donderdag 9 februari 2012

'Geen haast met aanstelling nieuwe bondscoach'


De zoektocht naar een nieuwe bondscoach voor de nationale senioren voetbalselectie geschiedt volgens technisch directeur, Kenneth Jaliens (foto), in alle rust. Gezien de nieuwe functie zal de Surinaamse Voetbalbond (SVB), spoedig een opvolger voor Jaliens moeten aanwijzen.

"We zetten geen haast achter. Er moet eerst een goede fundering worden gelegd voor een goede technische staf om vervolgens te werken aan continuïteit", zegt Jaliens. Hij geeft aan voorlopig niet bezig te zijn met wie zijn opvolger wordt. "Er is nog geen duidelijkheid hieromtrent. Alles is voorlopig in de maak en ik ben bezig met de formulering voor een volledige technische staf en begeleiding daarvan. Zodra wij klaar zijn met die formulering dan wordt het bekendgemaakt", gaat de technisch directeur verder. Jaliens maakt nu werk van het organiseren en benoemen van verschillende trainers voor de respectieve selecties om de volledige technische staf te versterken.

SVB-voorzitter, Louis Giskus, zegt dat het wachten is op Jaliens. "Wij wachten nu op het verslag van het seminar in Canada en dan zullen wij invulling geven aan de posten bondscoaches voor de U-17, U-20 en seniorenvoetbalselectie", zegt Giskus.

De SVB zal de opdracht geven aan Jaliens het voorwerk te doen en met voorstellen te komen over invulling van de posten. Volgens Giskus zullen de gesprekken in ieder geval een paar weken duren.

"Jaliens zal de trainingsprogramma’s moeten uitgooien en daarmee rekening houden met club en landsbelangen. De SVB werkt met het voorstel van hem en zal dan toetsen als de voorgedragen kandidaten wel voldoen aan de criteria", aldus Giskus.

Voor dit jaar staan enkele regionale toernooien gepland voor onder andere de U-17, U-20 en seniorenvoetbalselectie. De SVB heeft volgens Giskus nog geen schema ontvangen van de Caribische Voetbal Unie (CFU).

2 opmerkingen:

 1. er waren toch ook coaches die vanwege hun uitmuntendheid tijdens een opleiding zich verder mochten oriënteren bij onze zuiderburen. Ik denk dat het om de trainers Andy Atmodimedjo, Roy Sodinomo en Ricardo Winter gaat. Begin die ook erbij te halen toch dan heb je alvast de besten bij je.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. eey haal een nederlandse trainer.
  geen 1 in suriname zal ons verder helpen stelletjes koekenbakkers!.
  haal een trainer uit de nederlandse hoofdklasse, huur een huisje voor hem laat hij af en op reizen.

  die mannen hier zijn goed opgeleid,.

  BeantwoordenVerwijderen

Games