Suriname uitgeschakeld voor WK 2014 in Brazilië

De nationale voetbalselectie van Suriname is uitgeschakeld voor het WK 2014. Vanavond werd met 1-3 verloren van El Salvador in het André Ka...


De nationale voetbalselectie van Suriname is uitgeschakeld voor het WK 2014. Vanavond werd met 1-3 verloren van El Salvador in het André Kamperveen stadion. In een zeer slecht gevuld stadion waren de Midden-Amerikanen te sterk. Suriname bood zowel in de eerste als in de tweede speelperiode goed tegenstand. Een overwinning was nodig om volgende week dinsdag in de uitwedstrijd nog kans te maken op de volgende ronde.

Doelman Obrendo Huiswoud (foto: links, met Ramon Sachez na de derde goal) van Suriname mag zich de beste man aan Surinaamse zijde van het duel noemen. Mede door zijn optreden is de score niet hoger uitgevallen. Het gebrek aan ervaring op dit niveau deed Natio echter de das om tegen een volwassen Salvadoraans team.

In de eerste helft werd maar eenmaal gescoord. In de 22ste minuut viel de 0-1 binnen na een hoekschop. Doelpuntenmaker was Mark Blanco die ook de tweede treffer in de tweede helft op zich nam. Na doorzetten in 58ste minuut kon hij de bal van dichtbij in het doel werken. Een Surinaamse verdediger die zich voor de bal wierp, kon de 0-2 niet voorkomen.

Pas in de 77ste minuut vergrote invaller Ramon Sanchez de voorsprong voor 'La Selecta'. Na een voorzet vanaf de linker flank, kon Sanchez geheel vrij het strafschopgebied binnenlopen en de 0-3 binnen schieten. Huiswoud was kansloos. Evani Esperance scoorde in de 81ste minuut de eretreffer voor Natio. In een druk strafschopgebied kreeg Esperance de bal en schoot vanaf rechts in de verre hoek.

Alleen de groepswinnaar in de poule gaat over naar de volgende ronde. El Salvador is niet meer van de nummer 1 positie te stoten. Het Midden-Amerikaanse land heeft alle duels gewonnen. De ploeg heeft nu 15 punten en Suriname slechts 7. Daarentegen zakt Suriname naar de 3e plaats in de groep. Dominican Republic versloeg eerder op de dag Cayman Islands met 4-0. Hierdoor hebben de Dominicanen ook 7 punten, maar een beter doelsaldo (+4) dan Suriname (-2).

Bondscoach Kenneth Jaliens is niet ontevreden over de nationale selectie. Dit zei hij vrijdagavond na het verlies van 1-3 tegen El Salvador. Hij vond het een moeilijke wedstrijd. "We zitten in een groeiproces en het team is zich bezig te ontwikkelen. El Salvador heeft heel slim gespeeld en beschikt over goede individuele spelers. Ze hebben goede voetballers die de juiste beslissingen kunnen nemen op het veld. De ploeg heeft ons aardig onder druk gezet en een terechte overwinning behaald", zegt Jaliens.

Jaliens vraagt om geduld voor deze ploeg. "Ontevreden ben ik niet, aangezien het gaat om een jonge selectie. Als wij geduld betrachten met deze groep dan gaan wij een goede toekomst tegemoet." Het tempo van de ontmoeting lag volgens Jaliens vrij hoog. Hij heeft deze wedstrijd daarom ook als graadmeter gebruikt om te zien in hoeverre Suriname dit tempo zou aankunnen.

De return ontmoeting en tevens laatste wedstrijd in de poule voor Suriname op 15 november zal zeker geen uitje zijn, zegt Jaliens. "We zullen het beste eruit moeten halen. Belangrijk is om de spelers te blijven motiveren", meent de bondscoach. De nationale selectie vertrekt met 15 spelers maandagochtend naar El Salvador. De Surinaamse Voetbalbond (SVB) heeft niet genoeg financiële middelen om de selectie met de gebruikelijke 18 man te laten vertrekken. Bondscoach Kenneth Jaliens zegt dat 'we moeten buigen voor het besluit van de SVB.' Technisch is het namelijk heel krap om te vertrekken met 15 spelers.

Aanvoerder Marlon Felter geeft zijn medespelers een 8 voor de wedstrijd ondanks het verlies. "We hebben goed gespeeld; dit was de beste wedstrijd van Suriname. We gaan naar El Salvador om te winnen of de schade zo beperkt mogelijk te houden", zegt hij.

