zaterdag 30 juni 2012

Joël Baja uit nationale selectie gezet


De bondscoach van de Nationale A-voetbalselectie van Suriname, Ricardo Winter, heeft Joel Baja (foto: rechts, met Orpheo Asiami) van Robinhood donderdag meegedeeld dat hij voorlopig niet meer op de training met de nationale herenselectie hoeft te verschijnen.

Dit naar aanleiding van de schorsing die de Surinaamse Voetbalbond (SVB) deze speler heeft opgelegd. "Ik vind het erg lastig en ik betreur het", zegt Winter. "Het is altijd jammer dit soort gevallen, ongeacht welke speler dan ook. Als het voorkomen kon worden hadden we dat ook gedaan."

De verdediger heeft dinsdag nog getraind met de selectie. De straf is hem woensdag opgelegd. Volgens Winter zou Baja in zijn concept goed passen als centrumspeler. "Het is een ongeschreven regel waaraan ik mij ook dien te houden. Hij is geschorst door de SVB dus mag hij ook niet in de selectie."

Baja is voor zes maanden geschorst door de SVB wegens wangedrag. Aan het einde van de ontmoeting zondag tussen Robinhood en Transvaal ging hij op de vuist met zijn eigen teamgenoot Orpheo Asiami. Hij werd aangemerkt als de boosdoener en kreeg hiervoor zes maanden straf opgelegd door het Tuchtcollege. Zijn teamgenoot mag twee maanden het speelveld niet betreden. Het gedrag van de spelers werd in deze tweede verloren partij van de roodgroene formatie ernstig afgekeurd door de club en zijn aanhang.

De Surinaamse international vertelde aan het tuchtcollege het volgende over het incident: "Toen doelman Ronny Aloema de bal ging halen achter het doel, viel hij in een gat en de arbiter was toen genoodzaakt om de wedstrijd stop te zetten. Ik maakte van de gelegenheid gebruik om water te gaan drinken langs de lijn. Tijdens het drinken heb ik Orpheo Asiami gezegd 'te me tak’ wan san’ yu no wan yere', waarop Asiami reageerde 'go play yu bal, no hat’ mi ede'. Maar toen gooide ik de fles water in de richting van Asiami. Plotseling zag ik hem rennend naar me toe komen. Ik trapte hem, waarbij een kleine vechtpartij ontstond tussen mij en Asiami. Maar direct na de wedstrijd hebben wij verontschuldigingen aangeboden aan de overige spelers van Robinhood en ze beloofd dat dit niet meer zal gebeuren."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games