Pinas en Pokie niet bij wedstrijdselectie

Milton Pinas is voor onbepaalde tijd geschorst door de begeleidingscommissie van de nationale voetbalselectie. De straf is hem opgelegd weg...


Milton Pinas is voor onbepaalde tijd geschorst door de begeleidingscommissie van de nationale voetbalselectie. De straf is hem opgelegd wegens zijn wangedrag zaterdag tijdens de Presidents Cup-ontmoeting tegen Inter Moengotapoe: hij zou één van de spelers zijn die scheidsrechter Jermaine Elskamp geslagen heeft. Ook Gregory Pokie zit niet bij de wedstrijdselectie, vanwege twee gele kaarten die hij in de vorige WK-wedstrijden heeft opgelopen.

Pinas is dinsdagmiddag (foto) tijdens de bondstraining mondeling op de hoogte gesteld van zijn schorsing. Ronnie Brunswijk nam gisteren als bestuurslid van SV Notch het officieel schrijven over de strafmaat in ontvangst. Bondscoach Kenneth Jaliens zegt het besluit van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) te respecteren, "omdat die het beleid uitmaakt."

De bondscoach heeft vandaag een vergadering met Waldo Gobardhan en zal dan nader geïnformeerd worden over de schorsing. "Maar dat een geschorste speler automatisch uit de selectie wordtgezet staat vast." Jaliens ontzenuwt het gerucht dat de spelersgroep gedemotiveerd is. "We gaan gewoon door en ik heb geen gedemotiveerd gedrag gemerkt."

De bondstrainer geeft wel toe een beetje ontevreden te zijn over de trainingsopkomst de afgelopen periode. De laatste training is vanmiddag, waarna meteen de eindselectie bekendgemaakt zal worden. "Wij proberen de spelers erop te attenderen dat het hedendaagse voetbal zowel verdedigend als aanvallend op een ander tempo gespeeld wordt. Ook het maken van voetbalafspraken eist speldiscipline van elke speler. De groep is blessurevrij en ik hoop dat het zo blijft voor de twee wedstrijden."

Jaliens geeft aan dat de selectie morgen naar haar vermogen zal voetballen. "Voor ons telt niets anders dan de overwinning. Als dat niet mag lukken, zullen wij het resultaat accepteren."

Volgens tweede doelman Ronny Aloema is de inzet van de huidige selectie goed. "De jongens groeien en er wordt hard gewerkt. Mocht dit team bij elkaar blijven dan is er hoop voor de toekomst. Maar het zijn de resultaten die tellen. Gaan wij over naar de volgende ronde dan is ons voetbal gegroeid, zo niet dan zijn wij blijven steken." De doelman verwijst naar de tweeluik van 11 en 15 november tegen El Salvador die bepalend zal zijn als Suriname de volgende fase in de WK-kwalificatie haalt.

Nadat Aloema gepasseerd werd voor de voorgaande WK-kwalificatiewedstrijden, leefde bij velen het idee dat Aloema niet meer bij de selectie zat. Hij ontkent dat. "Ik ben nog steeds bij de selectie. Jaliens heeft 23 spelers opgeroepen en daarmee werkt hij. Als ik nu niet speel, wil dat niet zeggen dat ik niet bij de selectie hoor." De keeper wijst erop dat de spelers opgeroepen worden door een commissie. "Maar de uiteindelijke beslissing ligt bij de hoofdtrainer en dat is trainer Jaliens. Het is zijn besluit bepaalde spelers niet op te roepen."

De nationale voetbalselectie speelt morgenavond acht uur de WK-kwalificatiewedstrijd. Aanvankelijk stond de ontmoeting gepland voor zes uur, maar op verzoek van El Salvador deed de Wereldvoetbalbond FIFA de toezegging dat de wedstrijd twee uur later aanvangt. De partij zal namelijk live op de El Salvadoriaanse televisie uitgezonden worden, waardoor er nu meer kijkers getrokken kunnen worden. Het tijdsverschil met Suriname is drie uren.

Na de thuiswedstrijd tegen El Salvador zullen 5 spelers afvallen. De wedstrijdselectie voor de uitwedstrijd in El Salvador zal namelijk uit slechts 15 spelers bestaan.

De 20 spelers die tot de wedstrijdselectie behoren zijn.

doelverdedigers:
Obrendo Huiswoud (Voorwaarts);
Ronny Aloema (Robinhood);
Manuel Kowid (SNL).

verdedigers:
Naldo Kwassie (Inter Moengotapoe);
Friso Mando (Leo Victor);
Giovanni Alleyne (SNL);
Marlon Felter en Wirinder Somai (Walking Boyz Company);
Jetro Fer (Excelsior);
Rocky Kaise (Transvaal);
Joel Baja (SV Notch).

middenvelders:
Stefan Banetti, Germaine van Dijk en Stefano Rijssel (Inter Moengotapoe);
Fabian van Dijck (Walking Boyz Company);
Orpheo Anautan (SV Notch).

aanvallers:
Giovanni Drenthe (Walking Boyz Company);
Giovanni Waal (Robinhood);
Xaviero Perk (Santos);
Evani Esperance (Voorwaarts).

