Bouterse droomt van Suriname op WK voetbal

President Desi Bouterse (foto) heeft bij het startsein van een Staatsolie project zijn voetbaldroom voor Suriname uitgesproken. Hij droomt ...


President Desi Bouterse (foto) heeft bij het startsein van een Staatsolie project zijn voetbaldroom voor Suriname uitgesproken. Hij droomt er van dat hij op een dag de nationale selectie van Suriname kan aanvuren op het Wereldkampioenschap voetbal. De situatie van de dubbele nationaliteit moet volgens de president serieus worden bekeken.

Hij is de mening toegedaan dat het tijd wordt om Suriname aan te vuren op een WK voetbal. Bouterse benadrukte dat je dromen moet hebben om deze te kunnen realiseren.

"Ik ben al moe om steeds voor Braziliƫ en Holland te kraken. Ik wil Suriname ook op het WK zien. Wij zullen kijken wat wij kunnen doen met de dubbele nationaliteit. Er zijn genoeg goede voetballers in het buitenland. Dat zijn de dromen die wij hebben en zij zijn niet onbereikbaar", vertelde de president.

COMMENTS

BLOGGER: 19
 1. ik denk dat dit een grote grap is

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Meneer de president:"Ik wil geen woorden maar daden zien."
  Het onederstaande maakt dat ik aan de woorden van onze president ga twijfelen door onderstaande quote:
  De Surinaamse Voetbalbond (SVB) wacht al 226 dagen op een antwoord van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa) inzake de dubbele nationaliteit voor sporters in diaspora. Op 4 juli 2011 is door de SVB de correspondentie over de meervoudige nationaliteit, die met de vorig regering was gevoerd, doen toekomen aan de huidige BuZa-minister Winston Lackin.
  Ik heb al vaker gezegd dat onze beleidsvoerders ONTERECHT te weinig waarde toedichten aan een sportpaspoort.
  Hopelijk heeft Bouterse het licht gezien en gaat hij nu actie ondernemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Roy C

  moet eerlijk zeggen, als ie op een wk willen zien, dan is het weer een jaar of 5/6.

  denk dat als een goede test te zien, gebruik de suriprofs deze mei/juni/juli tijdens eerste rond digicel caribbean cup. als de jongens het toernooi wint, dan is het een stap vooruit. maar als ie (weer) niks doet, dan zijn we op dezelfde punt als gisteren.

  benieuwd hoe alles zullen gaan....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De president zegt dat hij moe is.Wel meneer de president,dan moet u AKTIE ondernemen!!!Want wie is uiteindelijk verantwoordelijk voor dit alles???U meneer de president!!!Niet teveel praten,maar DOEN!!Dat is wat we willen zien van u meneer de president!Sjie Na Bribi!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. indd RoyC 't is in Su te veel en te vaak woorden maar geen daden!
  Heb tot nu toe grootste plannen gehoord maar niks gezien!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mijnheer de president ik weet U gaat het spoedig doen ik heb vertrouwen in U

  BeantwoordenVerwijderen
 7. moet ook zegge dat als ie so denkt, dan waaroom heeft ie niks gedaan voor afgelopen wk kwali ronden?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Als de president hiervan baald,dan moet hij daar werk van maken!Want iedereen in de DNA roept dat ze er voor zijn,maar wanneer er cruciale beslissingen aangaande de huidige wetgevingen genomen moeten worden,dan is niemand thuis!Bouterse is hier de sleutel figuur die dit kan en mag veranderen,dus waarom dan al dat moeilijk doen?Het wiel hoeft helemaal niet opnieuw worden uitgevonden!Dat hebben de omliggende landen al aan ons laten zien!Zo moeilijk is dat niet!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ja klopt als hij er moe van werd dan waarom niet afgelopen kwalificatie al die suriprof gewoon ingeschakeld dmv dubbele paspoort,...??? was genoeg tijd voor hij is de president, hij kan zorgen dat er binnen 3 dagen voor alle eredivisie spelers en alle suri spelers van andere compitities, een exra paspoort komt, gewoon het land de werkzaamheden laten focussen op dit en klaar,!!! in rusland en china en iran doen ze net zo,..als men wat wilt dan gebeurt het alle minuut..geen gezeik..!! en dat suriname op sport gebied presentatie levert is GOUD wordt voor Suriname...!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Boerleider,het is toch erg met die politieke leiders!Ze maken bar bari van hier tot ginder dat ze voor inschakeling van Suriprofs zijn en Bouterse zegt dat hij er moe van word.Maar hij is juist diegene die hier verandering kan brengen!Ten tijde onder de regering van Venetiaan werden er zoveel beloften gedaan,maar niks werd waar gemaakt!Steeds kwamen ze met dezelfde antwoorden!Dan bleek dit en dat weer niet mogelijk,en een veel gehoord argument is "het licht te gevoelig".

