Aruba wint na strafschoppen van Suriname

De nationale senioren selectie van Suriname heeft vrijdagavond met 4-5 verloren van Aruba in de strafschoppenserie. De wedstrijd eindigde i...


De nationale senioren selectie van Suriname heeft vrijdagavond met 4-5 verloren van Aruba in de strafschoppenserie. De wedstrijd eindigde in een gelijkspel (0-0). Volgens de regels van het ABCS-toernooi wordt er niet verlengd. Daardoor moest Suriname naar penalty shootout. De keeper van Aruba uit Nederland, Eric Abdul, werd de held van de wedstrijd door één van de strafschoppen van Natio tegen te houden.

Evani Esperance zag de Arubaanse doelman Abdul zijn inzet keren, waardoor de tegenstander alle vijf pogingen benutte. Aruba begon de wedstrijd met alle vijf de spelers in de basis die over zijn komen vliegen uit Nederland.

In de eerste helft werd een goal van Orveo Anautan wegens buitenspel afgekeurd. Vier minuten voor rust kon Friso Mando vanaf de penaltystip scoren, nadat Xaviero Perk in de gevaren zone was neergelegd, maar de bal kwam via de hand van Abdul en de onderkant van de paal weer het speelveld op. Later in de wedstrijd dacht Felter de winnende goal gemaakt te hebben, maar op aangeven van assistent Bernicia Mac Bean werd het feestje van de Surinaamse ploeg verstoord door arbiter Javier Jauregvi.

In de selectie van Suriname was na lange tijd weer plaats voor Emilio Limon in de basis. Limon zegt te moeten wennen aan het nieuwe spel dat het Surinaams elftal momenteel speelt. "Ik moest me aanpassen aan de manier waarop Natio wil spelen. Het is steeds maar weer verdedigend spelen, wanneer gaan we eens proberen om thuis aanvallend voetbal te presenteren", vraagt Limon zich af. "Dat het voetbal in ons land achteruit gaat is duidelijk", concludeert hij.

De droom van Marlon Felter om met een prijs zijn interlandcarrière beëindigen is door het verlies wreed verstoord. Felter, die jaren de aanvoerdersband van Suriname heeft gedragen, vind het erg jammer dat zaken zo zijn verlopen. "Het is echt geen goede afsluiting van mijn carrière, maar ja, ik zal het zo moeten nemen," aldus de teleurgestelde captain. "Een finale zou goed zijn voor de afsluiting van mijn interlandloopbaan."

Naast zijn droom, had hij ook graag dat de Surinaamse selectie met het winnen van dit toernooi de uitschakeling in WK- en Olympisch verband had kunnen doen vergeten. "Het is heel jammer," zegt hij aangeslagen. Met de dreun van 1-9 tegen Trinidad & Tobago nog vers in hun geheugen, bleven veel supporters thuis.

"Het lijkt alsof ons voetbalniveau steeds blijft droppen." De bikkelharde verdediger weet niet wat Suriname van de winst heeft gehouden, omdat zij hun uiterste best hebben gedaan. "Twee doelpunten van ons zijn afgekeurd en ook een penalty kon niet in het doel geplaatst worden." Felter blikt tevreden terug op zijn periode als Surinaams international en verklapt dat dit seizoen ook zijn laatste is in de top van het Surinaams voetbal.

Voor Aruba is de overwinning op Suriname historisch. De laatste winst dateert uit 1994, terwijl in de laatste confrontatie in 2004 Suriname met maar liefst 8-1 wist te winnen.

De winnende coach Elvis Albertus was in zijn nopjes, maar zegt dat de missie nog niet is volbracht. Hij is trots op zijn jongens omdat die hun taken goed hebben uitgevoerd. "We weten dat Suriname technisch en tactisch erg sterk is, dus hadden wij strikte opdrachten gegeven," zegt hij. Albertus hoopt morgen als winnaar het toernooi af te sluiten, omdat Aruba volgend jaar het gastland is "Niets is zo mooi om de titel in eigen land te verdedigen."

Suriname speelt zondag om 16.00 uur tegen Curaçao voor de derde/vierde plaats van het toernooi. Curaçao verloor namelijk de eerste wedstrijd van het ABCS-toernooi met 1-3 van Bonaire. De finale wordt gespeeld tussen Bonaire en Aruba om 18.00 in het Franklin Essed stadion.

COMMENTS

BLOGGER: 11
 1. jaaa ik zei het al het ABCS toernooi wordt ook een deceptie.!!!

  Limon de beste speler van de selectie zelf zeg het voetbal gaat achteruit.
  We zijn geen voetbal land meer.

