donderdag 25 oktober 2012

Ricardo Winter stopt per direct als bondscoach


Bondscoach Ricardo Winter (foto) heeft zijn functie bij de Surinaamse Voetbalbond (SVB) ter beschikking gesteld. Dit is afgelopen dinsdag tijdens de training ook officieel meegedeeld aan de spelers door technisch directeur Kenneth Jaliens.

Gezondheidsredenen hebben gemaakt dat Winter moet stoppen. Zijn brief waarin hij zijn beëindiging meedeelt, is dinsdag ingediend bij de SVB.

Winter werd eind april aangesteld als bondscoach. Eerder had hij ook al gediend als bondscoach van de A-selectie. Winter heeft dit keer dus slechts 7 maanden zijn ambt kunnen vervullen. In de zeven maanden heeft hij verschillende successen geboekt met de selectie waarvan de meest recente, het bereiken van de tweede ronde van de Caribbean Cup 2012.

SVB-voorzitter Louis Giskus bevestigt dat Winter heeft bedankt om gezondheidsredenen. "We respecteren zijn besluit. We hopen wel op spoedig herstel van Winter om na te gaan hoe we hem verder in het voetbalgebeuren kunnen inzetten. Hij is overigens ook docent."

Jaliens neemt het stokje over van Winter en is dus momenteel bondscoach. Volgens de FIFA is de functie van bondscoach en technisch directeur zoals bij Jaliens op dit moment, niet verenigbaar. "Dat klopt", zegt Giskus, "maar in deze is er sprake van een overmachtsituatie. De nationale selectie moet zich binnen twee weken klaarmaken voor de tweede ronde van de Caribbean Cup. Aangezien Jaliens niet de eerste de beste is en hij ook de klappen van de zweep kent, is hij aangewezen als bondscoach."

Volgens Giskus zal dit ook worden gerapporteerd aan de FIFA. Over zijn vergoeding zal er een tussenweg gevonden moeten worden, meent Giskus. Ingewijden melden dat niet slechts gezondheidsredenen de aanleiding zouden zijn voor het vertrek van Winter. Er was ook een grote druk vanuit de technische leiding en het bestuur op de man. Giskus ontkracht dit en geeft aan dat er geen druk was op Winter. "Hij heeft zijn werk naar behoren gedaan en had alle vrijheid. We zijn hem ook erkentelijk daarvoor", aldus Giskus.

5 opmerkingen:

 1. Dit gaat weer lekker zo.

  Ik hoop dit keer op een sterke persoonlijkheid met visie en beleid.

  Eigenlijk zou er geheel schoon schip gemaakt moeten worden...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. vind t jammer voor mi boi. maar ik hoop dat er iemand anders dan jaliens op de bank zit. want, zoals is bekend is jaliens geen goede coach. en ook is het niet mogelijk als tech.dir EN coach te zijn. dus als svb geen verandering brengt dan kan fifa onze svb schorsen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zie ook al enkele spelers bedanken. Spelers zoals Vlijter die nooit door Jaliens werd opgeroepen.Of wilde Vlijter niet onder hem functioneren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. daar zijn wat spelers d niet willen 'meewerken' met jaliens.

   Verwijderen
 4. Wie krijgen we als tijdelijke bondschoach oooooh daarom zijn die jongens niet meer gemotiveerd,want de huidige selectie waren een aantal van die spelers aan de kant geschoven door Jalliens tijdens de WK qualificatie westrijden, spelers als IMILIO LIMON,AYVES VLIJTER,RONI ALOEMA en nog veel meer,het word maar niet beter met het Surinaamsvoetbal neem maar van KENNETH JALLIENS als BONDSCHOACH geen goeie beslissing voor het surinaamsvoetbal. blaka boy

  BeantwoordenVerwijderen

Games