Louis Giskus in financiële taskforce CFU

Voorzitter Louis Giskus (foto: rechts) van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) heeft na overleg met zijn bestuur positief gereageerd op het ver...


Voorzitter Louis Giskus (foto: rechts) van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) heeft na overleg met zijn bestuur positief gereageerd op het verzoek van de Caribische Voetbalunie (CFU) om zitting te nemen in een financiële taskforce. Na de dood van André Kamperveen in 1982 krijgt een Surinamer na lange tijd weer een voorname functie bij de CFU. Giskus: “Ik ben zeer aangenaam verrast door de benoeming in de financiële commissie en voel mij vereerd.” De voorzitter heeft geen idee waarom hij is uitverkoren.

“Vermoedelijk is vertrouwen gewekt door de correcte financiële verantwoording van de SVB, waar telkens tevredenheid over wordt uitgesproken. Wij reageren gedocumenteerd.”

Verder denkt Giskus dat de wijze waarop verantwoording is afgelegd over de ‘smeergeldenkwestie’ op Trinidad en Tobago vertrouwen heeft gegeven over de transparantie bij de SVB.

Behalve Giskus zitten in de werkgroep zijn collegavoorzitters Jeffery Webb (Kaaimaneilanden), Anton Sealey (de Bahama’s), Joseph Cheney (Grenada), Lyndon Cooper (St. Lucia) en Eric Labrador (Puerto Rico). Het zevende lid is Sonia Bien Aime, secretaris-generaal van de voetbalbond van Turks en Caicos. De speciaal ingehuurde accountant Canovar Watson coördineert het geheel en geeft bijstand aan de werkgroep.

In een schrijven van secretaris Angenie Kanhai wordt aan Giskus meegedeeld dat de CFU-fungerend voorzitter Jean Bart van Haïti hem heeft benoemd in de taskforce die breed moet adviseren over financiële aangelegenheden binnen de organisatie. De werkgroep wordt belast met de voorbereiding van een raad, die adviseert over continuïteit en optimaal functioneren van de financiële poot van de CFU.

De taskforce moet onder meer een overzicht geven van de financiële status van de CFU en aanbevelingen doen over het gezond maken van de administratie. Verder is ze verantwoordelijk voor een studie die de rol en plaats van de CFU vaststelt. Noodzakelijk treffen van tussentijdse maatregelen voor een gezond beleid en alle andere aanbevelingen die een positieve bijdrage kunnen leveren, behoren ook tot de taak van de werkgroep.

De taskforce wordt op 20 december voorgesteld op een ontmoeting met voorzitters van aangesloten lidbonden. Giskus zegt door eerder geplande dringende zaken niet aanwezig te kunnen zijn op die meeting. Hierover heeft hij de organisatie al geïnformeerd. Hij vaardigt hoofdbestuurslid Arnold Bilkerdijk af naar de vergadering.

COMMENTS

BLOGGER: 12
 1. nou dan zijn wij en Giskus voor het eerst op
  1 lijn,..want wij hebben ook geen idee waarom hij de uitverkoren is,...financieel is de SVB aan de grond ...als je als bond moet bedelen voor 6600 amerikaan dalla...dan het je het niet op orde,..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Verder denkt Giskus dat de wijze waarop verantwoording is afgelegd over de ‘smeergeldenkwestie’ op Trinidad en Tobago.
  Daar is hij voor zijn verraad aan Hamman beloond met deze functie.
  Verraad alles en iedereen en je wordt beloond met een topfunctie.
  Voor wat hoort wat; wat een enge man is dit. Maar dat is natuurlijk niet vreemd met Sepp Blatter als voorzitter van de FIFA.
  Nu snapt iedereen waarom hij blijft plakken aan het pluche; net als het grootste deel van onze parlementariërs.
  Als ze financieel voordeel zouden hebben aan het zich sterk maken voor een sportpaspoort zou het al lang geregeld zijn.
  Bij dit soort figuren krijg ik structureel braakneigingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ja klopt aan beide schrijvers van hierboven, in Suriname denk en doet men zo moeilijk over die Sport paspoorten als of het zo een "iets is" van staat niet op agende punt en bla die bla..
  man sinds 1985 hadden wij het al kunnen invoeren,duurt het echt 27 jaar lang?? haha nee precies, gewoon ff een dagje de tijd maken en het is geregeld want DNA doet toch niet iets waardoor het land beter wordt dus al die vergaderingen ten spijt...