Coach van El Salvador, Ruben Israel, complimenteert de selectie van Suriname met het geleverde spel. Vooral het middenveld vond de Uruguayaan heel goed spelen. De selectie is jong en heeft een goede toekomst voor zich. "We hebben veel op positiespel gespeeld en daardoor de wedstrijd naar ons toegetrokken. Op 15 november spelen we thuis en we moeten het thuisfront geven wat het van ons verwacht; een overwinning op Suriname", zegt Israel.

Een domper op de wedstrijd was het niet meedoen van Germaine van Dijk en Giovanni Alleyne. Van Dijk zou naar zeggen van Jaliens tijdens de laatste trainingen vaker afwezig zijn wegens werk. Dit vanwege zijn werk als brandweerman. Dit is opmerkelijk want Van Dijk doet wel mee aan de Playoff wedstrijden van de Surinaamse Zaalvoetbalbond. Daar valt meer geld te verdienen.

"Alleyne daarentegen is een zaak voor het bestuur. Hij is militair en er worden bepaalde afspraken gemaakt. Ik laat de zaak dus voor de desbetreffende personen", zegt Jaliens. Alleyne, heeft namelijk geweigerd voor de nationale selectie uit te komen, hoewel hij door het Nationaal Leger vrijgemaakt is om de trainingen van de selectie bij te wonen. Hij verscheen echter niet op de training. Jaliens zegt dat de leiding van het Nationaal Leger hiervan in kennis is gesteld en de nodige maatregelen getroffen zullen worden.

Het volgende WK zal gespeeld worden in 2018 in Rusland. De kwalificatiewedstrijden voor dat toernooi zal waarschijnlijk eind 2015 beginnen. De volgende toernooien die op de agenda staan voor Natio is de Carribbean Cup 2012, waarmee Suriname zich ook kan kwalificeren voor de CONCACAF Gold Cup 2013.

Opstelling Suriname:
Stefano Rijssel
Giovanni Drenthe                                         Evani Esperance
Fabian van Dijck
Giovanni Waal                     Stefan Banetti
Friso Mando   Marlon Felter (C)   Jetro Fer   Naldo Kwassie
Obrendo Huiswoud

Wissels Suriname:
69' UIT Giovanni Waal, IN Orpheo Anautan;
80' UIT Friso Mando, IN Rocky Kaise;
82' UIT Stefan Banetti, IN Wirinder Somai.

COMMENTS

BLOGGER: 24
 1. wat nu ,,,,??? was wel te verwachten toch,,,!!??? op naar 2016 hopelijk is dan wel met suriprosss!!!???

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit is het resultaat als wij surinamers niet serieus zijn om ons sport gebeuren in suriname op een hogere niveau te brengen. Er wordt jaren geschreuwd om de sportpaspoort voor Suriprofs, helaas niemand voert het uit. De huidige regering heeft ook onvoldoende daadkracht om suriname op sport gebied op een hogere niveau te brengen. De regering is gewoon niet sport minded! De SVB is ook niet profesioneel genoeg om zaken te ordenen. Verder is de Surinaamse bevolking bijzonder passief, er wordt geen enkel actie ondernomen om van de eigen regering te eisen voor de sportpaspoort en verdere investering in de sport. Conclusie: Suriname blijft elke wk thuis, totdat er geen verandering komt in de door mij voorgenoemde zaken. THE DREAM IS LIKE ALWAYS, AGAIN OVER!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. SVB heeft niet als doel om internationale prestaties voor het land te halen. SVB staat voor het draaien van lokale competities, af en toe en toernooitje draaien met de Guyana's of the Nederlandse Antillen.

  Internationale prestaties voor ons land zullen er alleen komen als er andere leiders opstaan.

  Ik kijk reikhalzend uit naar de prestaties van de U23 eind deze maand. Volgens de Trainer cq de SVB is U23 de toekomst.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. kijk, de westerburen gaan door naar volgende ronde. nu zijn ze ons gepasseerd. su is een joke. wij zijn geen voetballand. wij zijn grappenmakkers in de regio. veel moeite twee keer te winnen van de een na slechtste voetballand ter wereld kaaiman eiland. need i say more

