dinsdag 2 oktober 2012

Suriname U-20 wint oefenwedstrijd van JVV


De nationale U-20-voetbalselectie van Suriname heeft een makkelijke kluif gehad aan JVV van de Meerzorg Sportbond. De oefenpot in voorbereiding op de WK-kwalificatiewedstrijden in november werd zondag in het André Kamperveen stadion met 4-0 gewonnen.

Bondscoach Imro Sleur gebruikte het meetmoment om een paar dingen zoals verdedigen op eigen helft en die van de tegenstander bij te werken. "Ik werk aan mijn ploeg en ga niet als underdog naar het toernooi toe", meent hij.

Hij zegt een trainingsbezoek van 98 procent te hebben. Ook selecteert hij nog steeds spelers. "Dus wie twee trainingen onaangekondigd wegblijft, wordt afgevoerd." De motivatie zit er volgens hem goed in, "vooral hoe we over een maand weg moeten. Er zijn ook vorderingen, maar wij zijn ook al een paar maanden bezig. Als er geen vooruitgang was, zou ik ermee ophouden."

JVV-trainer Edwin Slagveer beweerde niet te kunnen beschikken over elf van zijn spelers. "Ik denk dat ze vermoeid waren, omdat we zaterdag al een oefenwedstrijd hadden tegen Robinhood." JVV heeft zich versterkt met spelers uit zowel de topsectie als de lidbonden. "Wij hebben een goede spelersarsenaal. Dit seizoen gaan wij voor promotie naar de topsectie", aldus een zelfzekere Slagveer.

JVV begon enthousiast en zocht de aanval op, terwijl het nationaal team probeerde om de bal binnen de gelederen rond te tikken wat niet altijd lukte. Beide ploegen speelden slordig en het regende veel verkeerde passes vooral op het middenveld. Vooral qua balsnelheid en fysieke gesteldheid waren de U-20-spelers beter dan JVV. Natio U-20 toonde vooral op het middenveld vechtlust waar Albert Nibte (foto: midden, in het blauw tegen JVV) goed dirigeerde. Er werd goed druk gezet op de tegenstander en de vechtlucht om de bal zo snel mogelijk weer terug te winnen bij verlies kwam goed tot uiting.

Naarmate de wedstrijd vorderde trok de selectie het spel naar zich toe. De ploeg kwam op 1-0 uit een strafschop van Viola Bodjie. Kort daarna wist Dimitri Apai met een schot à la Pierre van Hooijdonk, JVV-doelman Armand Tewarie te verschalken; 2-0. De verdediging van JVV gaf hem ruimte en Apai krulde de bal in de verre hoek. Nog vóór rust bracht Apai de stand op 3-0. Hij was de verdediging te snel af en rondde met een schuiver af.

De tweede helft was qua kijkspel beter en zag het nationaal team alle spelers inzetten. JVV gaf iets meer gas, echter bleef de U-20 selectie domineren. Ricardo Faerber bepaalde uit een steekpass de eindstand op 4-0.

Volgens Sleur zijn de opdrachten naar tevredenheid uitgevoerd. De nadruk werd gelegd op dieptespel. "We willen constant diep spelen, omdat dit type je meer mogelijkheden biedt om de aanval op te zoeken dan breedte spel. De jongens moesten diep denken en ook diep spelen. Op een gegeven moment ging het ietwat overhaast; het dieptespel mag niet lijden tot balverlies. Ik heb ze ook gezegd dat bij balverlies zij de bal zo snel mogelijk terug moeten winnen. Als het dieptespel niet direct kon, moesten ze de bal zoveel als mogelijk in de ploeg houden."

De trainingen worden vandaag hervat. De bondscoach zegt, met alle respect voor JVV, dat de U-20 op dit moment geen geduchte tegenstander kan vinden. De meeste ploegen zijn pas weer aangevangen met trainingen. "Onze selectie is constant in training." De bondscoach hoopt op het vierhoekstoernooi later deze maand op Curaçao, waaraan ook Venezuela en Panama zouden deelnemen. Uit informele bronnen verneemt hij dat Venezuela en Panama zich hebben teruggetrokken. Volgens hem zou dit moment goed zijn voor de jongens. "Deze wedstrijden zouden in een week worden afgewerkt wat ook meer druk op ze zou zetten zoals we ook verwachten tijdens de U-20 WK-kwalificatiewedstrijden in Jamaica waaraan Suriname zal deelnemen."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games