zaterdag 19 mei 2012

Trainingsdagen U-20 selectie worden opgevoerd

De trainingsdagen van de U-20 jongensselectie worden vanaf de volgende week opgevoerd. Er zal op de dinsdag en donderdag worden getraind. U-20 bondscoach Imro Sleur (foto: rechts, met de U-20 selectie) zegt desgevraagd dat er een trainingsprogramma van acht weken is opgesteld, waarbij er voor elk onderdeel twee weken is uitgetrokken.

De bondscoach geeft aan dat er eerst aan de verdediging zal worden gewerkt. Het eerste onderdeel is het verdedigen op de helft van de tegenstander. Daarna volgt het verdedigen op de middellijn en daarna het verdedigen op eigenhelft.

De selectie is intussen teruggebracht naar 27 man. Daarvoor konden de spelers in twee onderlinge oefenwedstrijden de technische staf overtuigen van hun kwaliteiten. Naar zeggen van de coach zijn de spelers op basis van hun positie en ervaring geselecteerd. Aanvankelijk zouden zij nog een derde kans krijgen om zich te bewijzen, maar de technische staf zag daarvan af. "De jongens hebben ook clubverplichtingen. Het zou anders te zwaar voor ze worden", vertelt Sleur waarom.

Gaandeweg zal de selectie steeds worden verkleind. Aan de andere kant zullen het aantal trainingsdagen worden opgevoerd. Ook zullen er trainingskampen volgen. Dat zal wel niet makkelijk gaan, omdat er wel degelijk rekening moet worden gehouden met de schoolverplichtingen van de jongens. "Tegen deze tijd zijn de examens en de schoolonderzoeken", weet Sleur. "Genoeg werk aan de winkel voor de teammanager."

Sleur is erg blij dat de jongens van Transvaal alsnog de training hebben bezocht. Zij hadden in eerste instantie aangegeven voorlopig niet te participeren, omdat zij voorkeur gaven aan hun clubtrainingen. "Zij zijn gelukkig tot inkeer gekomen. Het komt Suriname, maar ook hen ten goede", zegt de coach.

De U-20 selectie moet van 23 tot en met 31 juli in WK-kwalificatieverband op St Vincent & the Grenadines voetballen tegen de Britse Maagden eilanden, Trinidad & Tobago en het gastland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games