vrijdag 5 april 2013

Krishnadath officieel kandidaat-voorzitter SVB


John Krishnadath (foto) heeft zich officieel in de strijd om het voorzitterschap van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) gegooid. De secretaris-generaal van CISM Suriname geeft gehoor aan het verzoek van de overige leden van het huidige bestuur, nadat Louis Giskus zijn vertrek had aangekondigd. CISM staat voor Conseil International du Sport Militaire en is in het leven geroepen om sporten in internationaal militair verband te stimuleren.

Krishnadath beweert dat hij maanden geleden al is benaderd. "De overige bestuursleden hebben mij gevraagd om over te nemen als Giskus zich niet herkiesbaar zou stellen", maakt hij duidelijk. Gezien zijn ervaring binnen het CISM-gebeuren, achtte hij zich capabel genoeg om de positie te bekleden. Hij meent in het verleden ook heel wat opgestoken te hebben toen hij in CISM-verband samenwerkte met de SVB.

De kandidaat voorzitter ziet genoeg mogelijkheden om de bestuursverkiezingen te winnen. Hij beweert dat zijn groep momenteel door 22 stemgerechtigden wordt ondersteund. "En wij zijn nog niet klaar. Wij hebben genoeg tijd om de andere leden ook achter ons te krijgen", zegt hij zelfverzekerd.

Momenteel is Krishnadath bezig informatie te vergaren die met deze job mee gepaard gaat. Zo heeft hij al met Giskus gesproken over het reilen en zeilen binnen de SVB. "Giskus heeft mij uitgebreid geïnformeerd over de activiteiten die er ontplooid worden en wat nog in het verschiet ligt."

Behalve Giskus keren ook Harold Felter en Antonius Stienstra niet terug. Zij worden vervangen door Robby Poetisie en Bernhard Abia. Van het huidige bestuur stellen Waldo Gobardhan, Bidjaikoemar Mankoe, Arnold Bilkerdijk en Dayansankar Mathoera zich opnieuw verkiesbaar.

Tegenstanders
Er zijn nog twee lijsten die ook dingen naar de macht bij de SVB. Een lijst onder leiding van Lesley Winter en de andere wordt aangevoerd door John Defares. Of er nog meer tegenstanders participeren in de verkiezingen is niet bekend.

1 opmerking:

  1. In het hele concept al was het het voetbal, mis ik het bescheiden aandenken aan Ome Mr. Johan Ferrier. Een zoon van Suriname die ons geliefd land uit het kolonialisme heeft weten weg-leiden en de basis heeft gezet, voor een Vredig Suriname.
    Uria[X]

    BeantwoordenVerwijderen

Games