Wangedrag spelers schaadt nationaal belang

Over de betrokkenheid van Milton Pinas international en speler van SV Notch tijdens de gebeurtenissen rond de wedstrijd tegen Inter Moengot...


Over de betrokkenheid van Milton Pinas international en speler van SV Notch tijdens de gebeurtenissen rond de wedstrijd tegen Inter Moengotapoe valt niets goeds te zeggen. Ook het niet komen opdagen van Giovanni Alleyne op de wedstrijddag tegen El Salvador vrijdagavond is een kwalijke zaak.

Maar ook het gedrag van Germaine van Dijk, die de afgelopen twee weken niet op de training is verschenen 'wegens drukke werkzaamheden', maar op die trainingsdagen wel gesignaleerd is bij de zaalvoetbalwedstrijden, heeft het nationaal belang ernstig geschaad. De speler van SV Notch, die zich volgens rapportage misdroeg tegen de scheidsrechter, is zowel uit de senioren als de Olympische U-23 selectie gezet. Naar verluidt stelde Van Dijk financiële eisen, die niet kunnen worden gehonoreerd. Hij is dan ook buiten de selectie gelaten evenals Alleyne.

Volgens de leiding van de Surinaamse Voetbalbond heeft de houding veel weg van chantage, waar de bond zich terecht niet voor leent. Er is een tendens gaande - iets waarover verenigingen zich beklagen dat voetballers, die niet eens op een hoog niveau presteren, hun clubs het mes op de keel houden om materiële zaken. Dat dreigement is zelfs doorgedrongen tot de nationale selectie.

Het is nu tijd om hieraan paal en perk te stellen. Voetballers moeten gaan beseffen dat zij een status hebben als amateur en geen eisen kunnen stellen, zoals volwaardige profvoetballers. Deze kunnen dat doen in het krachtenveld van vraag en aanbod en wel op basis van hun bijzondere kwaliteiten en dat bekrachtigen in een arbeidsovereenkomst tussen werkgever en werknemer.

Een verdergaande trend brengt het voetbal in Suriname in een moeilijke positie, want terwijl jongens die nauwelijks tegen een balletje hebben leren trappen buitensporige eisen stellen, kunnen mensen die daarin investeren voor gek worden verklaard. Enerzijds hebben de voetballers in de gaten dat aan hun eisen wordt tegemoet gekomen ofschoon daar geen reden voor aanwezig is, omdat hun voetbalcapaciteiten beneden de maat zijn. En anderzijds zijn het bestuurders van clubs zelf die deze misstanden stimuleren en in stand houden.

De gekste eisen worden aan bestuurders gesteld. Een speler van Natio eist een bedrag van meer dan SRD 200 om naar El Salvador af te reizen, omdat zijn zaalvoetbalclub hem dat bedrag per wedstrijd betaalt. Als op zijn verzoek negatief wordt gereageerd, werpt hij terug dan niet beschikbaar te zijn voor Natio. Deze verziekte situatie geeft geen hoop op de toekomst. Vooral niet als die mentaliteit wordt aangekweekt door clubbazen.

COMMENTS

BLOGGER: 8
 1. Wacht eens even,wiens schuld is dit waarom de jongens zich gaan misdragen op het veld en ineens hoge eisen gaan stellen?Laat we het daar eens over hebben!HOE komt het dat de jongens zich gaan misdragen???Wat zijn de omstandigheden wat hen drijft om zulke dingen te doen?

  Is het goed te keuren dat de die jongens zich misdragen?Nee,natuurlijk niet!Maar dat is het hem nu juist,doordat de omstandigheden zo verschrikkelijk bar slecht zijn,krijg je dit soort wantoestanden!Hoe vaak is daar al niet voor gewaarschuwd???Het volk kwam al niet meer massaal naar het AK stadion,nu beginnen te spelers zich te verzetten en beginnen eisen te stellen,en ondertussen worden ze geconfronteerd met het feit dat ze maar amateurs zijn, en de hoofd verantwoordeelijke (de regering) doet geen ene moer om het voetbal in Suriname een betere toekomst te bieden.