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Uitgeschakeld is totaal geen verrassend nieuws. Volgens de trainer moet het voetbalminnend publiek geduld hebben. Hihi. Oneindig geduld bedoelt deze neppe despoot. Dit team plus reservespelers trainer en het hele bestuur deugen absoluut niet. Gaan jullie wat anders doen! Het Surinaams nationaal voetbalteam van voor 1980 was 1000 x sterker dan dit zwakzinnig kleuterklasje. Niks van niveau kan men zelf presteren. Alleen maar leunen en steunen op anderen van buiten de SME grenzen. Men zou zich daarom kapot moeten schamen maar dit zal niet gebeuren omdat het 1 en andermaal gaat om lage lafhartige schaamtelozen in een verloedert land olv van een sergeant met steun van een ongeschoolde voormalig "guerillastrijder" met zowel binnen als buiten DNA losse handjes en ook in o.a. de wildwest-goudbusiness bezig mag zijn. Haha. Dan is er nog ene Somo (Somo is een kruising tussen een tafelpoot en een erfkip met veel ha aan scharrelgrond). Dit is een korte schets van het Suriname van 1980 tot vandaag waar dit alles heel normaal is. Slecht 1 lichtpunt na deze uitschakeling is dat een nooit eerder vertoonde afgang op een WK voetbal hiermee is voorkomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het is ongeloofelijk.Een paar eilandjes en ook Guyana hebben uitmuntende prestaties geleverd!Je ziet daar dat er een duidelijke voorruitgang te bespeuren valt!

  Saint Kitts heeft goed stand gehouden tegen Canada 0-0

  Antigua en Barbuda - Haiti 1-0 !

  Guyana - Trinidad en Tabago 2-1 !

  En in het AK stadion in Paramaribo waren er maar een handvol mensen!Ik kon ze allemaal makkelijk tellen!

  Dit zou toch verdomme een singaal aan de SVB en de regering moeten zijn dat dit zo gewoonweg niet langer kan!Als er op deze voet doorgegaan word,zal op den duur helemaal niemand meer het stadion bezoeken!En terecht,want het het volk heeft geen zin meer om naar amateuristische akties te gaan kijken!Dat lieten ze trouwens nu al duidelijk merken door niet meer massaal naar het AK stadion te komen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @OenaSur.. no spang kondre man voor die link!!

  En Natiofans ,..waar zal ik beginnen?? alleen al die foto enkele minuten voor de wedstrijd zegt al genoeg! een tiental mensen waarvan de helft uit politie bestaat,...en kijk landen als antigua en guyana hebben niet betere middelen dan ons maar presteren al om door tegaan naar de volgende ronde terwijl er nog een wedstrijd gespeeld moet worden, en saint kits speelt 0-0 tegen canada die net als trinidad die tegen guyana speelde gewoon met premierleague en championship gasten speelde, en bij canada speelt de guzman die speelt gewoon bij deportivo la coruna bv en attiba huthison van PSV speelt gewoon bij canada,.!! nou dat was Su niet gelukt hoor 0-0 spelen tegen canada of winnen van trinidad of zoals antigua plaatsen voor de finale ronde met nog 1 wedstrijd tegaan, dus in principe kunnen wij meer uit deze groep halen, met de juiste bestuur en trainers ...dus kijk in de keuken van onze westerburen SVB en neem dat als basis en dan met de suriprof erbij en de beste van SU aangevuld ...dan is het he-le-maal klaar...!!
  zelf de boys van curacao speelt met de jongens van tata en zij hebben een betere resultaat behaald dan SME, want wij worden gewoon derde achter el sal en een honkbal team(de DR)!! EN ONS DOELSALDO IS NU -2 ik denk dat wordt -6 na 15 -11 .
  maar Su OenaSur heeft gelijk waarom is men bang in de regering en de SVB om in zuid-amerika te spelen ?? en alleen maar bij de carribean of nog erger de eiland bewoners vragen om een toernooi ??? klein denken is klein blijven!! we liggen in zuid -amerika handel ook daar naar !! om te beginnen geef verplicht spaans en portugees op de sholen!! we liggen in een deel van de wereld dat iedereen die taal iedereen!!? werk aan de toeristen sector en ipv de ABC bullshit landen uit te nodigen die geen toevoeging hebben aan ons nivo , nodig chili of peru uit om te gaan voetballen,... je hoeft niet brazil of argentina perse te bellen maar wel die andere zuid amerikaanse landen en kijk hoe men het voetbal naar een hoger nivo tilden in die landen...maar die tunnel visie van de SVB en de regering en bekrompenheid is nu toch tot een hoogte punt ,dat het zo niet langer kan,..de cayman eilanden waarvan wij wonnen met een penalty notabene thuis en moeite uit,..dat wordt in de toekomst gewoon verlies!! kijk naar de DR,dus de dominicaanse replubliek, die rollen die gasten gewoon op met 4-0,zo hoort het en....ik stop maar want ik wordt gewoon boos dat de SVB en de regering gewoon goud laat liggen want met alle surinaamse voetballers in de wereld hebben wij dat in handen,...het is 5 voor 12 SVB trek conclusie en bel seedorf please nu het nog kan,...of eigenlijk is het al 5 OVER 12,...zucht!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het was veel drukker dan op deze foto. Veel drukker...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik pleit al jaren ook voor aansluiting bij conmebol.

