Suriprofs/Natio verliest met 2-1 van Guyana

Surinaamse voetbalfans, die het Suriprofs/Natio mixteam gisterenavond kwamen aanvuren waren aan het einde van de avond in ‘shock’. In een go...

Surinaamse voetbalfans, die het Suriprofs/Natio mixteam gisterenavond kwamen aanvuren waren aan het einde van de avond in ‘shock’. In een goed bezette André Kamperveen stadion ging het Surinaamse team namelijk verrassend met 1-2 ten onder tegen het zwak geachte Guyana. Deze uitslag zorgde voor veel verbazing bij velen, maar het betrof geen sprookjesverhaal.

Giovanni Waal kreeg na een half uur spelen de eerste beste kans, maar zijn direct op de schoen genomen volley werd door Guyana-goalie Andrew Durant gestopt. Waal scoorde met nog een zes minuten spelen voor Suriprofs/Natio, maar dat doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel.

Het is nog maar echter de vraag of het ook echt buitenspel was. De doelman van Guyana, die een zwakke indruk maakte, liep uit zijn doel om een aanval onschadelijk te maken en kon tot tweemaal toe de bal keren, maar het leder kwam bij Waal die de bal langs een verdediger op de doellijn intikte. Arbiter Pinas meende daarin buitenspel gezien te hebben en keurde het doelpunt af.

Guyana, die gedurende de eerste speelperiode behoorlijk onder druk gezet was, kreeg kort daarna tot tweemaal toe de kans op voorsprong te komen, maar doelman Rodney Ubbergen redde met prachtige saves.

De teams gingen de rust in met een blanco (0-0) score en na de spelhervatting was het weer Waal die diep gestuurd werd en in goede scoringspositie kwam toen hij de Guyanese doelman omspeelde, maar ervoor koos de bal met een tamme schuiver in te schieten, in plaats van oerhard in te knallen. Het leder passeerde de eerste toegesnelde verdediger die rugdekking verleende aan zijn doelman, maar de tweede verdediger die daarachter te hulp schoot, redde voor de doellijn en voorkwam zo doorboring van het Guyanese doel.

Suriname startte dus goed aan de tweede helft, maar kreeg aan de andere zijde op ongelukkige manier een strafschop tegen. Guyana-aanvoerder, Anthony Benfield plaatste deze strafschop koelbloedig binnen; 1-0. Guyana kreeg leven en enkele minuten later werd het 2-0 vanuit een prachtig genomen vrije trap net buiten het strafschopgebied. Daniel Wilson, kogelde het leder prachtig langs Suriprofs goalie, Rodney Ubbergen. Suriprofs/Natio bleef door strijden en wist via Milano Koenders (foto: rechts, met Gideon Payne) de stand naar 2-1 te reduceren. Koenders scoorde ook vanuit een vrije trap.

Het spel van Suriprofs/Natio bekoorde niet. In het bijzonder in de eerste helft kreeg het publiek een heel slappe vertoning. Opvallend bij de start was ook het aantal lokale spelers in de basiself. Slechts drie (Jetro Fer, Romano Sordam en Giovanni Waal) begonnen in de basis. Zowel Gorré als Natio-bondscoach, Ricardo Winter, waren van mening dat zij met het sterkste elftal zijn gestart. De coaches zouden in samenspraak bepaalde afspraken hebben gemaakt om sterk te beginnen. De twee trainingsdagen bleken niet genoeg om het team bij elkaar te smeden. Het spel liep rommelig en de communicatie was duidelijk zoek.

