SVB-bestuursverkiezingen: Wie volgt Giskus op?

Zowel John Defares als John Krishnadath (foto: links en rechts) is door delen van het huidige bestuur benaderd om leiding te geven aan de m...


Zowel John Defares als John Krishnadath (foto: links en rechts) is door delen van het huidige bestuur benaderd om leiding te geven aan de moederorganisatie. Defares beweert ongeveer een jaar terug te zijn benaderd door Giskus om hem op te volgen. Zijn concurrent werd door competitieleider Arnold Bilkerdijk en SVB-directeur Gordon van Sichem gevraagd om zich kandidaat te stellen. Beide mannen menen dat zij een grote bijdrage kunnen leveren aan de ontwikkeling van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) en het Surinaamse voetbal.

Het nieuws dat Giskus zich niet herkiesbaar stelt bij de bestuursverkiezing, zorgde voor enige bezorgdheid bij de lidbonden en ploegen aangesloten bij de SVB. Ook bij Defares, die de laatste jaren intensief met Giskus heeft gewerkt, heerst er enige ongerustheid. "Het is daarom dat ik heb besloten om mee te dingen naar het voorzitterschap", motiveert hij. Krishnadath ging op het verzoek in, omdat hij het gevoel heeft een grote bijdrage te kunnen leveren. "Zeker als het gaat om reorganisatie van het geheel en lobbywerk om bepaalde dingen rond te krijgen."

Defares beweert dat zijn interesse voor het werk stamt uit de periode dat hij met Giskus samenwerkte. Hij zag hoeveel mogelijkheden er zijn om het Surinaamse voetbal te ontwikkelen, maar ook hoe de voorzitter er vaak genoeg alleen voor stond. "Ik kan me nog heugen dat wij een meeting hadden en Giskus al snel weer weg moest. Hij moest aanwezig zijn bij de aanleg van een kunstmat. Maar er is toch een commissaris beheer?" zou Defares toen hebben opgemerkt. Giskus gaf geen antwoord.

Geschikt
Voor Defares en Krishnadath is de SVB geen vreemd terrein. In de afgelopen periode hebben beide kandidaten, die menen veel liefde voor de Surinaamse voetballerij te hebben, samen met de moederorganisatie verschillende activiteiten ontplooid. Krishnadath deed dat als secretaris-generaal van CISM Suriname. Defares had meer een ondersteunende rol en hielp mee met het vaststellen van beleid en het genereren van vele fondsen voor bondsactiviteiten.

Beide 'John's' achten zichzelf de meest geschikte kandidaat voor de job. Krishnadath: "Ik denk dat ik de beste kandidaat ben, omdat ik het meeste vertrouwen geniet onder de 32 stemgerechtigde leden."

Aan de andere kant vindt Defares dat hij met zijn nauwe contacten in binnen- en buitenland het meest kan betekenen voor de SVB. "Ik kan een goed netwerk opzetten. Ik kan goed met sponsoren en de overheid in dialoog treden en mobiliseren. Zonder die twee kunnen we de sport niet ontwikkelen", betoogt hij. De kandidaat-voorzitter denkt verder dat hij de communicatievaardigheden beschikt om mensen centraal te krijgen en samen aan een thema te werken.

Zware taak
Het duo is zich ervan bewust dat het voorzitterschap van de SVB een heel zware taak is. Ook weten de twee dat de overkoepeling veel moeite heeft om financieel de eindjes aan elkaar te knopen. Verder moeten er in opdracht van de Wereldvoetbalbond (FIFA) een aantal maatregelen worden getroffen. Krishnadath vindt dat het moeilijkst, omdat alle leden begrip gaan moeten tonen. "Voor de dingen die tot nu toe zijn gedaan, hoefde je eigenlijk geen ruggespraak te hebben met de leden", zegt hij verwijzend naar de renovatie van de accommodaties. "Nu ga je begrip moeten vragen van het veld."

Na bezoeken aan verschillende leden in stad en district geeft Defares toe dat het voorzitterschap veel zwaarder is dan hij had gedacht. Maar de problemen waarmee hij werd geconfronteerd, zijn juist de grootste drijfveer om zijn schouders onder het werk te zetten. "De job omvat veel meer dan alleen een competitie draaien. Het gaat om voetbal in de top, maar ook om voetbal in de breedte. Ik zie mogelijkheden om oplossingen daarin te brengen."