  en klopt wat RoyC zei: als jij iemand verrraad wordt je beloont...en daarom is de FIFA een bende, want diegene die er zitten zijn niet de beste maar die het sneaky's zijn...maarje met Sepp Blater aan het hoofd..het is gewoon een legale maffia clan die FIFA...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik bedoel ff iets tussendoor..."200 kaarten werden verkocht tijdens de 2 dagen van het ABCS-toernooi. Worstelen (2500) in één dag en zaalvoetbal trekt meer kijkers."
  sorry maar "worstelen" trek tien !! keer meer bezoekers ...please ..dat is in alle landen en ook in Surinsam niet een nationale nummer 1 sport en dan heb ik het niet eens over WWF ..weetje van vroeger met Hulk Hogan,wat razend populair was ..maar gewoon echt dat worstelen zonder allure niks ..nee dan is het voetbal echt vreselijk slecht van de hoofdklasse en Natio...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wanneer komt de SPORTPASPOORT in godsnaam?????

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Venetiaan had het er tenminste nog over,al draaide het op niets uit,toch wilde hij een poging wagen.

  Bouterse praat er helemaal niet over!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. En dat van Giskus is geen nieuws!Al werd hij onder directeur van Concacaf,so what!Het voetbal in Suriname ligt aan diggelen,niks zinnigs kan er over gezegt worden.

  Verder hoeven we er geen woorden aan vuil te maken,het is niks,het zegt niks,het is alleenmaar in het voordeel van Giskus zelf,kan hij net gaan doen als of hij lekker belangrijk is.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Kan de petitie en handtekingactie niet gestart worden, om de SPORTPASPOORT op te eisen van de President van Suriname. Als wij als Surinamers geen poging wagen, zal er niks gebeuren. Wij moeten eisen van de regering de sportpaspoort voor de SURIPROFS! Verder moet de SVB een gesprek aanvragen met de President van Suriname, om over de SPORTPASPOORT te praten. AAn de ander kant moet de SURIPROFS een lijst produceren welke spelers bereidt zijn te spelen voor NATIO en bij welke buitenlandse clubs zij aangesloten zijn, dat lijst moet ook aan de President, DNA, Minister van buitenlandse zaken en de SPORT minister overgedragen worden. Kan de heer C. Seedorf ook niet een gesprek aanvragen met de President over de introductie van de sportpaspoort in Suriname, hij is toch betrokken namens de regering in de SPORTACADEMY gedoe. Er zijn nog genoeg mogelijkheden om de SPORTPASPOORT van de regering op te eisen, maar helaas het lijkt alsof wij ook impotent zijn als onze Surinaamse voetbal, we ondernemen ook geen actie!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. 13 december 2011 00:41,

  Ik vind dat de SVB ook wat actie mag ondernemen. Ze hebben al maanden geleden een verzoek over dubbele nationaliteit ingediend bij het parlement. Het enige wat ze doen is afwachten en afwachten. Ze monitoren het proces niet, waardoor dat verzoek volgens mij ergens in een la is beland. Een petitie op hun website en handtekeningen zou al wat meer aandacht trekken.

  Ik heb zelf contact gehad met de Surinaamse onderdirecteur Internationale Ontwikkelingssamenwerking van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Zij stelde voor om een verzoek over het 'sportpaspoort' in te dienen.

  Ik heb daarom een paar weken geleden een bestuurslid van de Stichting Suriprofs benaderd of zij in staat zijn een voorstel te schrijven, dat behandeld kan worden in De Nationale Assemblee. Zij kunnen immers de spelers vertegenwoordigen en hebben juridische kennis in huis. De Stichting gaat aan de slag als er vanuit Suriname (in dit geval de contactpersoon bij BuZa) een verzoek komt. Ik heb tegen BuZa gezegd dat ze zich tot de Stichting moeten wenden om een gedegen verzoek te ontvangen. Dit is nu al 2/3 weken "in behandeling" en BuZa heeft volgens mij nog geen contact met de Stichting gezocht.

  Dit gaat best langzaam. Deze week zijn de begrotingsbehandelingen. Ik hoop dat de Minister van Sport bij zijn begroting ingaat op deze kwestie. Paul Abena heeft zelf gezegd gesprekken met de President te willen gaan voeren.