De Guyanese coach Joseph Wilson zei na de ontmoeting dat zijn jongens het karwei voor elkaar hebben gekregen door met passie en trots voor hun land te spelen. "Van Suriname winnen is altijd ons streven, daarom hebben de spelers met passie en liefde voor hun land Guyana gespeeld en zich gehouden aan de belofte gedaan afgelopen woensdag, na de wedstrijd tegen Vitesse. Toen hebben wij gezegd dat vrijdag een ander Guyana op het veld zou staan". Zo begon de coach van Guyana, Joseph Wilson, de persconferentie na de wedstrijd tegen Suriprofs/Natio. Aan Surinaamse zijde leek er niet zo zwaar getild te worden aan dit aspect en leek in eerste instantie de nadruk meer gelegd te worden op de voetbalkennis van de profspelers van overzee. Het publiek werd getrakteerd op hoge technische staaltjes en goed combinatiespel, waarbij de bal wel ging over 8-9 schakels, maar Suriprofs/Natio vergat te scoren.

Suriprof/Natio heeft een goede wedstrijd gespeeld, "maar onze passie om te winnen was groter", zei Wilson. Trainer Dean Gorré van Suriprof/Natio: "natuurlijk ben ik teleurgesteld over de uitslag, maar ik heb de spelers een compliment gemaakt dat ondanks de achterstand, zij zijn bleven strijden voor een beter resultaat".

Gorré merkte op dat Guyana te compact speelde achterin "en dat maakte het ons moeilijk om goed te combineren. Het veld heeft ons ook wel parten gespeeld, maar Guyana heeft terecht gewonnen. We zijn met het beste elftal gestart en dat is in overeenstemming gebeurd met coach Ricardo Winter". Toen de Guyanezen dan éénmaal tot scoren kwamen werd het alleen maar moeilijker. Enkele spelers van de Suriprofs moesten wennen aan het veld en hadden het in het begin echt moeilijk om in hun spel te komen.

Gorré toonde zich ondanks het verlies tevreden voor de getoonde strijdlust van het Suriprofs/Natio-team. De trainer zei om niet teveel naar het negatieve te kijken, maar de positieve zaken eruit halen. Hij gaat voor het groter plaatje en dat is helpen het Surinaams voetbal op een hoger niveau te brengen. "Zondag zullen we op dezelfde wijze spelen als de Guyanezen, met veel passion en pride. Het wordt een mooie wedstrijd", aldus Gorré. Suriprofs/Natio speelt dan tegen Vitesse.

Guyana werd na de verloren openingswedstrijd tegen Vitesse (2-4) flink onder vuur genomen voor het feit dat zij met een ‘B-team’ aan het toernooi zijn komen deelnemen. Het buurland wilde echter het tegendeel bewijzen en bezorgde het thuispubliek een nare nasmaak.

Suriprof/Natio startte met de volgende spelers: Rodney Ubbergen (doelverdediger), Giovanni Waal, Milano Koenders, Romano Sordam, Sidney Schmeltz, Rydell Poepon, Touvarno Pinas, Calvin Mac-Intosch, Jetro Fer, Tjaronn Chery en Sigourney Bandjar. De wedstrijd werd gespeeld in het André Kamperveen stadion.

COMMENTS

BLOGGER: 16
 1. Suriprofs/natio verliest van B elftal van Guyana. BElachelijk!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dit zal altijd het resultaat zijn wanneer je een team probeert te vormen in 2 dagen. Vorig keer ook gebeurt en dit keer weer gebeurt. Een advies: Voortaan als de suriprof/natio selectie niet langer bijelkaar samen kunnen trainen gaarne geen wedstrijden spelen om ons team belachlijk te maken. De bedoeling van dit experiment is om mensen en beleidsmakkers te tonen hoe sterk we samen kunnen zijn, maar helaas nu tonen we het tegenovergestelde ook nog tegen een B-Team van Guyana. Belachelijk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja experimenteren maar wanneer zal duidelijk een visie op na worden gehouden
   Suriprof is al jaren bezig maar nog steeds experimenteren we nog
   Wordt zaak spijkers nu op de koppen te slaan
   Stoppen ermee of daadwerkelijke àcties ondernemen
   Hoe lang gaat het nog duren?