Voor Defares werd het tijdens zijn campagne ook duidelijk dat veel lidbonden en ploegen de middelen ontberen om jeugdvoetbal aan te pakken. In dit kader heeft hij een project ingezet, dat ook als hij de verkiezingen niet wint, zal worden uitgevoerd. "Voetballen is meer dan Paramaribo alleen. Dus winnen of niet; wij gaan een project starten waarbij jongens en meisjes voorzien zullen worden van tenues en schoeisel", belooft hij.

Congres
De kandidaten zijn van mening dat er een voetbalcongres moet komen. Daarom willen zij na hun verkiezing zo snel mogelijk met de leden om de tafel. "Ik wil weten wat de reële situatie is, omdat je alleen dan beleid kan maken", zegt Defares. Het seminar moet voor hem al in het eerste kwartaal van 2014 worden gehouden.

Volgens Krishnadat moet het congres uitwijzen wat prioriteit geniet bij de ontwikkeling van het voetbal. "Die zullen verschillend zijn, omdat alle leden een andere kijk op zaken hebben. Maar om te ontwikkelen moeten wij elke visie meenemen." Defares is van mening dat de bestuursverkiezingen bij de SVB, maar bovenal de concurrentiestrijd, alvast een positief punt hebben bereikt. "De grote overwinnaar van deze verkiezingen is de SVB en het voetbal in het algemeen", stelt hij.

Defares doelt op de enorme aandacht die de verkiezing geniet. "Er is veel belangstelling, maar de vraag is hoe houden we die vast? Dat zou niet gebeurd zijn als er maar één lijst was."

Bestuur Giskus
Jeffrey Webb, voorzitter van CONCACAF, heeft in een brief aan Louis Giskus zijn erkentelijkheid benadrukt voor de bijdrage van de voorzitter van de SVB aan de voetbalsport.

Webb betreurt dat Giskus zich niet herkiesbaar stelt. "Ik ben diep teleurgesteld dat u het besluit hebt genomen om terug te treden na een goede staat van dienst bij de SVB", schrijft Webb. "Het voetbal verliest daarmee ongetwijfeld een bijzondere leider, niet alleen in Suriname, maar ook in de regio als geheel. Uw vertrek als voorzitter van de SVB laat een duidelijke leemte achter bij de Surinaamse Voetbalbond."

De CONCACAF-voorzitter toont zich vol lof over de SVB-preses. "Door het tot stand brengen en de voltooiing van een aantal Goal-projecten en markant leiderschap gedurende uw carrière als lid van de voetbalfamilie, neem ik de gelegenheid u hiervoor dank uit te brengen. De vele uitdagingen die u hebt overwonnen, benadrukken uw verdienste en waardigheid."

Giskus ontving ook een schrijven van de secretaris-generaal van de CONCACAF, Enrique Sanz, die hem bedankt "voor de vele jaren waarbij hij zijn schouders heeft gezet onder het werk bij de SVB". "U hebt vele deuren geopend voor onze Confederatie. We hebben uitermate gewaardeerd uw toewijding en harde werk. U bent een waardevolle schakel geweest bij de ontwikkeling van onze voetbalsport. Onze deuren zijn altijd en voortdurend open voor verzoeken van uw zijde in de toekomst, van welke aard dan ook."

De bestuursverkiezingen bij de SVB worden vanavond gehouden in het Emile de la Fuente Sportcomplex.

COMMENTS

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: SVB-bestuursverkiezingen: Wie volgt Giskus op?
SVB-bestuursverkiezingen: Wie volgt Giskus op?
http://3.bp.blogspot.com/-IELQOzO1-WA/UXpbe_NqSJI/AAAAAAAACIE/t5GadeCyECw/s1600/John+Defares,+John+Krishnadath,+Verkiezing,+Surinaamse+Voetbalbond,+2013.jpg
http://3.bp.blogspot.com/-IELQOzO1-WA/UXpbe_NqSJI/AAAAAAAACIE/t5GadeCyECw/s72-c/John+Defares,+John+Krishnadath,+Verkiezing,+Surinaamse+Voetbalbond,+2013.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://www.natiosuriname.com/2013/04/svb-bestuursverkiezingen-wie-volgt.html
https://www.natiosuriname.com/
https://www.natiosuriname.com/
https://www.natiosuriname.com/2013/04/svb-bestuursverkiezingen-wie-volgt.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content