vrijdag 17 augustus 2012

Winter positief in aanloop naar Caribbean Cup


De klok tikt voor de nationale voetbalselectie van Suriname. Over twee weken moet de strijd aangebonden worden met gastland Martinique, de British Virgin Islands en Montserrat voor een plaats in de tweede ronde van de Caribbean Cup 2012.

Bondscoach Ricardo Winter (foto: rechts) schat de kansen van Suriname de finalefase te halen goed in. "Wij moeten niemand onderschatten, maar ik denk dat wij nummer één kunnen worden. Wij bereiden ons daarom voor om een goede beurt te maken."

De technische staf zal zich in de tijd die rest sterk focussen op het verbeteren van de samenwerking. "We hebben nu al twee toernooien achter de rug waarbij dingen die minder goed zijn gegaan, verbeterd worden."

Eén van de grootste problemen is nog altijd de afronding. "Het accent zal dus ook zeker daarop gelegd worden. We moeten ons focussen op het maken van doelpunten." Verder moet volgens hem de omschakeling van verdediging naar aanval en omgekeerd sneller. "De trage omschakeling is iets van ons totaal voetbal."

De selectie is na terugkeer uit Aruba blijven trainen, maar door de piekperiode waarin de lokale competitie zich bevond moest de bondscoach de trainingsintensiteit op een laag pitje houden. Nu het seizoen afgerond is, wordt er drie in plaats van twee keer per week geoefend. "Normaal gezien zijn vijf trainingsdagen in een week goed om op een hoger niveau te komen."

Winter heeft graag dat het trainingsproces intensiever wordt. "Wij zouden langer op een hoger tempo bezig moeten zijn: bijvoorbeeld in vier of vijf blokken van vijftien minuten voor negentig tot honderd procent op een hoog niveau trainen. Wij hebben echter nu pas - met nog twee weken te gaan - die gelegenheid."

Momenteel werk de technische staf met 25 man. Kort vóór zal de selectie teruggebracht worden tot achttien man. Winter verwacht geen makkelijke klus. "Het wordt zeer moeilijk, omdat de jongens zich inzetten. Ik wil werken met spelers die progressie maken, maar daarnaast ook met een stukje continuïteit."

Het nationaal team vertrekt op 3 september en speelt twee dagen daarna de openingswedstrijd. De andere partijen zijn op 7 en 9 september.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games