woensdag 16 mei 2012

U-20 internationals Transvaal riskeren uitsluiting

U-20 bondscoach Imro Sleur (foto: midden, met de U-20 selectie) zegt dat spelers van Transvaal uit de voorselectie gezet zullen worden als ze de trainingen van het nationaal team niet bezoeken. Het gaat om spelers, die ook voor de hoofdmacht van de vereniging spelen.

Sleur vertelt dat de trainer van Transvaal het niet nodig acht dat zijn spelers voorlopig bij de selectie trainen. "Hij heeft ons dat niet persoonlijk verteld, maar de boodschap met de jongens gestuurd", beweert de bondscoach. Twee Transvalers zijn wel komen opdagen. De bondscoach denkt dat dit duo niet voor de hoofdmacht van Transvaal wil uitkomen.

Zeven spelers in de huidige voorselectie spelen bij Transvaal. Het gaat om: Dimitrie Apai, Chagamire Boldewijn, Niven Bundel, Miquel Darson, Serginio Eduard, Celten Ost en Delano Stella.

Sleur heeft de afgelopen twee weken steeds één training per week afgedraaid. Op beide sessies zijn er onderlinge oefenwedstrijden gespeeld om te kijken hoe en of de jongens in hun positie weten te spelen.

De bondscoach zal in overleg met zijn assistent Roberto Gödeken bepalen of er een derde training komt. Het kan namelijk te zwaar voor de jongens worden, omdat zij ook nog bij hun club moeten trainen of spelen. De opkomst was volgens Sleur erg goed. "Er is slechts één speler zonder opgave van reden niet komen opdagen." De groep van dertig zal op 22 mei naar 25 worden teruggebracht, inclusief drie keepers.

De bondstrainer hoopt dat alle actoren meewerken, zodat de jongens optimaal de trainingen bezoeken. Binnen de selectie worden er ook naar oplossingen gezocht. Eén daarvan is een dagindeling voor de jongens, zodat de dagelijkse taken van de voetballers er niet onder lijdt. "Iemand met een goede dagindeling, heeft nog altijd tijd om goed en vol te trainen. Maar doordat de dagindeling niet goed is, krijg je vaak dat spelers wegblijven van de trainingen."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games