woensdag 9 mei 2012

Eersteklasse topscorers hopen op Natio

Gillian Pinas en Jelany Djemesie (foto: rechts) hopen nog steeds op een uitnodiging van bondscoach Ricardo Winter. De aanvallers van respectievelijk Randjiet Boys en Boma Star weten niet waarom zij tot heden, ondanks het tweetal al twee opeenvolgende seizoenen twintig doelpunten scoorde, geen oproep hebben gehad voor de verschillende nationale selecties.

Pinas en Djemesie hadden gehoopt deze keer wel een uitnodiging te ontvangen. In tegenstelling tot Pinas, is Djemesie niet teleurgesteld dat hij ook deze keer is overgeslagen. "Misschien ben ik nog niet rijp", denkt de 23-jarge Djemesie luidop. De topscorer van dit seizoen (21 goals uit 16 wedstrijden) wil er verder niet over praten. "Zij hebben de leiding en zij maken het beleid."

Pinas die het vorige seizoen topscorer van de eerste klasse werd met 23 doelpunten, wil ook niet erover praten. "Ik wil er niets meer over zeggen. Als je de waarheid spreekt, wordt het je niet in dank afgenomen", geeft hij aan. In tegenstelling tot Djemesie vindt Pinas, die dit seizoen alweer goed was voor twintig doelpunten, wel dat hij de kwaliteiten heeft om in de selectie te kunnen concurreren. Naar zijn zeggen wordt hem overal gevraagd waarom hij niet in de selectie zit.

De aanvallers denken er ook niet aan om bij een andere club te voetballen, waar zij misschien wel in beeld zouden komen voor een plek in de selectie. "Het moet niet zo zijn dat je pas opvalt als je bij bepaalde clubs speelt", vindt Pinas. De 22-jarige aanvaller geeft aan dat hij het helemaal naar zijn zin heeft bij Randjiet Boys. "Ik heb vele aanbiedingen gehad, maar Randjiet is mijn club."

Ook Djemesie heeft het naar zijn zin bij zijn huidige club en ziet voorlopig geen reden om die te verlaten.

Beide aanvallers maken direct duidelijk dat zij hun verenigingen niet de eeuwige trouw toezeggen. "Maar voorlopig focus ik mij alleen op mijn club", zeggen de twee goalgetters afzonderlijk.

De aanvallers beloven wel dat zij zich steeds voor de volle honderd procent zullen blijven inzetten, omdat de hoop voor een plaats binnen de nationale selectie bij hen nog steeds leeft.

In de huidige selectie zijn nauwelijks spelers uit de Eersteklasse opgenomen. Alleen doelman Manuel Kowid en verdediger Giovanni Alleyne (beiden SNL) zijn de enige twee van de 23-koppige selectie die niet uitkomen in de Hoofdklasse. Onder de vorige bondscoach was deze verhouding ook bijna hetzelfde. Toen werd wel de topscorer van de Eersteklasse, Milton Pinas (SV Notch), opgeroepen voor de WK-kwalificatie 2014.

1 opmerking:

  1. De voetballers moeten ook betaald worden zoals in het buitenland. dat gaat hun inzet goed motiveren

    BeantwoordenVerwijderen

Games