  Velen zullen zeggen dat wij niet eens in staat zijn in cfu en concacaf iets te presteren dan helemaal niet in conmebol, maar ik zie dat wel zitten.

  Kijk maar naar het gezeur van zaalvoetbal versus veldvoetbal. er is geen geld en animo. Sponsors staan echt niet te springen om de svb en ploegen geld te geven.

  100 % zeker dat het wel zal gebeuren indien cluls van suri tegen grote clubs moeten uitkomen van zuid-america. Heb al eerder gezegt dat als Suriname zich aansluit bij conmebol we zeker volle stadions zullen hebben ook al zijn we na de eerste wedstrijden uitgeschakelt. aantrekkingskracht om voor natio te spelen en te presteren zal er zeker zijn en geen speler zal het wagen om voor zaalvoetbal te kiezen.

  De druk zal immens groot zijn om een goede SVB organisatie op zijn plaats te zetten en ik zie echt de suriprofs toppers zich aanmelden als die mogelijkheid er is om voor Suriname te spelen.

  Kijk waar Venezuela nu staat. Ook toen zij pakslaag kregen waren de stadions altijd vol en spelers bleven altijd gemotiveerd om uit te komen voor hun land.

  Het zal een voorrecht zijn om 20 wedstrijden elke 4 jaar te spelen tegen alle top zuid-amerikaanse landen. Plaatsen voor een wk daar ben je maar verzekerd van 3 wedstrijden.

  Welk land dat genoteerd staat tussen de 50 ste en plaats 100 krijgt de gelegenheid om te spelen tegen landen die in de top 20 staan, geen enkel alleen als dat verplicht is.

  Bij voorronde wk 2018 zie ik graag dan Suriname deelnemen via conmebol en kost mij dan tussen de 50 en 100srd om Messi en Neymar aan het werk te zien, wie wil dat niet?????????????????

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik wil guyana felliciteren met de volgende ronde. De regering daar is slimmer dan de surinaamse regering, want de guyanezen kunnen nu gebruik maken van hun voetballers die in het buitenland voetbal spelen en wonen, kijk nu naar hun prestaties met guyanaprofs. Suriname slaapt nog op sportpaspoort gebied!!!! Haiti, Jamaica, Trinidad en Tobago zijn al naar de WK geweest. Wordt de volgende cfu land die wk haald Guyana????? SURINAAMSE REGERING WORDT AUB WAKKER NU EN REGEL SPORTPASPOORT VOOR SURIPROFS!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Guyana heeft het inderdaad goed gedaan.Maar als ze definitief door deze ronde komen,dan zullen ze El Salvador,Costa Rica en Mexico in de volgende ronde treffen.Vooral Costa Rica en Mexico zijn geen smakelijke teams en ik verwacht ook niet dat Guyana van hen zal kunnen winnen.Daarvoor zijn die landen toch nog wat maten te groot voor Guyana.Mexico zal al deze teams verslaan,zij zijn de absolute sterke macht van deze 4.Als Suriname in de poule met de Suriprofs zou staan,dan waren wij daaraantegen wel een geduchte tegenstander voor Costa Rica en Mexico,omdat Suriname betere prof spelers heeft dan Guyana.

  Tenzij de uitslag anders word,maar dit is wat ik er van verwacht in de volgende kwalificatie rondes:

  Groep A:
  USA
  Guatemala
  Jamaica
  Antigua en Barbuda

  (USA hier de groepswinnaar en gaat door naar het WK 2014)
  2e plaats Jamaica
  3e plaats Guatemala
  4e plaats Antigua en Barbudah

  Groep B:
  Mexico
  Costa Rica
  El Salvador
  Guyana

  (Mexico hier de groepswinnaar en gaat door naar het WK 2014)
  2e plaats Costa Rica
  3e plaats El Salvador
  4e plaats Guyana

  Groep C:
  Honduras
  Cuba
  Canada
  Panama

  (Honduras hier de groepswinnaar en gaat door naar het WK 2014)
  2e plaats Panama
  3e plaats Canada
  4e plaats Cuba

  USA,Mexico en Honduras zijn favoriete landen die zich bijna altijd hebben geplaatst voor WK's,dus ik verwacht ook dat deze landen zich weer zullen plaatsen (tenzij de uitslagen anders worden)

  En de Natio mag weer naar huis naar kleuter klasje SVB.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik zou de SVB adviseren niet meer mee te doen met kwalificatie wedstrijden. Gewoon het lidmaatschap met de fifa en concacaf opzeggen. Hoeven we ons geen illusies te maken. Ons voetbal stelt met alle respect niks voor. Fysiek en conditioneel zijn we erg zwak en wil ik niet eens praten over taktiek. We teren teveel van wat we vroeger konden. Jaliens is constant tevreden ondanks de slechte prestaties....Waar blijft het kritiek zodat onze jongen op scherp worden gehouden?

