'Suriname kan WK 2018 vergeten zonder profs'

Jeugdparlementariër Regillio Dors (foto) is van mening dat voor de voetbalsport (of in bredere zin, de sportsector) het mogelijk gemaakt mo...


Jeugdparlementariër Regillio Dors (foto) is van mening dat voor de voetbalsport (of in bredere zin, de sportsector) het mogelijk gemaakt moet worden dat geselecteerde profvoetballers van Surinaamse origine in diaspora een dubbele nationaliteit krijgen, zodat zij zich kunnen inzetten voor de nationale voetbalselecties van Suriname.

In gesprek met NatioSuriname.com geeft Dors aan de nationale selecties van Suriname naar een hoger niveau te willen brengen. "Ik ben voorstander van dubbele nationaliteit. Gelet op het niveau van wat Suriname nu is, vind ik het best wel een goed idee als men over zal gaan tot het invoeren van dubbele nationaliteit aan Surinaamse topsporters die in de prof wereld actief zijn."

Volgens Dors zijn de Surinaamse profvoetballers onmisbaar, wil Suriname internationaal furore maken. "Vanuit het jeugdparlement zal ik mij sterker maken om de regering te dwingen zich harder in te zetten in deze kwestie. Indien geen actie ondernomen wordt mag Suriname het Wereldkampioenschap voetbal in 2018 en alle andere eindtoernooien ook vergeten."

"Met de komst van het Regional Sports Academy neem ik aan dat er een stap wordt gemaakt aan deze zaak rondom dubbele passpoort, want ook in CARICOM zijn er sporters van Surinaamse afkomst die het heel goed doen", aldus het jeugdparlementslid van Nickerie.

Naast de nationaliteitskwestie zou Dors ook graag meer jong talent in de seniorenselectie willen zien. "We zien ook dat nationale voetbalselectie van Suriname maar bestaat uit mannen tussen 25 en 35, daar zou ook een verandering in moeten komen. Verjonging is zeker nodig voor Natio."

Op 19 en 20 april zal op het Nationaal Jeugdcongres onder andere gediscussieerd worden over sport. Dit zal het eerstvolgende moment zijn voor Dors om van gedachte te kunnen wisselen met andere jongeren over deze kwestie.

COMMENTS

BLOGGER: 12
 1. Hopelijk snapt de Surinaamse regering dit ook en vooral de President!!!!!! SPORTPASPOORT Invoeren!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als onze surinaamse atleten/sporters overal ter wereld kunnen performen door een dubbele nationaliteit qua paspoort steun ik je in deze statement zeker Regillo zou zeker een ambitie voor jong talent kunnen zijn.

  Tan Bun Topper

  Gr,

  Clifton Esajas

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja hoor Anoniem ik ben continue bezig met de regering van Su om te komen tot een .de relatie sfeer tussen Su en Nederland ziet er niet rooskleurig uit.maar Esajas ik ga ervoor tang bung..

   Verwijderen
 3. Natio Fans,kunnen jullie mij uitleggen, hoe jullie (dubbel paspoort aanhangers)het voor elkaar zullen krijgen, als de NEDERLANDSE OVERHEID, recentelijk expliciet heeft gezegd in het OPENBAAR, (en de TWEEDE KAMER heeft hierover gesproken) dat wie NU een ander paspoort/nationaliteit aannneemt, de NEDERLANDSE verliest.(?) Al de voetballers die zijn genoemd of hebben toegegeven, dat ze graag voor NATIO uit willen komen, zijn die bereid dit offer te brengen? O ja, Surinamers met een Nederlands paspoort, geboren in Paramaribo, mogen aaneengesloten maar 9,75 jaar in welk land dan ook verblijven, daarna even eruit, om zo uw NEDERLANDSE NATIONALITEIT te behouden. Alleen de Suri's hebben dit. Waarom? Indien jullie weten wat er in het verleden is afgesproken, denkt u maar aan de wereldvreemde toescheidingsovereenkomst, dan pas de Surinaamse regeringen ter sprake brengen. Het Nederlands paspoort is geen zegel tot vooruitgang. Ook zonder onze neven zullen wij het redden, dan maar na 2018. We kunnen niet verwachten van het Surinaams voetbal dat ze niets doen en afwachten. Ik heb ook kritiek gehad, maar ben op onderzoek uitgegaan en de conclusie is, dat er onmogelijke afspraken zijn gemaakt in het verleden, bedwongen door Nederland, die nu internationaal voor problemen zorgen. Een goede reeks wedstrijden kan al snel een verbetering bespoedigen. Opmerkelijk dat geen van de mensen waarvoor jullie opkomen, in Suriname hebben geinvesteerd. Wat dacht u van een voetbalschool of het opkopen van een club? Of simpel, elk jaar zouden er tientallen voetbalkliniks door hen gegegeven kunnen worden gegeven. Niets daarvan zie ik terug. Alleen de KONING van ALLEN, de heer SEEDORF heeft het gevoel omgezet in iets daadwerkelijk (Para), zonder af te wachten. Of is de liefde alleen via het pasoort te verkrijgen?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. OenaSur (1/2),