  En geloof me tegen Curacao verliezen we ook.
  want cura is veel beter dan suriname.

  Of is nu de smoes weer van doordat we drenthe en rijsel niet bij hadden dat we hebben verloren?.
  wuhauha het heele surinaamse voetbal is een GRAP.

  Als we niet snel stappen gaan ondernemen gaan we Roemloos ten onder.
  Er is geen visie, en ook geen duidelijke doel.
  we spelen Wk kwalificatie, die trainer zegt neee dit is maar om te kijken hoever de jongens staan.
  zo van we zijn elk wk al erbij geweest dus een keertje niet bij is niet erg.

  Mijn Conclusie: Die heele SVB bende laten vertrekken, inclusief de trainer en Staf.
  Nieuwe mensen moeten aan het Roer komen.

  Suriname succes met jullie ABCS Toernooi dat toch al verloren gaat niets Rest meer dan de 4e en laatse plaats.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. zie je weer kenneth jaliens schuld?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deelname van Suriname aan internationale toernooien of wedstrijden is ZINLOOS. STOPPEN JULLIE HIER ONMIDDELLIJK MEE!!!!!!!!!!!!!
  De nationale teams en voetbalclubs van VOOR 1980 hebben Suriname nooit eerder zo voor schut gezet als dit huidige elftal incl. U-23 en SVB plus trainer(?). De Surinaamse generatie van vandaag stelt op alle fronten TOTAAL niks voor. Nogmaals, STOP met deelname op internationaal niveau. ACHTERLIJKE PAARDENZAKKEN!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Surinamers, Surinamers ! Ik heb dit op 27 september 2011 geschreven;


  Suriname en Curacao tellen al lang niet meer mee in het voetbal. Die twee landen zijn heel erg achteruit gegaan in het voetbal. Suriname en Curacao speelden vroeger redelijk goed voetbal, maar nu kunnen ze niet eens meer van de Dominicaanse Republiek winnen. Diep triest!

  Voetbal is een hobby geworden voor de bestuurders van die landen.

  De Cricketlanden hebben nu voor het zeggen wat voetbal betreft in het Caraibisch gebied.

  Kijk naar Antigua, zij willen iets bereiken in het voetbal ! Hun leiding werkt hard om dat te bereiken!

  Sterkte Suri's,
  Anti22 !


  Uiteindelijk had ik gelijk! Antigua is door naar de volgende ronde. Suriname en Curacao geven me alleen maar pijn in mijn hart.

  Na de Dominicaanse Republiek, kan Suriname niet eens meer winnen van Aruba op eigen bodem! Diep triest!

  Curacao kan niet meer winnen van Bonaire! Schande!

  Anti22!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mensen, mensen ! Het probleem is niet de trainers! Juist niet, je moet niet de trainers wegsturen.

  Op Curacao ook, het probleem is niet de trainers.

  Het zit hogerop! Bij de bestuurders; ze zijn niet serieus bezig met het voetbal, maar met andere dingens. Ze hebben geen LIEFDE meer voor het voetbal, als sport. Er is geen degelijke voetbalplanning, er is weinig voetbalstructuur!

  HET VOETBAL IS VERWAARLOOSD IN DIE LANDEN!

  Anti22!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. hoe bedoel je niet de trainer de schuld geven? onderleiding van ricardo winter speelden we toch redelijk voetbal.. maar sinds de aankomst van jaliens met zijn soort ontwikkelijkelings proces krijgen wit dit voor schande..

