zondag 6 mei 2012

Gödeken: 'Wij willen de tweede ronde halen'

"De afspraken zijn gemaakt en de jongens zijn gemotiveerd", zegt U-20 assistent-trainer Roberto Gödeken. "Wij hebben donderdag een gesprek gehad met de jongens die geselecteerd zijn en hopen dat ze hard hun best gaan doen om Suriname een treetje hoger te brengen. Wij hebben ook het doel, onze visie en wat we verwachten van hun eveneens aan hen voorgehouden en het ziet er naar uit dat het de goede kant op zal gaan", zegt Gödeken.

Het doel is gewoon dat we stapvoets gaan werken, maar wij willen wel de tweede ronde halen van de Caribische voorronde. Van 23 tot 31 juli worden in St. Vincent de WK-kwalificatiewedstrijden gespeeld. Suriname zit samen met St Vincent, Guyana en Trinidad & Tobago in een poule. "Het is een moeilijke en lastige poule, maar de tweede ronde is wel haalbaar", zegt Gödeken.

In 2010 verloor Suriname U-20 twee keer van Trinidad & Tobago met 2-1 (foto: de thuiswedstrijd). Uiteindelijk wist het team, toen onder leiding van Harold Deyl, zich via de herkansingspoule te plaatsen voor de CONCACAF U-20 Championship 2011 in Guatemala. In die herkansingspoule won Suriname U-20 wel van Guyana met 2-1, door doelpunten van Stefano Rijssel en Julnes Plet.

"Wat wij dit keer ook hebben gedaan is, dat wij twee brieven de deur uit hebben laten gaan. Een brief gaat naar de verenging waar de speler is aangesloten, om hierdoor hun medewerking te vragen en de andere brief is gegaan naar de speler zelf. We zullen dinsdag starten met de training en zullen telkens op de dinsdag en donderdag trainen met de jongens", zegt Gödeken.

De groepswinnaars van vier groepen gaan door naar de Caribische finale ronde, waarvoor Jamaica zich als organiserend land automatisch heeft geplaatst. Daarnaast is er nog één plaats over in de eindpoule voor de beste nummer twee. In de Caribische eindronde zijn er 5 tickets te verdelen voor de CONCACAF U-20 Championship 2013. De beste 4 teams uit het CONCACAF-toernooi zullen zich kwalificeren voor de FIFA U-20 World Cup 2013 in Turkije.

CFU U-20 Caribbean Cup 2012

Eerste Ronde
Groep 1: Grenada, Antigua & Barbuda, Curacao, Dominica.
Groep 2: Dominican Republic, Aruba, St. Kitts & Nevis, Cuba.
Groep 3: Puerto Rico, Bermuda, Haiti, Barbados.
Groep 4: St. Vincent & the Grenadines, Suriname, Trinidad & Tobago, Guyana.

Eindronde
Groep A: Jamaica, Winnaar Groep 1, Winnaar Groep 2, Winnaar Groep 3, Winnaar Groep 4, Beste Runner-up.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games