  Wel "gevoeligheid"me mars!!!Wat een bullshit!Als het werkelijk zo gevoelig zou zijn,dan hadden de andere landen dit ook niet gedaan!Sorry dat ik dit zo zeg,maar als je een totale natie met haar bevolking (trouwens bijna alle Surinamers zijn voor inschakeling van de Suriprofs) op zo'n onzinnig argument benadeeld,dan krijg ik meer het idee dat de politieke leiders gewoonweg zelf te bang zijn voor Surneds!En dat is totaal nergens voor nodig!Want het draaid helemaal niet om ons!

  Het gaat om de staat Suriname,het is in het BELANG van Suriname en er zullen maar weinig Surinamers zijn die hier tegen zullen zijn.Want iedereen word hier nu onderhand schijt moe van!!Ze moeten daar in de DNA eens ophouden met die onzinnige uitspraken en tot aktie komen!IEDEREEN is hier bij gebaat,ook die politieke leiders in Suriname zelf!Het gaat om ONS land,niet om individuen!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Raj,

  kan de nieuwe wet van Nederland voor het Nederlandsschap problemen geven voor de Suriprofs die uit willen komen voor Suriname.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Poster hierboven,

  Ik zou niet weten hoe de wetten van Nederland een hindernis zouden kunnen vormen voor de Suriprofs.Suriname is een onafhankelijke souvereine staat dat zelf mag en kan bepalen wie het de Surinaamse nationaliteit geeft.Als het land bij wet zou bepalen dat iedere Surinamer de Surinaamse nationaliteit opgelegd verkrijgt,dan kan Nederland daar totaal niets tegen doen.Daarom hebben die Turken en Marokkanen een dubbele nationaliteit.Ik weet niet of het dit is wat je bedoelt,maar misschien dat Raj-G het je beter kan uitleggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Die nieuwe maatregel in Nederland voor het verbod van 2 paspoorten geld alleen als er op vrijwillige basis voor een andere dan de Nederlandse nationaliteit gekozen word.Echter,er zijn landen zoals bijvoorbeeld Argentinie die het in hun wetgeving hebben vastgelegd dat het niet mogelijk is voor welke Argentijn dan ook,afstand te doen van de Argentijnse nationaliteit.Kijk maar naar die Maxima,ze eveneens een dubbele nationaliteit.Suriname kan inderdaad als het wil een zodanige wetgeving construeren wat maakt dat iedere Surinamer in het buitenland automatisch (of ze het nou willen of niet) de Surinaamse nationaliteit krijgt zonder dat dat gevolgen heeft voor de Surinamers die in Nederland of elders in het buitenland wonen.Dit zijn binnenlandse aangelegenheden van landen waar Nederland niets over te zeggen heeft en inderdaad ook niets tegen kan doen.Dus ook ik zie niet wat dat voor nadelige gevolgen kan hebben voor de Suriprofs.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. DEN HAAG - Buitenlanders die de Nederlandse nationaliteit willen verkrijgen, moeten minstens het minimuminkomen verdienen. Ook moeten ze 2 jaar een beroepsopleiding hebben gedaan of werkervaring hebben. Dat staat in een wet voor het verkrijgen van het Nederlanderschap die de ministerraad vrijdag heeft vastgesteld. Uitgangspunt was altijd al dat een vreemdeling die ...

  Nederlander wordt, zijn andere nationaliteit opgeeft als hij dat kan. Het kabinet heeft ook de verdere eisen nu aangescherpt. De afgelopen maanden ontstond opschudding rond Nederlanders in het buitenland.

  Als zij de nationaliteit van hun nieuwe land willen aannemen, verliezen zij automatisch het Nederlanderschap. Het kabinet houdt hieraan vast omdat het gaat om een eigen keuze voor een andere nationaliteit.

