zaterdag 10 november 2012

Jaliens neemt achttien spelers mee naar Trinidad


Kenneth Jaliens (foto: links) heeft donderdag de uiteindelijke selectie bekendgemaakt die Suriname door de tweede ronde van de Caribbean Cup 2012 moet leiden. De 25 koppige delegatie vertrekt maandagochtend vroeg naar Trinidad & Tobago, waar zij het in Groep 8 zullen opnemen tegen Cuba, St. Vincent & the Grenadines en het gastland. Alleen de nummer één en twee plaatsen zich voor de volgende ronde.

Inter Moengotapoe en Walking Boyz Company zijn met zeven om vier spelers de hofleveranciers van de selectie.

Jaliens ziet goede mogelijkheden om een ronde verder te komen. De bondscoach heeft, nadat hij drie weken terug de selectie overnam, nadat Ricardo Winter zich terugtrok, gewoon voortgeborduurd op hetgeen zijn voorganger heeft gedaan. Wel had hij enkele spelers toegevoegd om de concurrentie binnen de groep te optimaliseren. In de drie weken heeft Jaliens het voetbalinhoudelijke met de spelers behandeld.

De spelers die er de eerste ronde nog bij de selectie hoorden en nu niet meer, zijn: doelman Manuel Kowid (SNL), verdedigers Bonnsole Bodji (US de Matoury) en Gillermo Faerber (Transvaal), middenvelders Vitorinio Pinas en Romano Sordam (Robinhood) en aanvaller Donovan Loswijk (SNL). Opvallend is de afwezigheid van Loswijk die in de eerste ronde twee maal scoorde als invaller. Hij was o.a. verantwoordelijk voor de gelijkmaker tegen Martinique (2-2).

Zij zijn vervangen door doelman Obrendo Huiswoud (Inter Moengotapoe), verdediger Joël Baja (Inter Moengotapoe) en Furgill Ong A Fat (SNL) en middenvelder Stefan Banetti (Excelsior). Dit zijn twee spelers minder dan Winter meenam naar Martinique voor de eerste ronde.

Middenvelder Ives Vlijter (Inter Moengotapoe) werd ook opgeroepen, maar moest op het laatste moment afhaken vanwege een enkelblessure. Hij wordt vervangen door Evani Esperance (Voorwaarts).

Intussen heeft Stefano Rijssel, die voor W Connection uit Trinidad voetbalt, zich ook al aangemeld bij de selectie. Wifried Galimo arriveert vandaag in Suriname. De aanvaller van US de Matoury (Frans-Guyana) kon zich niet eerder bij de selectie voegen, omdat hij met zijn ploeg aan een toernooi in Frankrijk deelnam.

Het feit dat de U-20 selectie op de rand van uitschakeling staat in hun WK-kwalificatie campagne, zorgt volgens Jaliens niet voor extra druk op de seniorenselectie. "Men moet rekening houden dat de U-20 selectie bezig is met een ontwikkelingsproces," reageert hij. De bondscoach vindt dat de jeugdige voetballers erg gedreven zijn. Jaliens vindt deze meetmomenten met tegenstanders die verder zijn dan ons erg goed. "Wij moeten accepteren dat zij verder dan ons zijn. Wij moeten uit deze meetmomenten leren en van daaruit beleid gaan maken," benadrukt hij.

De 18 spelers die tot de eindselectie behoren zijn.

doelverdedigers:
Ronny Aloema (Walking Boyz Company);
Obrendo Huiswoud (Inter Moengotapoe).

verdedigers:
Giovanni Alleyne (SNL);
Joël Baja (Inter Moengotapoe);
Jetro Fer (Excelsior);
Guno Kwassie (Inter Moengotapoe);
Naldo Kwassie (Inter Moengotapoe);
Furgill Ong A Fat (SNL);
Jurmen Vallei (SNL).

middenvelders:
Stefan Banetti (Excelsior);
Evani Esperance (Voorwaarts);
Emilio Limon (Inter Moengotapoe);
Stefano Rijssel (W. Connection) - Trinidad & Tobago;
Romano Stekkel (Walking Boyz Company).

aanvallers:
Giovanni Drenthe (Walking Boyz Company);
Wilfried Galimo (US de Matoury) - Frans-Guyana;
Iwan Pinas (Walking Boyz Company);
Giovanni Waal (Inter Moengotapoe).

Officials: Kenneth Jaliens (bondscoach), Eugene Verwey (assistent bondscoach), Waldo Gobardhan (delegatieleider), Lothar Kisoor (teammanager), Stephan Burke (keeperstrainer), Armando Hansradj (masseur), Marlon van Coblijn (materiaalman).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games