donderdag 11 oktober 2012

Natio speelt beroerde wedstrijd tegen lokale club


De nationale selectie van Suriname en eersteklasser Takdier Boys werkten op dinsdag 9 oktober een oefenpartij af in het André Kamperveen stadion. Trainer Edmund Harkisoen van Takdier Boys is tevreden met het spel dat hij gezien heeft van zijn ploeg tegen Natio. Takdier Boys ging de rust in met een 1-0 voorsprong en is qua spel nooit de mindere van Natio geweest.

Natio trok uiteindelijk middels doelpunten van Emilio Limon en Romano Stekkel de overwinning toch naar zich toe; 2-1. Bondscoach Ricardo Winter toonde zich na de wedstrijd totaal niet tevreden: "Toegegeven, we speelden een beroerde wedstrijd." Het verschil dat er had moeten zijn tussen het spel van een nationale ploeg en een eersteklasser was er helemaal niet. Als Harkisoen naar het uithoudingsvermogen kijkt dat zijn ploeg gedemonstreerd heeft tegen Natio, dan gaat hij de start van de voetbalcompetitie met een goed gevoel tegemoet.

Voor de selectie was deze partij van groot belang, omdat veel internationals trainingsuren moesten inleveren in verband met de partij tussen Inter Moengotapoe (IMT) en Robinhood voor de President Cup. Inter won deze partij met 3-2. Natio-speler Emilio Limon maakte voor IMT het openingsdoelpunt. Amaktie Maasie maakte de overige twee treffers voor de club uit Moengo.

Deze oefenwedstrijd werd gespeeld omdat Natio over 2 weken op Trinidad in actie komt in de tweede ronde van de Caribbean Cup 2012. In Groep 8 komt Suriname het automatisch geplaatste Cuba tegen en nog twee landen die zich nog niet hebben gekwalificeerd. Het is volgens bondscoach Ricardo Winter nog even wachten wie de andere 2 tegenstanders van Suriname zijn. "Dat moet de komende 2 weken wel bekend zijn, denk ik."

Momenteel worden de wedstrijden in Groep 5 gespeeld, waarvan de groepswinnaar terecht komt bij Suriname en Cuba. Gisteren wonnen Trinidad & Tobago en St. Kitts & Nevis hun eerste wedstrijd tegen respectievelijk Frans-Guyana (4-1) en Anguilla (2-0). Opvallend is dat alle doelpuntenmakers in deze wedstrijden buiten hun eigen land actief zijn of een verleden hebben met een buitenlandse club.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games