  De wet geldt alleen voor toekomstige gevallen. Nederlanders die nu meerdere paspoorten hebben, hoeven de Nederlandse nationaliteit niet op te geven.
  (NOVUM)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. De eventuele aanscherping heeft denk ik weinig invloed op de mogelijkheid om profvoetballers in diaspora de Surinaamse nationaliteit te verlenen. Die nieuwe regels gaan over uitzonderingen die er zijn voor groepen die ondanks bij vrijwillige verkrijging van een andere nationaliteit hun Nederlanderschap niet hoeven te verliezen. De hoofdregel is namelijk dat als je "vrijwillig" een andere nationaliteit aanneemt de Nederlandse verliest.

  Het ligt er puur aan hoe Suriname de wet maakt. Suriname moet er voor zorgen dat de Surinaamse nationaliteit van rechtswege (automatisch/niet-vrijwillig) wordt verleent en dat personen daar nooit meer afstand van kunnen doen.

  De Nederlandse wet zegt o.a. het volgende over het NIET vrijwillig verkrijgen van een vreemde nationaliteit: "Indien de andere nationaliteit van rechtswege is verkregen als automatisch gevolg van een aanstelling in een bepaalde functie, in dienst van het land van die nationaliteit kan niet worden gesteld dat de wil is gericht op het verkrijgen van een andere nationaliteit."

  Ik ben geen jurist, maar ik denk dat topsporters van Surinaamse origine die de Republiek Suriname internationaal kunnen vertegenwoordigen hieronder zouden vallen, en dus hun Nederlandse nationaliteit kunnen behouden als zij van rechtswege de Surinaamse nationaliteit krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Josep Guardiola is samen met Nike een nieuw project aangegaan. De trainer van FC Barcelona heeft in samenwerking met de kledingsponsor een campagne genaamd 'The Change' gelanceerd. Met dit project worden jonge, talentvolle voetballers uit 55 landen gescout en krijgen deze mogelijk de kans om te slagen bij een topclub

  Lees verder: http://www.soccernews.nl/news/148717/Guardiola_over_scouting:_Eerst_kijken_naar_techniek,_dan_fysieke_aspecten#ixzz1o4TDhPXY

  Is Suriname erbij????????

  BeantwoordenVerwijderen
 17. godverdomme ik weet zeker als suriname al een paar wk's meedeed dat ze dan wel facking goed zouden zijn surinamers zijn de BESTE

  BeantwoordenVerwijderen
 18. President praat weining en voer meer uit!!!! Hoe lang schreuwen wij hier over sportpaspoort en nu pas heeft de president een droom van WK gehad. WEl hoe lang zal het duren om werkelijk die droom in praktijk uit te voeren vraag ik bij mij af. De regering mist DAADKRACHT!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. @Anoniem van Mar 1, 2012 08:58 AM
  precies alle landen verklaren ons voor gek dat wij met het slechte team opkomen dagen die wij te bieden hebben ipv anderom.
  Maar de regering is bang dat moet een reden zijn het is niks gevoelig want alle landen doen het ook al heben zij maar 1 topper dan nog bikkelen zij om hem voor de selectie te gaan spelen.
  Alleen waar is men in de DNA bang voor ????want dit gaat niet om de spelers maar voor Suriname om ons land op de kaart te zetten om zodoende het land een economische "boots" te geven!!! het is echt bizar voor woorden....ik hoop dat de waarheid boven water komt ooit, waarom niet 1 maar allee presidenten geen moeite doet of nog sterker he-le-maaaaaaaaaal niks doen.??
  onbegrijpelijk...!?!?!!??!!

  BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Bouterse droomt van Suriname op WK voetbal
Bouterse droomt van Suriname op WK voetbal
http://4.bp.blogspot.com/-5o2SNoPdfwg/T0l4_kpq0-I/AAAAAAAAA4k/r2L0c1TQFTU/s1600/Desir%25C3%25A9%2BDelano%2BBouterse%252C%2BPresident%252C%2BSuriname%252C%2B2012.jpg
http://4.bp.blogspot.com/-5o2SNoPdfwg/T0l4_kpq0-I/AAAAAAAAA4k/r2L0c1TQFTU/s72-c/Desir%25C3%25A9%2BDelano%2BBouterse%252C%2BPresident%252C%2BSuriname%252C%2B2012.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://www.natiosuriname.com/2012/02/bouterse-droomt-van-suriname-op-wk.html
https://www.natiosuriname.com/
https://www.natiosuriname.com/
https://www.natiosuriname.com/2012/02/bouterse-droomt-van-suriname-op-wk.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content