonruimte nodig. Alles wat de leefbaarheid, gezelligheid en uitstraling verhoogd, moet worden aangegrepen. Er zijn kapitaalkrachtige mensen die graag mee zouden willen doen, maar zij verwijten ons vaak dat wij niet graag huiswerk maken. De bestuurder in Suriname moet weten dat hij zonder uitgewerkt plan geen geld zal krijgen uit de commerciële wereld. Natio Forever.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een belangrijke u-15 concacaf tournooi wordt in augustus a.s. gehouden in the Caymen Island met 24 landen. Grote afwezige is Suriname! Of moet er eerste een congres gehouden worden om te beslissen als we wel of niet mogen meedoen.Een mooie gelegenheid voor onze jeugdigen gaat hierbij verloren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb het nagevraagd bij de SVB. De SVB heeft geen uitnodiging gehad voor de CONCACAF U-15 Championship. De SVB heeft nu aan de organisatie gevraagd of ze mee kunnen/mogen doen!

   Overigens bedankt voor je reactie, anders had ik niet zo snel over dit U-15 toernooi gehoord.

   Verwijderen
 4. Graag gedaan Raj. Wel vreemd heh dat Sur niet wordt uitgenodigd. Het lijkt alsof we daadwerkelijk niet meer worden geteld in het caribisch gebied om niet te praten over de concacaf.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Trinidad schaamt zich niet of voelen zich niet arrogant om een buitenlandse trainer(Beenhakker )in dienst te nemen.Alleen Wij Suries zijn alleswetend en negeren buitenlandse kaders.Zelfs onze Eigen mensen buiten Sur die beter opgeleid en meer ervaren zijn negeren we.Omdat we het beter weten, terwijl we altijd weer op ons broek krijgen wanneer we tegen mindergeachte tegenstanders uitkomen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daarom, op deze manier gaat het nooit lukken! Iedereen moet samen open staan voor vernieuwing en professionalisering.

   Verwijderen
 6. Raj G, weet je als er reeds een plan op tafel ligt van het nieuwe SVB bestuur? Eind april 2013 gekozen, daarna een bijeenkomst in Mauritius. Heeft het nieuwe bestuur verslag gegeven aan de kranten of anderen over hun plannen met SU en wat deze conferentie met de FIFA concreet heeft opgeleverd??? Ik ben al een tijd alle kranten en programma's aan het nakijken met info, maar het is stil.....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voor de SVB-verkiezingen had het huidige bestuur een document opgesteld met de beleidsintenties voor 2013-2017. SME Sport had heel de tekst uit het document hier gepubliceerd: http://www.smesport.com/binnenland/voetbal/item/4095-ingezonden-beleidsintenties-groep-olv-john-krishnadath.

   Meer weet ik ook niet.

   Verwijderen
 7. Weet je als het de SVB gelukt is om de U15 selectie van Suriname in te schrijven voor het Concacaf u15 tournooi in Cayman Island augustus dit jaar Radj.Daar doen er meer dan 20 landen mee w.a. curacao, aruba ,st marten, Trinidad en ook landen uit midden amerika.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zou het een goed idee zijn om een nieuwe stadion naar de voorwaarden van FIFA hier te laten bouwen met het oog op een WK toernooi in Suriname in de toekomst? graag reactie

  BeantwoordenVerwijderen
 9. wordt wakker, je slaapt nog

  BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: SVB heeft vruchtbaar FIFA-congres achter de rug
SVB heeft vruchtbaar FIFA-congres achter de rug
http://2.bp.blogspot.com/-gs58h4cpzh4/UbNRSudVHzI/AAAAAAAACWw/e7EjAAh1hhE/s1600/John+Krishnadath,+Voorzitter,+Surinaamse+Voetbalbond,+Joseph+Blatter,+Voorzitter,+FIFA,+Congress,+Mauritius,+30+mei+2013.jpg
http://2.bp.blogspot.com/-gs58h4cpzh4/UbNRSudVHzI/AAAAAAAACWw/e7EjAAh1hhE/s72-c/John+Krishnadath,+Voorzitter,+Surinaamse+Voetbalbond,+Joseph+Blatter,+Voorzitter,+FIFA,+Congress,+Mauritius,+30+mei+2013.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://www.natiosuriname.com/2013/06/svb-heeft-vruchtbaar-fifa-congres.html
https://www.natiosuriname.com/
https://www.natiosuriname.com/
https://www.natiosuriname.com/2013/06/svb-heeft-vruchtbaar-fifa-congres.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content