  Ik denk dat de nieuwe wetgeving van Nederland weinig invloed zou hebben, als Suriname een wet wil construeren om voor topsporters een dubbele nationaliteit toe te staan.

  Daarbij is de kans groot dat het verbod op dubbele nationaliteit in Nederland geen doorgang krijgt, omdat de Raad van State een negatief advies hierover heeft uitgebracht. lees hier meer: http://www.rnw.nl/nederlands/article/raad-van-state-kabinet-moet-paspoortwet-heroverwegen.

  En als het verbod er toch komt veranderd er niets aan de situatie voor Suriname. Die nieuwe regels gaan namelijk over enkele uitzonderingen op de hoofdregel die er zijn voor groepen die ondanks bij VRIJWILLIGE verkrijging van een andere nationaliteit hun Nederlanderschap niet hoeven te verliezen. Je moet dit zo zien: Als Royston Drenthe met een vrouw zou trouwen met een Surinaamse nationaliteit, zou hij volgens de huidige Nederlandse wetgeving ook de Surinaamse nationaliteit mogen aanvragen, zonder de Nederlandse nationaliteit te hoeven verliezen. (Maar door de Surinaamse wet zou hij wél zijn vreemde nationaliteit moeten opgeven, wil hij een Surinaams paspoort krijgen.)

  De hoofdregel in Nederland is dat als je VRIJWILLIG een andere nationaliteit aanneemt de Nederlandse verliest. Suriname moet er dus voor zorgen dat de Surinaamse nationaliteit van rechtswege (automatisch) wordt verleent en dat personen daar nooit meer afstand van kunnen doen.

  De Nederlandse wet zegt o.a. het volgende over het NIET VRIJWILLIG verkrijgen van een vreemde nationaliteit: "Indien de andere nationaliteit van rechtswege is verkregen als automatisch gevolg van een aanstelling in een bepaalde functie, in dienst van het land van die nationaliteit kan niet worden gesteld dat de wil is gericht op het verkrijgen van een andere nationaliteit."

  Ik ben geen jurist, maar ik denk dat topsporters van Surinaamse origine die de Republiek Suriname internationaal kunnen vertegenwoordigen hieronder zouden vallen, en dus hun Nederlandse nationaliteit kunnen behouden als zij van rechtswege de Surinaamse nationaliteit krijgen, wanneer zij geselecteerd worden door betreffende sportbond om onder de Surinaamse vlag te spelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. OenaSur (2/2),

  Je vraagt je af of Suriprofs hun Nederlandse nationaliteit zouden willen opgeven. Het antwoordt is: NEE. Waarom? Omdat dit niet verenigbaar is met de sportieve carrière van profvoetballers. Met enkel een Surinaamse nationaliteit kom je moeilijk aan de bak in Europa, daarnaast zou hun salaris volgens de spelregels ook omhoog moeten omdat ze formeel een spelers zijn van buiten de EU. Dit zal niet te betalen zijn voor clubs als NEC.

  En als een speler toch zijn Nederlandse nationaliteit zou willen opgeven, wordt het moeilijk om aan de Surinaamse nationaliteit te komen. Je moet daarvoor iets van 5 jaar in Suriname wonen, dus voor iemand die als beroep profvoetballer heeft is dat onmogelijk.

  Ik ben er van overtuigd dat als we professionals hebben in onze nationale selecties de kapitaalwerving voor de SVB veel makkelijker gaat. Met dat geld kan de SVB dan zelf een voetbalschool opzetten, meer geld aan clubs geven voor faciliteiten etc. Er zijn nu geen buitenlandse investeerders die veel en duurzaam wil investeren in een land met enkel amateurcompetities en een land dat minder inwoners heeft dan Amsterdam. Dan wordt vaak snel uitgeweken naar landen in Afrika, omdat daar dan "de kans procentueel groter is" op het vinden van een potentiële topper.