  Dan komt een Paul Abena kritiek leveren en zegt dat die jongens beter konden presteren,want hij vond het maar een povere vertoning,zonder dat hij zichzelf afvraagt wat de onderliggende problemen van de SVB en de spelers zijn!In plaats van dat meneer Paul Abena met een wetsvoorstel bij de regering aankomt aangaande de toekomst van het Surinaams voetbal en wat de regering er aan zou kunnen doen,spuit hij maar kritiek en laat hij het verder daarbij!Kijk,dat noem ik pas LAF!!!

  En ja,laten die jongens maar zich zo gedragen,ook al is het niet goed,maar het moet zo onderhand eens bij de Surinaamse regering beginnen door te dringen dat als er niets gedaan word aan deze situatie,het op den duur zelfs zo kan zijn dat geen enkele voetbal speler er nog langer zin in zal hebben om voor het nationaal elftal uit te komen!En wat krijg je dan?Nog zwakkere spelers waarop de SVB dan zal moeten terugvallen en het voetbal straks definitief kappot gemaakt zal zijn en geen kip meer het stadion zal bezoeken!

  Jullie moeten nagaan,de gehele organisatie van de SVB was al een vuilnisbelt en door deze singalen dreigt het Surinaams voetbal in het land te verworden tot een totale storthoop bende met alle stank en de daarbij behorende raven en kraaien wat absoluut weerzin zal oproepen bij de eigen Surinaamse bevolking en de overkoepelende bonden CONCACAF en de FIFA!Dan is het voetbal totaal rijp geworden voor the lowest of the lowest class meedoeners en niets of niemand zal dan nog zin hebben om iets aan die situatie te doen!Alles is dan kappot gemaakt!

  De schandalen blijven zich maar opstapelen,maar men zal bij de regering zich niet achter de oren krabben en gaan nadenken wat er aan gedaan kan worden en hoe het voetbal op een hoger nivo te tillen.Dan kan Suriname zich maar beter uitschrijven bij de FIFA en niet meer als volwaardig lid mee te doen,want door deze rotzooi word het land alleenmaar erger ten schande gezet en krijg het steeds boete op een boete opgelegd door de wereld sportbonden!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik sluit mij aan bij deze poster van 14-11 19:38

  die jongens hebben gelijk ook al doen zij het op een verkeerde manier, !
  de bond kan niet zeggen zij kunnen niet eisen van zij zijn amateurs,..JUIST kunnen amateurs MEER eisen dan profs!! omdat zij niet betaald krijgen!! zodra men een speler betaald kan de bond eisen en verwachten dat men komt opdagen maar als jij vrijwilliger bent of amateur, en dus niet omdat jij geen tegenprestatie hoeft te geven omdat men ook geen dienst naar jou toe doet, dmv betaling geld of bv natura of materie een auto of zo of gebruik maken van een huis..
  ben jij niks verplicht daarom worden spelers in europa of elders betaald niet omdat de clubs denken leuk,?? nee omdat men dan kan bepalen wat een speler wel en niet mag(natuurlijk wel moet het betrekking hebben om de dienstverband)
  en 200 srd is shit voor een international die jongens hebben een baan en krijgen geen geld als ze niet werken en meot de SVB dit compenseren als dat niet gebeurt is het dus logische dat ze buiten gaan geld zoeken op een gegeven moment kunnen die wedstrijden jou gestolen worden als jij thuis aan het pinaren bent...

  de bond moet zorgen dat die jongens een goede voorbereiding hebben en geld in arme landen is dan een heeeeel belangrijk middel om stress weg te halen, er is geld in Su al die gasten van de DNA pakken links en rechts hussels aan om tonnen euro zo te genereren onder te tafel, dus geef de SVB ook wat aub ?? zodat deze het weer aan de clubs kunnen geven en die weer aan de spelers...

  daarom de bond snijd zichzelf in de vingers, bel seedorf en vraag of hij weer 3 miljoen amerikan dalla "beschikbaar steld en zoniet dan de helft op zijn minst en mag de SVB blij zijn, want anders kunnen wij ons beter uitschrijven bij de FIFA, want anders doen zij dit wel en dan heb je pas echt een probleem...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. jaa ik sluit me ook aan bij deze twee posters bovn mij.
  het is logish als je bij je zaalvoetbalclub 200,- krijgt en bij natio 0,-
  jaa dan wist ik ook wel hoor voor wie ik zou kiezen zaalvoetbal tuurlijk.
  die baaas van hun zaalvoetbalclub mag eisen stellen aan zijn spelers omdat hij hun betaalt ze zijn verplicht te komen opdagen anders is het exit en lopen ze 200,- mis.

  dusjaa svb gaan jullie maar contracten opstellen desnoods 40,- per wedstrijd en 10,- per training.
  het is maar een begin.
  dan zal je zien hoe druk de training wordt.
  en die jongens zijn dan gemotiveert,

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dus,om datgene waar we het al over hadden waarom die spelers niet komen opdagen en ageren tegen de SVB,lezen jullie dit bericht hieronder.