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Natio Fans, het was natuurlijk niet goed, maar ik zag toch dat we de voetbal-gen niet kwijt zijn. Er zaten geen patronen in het spel, omdat er niet genoeg met elkaar is getraind. Laten we A.U.B. het paspoortvraagstuk NU afhandelen in de komende periode, eventueel voor 2012 en 2013, met het oog op de nieuwe planning, al is het voor 2018. NU MOET ALLE KRACHT WORDEN GEGEVEN AAN DE U-23. Natio Fans, ik wil het graag even hebben, over wat ik noem, EEN UITGESTELDE VERSTREKKING. SVB zou aan de overheid een lening (uitgestelde verstrekking) kunnen vragen voor de bekostiging van de spelers. Het kan opgelost worden, door goedbevonden spelers voor de A selectie, een 1 jarig overheidscontract aan te bieden, inclusief gezins-ziekenfonds. Zij kunnen bij de Minister van Sport worden ondergebracht. Dagelijks wordt er 2 x per dag intensief getraind onder leiding van een sportcoach van het leger. Werken aan conditie en krachttrainingen. Valt een speler weg, vanwege het niveau, dan wordt het contract eenzijdig opgezegd. Deze spelers zijn beschikbaar voor de SVB, waardoor men voluit kan werken aan speelstijl, met het oog op bijvoorbeeld 2015 CONMEBOL. Contacten leggen, met bijvoorbeeld COLUMBIA, CHILI, PERU, USA, MEXICO of VENEZUELA, om als sparringpartner te dienen voor hun trip naar de eindronde (indien ze het halen). Proberen in deze perioden proberen 3 keer uit en 3 keer thuis te spelen tegen grotere broeders. Zij zullen graag bereid zijn om ons te steunen, door bijvoorbeeld vliegtickets te verzorgen. Intussen leren wij wat het wordt om ons te meten met de grote jongens.De SURINAAMSE SPONSORS moeten erbij worden betrokken. De panelen voor reclame intensief proberen te slijten. Ook de Omroeporga's benaderen over uitzendrechten. Surinamers in het buitenland kunnen hun steentje bijdragen, door loto of toto te spelen. Wederom pleit ik hier voor de NATIONALE SPORT LOTTO & TOTO voor alle bonden. Dit was maar een idee. We moeten ombuigen. Erger kan het niet meer worden. We kunen alleen verbeteren. De weg naar boven.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. @Oenasur,

  Ben ook altijd voorstaander geweest van Conmebol. Dat van een contract van een jaar gaat niet werken om verschillende redenen.

  1. De basis van de spelers is veels te laag en is niet meer in te halen, ook van de u 23 selectie.

  2. Als wij naar de sociale omstandigheden kijken van de meeste spelers hebben ze het ook niet goed. Er zijn weinigen die goed geschoolt zijn en een goede baan hebben. Wat moet er gebeuren met de spelers als ze na een jaar niet het niveau hebben gehaalt???

  Het idee om spelers die talent hebben gericht te trainen is wel een goed idee maar dan moet men beginnen bij de basis zeg maar u 13. Dan heb je te maken met voetballers die nog schoolgaand zijn en dus na school alle tijd hebben. Eenmaal geselecteerd kan men dan alles bekostigen voor zo een speler. Dicipliene en schoolprestaties moeten dan ook goed zijn anders val je als speler ook af. Spelers kunnen via hun club terrecht komen bij zo'n special group maar blijven eigendom van de club. Het zal dan een stumilans zijn voor de clubs om op zoek te gaan naar talenten en ze klaar te stomen om geselecteerd te worden. Zo kan een geselecteerde zich sneller en beter ontwikkellen en heeft de club voordeel eraan als zo'n speler senior wordt.

  Ik pleit al jaren dat we eens echt moeten beginnen bij de basis en het weinige aan geld daarin stoppen. Het kost Suriname enorm veel aan geld om voorrondes te spelen van wk en andere toernooien terwijl we weten dat we het niet zullen halen. Stop al dat geld in zo'n gericht project.