   Verwijderen
 2. Zou ook afzonderlyk,,Wanneer Natio verzuimt te winnen, zal Suriprof revancheren! Big Up.
  Rah,,

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit is inderdaad het zelfde resultaat als de vorige keer.Toen won Frans Guyana ook van de Suriprofs/Natio.
  Het is veel en veel te kort om ze samen te laten trainen,en min of meer had ik dit ding een beetje zien aankomen!

  Sosso shing!Niet eens kunnen winnen van een B team van Guyana!
  Laten ze maar voortaan anders te werk gaan,niet zulke korte belachelijke trainingen doen,want als we dit voorschotelen aan de regering,dan zal die misschien niet meer happig om veranderingen door te voeren!

  Langer met elkaar trainen!En anders ophouden met mixen,want dan werkt dat experiment niet!Of althans,niet in zo'n korte tijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Kijk,, ze, Natio en Suriprof, kunnen wel samen trainen en weer s samen een bbiertje pakken,,dat mag geen probleem! PROBLEEM: A Lo Tééééé,
  (faja pie teneu in dat benefietgame van Suriprof; Zou Natio niet misstaan!)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ja jullie zeuren wel he maar het zijn profs hun hebben goeie velden nodig om acties te kunne maken en versnellen heb je die veld gezien -_- 1 en al gaten kaas man je voet blijft gewoon haken

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Als men niet op deze veld kan voetballen, omdat ze niet gewend zijn dan hoeven ze ook niet naar hier te komen en ons belachelijk te maken. Het is gewoon belachelijk om tegen een B team te verliezen. Als je iets doet doe het goed , anders doe het niet!!!!!!!!!!!!!!!! AUB langer trainen voordat op het veld treden!!! Anders verlies je de volgende keer ook tegen C-Team van Guyana. ERGGGG!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. denk je dat hun uitzichzelf naar su willen komen om te voetballen ? ze worden gevraagd door jullie daar & ten 2e als er gwn een goed veld was hadden ze gewonne kijk maar naar vorige week suriprofs 3 - 0 fc groningen

   Verwijderen
 7. Hebben "ze" "jullie" ook belachelijk gemaakt toen ze tijdens de vorige editie van de Parbocup met 5-1 wonnen van Guyana? Voetbal is een spelletje, soms win je soms verlies je. Het verschil is dat we toen individuele kwaliteiten hadden van toppers als Jeremain Lens en Edgar Davids. Guyana heeft gewoon door 2 standaard situaties te benutten gewonnen, we zijn dus niet weggespeeld. De jongens hebben alle dagen op kunstgras getraind in het Franklin Essed stadion. Dan is het een heel verschil om op het langzame veld van AK te spelen en zeker als je nooit met je medespelers een wedstrijd hebt gespeeld. Je kan wel langer gaan trainen, maar je moet ook rekening houden met de Natio-spelers, die moeten ook gewoon werken of naar school. Daarnaast hebben de spelers niet alleen hun focus gehad op de wedstrijd, er zijn ook activiteiten geweest omtrent de goede doelen. En daar gaat het uiteindelijk allemaal om.
  Die spelers van Guyana zijn overigens ook dubbel gemotiveerd, omdat zij zich willen bewijzen mee te kunnen voor de WK-wedstrijden. Zij hoeven zich geen zorgen te maken om geblesseerd te raken.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. en dit vind ik ook zo stom ze trainen wel op kunstgras maar de wedstrijden spelen ze op een fucking slecht veld ?????????????????????

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als de wedstrijden in het Franklin Essed stadion zou worden gespeeld, zouden ze waarschijnlijk minder geld verdienen. Dit stadion heeft namelijk minder zitplaatsen dan het AK-stadion. Ik denk dat dat één van de redenen is.

