dinsdag 7 februari 2012

Giskus niet ontevreden over ontwikkeling voetbal


Na de teleurstellende resultaten van de WK-Kwalificatie en Olympische Spelen is er geen geloof en vertrouwen meer bij de voetbalfans. Ook voor de komende Caribbean Cup zijn de verwachtingen laag. Vele supporters en anderen die kennis hebben van zaken, zeggen dat het Surinaams voetbal is afgegleden. Voorzitter van de Surinaamse Voetbalbond (SVB), Louis Giskus, geeft in gesprek met NatioSuriname.com aan dat het afhangt vanuit welke positie je het bekijkt.

"Tussen 1982 en omstreeks de jaren 2003 hebben wij een stilstand gehad, een aantal landen in de regio zijn ons voorbij gestreefd en op het veld hebben wij wisselvallige resultaten geboekt", zegt de voorzitter.

Mentaliteit van spelers in combinatie met een slechte vergoeding voor internationals blijven knelpunten voor de SVB. "De mentaliteit van enkele spelers laat te wensen over. Minder gunstige thuissituatie en directe omgeving zijn oorzaken hiervan. De meeste spelers komen namelijk uit éénoudergezinnen. De mensen die menen dat de SVB meer moet betalen aan de spelers moeten aangeven vanwaar het geld gehaald moet worden", geeft Giskus aan.

Giskus zegt ook aan dat de landen in de regio door de jaren heen beschikking heeft gekregen over hun voetballend diaspora door het mogelijk maken van een dubbele nationaliteit. "Suriname is één van de weinige landen bij de FIFA, die geen gebruik maakt van de mogelijkheid om spelers van Surinaamse origine een meervoudige nationaliteit te verstrekken, zodat zij voor de nationale selectie kunnen uitkomen. De SVB heeft aan 2 regeringen het verzoek hiertoe gedaan, echter nog zonder resultaat. De SVB heeft haar deeltaak al uitgevoerd en wacht op de beleidsmakers. Wij kijken reikhalzend uit naar een gemengd nationaal team."

Desalniettemin ziet de voorzitter positieve punten in het Surinaams voetbal. "De sportinfrastructuur is de afgelopen jaren zichtbaar verbeterd, de jeugdontwikkeling groeit, de maatschappelijke rol die voetbal in de maatschappij vervult is enorm en circa 9.000 spelers voetballen onder auspiciën van de SVB."

De mogelijkheid moet volgens Giskus worden bekeken of er voetbalscholen opgericht kunnen worden in de districten. Hij geeft wel aan dat er daarvoor een goede samenwerking moet zijn tussen de overheid, bedrijfsleven en de SVB. In de sponsoring ziet Giskus nog kansen liggen voor de bond. "De SVB heeft nog niet alle sponsormogelijkheden uitgebuit. Wij zijn bezig met het proces van transformatie van de SVB in een door vrijwilligers geleide organisatie naar een door professionals geleide bond."

1 opmerking:

  1. Wat een onzin verkondigt deze man zeg.
    We verliezen van steeds meer landen in de regio en hij beweert dat ons voetbal zich positief ontwikkelt.
    Ik kan nog steeds niet geloven dat dit soort figuren die totaal geen gevoel hebben voor de het voetbel maar alleen bezig zijn hun postitie ten koste van alles te behouden.
    MACHT CORRUMPEERT;

    BeantwoordenVerwijderen

Games