  Van Dijck krijgt geen begrip van SVB
  Tuesday 15 November
  PARAMARIBO – Germain van Dijck, voetballer van de nationale selectie, heeft in gesprek met de sportredactie van “Times of Suriname” zijn reden gegeven over het niet verschijnen op de trainingen van de nationale voetbalselectie en zijn aanwezigheid tijdens de zaalvoetbal wedstrijden.

  Van Dijck is wegens veelvuldig verzuim op de trainingen uit de A-selectie gezet. Hij is van mening dat de Surinaamse Voetbal Bond(SVB) geen begrip wil tonen voor zijn handelingen. Hij is trots om voor de nationale selectie te willen uitkomen, maar als aspirant brandweerman, moet hij lessen volgen en uitkomen voor de zaalvoetbal vereniging van zijn werkgever BRASUR.

  Hij haalt aan dat door te kiezen voor voetbal, hij in 2008 met ontslag is gegaan bij de Energie Bedrijven Suriname (EBS) omdat hij meer tijd vrij maakte voor voetbal dan voor zijn werk. Hij benadrukt dat hij er toen alleen voor stond en dat de bond niet voor hem is opgekomen.

  De speler van Inter Moengotapoe ziet zijn spelen voor BRASUR als deel van het werk. Daarnaast vallen zijn lesdagen bij de brandweer juist op de training dagen van de SVB. Van Dijck: “Mocht ik mislukken, en dat wil ik niet want ik heb een gezin, bij de brandweer, kan ik nergens meer terecht. De SVB moet daar begrip voor moeten kunnen opbrengen. Dat doet mijn club IMT toch ook?”

  Bron:GFC nieuws Suriname.

  ------------------------------------------------

  Het behoeft verder geen betoog,de conclusies kunnen makkelijk getrokken worden.Wat een schande!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. jazeker schande en die van dijk heeft gelijk ,logisch !! hij is niet bezig om zijn geluk na tegaan (zoals voetballen voor de svb wat hij wilt)maar te overleven...de bond moet echt iets tegenover stellen een vergoeding en echt dit door drukken bij de DNA anders shiet het niet op...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. graag een reactie? wat gebeurt er met jaliens dan, blijft hij door als coach of komt er een ander

  BeantwoordenVerwijderen
 7. 15 november 2011 23:18,

  De SVB stelt bondscoaches per toernooi aan. Dus Jaliens is geen bondscoach voor een langere periode. Misschien is hij nog wel de coach volgende maand bij het ABCS-toernooi. Daarna is er geen bondscoach, pas wanneer de Caribbean Cup begint in juni/juli 2012 wordt er weer iemand aangesteld. Zo is het de laatste jaren gegaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ik hoop dat ricardo winter weer aangesteld kan worden als bondscoach , suriname speelde echt mooi kwalitatief voetbal onder zijn bewind

  BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Wangedrag spelers schaadt nationaal belang
Wangedrag spelers schaadt nationaal belang
http://1.bp.blogspot.com/-dEh7J5WxoAw/TsFOfs6_zNI/AAAAAAAAAro/gQsb5xJum7Q/s1600/Suriname%252C%2BVlag%252C%2B2011.jpg
http://1.bp.blogspot.com/-dEh7J5WxoAw/TsFOfs6_zNI/AAAAAAAAAro/gQsb5xJum7Q/s72-c/Suriname%252C%2BVlag%252C%2B2011.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://www.natiosuriname.com/2011/11/wangedrag-spelers-schaadt-nationaal.html
https://www.natiosuriname.com/
https://www.natiosuriname.com/
https://www.natiosuriname.com/2011/11/wangedrag-spelers-schaadt-nationaal.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content