zaterdag 15 december 2012

Benoeming nieuwe bondscoach nog niet nodig


Suriname krijgt voorlopig nog geen nieuwe bondscoach. De Surinaamse Voetbalbond (SVB) heeft geen haast met de benoeming, omdat er nog geen wedstrijden gepland staan voor de nationale A selectie. De moederorganisatie stelt dat dit een gevolg is van het uitblijven van de jaarkalender van de Carbische Voetbal Unie (CFU).

"Als wij nu iemand aanstellen, moeten wij hem betalen zonder dat die arbeid verricht," duidt SVB-voorzitter Louis Giskus (foto) aan. "De SVB heeft helemaal geen programma van de CFU, waardoor wij ook niet weten wanneer de voorbereidingen moeten starten."

Volgens Giskus staat alleen het ABCS-toernooi op schema. Dat moet tussen augustus en oktober op Bonaire plaatsvinden. Het voetbalorgaan van het eiland kan nog geen precieze datum geven, omdat de bond nog niet weet wanneer zij klaar zijn met de aanleg van de kunstmat waarop er gespeeld zal worden.

Giskus bestempelt de lakse houding van de CFU als zeer lastig, omdat de SVB als gevolg hiervan zijn jaarkalender nog niet kan uitgeven. De preses beweert dat de SVB zijn jaarkalender al af heeft. Als het regionale orgaan na een week nog niet met hun jaarkalender uitkomt, zal de SVB de zijne alvast uitgeven. "Als zij dan nog niet met hun programma komen, zullen wij alvast dat van ons uitgeven," verklaart de preses.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games