Vitesse winnaar PARBO Bier Cup 2012

Vitesse (foto) heeft de PARBO Bier Cup 2012 op haar naam geschreven. De Nederlandse Eredivisieclub won gisteravond van Suriprofs/Natio. De w...

Vitesse (foto) heeft de PARBO Bier Cup 2012 op haar naam geschreven. De Nederlandse Eredivisieclub won gisteravond van Suriprofs/Natio. De wedstrijd eindigde in 2-1 voor Vitesse. Gisteren speelde het mix-team veel beter en kon het de wedstrijd al in de eerste helft hebben beslist, maar veel kansen zijn om zeep gebracht. Dat gebrek aan koelbloedigheid deed het team in de tweede helft de das om.

Het André Kamperveen stadion was afgeladen. Het weer was goed en het publiek trok massaal naar het stadion om naar hoogstaand voetbal te kijken. De combinatie van Suriprofs en nationale selectie spelers van Suriname kwam koebloedigheid tekort om in de eerste helft de wedstrijd te beslissen. Toen speelde Vitesse niet op vol tempo. Met veel bravoure gingen de Surinamers er tegenaan. Dit keer werd het Surinaams publiek vanaf het eerste fluitsignaal van arbiter Enrico Wijngaarde getrakteerd op goed en attractief voetbal, maar net als in de wedstrijd tegen Guyana vergat Suriprofs/Natio dit keer weer te scoren. Beide ploegen hielden hun doel schoon tot de rust.

In het begin van de tweede helft ging Vitesse meteen op zoek naar een doelpunt. Het tempo werd verhoogd en de vleugels begonnen hun werk te doen; namelijk voorzetten lanceren voor het doel van Ronny Aloema. Na tien minuten spelen in de tweede helft, opende Vitesse de score. Uit de tweede voorzet noteerde de Braziliaan Jonathan Reis met een hakballetje de 1-0 voor Vitesse. Suriprofs/Natio speelde agressief, maar het samenspel liep niet, waardoor de aanvallen steeds op niets uitliepen.

In de veertigste minuut kopte Just Berends na een voorzet de bal in het doel; 2-0. Met het inbrengen van Kenji Gorré en Giovanni Waal kwam er meer vaart in het spel van Suriprofs/Natio. Sidney Schmeltz, die zich met hart en ziel inzette, net als bij de voorgaande wedstrijd tegen Guyana, zag zijn zwoegen beloond worden toen zijn inzet langs Vitesse doelman Eloy Room in het doel verdween. Met nog 4 minuten te spelen, reduceerde hij de stand naar 2-1 na een mooie combinatie. Maar deze hoopgevende actie kwam laat. De resterende tijd was niet voldoende om de gelijkmaker te scoren. In de laatste seconden van de wedstrijd kreeg Waal nog de kans van zijn leven toen hij alleen op de Vitesse-doelman afging. Waal verkoos niet zelf te schieten, maar de bal dwars te leggen naar de vrijstaande man. Dit deed hij niet goed genoeg, waardoor de late gelijkmaker uitbleef.

Alle spelers van Vitesse, Guyana en Suriname ontvingen een medaille, respectievelijk goud, zilver en brons. Een duidelijk aangeslagen Suriprofs/Natio-speler Schmeltz wist niet hoe hij het had en kon zijn grote teleurstelling niet verbergen. Na de wedstrijd kon de profvoetballer met Surinaamse roots, die uitkomt voor de Nederlandse profclub Sparta, het bijna niet aanzien hoe de kampioensbeker van de PARBO Cup 2012 werd overhandigd aan Vitesse. Gezien de vechtlust die deze voetballer aan de dag heeft gelegd was zijn reactie begrijpelijk.

Vitesse-hoofdcoach, John van den Brom, gaf na de ontmoeting toe dat zijn ploeg aan een blamage was ontsnapt. "Wij hadden het vandaag heel moeilijk tegen Suriprofs/Natio en ik denk dat wij heel blij moeten zijn dat het 0-0 was bij rust. Want wij hadden infeite gewoon vier, vijf nul moeten achterstaan."

Volgens Van den Brom zegt dat iets over de kracht van het mixteam. Toch was de coach van mening dat een club als Vitesse verplicht was om zo een wedstrijd te winnen, "en dat hebben wij gedaan".

Suriprofs/Natio coach, Dean Gorrré, toonde zich ondanks het verlies tevreden over het geleverde spel van zijn team. "Ik denk dat wij toch trots kunnen zijn over de manier hoe wij hebben gespeeld en de wijze hoe wij de wedstrijd zijn ingegaan." Gorré was deze mening toegedaan gezien de omstandigheden. "De spelers kennen elkaar niet, maar hebben binnen korte tijd deze prestatie toch kunnen neerzetten. Dan kan je alleen maar zeggen de kansen zijn niet erin gegaan. Als wij de helft daarvan benutten dan win je deze wedstrijd." Gorré was onder de indruk van het geleverde spel van de lokale spelers. "Ze hebben gewoon geweldig gespeeld en hebben laten zien dat zij wel meekunnen."