  Er moet nu wel vaart achter gaan zitten, want over 5/6 maanden begint waarschijnlijk de Digical Caribbean Cup 2012 alweer.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. ja weetje precies..tuurlijk wat anoniem van 13 -12 op 00:41..zegt wij moeten dit en dat doen enz. ..helemaal gelijk ..alleen wat Ray-G zegt eigenlijk zou dit niet van ons af moeten komen,maar vanuit de SVB, bel seedorf ,bel de BuZa en bel de suriprofs comitee (humberto tang en dean gorré, winston bogarde en stanley menzo zitten erin)anders heb ik al geen zin meer want als alles van de burgers moeten af komen ..maar ja als wij niks doen dan gebeurt er al helemaal niks...maar zolang wj het iniatief nemen dan is het in dit gevaL FOUT..en is er echt helemaal niemand binnen de DNA of SVB die niet alleen in woord maar ook in daad, de stoute handschoenen aantrekt ??

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik ben het met Boerleider eens,deze zaak moet door de hoofd verantwoordelijke (SVB) zelf aangekaard worden bij de Surinaamse regering.En als de SVB al een verzoek heeft ingediend bij de regering,moet Giskus niet bij de pakken gaan neerzitten,hij moet constant hameren op deze zaak,en wij kunnen dan hoogstens een petitie aantekenen op hun website!De manier waarop dit moet gebeuren heeft de SVB zelf in de hand.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Maar echt ongelooflijk er is geen land ter wereld, die geen gebruik maakt van hun beste spelers die zij kunnen selecteren...of op zijn minst een poging wagen om te vragen,..zo kreeg indonesie en de molukken bot, toen men giovanni van bronckhorst vroeg om uit te komen voor 1 van de 2 landen en ook andere internationals gingen niet alleen jonny van beukering,..maar toch zij proberen tenminste,...en drukken gewoon een dubbele paspoort als het moet,..maar de SVB vraagt niet eens ?????? ik heb alle forums gezocht en gekeken ,..maar nee geen land is zo IDIOOT om geen gebruikt te maken van deze gratis reclame en boost die een land krijgt bij sportprestaties en suriname krijgt dit omdat onze beste spelers al veel beter is dan de carribean tegenstanders en ook gewoon bij de top 4 a 5 van zuid amerika hoort...

  en geld is geen issue...als de armste afrikaanse landen of zelf een land als afghanistan die straat arm is of een palestina die altijd in oorlog is....en zelf bij dit soort landen zie ik dat ze de beste spelers vragen of erin drukken of what ever....geen jarenplan en staat op de agenda omdat men beseft hoe belangrijk een sportprestatie de deuren opend,...

  echt er is GEEN REDEN kan ik bedenken..waarom Su dit niet doet...geld van de FIFA krijgen ze toch wel met of zonder prestaties en dan zelf meer geld bij betere prestaties...??
  is het dan echt DOMME TROTS ??? ik snap niet dat wij het enige "onafhankelijke" land ter wereld zijn die dit niet doen,..buiten het feit dat wij samen met Guyana buiten onze landgrenzen speelt, dus niet tegen zuid -amerikaanse ploegen terwijl wij wel in deze zone gevestigd zijn...maar tegen carribean teams ??..israel speelt ook niet in hun zone maar heeft daar een goeie reden voor namelijk dat het voor hun onveilig is om te spelen in de arabische sector waar in zij gevestigd zijn..en dus in europa ingedeelt zijn...

  echt'zucht!!....ik kan ons voetbal beleid niet meer volgen ?????????????????????????

  BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Louis Giskus in financiële taskforce CFU
Louis Giskus in financiële taskforce CFU
http://1.bp.blogspot.com/-LKZQ1aVgBUs/TwUJQer8p-I/AAAAAAAAAz4/72By7AzOon8/s1600/Rigonnia%2BRead%252C%2BDosko-voorzitter%252C%2BLouis%2BGiskus%252C%2BSVB-voorzitter%252C%2B2012.jpg
http://1.bp.blogspot.com/-LKZQ1aVgBUs/TwUJQer8p-I/AAAAAAAAAz4/72By7AzOon8/s72-c/Rigonnia%2BRead%252C%2BDosko-voorzitter%252C%2BLouis%2BGiskus%252C%2BSVB-voorzitter%252C%2B2012.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://www.natiosuriname.com/2011/12/louis-giskus-in-financiele-taskforce.html
https://www.natiosuriname.com/
https://www.natiosuriname.com/
https://www.natiosuriname.com/2011/12/louis-giskus-in-financiele-taskforce.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content