   Verwijderen
 9. Mixen lijkt goed maar pakt verkeerd uit omdat suriprofs een winnaarsmentaliteit hebben en natio-spelers niet. Laatstgenoemden zijn flierefluiters die af en toe een balletje trappen. Voor de leuke gelegenheid mixen terwijl er een correct op elkaar ingespeeld elftal nodig is voor de winst? Leuk is daarom na 90 minuten een fiasco gebleken.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het slechte veld verhaal als reden voor verlies van alle wedstrijden, zelfs tegen een B-Team van Guyana zal zeker geen indruk maken op de Surinaamse beleidsmakkers om Sportpaspoorten af te geven. Nog erger op de laatste plaats eindigen in dit toernooi met 0 punten is gewoon erg!!!!!. Als men niet langer kan trainen samen, gaarne deze experiment niet doen met een Surimix team. Ohh ja van Groningen gewonnen, dankzij de enorme bijdrage van Clarence Seedorf. Vorig keer hebben ze van Guyana gewonnen, dankzij de betere kwaliteit spelers die de vorig keer mee was gekomen met de Suriprofs. Hopelijk komen ze volgende keer ook met een sterkere Suriprofs team!!!!!!! Of wilt men elk jaar de Parbo cup toernooi verliezen in Suriname????? Nou succes dan, maar je haalt dan je kern doel niet dat beoogd wordt met dit mix!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik als nederlander met surinaamse ouders denk het volgende:
  De nederlandse mentaliteit is goed spelen. Scoren vergeet men daarbij, men denkt dat als je goed speelt de doelpunten vanzelf komen. De suriprof-spelers zullen zeggen: "Ik heb goed gespeeld want ik heb weinig balverlies geleden" of zoiets maar daar gaat het niet om in het voetbal. Je moet je eigen spel belonen door doelpunten te maken en te winnen.
  de mentaliteit zou volgens mij moeten zijn: Verliezen kan dan alleen als de tegenstander geluk heeft en jij hebt zelf pech.
  Ik merk zelf als coach van mnederlandse amateur jeugdteams dat de mentaliteit onbreekt. Men denkt dat men de kwaliteiten heeft en dus al fantastisch presteert. Fout dus!

  Natio spelers zijn zoals eerder genoemd niet op vakantie maar moeten gewoon de volgende week of dag weer aan de slag. Vind ik knap dat ze het opbrengen.

  Zouden die rijke voetballers eens kunnen zorgen voor betere velden in Suriname ipv het hele voetbal te willen veranderen?
  Als er ruimte is om dingen te doen, dan komt de ontwikkeling wel. Nu is het erg beperkt, terwijl er fantastisch talent is.

  Deze wedstrijden zijn wel een goed begin, want men moet ergens beginnen. Leer dus ook van de fouten die men maakt. Voor een toernooi van 2 wedstrijden in eigen land is wel minimaal een week nodig om de spelers aan elkaar te laten wennen. Het gaat immers om trots!

  BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Suriprofs/Natio verliest met 2-1 van Guyana
Suriprofs/Natio verliest met 2-1 van Guyana
http://3.bp.blogspot.com/-2SGKyZvv6Hs/T8DKqCV0beI/AAAAAAAABHM/GhcMKHEfM7c/s1600/Suriprofs%252C%2BNatio%252C%2BGuyana%252C%2BGideon%2BPayne%2B%252810%2529%252C%2BMilano%2BKoenders%2B%25283%2529%252C%2BPARBO%2BBier%2BCup%2B2012%252C%2B25%2Bmei%2B2012.jpg
http://3.bp.blogspot.com/-2SGKyZvv6Hs/T8DKqCV0beI/AAAAAAAABHM/GhcMKHEfM7c/s72-c/Suriprofs%252C%2BNatio%252C%2BGuyana%252C%2BGideon%2BPayne%2B%252810%2529%252C%2BMilano%2BKoenders%2B%25283%2529%252C%2BPARBO%2BBier%2BCup%2B2012%252C%2B25%2Bmei%2B2012.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://www.natiosuriname.com/2012/05/suriprofsnatio-verliest-met-2-1-van.html
https://www.natiosuriname.com/
https://www.natiosuriname.com/
https://www.natiosuriname.com/2012/05/suriprofsnatio-verliest-met-2-1-van.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content