Als tip gaf Gorré de lokale spelers mee te trainen op een hoger niveau. "Alles staat en gaat bij trainen alleen. Elke dag trainen is in Suriname jammer genoeg niet mogelijk, maar dat is het vereiste bij voetballen wil je hogerop komen", aldus Gorré.

Vitesse heeft woensdag met 4-2 gewonnen van Guyana. Hiermee is de Nederlandse club de winnaar geworden van de PARBO Bier Cup. Guyana is met drie punten als tweede geëindigd. Suriprofs/Natio heeft nul punten en eindigt na twee wedstrijden op de laatste plaats.

Opstelling Suriprofs/Natio: Aloema (K) (Robinhood); Bandjar (RKC Waalwijk, ’75, Valley, Robinhood), Tailor (AGOVV), MacIntosh (Telstar), Pinas (Maccabi Nethanya); Fer (WBC, ’55, Sordam, Robinhood), Stekkel (Robinhood, ’75, Renfurm, Voorwaarts), Seedorf (NAC, ’55, Chery, ADO Den Haag), Schmeltz (Sparta), Drenthe (WBC, ’75, Waal, Robinhood), Sordjo (WBC, ’46, Gorré, Manchester United).

De beelden van de wedstrijd, is in de onderstaande video te bekijken.COMMENTS

BLOGGER: 19
 1. Nogmaals voortaan langer in training samen zijn, voordat Suriprofs / Natio een wedstrijd moet spelen. Door verlies haal je de doelstelling niet wat er beoogd wordt met de Surimix team. Je krijgt zeker geen sportpaspoort van de regering door al de verliezen. Langer trainen, anders niet wedstrijden spelen om ons belachelijk te maken met alleen verliezen!!!!!!!!! A.U.B.!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. je kan wel zeggen jullie belachelijk maken maar vitesse is een profclub he die allang samen traint dus 2-1 verliezen is niet zo erg , PROBEER MAAR EENS MET ALLEEN MAAR SPELERS UIT SURINAME TE SPELEN TEGEN EEN PROFCLUB DAN WORDT HET ZEKER EEN 15-0

   Verwijderen
  2. ehh,,kade, vraag t een Ado Den Haag!

   Verwijderen
  3. Trouwens,,t antwoord van de Fifa over 'internationale' wedstrijden met zo'n 'mixteam',,is nog uitgebleven hè!!

   Verwijderen
  4. Criterium had moeten zijn -Opznminst-! Geboren in Suriname,, Altijd en voor Altijd, Surinaams Paspoort.

   Verwijderen
 2. Er wordt niemand belachelijk gemaakt. De mensen hebben een mooie wedstrijd gezien. Verliezen en fouten maken hoort bij een team dat pas samen speelt, het is deel van een langer proces. Een langer proces dat in ons geval niet kan plaatsvinden door de nationaliteitskwestie. Dit kan je zien aan Vitesse. Zij hebben heel het seizoen samen getraind, gespeeld en hebben een vaste speelwijze. Er zit een bepaald automatisme in dat team en ze hebben individuele kwaliteiten: Reis (ex-PSV), Van Aanholt (huurling van Chelsea), Bütner (zat in voorselectie van Oranje) etc. Jammer genoeg hadden wij dit jaar niet een dergelijke speler in de Suriprofs-selectie.

  Er is geen noodzaak om met behulp van een toernooitje aan te tonen dat als je met professionals werkt beter voetbal krijgt. Men weet maar al te goed wat we zouden kunnen bereiken. Bewijs genoeg in de regio. 2x verliezen is jammer, maar is geen schande. Die 0 punten uit twee wedstrijden zegt niet veel. Je kan beter naar het geleverde (positie)spel kijken en je afvragen of het beter was dan een elftal met alleen Natio-spelers. Iedere tegenslag die je krijgt is een leermoment, je moet er aan werken om er beter van te worden. En niet bij de pakken neerzitten.

  Het is overigens mooi om een vol André Kamperveen stadion te zien. De laatste keren dat Natio in eigen huis speelde bleven mensen massaal weg. Het lijkt erop dat men alleen komt als ze "Barcelona-voetbal" verwachten.

  Een idee voor een volgend Suriprofs-project is misschien de aanleg van kunstgras in het AK-stadion. Een speler van Vitesse sprak al over "het slechtste veld ever!".

  BeantwoordenVerwijderen
 3. CRITERIUM HAD MOETEN ZIJN -OPZNMINST-! GEBOREN IN SURINAME,, ALTIJD EN VOOR ALTIJD, SURINAAMS PASPOORT.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Sparta Suriname28 mei 2012 om 12:48

  @Raj,

  Ik ben het helemaal met je eens...op 1 ding na...kunstgras....Kom op. Gras moet je ruiken, als je pissig bent moet je de pollen eruit kunnen schoppen, en je moet als het even kan vies en vuil van het veld komen....

