zaterdag 1 september 2012

Suriname klaar voor eerste ronde Caribbean Cup


De nationale voetbalselectie van Suriname heeft haar wapenuitrusting in stelling gebracht voor de strijd om de Caribbean Cup 2012. Bondscoach Ricardo Winter (foto) heeft een goed gevoel en hoopt op de volle ondersteuning van voetbalminnend Suriname. "We gaan om te winnen", zegt hij resoluut.

De eerste kwalificatie horde begint woensdag tegen Montserrat. Twee dagen later is het team van de British Virgin Islands de tegenstander en op 9 september wordt de eerste ronde afgesloten tegen gastland Martinique.

Op senioren niveau heeft Suriname nog nooit tegen British Virgin Islands gespeeld. Tegen Montserrat werd 1 keer gespeeld op 26 maart 2008. Suriname won toen met 7–1. Deze wedstrijd werd in Trinidad gespeeld en betrof een WK-kwalificatie wedstrijd.

Tegen Martinique heeft Suriname al 15 keer op senioren niveau gespeeld. Suriname won 4 wedstrijden, speelde 3 gelijk en verloor 8 wedstrijden. De eerste wedstrijd tussen Suriname en Martinique was op 17 december 1948 in Guadeloupe en de laatste was op 8 november 2006 in Martinique. De laatste keer dat Suriname van Martinique won was op 6 oktober 1968. Suriname won toen met 7–0 van Martinique in een vriendschappelijke wedstrijd. De laatste wedstrijd in 2006 in verband met de Caribbean Cup werd met slechts 1-0 verloren.

Winter reist met twintig spelers af, inclusief Stefano Rijssel, Bonnsole Bodji en Wilfried Galimo. Het trio speelt in het buitenland; Rijssel op Trinidad & Tobago voor W. Connection, Bodji en Galimo in Frans-Guyana voor US Matoury.

De selectie is drie maanden bijeen. Na een teleurstellende tweede plaats tijdens het ABCS-toernooi zijn een aantal zaken geëvalueerd. Duidelijk werd dat meer zakelijkheid nodig was in de voorhoede. "In het moderne voetbal kan één seconde twijfelen je fataal zijn. Wij hebben dus het één en ander bijgesteld om tot beter spel te komen."

Een ander belangrijk aspect was het groeiproces als team. "We zitten op dit vlak in een vergevorderd stadium", aldus Winter. Verdedigend zit het volgens hem redelijk goed.

De bondstrainer denkt niet dat de spelers voetbalmoe zijn. "Wij hebben daarom bij de dosering veel rekening gehouden met de periode toen zij bij hun club trainden."

Of de transferperiode voor een minder goede concentratie zorgt, weet Winter niet. "Het zou het zaakje kunnen beïnvloeden, maar ik hoop niet dat het negatief uit zal pakken. Daarnaast zorgen wij ervoor dat de spelers op scherp worden gehouden." De eindselectie wordt vandaag bekendgemaakt.

De nationale voetbalselectie vertrekt maandag richting Martinique. Volgens de penningmeester van de SVB, Waldo Gobardhan, is vooral gelet op het kostenplaatje bij het besluit om de selectie naar Martinique te sturen via Frans-Guyana. De SVB heeft voor een goedkopere maar ook een korte weg gekozen.

"De selectie zou ook via Trinidad kunnen gaan. Dit zou echter duurder uitvallen voor de bond en de jongens zouden daarbij zeker 6 uren moeten wachten op de aansluitingsvlucht", zegt Gobardhan. "Wij vinden dat vermoeiend. Daarom is besloten dat de jongens via Frans-Guyana gaan", zegt de penningmeester. Er zal dus over de weg naar St. Laurent worden gereisd. Een bus die door de Frans-Guyanese Voetbal Bond is ingezet, zal de delegatie verder vervoeren naar Cayenne waarna de ploeg rechtstreeks vliegt naar Martinique. De spelers vertrekken maandag om 11 uur vanuit de verzamelplaats op het Emile de La Fuente Sportcomplex.

Het speelschema ziet er als volgt uit (Surinaamse tijd):

Stade Georges-Gratiant
Woensdag, 5 september 2012:
Suriname vs. Montserrat (19:00 uur)
Martinique vs. British Virgin Islands (21:00 uur)

Stade En Camée
Vrijdag, 7 september 2012:
British Virgin Islands vs. Suriname (19:00 uur)
Martinique vs. Montserrat (21:00 uur)

Stade Pierre-Aliker
Zondag, 9 september 2012:
Montserrat vs. British Virgin Islands (16:00 uur)
Martinique vs. Suriname (18:00 uur)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games