donderdag 15 november 2012

Suriname lijdt zware nederlaag tegen Cuba


Het Surinaams voetbalelftal heeft woensdagavond een zware nederlaag geleden in de tweede ronde van de Caribbean Cup 2012. Het team ging in Trinidad met 5-0 onderuit tegen Cuba. Bij rust stond het 2-0 voor de Cubanen in het Dwight Yorke Stadium.

De wedstrijd leek een 'one-man-show' van Marcel Hernandez. De Cubaanse aanvaller nam vier treffers op zich en had aandeel bij de andere treffer. Het was watertanden voor de scouts op de tribune om de speler over het veld te zien gaan en hoe hij de Surinaamse verdediging vanuit alle hoeken en kanten bestookte met aanvallen.

Al in de vierde minuut liet Hernandez van zich spreken. Vanaf 35 meter van het Surinaamse doel pikte hij de bal op, dribbelde langs twee middenvelders en ten slotte de geschrokken verdedigers van Natio. Onverklaarbaar fluit de scheidsrechter voor buitenspel op advies van zijn assistent.

Twee minuten later was het wel raak en kwam het Spaans sprekende eiland door een niet alerte achterhoede van Suriname op 1-0, na een schot van Hernandez. Halverwege de eerste helft werd het 2-0 na een hoekschop.

De Cubanen hadden in zowel de eerste als tweede helft het spel in handen. In de tweede helft zakte Suriname verder weg en was het direct raak voor de Cubanen.

Hernandez speelde Stefan Baneti uit en liet nog twee verdedigers te kijk staan, nadat hij een schot vanaf links op doelman Ronny Aloema vuurde. Aloema kon de bal moeilijk verwerken, waardoor de bal voor de benen kwam van de opkomende Ariel Martinez. Martinez maakte het af en werkte de 3-0 binnen.

Na een uur spelen werd het doelpunt van de avond gemaakt wederom door Hernandez. Hij trok een sprint naar een diep gegeven bal, om daarna de bal over Aloema te lobben. De bal rolde rustig het doel in en kwam nauwelijks tegen het net aan; 4-0.

De achterhoede blunderde vaak en hiervan maakte Cuba gretig gebruik, waardoor de eindstand op 5-0 werd bepaald door de onstopbare Hernandez.

Furgill Ong A Fat en Stefano Rijssel moesten vanwege blessures het veld vroegtijdig verlaten. De spelers die geen speelminuten maakten waren Obrendo Huiswoud, Evani Esperance, Naldo Kwassie en Wilfried Galimo.

Suriname, dat samen met St. Vincent & the Grenadies en Trinidad & Tobago in een poule zit, komt morgen weer in actie. De 'Soca Warriors' zijn dan de tegenstander. Het gastland speelde gisteren met 1-1 gelijk tegen St. Vincent. Slechts de nummers 1 en 2 kwalificeren zich voor de finaleronde van de Caribbean Cup.

Opstelling Suriname (4-2-3-1): Ronny Aloema (C); Jurmen Vallei, Furgill Ong A Fat (Joel Baja 55'), Jetro Fer, Guno Kwassie; Stefan Baneti, Giovanni Alleyne (Romano Stekkel 46'); Giovanni Waal, Emilio Limon, Giovanni Drenthe; Stefano Rijssel (Iwan Pinas 60').

Het speelschema ziet er als volgt uit (Surinaamse tijd):

Dwight Yorke Stadium
Vrijdag, 16 november 2012:
St. Vincent & the Grenadines vs. Cuba (19:00 uur)
Trinidad & Tobago vs. Suriname (21:00 uur)

Zondag, 18 november 2012:
Suriname vs. St. Vincent & the Grenadines (17:00 uur)
Trinidad & Tobago vs. Cuba (19:00 uur)

2 opmerkingen:

  1. Het Surinaamse voetbal is al lang doodgebloed! Geen wonder verlies op verlies. U-20 uitgeschakeld en natio senioren zal het zelfde overkomen. Geen interesse van de regering in sport en geen interesse van de svb in profesionalisme.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De boel sluiten en het geld besteden aan de jeugd.

    BeantwoordenVerwijderen

Games