  Een ieder zit te hopen dat we eens een wk zullen halen maar niemand die eraan denkt om eerst een u 16 wk te halen. Zonder de suriprofs kunnen we op kort termijn wk voor senioren vergeten.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. @OenaSur en Anoniem van 16:13

  jullie hebben beiden goeie punten, sluit mij hierbij aan en wat denken jullie van voetbal scholen,??
  het verbaast mij altijd waarom een ajax of feyenoord een voetbal school openen in ghana of zuid afrika ??? of malawi ?? terwijl verhouding gewijs de meeste talent die doorbreken bij de nedrlandse competitie van Surinamse komaf is ?? dus waarom opent men geen voetbal school in Su??
  alleen al voor de taalbarriere zouden wij al een voorsprong hebben op onze broeders van Afrika!!!!
  en nu moeten wij petitie aantekenen bij de ministerie van sportzaken voor dei sport paspoorten maar de mensen van suriname de burgers moeten dit ook aan kaarten anders wordt het moeilijk, want met de sportpaspoorten kunnen wij het toernooi van de concacaf cup op ons naam schrijven ...of is dit ijdele hoop ??

  dus Raj-G weet
  jij bij wie we dit kunnen mailen ?

  ik kijk al uit naar de wedstijd van as dinsdag ...omdat dit keer weer de zwakheden worden blootgesteld ...

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Boerleider,

  Ik heb 3 weken terug contact gehad met Minister van Sport & Jeugdzaken, Paul Abena. Hij zei dat de kwestie 'sportpaspoort' zijn aandacht heeft en het een en ander zou bespreken en zien wat mogelijk is. Hij zou iets laten weten als er bijzonderheden/ontwikkelingen zijn.

  De Vereniging Ons Suriname heeft enkele maanden geleden een petitie ingediend bij de regering over diaspora beleid en voorrang te verlenen aan sporters/voetballers. Buitenlandse Zaken had daar volgens mij al op gereageerd, dat er naar gekeken gaat worden.

  Ik ben zelf aan het kijken of het mogelijk is om een wetsvoorstel in te dienen gericht op de sportsector. Waarmee Surinaams Nederlandse sporters dus bij een oproep door een sportbond, van rechtswege een Surinaamse nationaliteit krijgen. Heb al contact met de Stichting Suriprofs, misschien dat hun het over kunnen nemen. Want hun hebben meer kennis. Ik wacht nog op een reactie van hun wat ze zouden kunnen doen.

  Overigens heeft de SVB een paar maanden geleden ook een voorstel voor 'meervoudige nationaliteit' ingediend bij de regering. Giskus wacht nog op antwoordt. Maar ik heb het idee dat het voorstel van de SVB ergens in een la is beland.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. 1/Niemand moet mij dwingen om voor natio te spelen, want ik ben een amateur.
  2/Niemand mag mij verbieden om zaalvoetbal te spelen, want ik ben amateur.
  3/Niemand kan voor mij bepalen hoe laat ik moet komen trainen, want ik ben amateur.

  Ik speel als hobby, ik verdien geen geld eraan dus oe no musu wer mi ede.

  Al speel ik de sterren van de hemel bij de U17 en U20, wanneer ik eenmaal ouder ben en een vrouw en kinderen heb, dan moet ik geld op tafel zetten, dus kom me niet dwingen om voor natio te spelen als je niet betaalt.

  Dus ou pai mi, anders werk met de Suriprofs, die verdienen genoeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Dus Giskus heeft wel die moeite ondernomen,nou ik ben in iedergeval wel blij dat hij het dan geprobeerd heeft.Dat zou dan de 2e keer zijn,want hij had oud president Venetiaan daar ook al mee benaderd.Nou,laten we vooral de druk blijven uitoefenen op de regering.Ik zit zelf ook steeds mee te denken hoe en op welke manier we de regering kunnen benaderen voor deze zaak,maar ben me ervan bewust dat dat niet zo eenvoudig is.Een aantal jaren geleden vlak voor de verkiezingen toen de Megacombinatie nog niet in de regeermacht zat,was ik aanwezig bij een speech toespraak van Bouterse op de Berm.Er waren daar kenissen die Bouterse hadden gevraagt of er enkele mensen hem wat korte vragen mochten stellen.Dat mocht,Bouterse stemde daarmee in en men had mij toen begeleid bij de deur van z'n kantoor.