  Om te beginnen zou er één profclub moeten komen in Suriname die al het talent aantrekt en met een professionele organisatie deze talenten opleid. Een goed voorbeeld is de club Antigua Barracuda FC. Dit is voor 99% ook direct het nationale team van Antigua & Baracuda en wordt nog eens getraind door de bondscoach.

  Het is dit, maar dan moet er wel iemand een plan hiervoor gaan schrijven. Of het is Suriname op de wereldkaart zetten samen met de Suriprofs.

  De dubbele nationaliteit voor topsporters is in mijn optiek dus een korte termijn weg naar het verwerven van kapitaal om uiteindelijk te kunnen investeren, op te bouwen en motiveren/inspireren op de lange termijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het wordt mij zat omtrent het dubbel nationaliteit gedoe .volgen mij was het ook de snelste manier dat Suriname op een WK kan belanden .laten we realistisch zijn alleen kan het lukken maar het voetbal probleem in sur is te groot

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Voor de amnestiewet was het zeer twijfelachtig welnu na de amnestiewet zullen er geen SuriNeds deelnemen. Dus stop dat dubbele nationaliteit gezeik! SuriNeds mogen zich niet bemoeien in Suri-aangelegenheden dus JULLIE MOETEN HET ALLEMAAL ZELF DOEN. PAARSE BETWETERS! OPZOUTEN!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. AnoniemApr 18, 2012 09:40 AM

   Ga AUB je geluk beproeven bij MAMIO.COM.
   Op deze site behoort niemand tot de NDP OF VHP OF NPS of welke andere politieke partij.
   Hier zijn alleen maar voetballiefhebbers

   Ik verzoek deze comment te verwijderen.

   Verwijderen
 8. Raj-G
  Je hebt een hele mooie site gecreëerd, bent al die tijd uitstekend bezig waarbij de site zich tot een prachtig podium ontwikkeld waar voetbalzaken bediscussieerd worden.
  Ik heb altijd gepleit voor meer comments om de discussiegraad te verhogen.
  Maar als personen comments plaatsen om op deze site een politieke strijd te willen ontketenen, verzoek ik je resoluut en per omgaande deze te verwijderen.
  Het is totaal niet belangrijk over welke partij het gaat.
  Het gevolg zou anders zijn dat het niet meer over voetbal zou gaan.
  Ik verzoek meteen een ieder die zijn mening wil geven het niet over politieke strijd te hebben. Alstublieft mensen; voetbal is een nationale sport en dat heeft NIETS MAAR DAN OOK NIETS met welke politieke partij of politieke strijd te maken.
  mi ei begi unu fu no por en dyi trawan.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ja Raj-G jij hebt goed gesproken met jou comment op de vragen van OenaSur,...dus eigenljk is Suriname het probleem en niet Nederland, ik bedoel asl de Marokkanen ermee weg komen met dubbele nationaliteit dan wij als Surinamers ook. Alleen "zij" de DNA moet wel willen. En klopt de Surinaamse Nederlanders moeten meer doen kwa sponsering in Suriname

  BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: 'Suriname kan WK 2018 vergeten zonder profs'
'Suriname kan WK 2018 vergeten zonder profs'
http://3.bp.blogspot.com/-jKF9fi7z6VE/T43I9L8LI1I/AAAAAAAAA9w/WxUFPSdmi4A/s1600/Regillio%2BDors%252C%2BJeugdparlementari%25C3%25ABr%252C%2BNickerie%252C%2BWageningen%252C%2B2012.jpg
http://3.bp.blogspot.com/-jKF9fi7z6VE/T43I9L8LI1I/AAAAAAAAA9w/WxUFPSdmi4A/s72-c/Regillio%2BDors%252C%2BJeugdparlementari%25C3%25ABr%252C%2BNickerie%252C%2BWageningen%252C%2B2012.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://www.natiosuriname.com/2012/04/suriname-kan-wk-2018-vergeten-zonder.html
https://www.natiosuriname.com/
https://www.natiosuriname.com/
https://www.natiosuriname.com/2012/04/suriname-kan-wk-2018-vergeten-zonder.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content