  Kunstgrasvoetballers zien we al genoeg in de zaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Sparta Suriname,

  Dat is waar, maar het is ook een stuk duurder als je echt goed gras wilt hebben en het moet onderhouden. Je bent met kunstgras niet afhankelijk van de staat van het veld, waardoor je steeds constant kan presteren. Vergeet niet dat meerdere teams gebruik maken van het AK-stadion voor competitiewedstrijden. Als er geld voor zou zijn ben ik zeker voorstander van echt gras.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Kan NatioSuriname mij misschien ook vertellen de ontstaansgeschiedenis van deze zogenoemde brassbands?? tijdsverdrijf misschien?
  Uria.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Sparta Suriname28 mei 2012 om 15:59

  Hi Raj,

  Dat klopt allemaal wel, maar het haalt de charme van het spelletje omlaag. Misschien is het mijn leeftijd die ervoor zorgt dat ik enigszins nostalgisch wordt. Ik bedoel, ook het San Siro wordt binnenkort van een kunstmat voorzien. Dus ik zal wel worden ingehaald door de tand des tijds...

  Anyway, ik heb gisteren een hele leuke pot voetbal gezien. Natuurlijk was het nog niet optimaal en Vitesse speelde ingehouden, dat zag je er wel van af. Aan de andere kant; die Vitesse goalie heeft wel een wereldpartij gekeept.

  Ik vind dat we zo snel mogelijk moeten overgaan tot een echte integratie van Suriprof en Natiospelers, en dan constructief en op regelmatige basis (volgens FIFA Schema) oefenwedstrijden spelen en trainingsdagen inplannen. Maar ja....wie gaat dat betalen....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Geniaal verhaal hè zulks SpartaSuriname,,heb je het ingezien!?

   Verwijderen
 8. Sparta Suriname28 mei 2012 om 17:40

  @Anoniem,
  Verklaar je nader. Waarop baseer jij je dat ik het nu heb ingezien? En, wat heb ik uberhaupt ingezien?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het sterk verhaal toch van NatioSuriname,, hoe slecht het Ak veld en dat mensen werden weggedragen,, weet je toch, SpartaSuriname hi!
   Rah,,,,,,,,,,

   Verwijderen
 9. Sparta Suriname28 mei 2012 om 19:21

  @Anoniempje,
  Allereerst; welk sterk verhaal van Natio Suriname? Ik ben altijd al voorstander geweest van een sportpaspoort. Hoe je het ook wend of keert, de Suriprofs zijn betere voetballers dan de jongens die nu in Natio spelen. En kom niet lullig doen met " we hebben het gezien aan de resultaten"....
  Ten tweede; ik ben geen voorstander van kunstgras, verre van dat; maar het veld in het AK daar wil ik mijn koeien nog niet eens op laten grazen. Niet denigrerend bedoeld, maar voor een Nationaal Stadion mag je een betere mat verwachten.

  Verder valt het me op dat er alleen gekankert wordt bij iedere foute actie en er wordt niet gepowerd om het tij te laten keren. Ik hoorde alleen wat kinderen op Noord de ploeg aanvuren...Als de Surinaamse supporters nu eens echt als twaalfde man achter de ploeg gaat staan, dan wordt het ook makkelijker voetballen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De figuurlijke hand in eigen boezem steken dus!? kan zijn!
   Wanneer men gebruikelijk de Naam van onze Lieve Heer Jezus gebruikt,,aanroept, dan moet men weten, Jezus staat voor broederliefde, maar dan vooral voor Vergeving. Belijd men dat, dan zijn we reeds lang Kampioen. Zelfs op een knollen, zo je wilt, bollen veld. LoL!!

   Verwijderen
  2. dankjewel natioSuriname!

   Verwijderen
  3. Maar wat ik zei ss, Zonder Christus, zijn wij verloren.

   Verwijderen
 10. Zelfs die ooit zo mooie grasmat in het (AK) stadion hebben ze verziekt.
  Supporters zijn ook een verlengstuk van de sameleving wanneer het op schelden aankomt. Ze weten immers altijd alles beter. Kijk maar naar de sportprestaties in het algemeen en voetbal in het bijzonder.

  BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Vitesse winnaar PARBO Bier Cup 2012
Vitesse winnaar PARBO Bier Cup 2012
http://1.bp.blogspot.com/-nPNqATRQMLw/T8NBB-0wWTI/AAAAAAAABHc/GkZ6ieasykk/s1600/Suriprofs%252C%2BNatio%252C%2BVitesse%252C%2BPARBO%2BBier%2BCup%2B2012%252C%2B27%2Bmei%2B2012.jpg
http://1.bp.blogspot.com/-nPNqATRQMLw/T8NBB-0wWTI/AAAAAAAABHc/GkZ6ieasykk/s72-c/Suriprofs%252C%2BNatio%252C%2BVitesse%252C%2BPARBO%2BBier%2BCup%2B2012%252C%2B27%2Bmei%2B2012.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://www.natiosuriname.com/2012/05/vitesse-winnaar-parbo-bier-cup-2012.html
https://www.natiosuriname.com/
https://www.natiosuriname.com/
https://www.natiosuriname.com/2012/05/vitesse-winnaar-parbo-bier-cup-2012.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content