  Ik zou hem direkt de vraag stellen of hij de zaak van de sportpaspoorten zou aanpakken als de Megacombinatie eenmaal aan de macht zou zijn.Ik had daar een half uur gewacht,maar een beveiliger kwam naar buiten en deelde ons mee dat het vragen uurtje helaas niet door kon gaan omdat Bouterse weg moest om andere zaken met z'n partijleiders te bespreken.De beveiliger zij,helaas mensen,ik kan niets meer voor jullie betekenen,partijleider Bouterse kan jullie nu niet ontvangen.Ik was erg telleurgesteld,want ik had deze cruciale vraag al helemaal klaar liggen voor mezelf.

  Verder moet ik zeggen dat iedereen hier met veel goeie ideeen komt.Jullie zijn begaan met deze zaak en het houd ons steeds bezig.Het is vechten tegen een bierkaai,maar we mogen in geen enkel opzicht de moed verliezen.

  Boerleider,

  Het is inderdaad zo dat niet wij alleen,maar ook de ingezetenen in Suriname ook hun stem moeten laten horen aan de regering.Eigenlijk in feite laten ze dat al duidelijk merken doordat het volk in Suriname zelf al niet meer massaal komt opdagen.Men is ontevreden,maar het mag niet alleen daarbij blijven.Eigenlijk zou er ook iemand of meer personen in Suriname moeten opstaan om het volk zoveel mogelijk bijeen te vergaderen zodat men het ongenoegen kenbaar kan maken aan de huidige regering.
  Het moet luid en duidelijk aan de regering worden kenbaar gemaakt dat geen enkele Surinamer in het land zelf en verder waar ook ter wereld wij nog langer tollereren dat het land steeds ten schande word gezet in de voetbal sportwereld.Het is niet alleen een zaak van eer,maar bedenk ook eens wat voor economische activiteiten teweeg worden gebracht als het land ineens ver voorruitschiet als er grondige successen worden geboekt.

  Rai-G,

  Eigenlijk zou ik van jou willen weten in welke vorm je dan een wetswijzigen voor ogen heb.Als je dat liever niet vanwege een strategisch oogpunt hier wil vermelden,dan heb ik daar alle begrip voor.

  Ik zal zelf eens kijken of ik niet via bepaalde mensen die ik ken die weer een aantal minsiters kennen in de DNA,of ik deze zaak kan laten peilen.Ik weet niet of me dat zal gelukken,maar dat zien we dan wel weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. 13 november 2011 20:02,

  In principe gaat het om artikel 9 uit de wet op de nationaliteit en het ingezetenschap (http://www.dna.sr/images/wetten/7/national.pdf). Ik weet zelf nog niet of het mogelijk is, maar lid 2 maakt het mogelijk om af te wijken van de normale naturalisatie regels als het om staatsbelang gaat. Waaronder dus denk ik ook de regel om afstand te doen van de vreemde nationaliteit bij naturalisatie. Ik ben zelf geen jurist, maar ik ben dus aan het kijken of je onder dit artikel een dubbele nationaliteit kan toestaan.

  Artikel 9
  1. Naturalisatie kan ook om redenen van staatsbelang worden verleend. Daarbij is artikel 8 niet van toepassing.
  2. De wet, waarbij zij verleend wordt, regelt in ieder bijzonder geval de gevolgen van die
  naturalisatie.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Gaarne hoop ik dat de sportpaspoort door de regering in werking wordt gebracht zo snel mogelijk. Het moet zo snel mogelijk gebeuren. Ik vraag de regering om dit met spoed in orde te maken. Als nationalist doet het mij pijn om telkens Suriname zo onder zien te gaan. A.U.B Regering Bouterse/Ameerali regel dat sportpaspoort ding. 25 november is dichtbij, het zou mooi zijn als de President van Republiek Suriname in zijn speech op Srefidensi viering aankondigt de komst van de SPORTPASPOORT!!!!!!!!!!! A.U.B!!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Natio Fans, dit is te gek. Als wij zo vrij elkaar kunnen aanvullen, moet dit gegeven ogenblik bij iedereen gaan spelen. Intussen ben ik CONMEBOL aan het prikkelen met het idee voor een open jaarlijks zuidamerikaans jeudkampioenschap voor ALLE ZUIDAMERIKAANSE LANDEN. Men kan kiezen voor de U structuur (kijken met welke leeftijdsgroep je begint. vanwege het kleine aantal deelnemers, kan het toernooi in 2 weken worden gespeeld.Speciaal richten op scholieren, jongeren in Zuidamerika. Kleine stadions)Ik moet toegeven dat ze luisteren. Het doet me goed, dat iedereen probeert zijn kanalen te overtuigen om snel te handelen. We gaan niet terug naar het bos, zolang er geen verlicht pad is. We zijn wakker. Paspoort-torie niet laten rusten. SVB moet eigenlijk elke week bellen en vragen, wat het resultaat is. Moet hoe dan in 2012 zijn geregeld.Deze week hoopt GuyanaFF mij hun visie te kunnen meedelen over CONMEBOL.Ook zij zijn druk bezig met professionaliseren. Den no e sribi. Intussen ben ik gefascineerd geraakt door wat er op voetbalgebied bij CONMEBOL gebeurd. Ik ben snel Portugees & Spaans aan het ophalen. Ook CONMEBOl gevraagd een kijkje te nemen naar een zuidamerikaanse beker-structuur voor de kleine clubs in Zuidamerika, die wat willen verdienen. Conmebol weet dat toetreding van SVB & GFF, hun positie versterkt.Fifa wil dat eigenlijk iedereen in zijn eigen regio voetbalt.Wij moeten wijs worden.SURINAME ES CONMEBOL.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. @anoniem 13 -11 om 19:50

