zaterdag 12 mei 2012

Nieuw bondsgebouw moet nieuwe weg aanduiden

Het nieuwe bondskantoor van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) is gisteren op feestelijke wijze officieel in gebruik genomen. Dit project vloeide samen met de gedeeltelijke renovatie van het Emile de la Fuente sportgebouw voort uit het derde FIFA-Goal project. Een heugelijk feit dat door haast alle sprekers als een nieuw begin werd aangeduid.

Dominee Raymon Wimpel sprak van een overgangssituatie, waarbij er afscheid van het oudgebouw wordt genomen en een start van een nieuwe periode aanbreekt. Wimpel smeekte hierna de zegen van de Allerhoogste voor het nieuw gebouw en de gehele organisatie.

Volgens FIFA-development manager Gregory Engelbrecht staat dit gebouw als symbool voor nieuwe ideeën en een nieuwe weg die het Surinaams voetbal inslaat. Engelbrecht, die ook een Surinaamse achtergrond heeft, vindt dit een heel belangrijke mijlpaal voor de SVB, "omdat ze nu met een professioneel kantoor meer motivatie hebben om te werken."

De FIFA-development manager werkzaam op het hoofdkantoor van de FIFA in Zürich ziet een vierde Goal Project wel zitten. "Ik denk zeker dat ze ook hiervoor in aanmerking kunnen komen als je maar kijkt naar het bewijs. Dat is voor ons een teken dat we kunnen vertrouwen op Suriname", prijst hij de SVB.

Een dolgelukkige SVB-voorzitter Louis Giskus (rechts, met links Jeffrey Webb en Ismanto Adna) beloofde aan de aanwezigen dat zijn organisatie goed zal omgaan met het gebouw, maar hij wees ook op de collectieve verantwoording van eenieder om het nieuwe gebouw te koesteren en onderhouden. "Ik ben trots als Surinamer, omdat wij in de eerste plaats toevertrouwd zijn geworden door een internationale organisatie dat we correct en op een verantwoorde wijze het geld hebben besteed." Giskus gelooft op basis hiervan dat het vierde FIFA-Goal project, die in de pijplijn is, ook kans van slagen zal hebben.

Met de ingebruikname van het bondskantoor wordt van de SVB verwacht dat zij met meer voortvarendheid en efficiëntie te werk zal gaan. Giskus bleef niet alleen stilstaan bij het theoretische, maar is van mening dat de behaalde prestaties zich ook op het veld zullen moeten manifesteren. "Wij moeten nu op het veld de plaats die we toen hadden weer gaan veroveren, want wij hebben momenteel een achterstand om in te lopen", aldus Giskus.

Ode aan André Kamperveen
Toekomstig CONCACAF-president Jeffrey Webb, die FIFA-president Sepp Blatter vertegenwoordigde, was bijzonder onder de indruk van hetgeen de SVB heeft bewerkstelligd met een bedrag van ruim 500.000 USD. "Ik ben naar veel landen geweest, maar wat jullie hier hebben neergezet is geweldig. Ik geloof dat Engelbrecht bij zijn terugkeer naar Zürich het vierde project reeds op zijn bureau heeft liggen. Streef ernaar het Surinaams voetbal weer de plaats te geven die het vroeger had en hogerop te brengen. Door hard werken kan Suriname misschien te bewonderen zijn op WK 2018 en 2020", bemoedigde Webb de SVB.

De topman bracht ook ode aan wijlen André Kamperveen die volgens hem een behoorlijke impact heeft gehad bij de ontwikkeling van het Caribisch voetbal. "Zijn impact was groot en voor ons is hij de vader van het Caribisch voetbal. Dankzij mensen als hij zijn wij nu ook binnen de FIFA en CONCACAF." Ter ere van Kamperveen werd speciaal een krans bij het standbeeld gelegd in bijzijn van kleinzoon Clay Kamperveen.

Het eerste FIFA-Goalproject betrof de opzet van het Emile de la Fuente sportcomplex in 2003, tweede gedeeltelijke renovatie van het André Kamperveen stadion in 2007.

De beelden van de speeches, is in de onderstaande video te bekijken.Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games