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb het eerder gezegd: Suriname moet niet meer deelnemen aan internationale en kwalificatie wedstrijden. Is geld verspillen. De Surinaamse voetballers denken dat ze geweldiger en beter zijn dan de gemiddelde prof voetballer in de wereld. Het ligt niet aan hun techniek maar aan hun instelling(belangrijk), tactisch denken en conditie. Er moet hieraan gewerkt worden en als dat goed komt kunnen we weer deelnemen aan toernooien. Wat betreft Jaliens? Die K man denkt dat met zijn trainers diploma dat hij een soort Mourinho of Guardiola is geworden. Blaast hoog van de toren maar geen vooruit gang. En steeds zeggen dat het goed gaat? Kom nou...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het woord schande is niet eens meer te gebruiken, dan wat NATIO presteerd. Men kan niet eens een ABCS toernooi winnen, dan droomt men over WK hallen. Suriname zal niks hallen totdat de SPORTPASPOORT ingevoerd wordt. Er gaat met de dag slechter met de Surinaamse voetbal. De SVB bestuur is waardeloos. Totaal geen inzicht en kennis om de voetbalsport op een hogere niveau te brengen. Aan de andere kant komt er ook niks van de regering. Alleen maar reizen met gecharterde vluchten van SLM met onze belasting gelden. Een Ministerie van Sport opgericht om alleen speeches en cadeautjes in ontvangs te nemen. Beleid op sport gebied wordt hellas niet gemaakt daar. Waar mee zijn wij bezig in dit land op sportgebied????????? Dan praat de regering over sportacadamie opzetten hahaha. Laat men geen aanslag plegen op mijn hersenen met hun stomme dromen. Waar is het nationalisme gevoel van de SVB en de Regering??? Hoe kunnen ze zoveel keren de verliezen van NATIO verwerken? Ik vergelijkt me land als mijn moeder. Hoe kunnen we toch in hemelsnaam nog accepteren dat onze moeder vernederd wordt in elke wedstrijd???? We schreuwen hier regering voer de sportpaspoort in nu, maar helaas lijkt dat deze regering ook blind, doof en impotent is!!!! Surinaams Voetbal REST IN PEACE ( RIP ).

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb geen zin meer om dergelijke berichten hier te schrijven.Dat stelletje klootzakken daar bij de SVB zoekt het maar uit.Het voetbal in Suriname is helemaal kappot gemaakt,wat voor zinnigs nog kun je daarover schrijven?Niet eens meer kunnen winnen van Aruba!!!!Nee de maat is vol!!Onze enige trots zijn de Suriprofs die elk jaar winnen van NL clubs!Hen beschouw ik als het echte team van Suriname!Dat zooitje ongeregeldheden daar bij de SVB is voor wat mij betreft niet geldig!Onze echte sterkte voetbald in NL en van HEN moeten we het hebben!!!Niet van een stelletje amateurs en een coach in Suriname dat denk dat ze in ontwikkeling zijn maar geen moer kunnen presteren.Zoek het maar uit SVB!!En de regering is de hoofd verantwoordelijke!Ik kom hier pas terug wanneer er eindelijk positieve berichten zijn over de sportpaspoorten (tenzij ik al dood ben,want met die snelheid in Suriname....)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @Anti22 je hebt gelijk , criket is de shit nu en zij hebben het voor het zeggen en het is een hobby geworden voor de bobbie isn Su en Cu en wat wel zo is dat curacao tenminste wel zo slim is om de boys van nederland proberen te halen ,,..en het bestuur daar ligt het probleem zeker die moeten weg, als die vervangen worden door mensen met hersenen dan krijg je dat de onderlaag dus de trainers ook anders worden gekozen maar die gasten kunnen ook zelf opstappen omdat de trainer als hij(Jaliens) echt een man was ..weet dat hij er ook niks van snap de beste jongens thuis laten enz..
  en deze ABCSEFGDHI toernooi of wat ook de naam is,...doet er niet aan toe, geen nivo en als je dan toch perse carribische teams wilt nodig dan de top uit van de Cariribean en dat is op dit moment ..Guyana en Antigua en Haiti of T & T..

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik denk dat we onze ongenoegen kenbaar moeten maken door geen enkel natio wedstrijden en ook geen enkel hoofdklasse wedstrijden te bezoeken. Laat de SVB maar hun eigen voetbal spelen!!!! Ze krijgen geen steun meer van mij!!!!! De hele bestuur moet naar huis!!!!!!!!!!! Maar ja die gaan zeker niet weg, de stoel is belangrijk om te reizen gratis voor fifa congressen etc!

  BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Aruba wint na strafschoppen van Suriname
Aruba wint na strafschoppen van Suriname
http://2.bp.blogspot.com/-p7BDA3HqF50/Ttol-KlZYII/AAAAAAAAAxc/PUrFY64uvNc/s1600/Suriname%252C%2BAruba%252C%2BVoetbal%252C%2BABCS-toernooi%252C%2B2%2Bdecember%2B2011.jpg
http://2.bp.blogspot.com/-p7BDA3HqF50/Ttol-KlZYII/AAAAAAAAAxc/PUrFY64uvNc/s72-c/Suriname%252C%2BAruba%252C%2BVoetbal%252C%2BABCS-toernooi%252C%2B2%2Bdecember%2B2011.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://www.natiosuriname.com/2011/12/aruba-wint-na-strafschoppen-van.html
https://www.natiosuriname.com/
https://www.natiosuriname.com/
https://www.natiosuriname.com/2011/12/aruba-wint-na-strafschoppen-van.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content