  je hebt gelijk denk aan jou vrouw en kind eerst en dan aan Natio,..wij dwingen jou niet om te spelen voor Natio, wij zeggen juist voor jou oude dag of voor nu moetje wat hebben, je kan niet jouw werk laten en voor natio spelen gratis !! nee men moet minstens 50 euro netto geven voor de tijd dat jij met natio door brengt dus training of wedstrijd ect.

  en dit is zeker een staatsbelang als dat deze "torie" tegen houdt !! want wat anoniem
  13 november 2011 20:02,ook zei dit gaat positieve gevolgen hebben voor de economie van suriname en de saamhorigheid wordt sterker en de trots wordt groter en men krijgt overal ter wereld respect voor ons als Surinamers en scouts overal van de wereld weet ons landje te vinden en dan profiteren de jongens van die in Suriname spelen voor de hoofdklasse omdat die dan door kunnen stromen naar de compentitie van de landen van waar die scouts weer vandaan komen,..ect. ect....

  maar de mensen die dit kunnen bewerkstellen moeten willen,..en giskus moet dagelijks die gasten stalken,..en voor de regering maakt het niks uit??? als ze het verstrekken men doet net als of het in het nadeel is van de staat.
  en het volk moet rellen het lijkt net alsof '"wij" de surinamers van nederland het belang alleen ervan zien, men komt niet naar het stadion maar men moet ook actief meer stappen ondernemen.
  willy overtoom van herlacles gaat voor kameroen spelen de procedure is nu gestart en in februari speelt hij zijn eerste wedstrijd, en dat klaar zo simpel is het ,en kameroen heft al toppers in hun team en speelt met niemand van eigen competitie omdat ze gewoon de beste selcteren en dan nog zoeken ze overtoom op om ook te vragen, terwijl ze al fully loaded zijn..ik snap het niet , ik heb het uitgezocht en wij zijn het ENIGE LAND TER WERELD DIE NIET SPEELT MET DE BESTE JONGENS DIE HET TEAM AKN OPSTELLEN,???!! iedereen buiten suriname lacht ons uit dat wij onze prof negeren maar de amateurs koesteren..???

  BeantwoordenVerwijderen
 23. wanneer word er nou s een keer een bondscoach aangesteld met een proffesionele (europese) trainersdiploma die verstand heeft van zaken

  BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Suriname uitgeschakeld voor WK 2014 in Brazilië
Suriname uitgeschakeld voor WK 2014 in Brazilië
http://1.bp.blogspot.com/-ajPYyHY8MZQ/Tr7uQCCUj5I/AAAAAAAAArE/RqFZIZvIUpY/s1600/Suriname%252C%2BEl%2BSalvador%252C%2BObrendo%2BHuiswoud%2B%25281%2529%252C%2BRamon%2BSanchez%2B%252821%2529%252C%2BVoetbal%252C%2BWK-kwalificatie%2B2014%252C%2B11%2Bnovember%2B2011.jpg
http://1.bp.blogspot.com/-ajPYyHY8MZQ/Tr7uQCCUj5I/AAAAAAAAArE/RqFZIZvIUpY/s72-c/Suriname%252C%2BEl%2BSalvador%252C%2BObrendo%2BHuiswoud%2B%25281%2529%252C%2BRamon%2BSanchez%2B%252821%2529%252C%2BVoetbal%252C%2BWK-kwalificatie%2B2014%252C%2B11%2Bnovember%2B2011.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://www.natiosuriname.com/2011/11/suriname-uitgeschakeld-voor-wk-2014-in.html
https://www.natiosuriname.com/
https://www.natiosuriname.com/
https://www.natiosuriname.com/2011/11/suriname-uitgeschakeld-voor-wk-2014-in.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content