COMMENTS

BLOGGER: 26
 1. na deze 2 wedstrijden is het hoog waarschijnlijk dat wij op plaats 3 eindigt in deze groep.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Raj, wat zijn vooruitzichten om die wedstrijd te volgen op internet ? Via SCCN of nationale TV El Salvador ?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ja ook dat nog we worden gewoon derde omdat DR Waarschijnlijk 2 keer wint,...zucht..en de training opkomst was slecht?? en dat voor de wedstrijd van de eeuw voor suriname ?? lekker dan ....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hee maar de wedstrijd wordt toch gespeeld 01:00 nederlandse tijd ipv 00:00 aangezien wij 5 uur later leven dan suriname ?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Natio Fans, dit is een link om het jeugdvoetbalprogramma van de FIFA te dowloaden en op te slaan (PDF). Het is een complete beschrijving hoe men de jeugd kan trainen en scholen in technieken. Echt iets voor de liefhebbers.
  http://grassroots.fifa.com/fileadmin/assets/pdf/grassroots_en.pdf

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ai @OenaSur
  hier onder is een link met het beleids plan van de SVB, en op jou vraag van laatst of de bond meer zeggenschap heeft dan Voorwaarts met hun lange history..en ook hoe en wat men van plan is maar of zij het ook gaan uit voeren is nog de vraag...het is ook een PDF bestand...

  http://www.svb.sr/wp-content/uploads/2010/08/Beleidsplan-SVB-2009-2013-juni-10.pdf

  BeantwoordenVerwijderen
 7. het is een 4 jarige stappen plan...van 2009 t/m 2013 wij zijn op de helft...en ik zie nog geen vooruitgang..

  BeantwoordenVerwijderen
 8. hoe kan je in godsnaam met 15 man naar een uitwedstrijd gaan notabene tegen ELsalvador.
  dit is het bewijs dat de SVB er ook geen geloof in heeft dat we kunnen gaan stunten.
  jammer velorenzaak.

  naar een wK kwalificatie wedstrijd in welke situatie je verkeert hoor je gewoon met 2 keepers en 16 spelers af te reizen. en wrm gaan we thuis tegen ES wel met 9 man op de bank zitten en uit niet?
  en dat gene wt me heeft verbaasd is dat meneer jaliens nogsteeds deze 2 luik wedstrijden mag lijden. svb als die jaliens niet opstapt ontsla die man gewoon alleen omdat hij in nederland bij de, (let op) A2 van feyenoord rotterdam(holland) assistent was.
  de jeugd is een ander level dan de senioren snap dat dan.

  mja vanavond zal het volk het merken, als we weten te stunten zal jaliens geprezen worden maar dan zullen we toch te kort komen in el salvador.

  succes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. hahaha misselijk de A2 van feyenoord hahaha ,...de svb heeft geen geld om hem te ontslaan ,maar dat zal in Su geen probleem zijn omdat je daar geen doorlopend contract /afkoopsom moet betalen,..
  en precies 15 ??? gewoon 2 keepers en 16 man,...klaar! maar men gelooft niet in een stunt, jammer en dan in 2011 al uitgeschakeld worden terwijl het toernooi voor veel landen niet eens is begonnen met de kwalificatie,...?! terwijl wij niet eens hoeven uitgeschakeld te worden als wij gewoon zoals ieder land zijn beste spelers oproept, want el salvador ook doet die roept ook geen spelers op van enkel hun land,...maar "around the world" als het moet!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @anoniem jaa K.jaliens heeft in de A2 van Feijenoord gefunctioneerd als assistent, ik wil niet zeggen dat het geen niveau is maar waarm niet de A1 of jong Feijenoord? omdat hij het niveau niet aan kan Feijenoord zag het gelijk en dumpte K.jaliens bij de A2. zelf in de A2 van Feijenoord zitten ze met 6man op de bank 1 keeper en 5wissel op de bank.

  Ik denk dat feynoord jaliens het werk heeft laten voltooien omdat ze geen toekomst in hem zagen anders behielden ze hem en lieten ze hem doorstromen naar de jong feyenoord als assisten.

  Maar ik blijf hopen op een stunt vanavond!.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Het artikel gaat over de speler Pinas die de scheidsrechter heeft geslagen. Dit verwerpelijk is diverse malen gegeven door de zogenaamde gangster brunswijk die ook in dna op de vuist ging.
  Ondanks dit schooiersgedrag wil men toch pleiten voor deelname van Suriname aan grote tournooien. Ziehier de heersende immoraliteit van vandaag. Op het sportieve vlak staat dit indisciplinair gedrag gelijk aan levenslange verwijdering uit alle takken van sport. Onfatsoenlijke corrupte incompentente rotzooi verdient GEEN podium.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. wedstrijd wordt live op gol-tv en pay-per-view in noord amerika

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik ben het voor 1000% procent met de poster hierboven eens!
  Dat ongeciviliceerde gedrag is hoogst onacceptabel!Het is verdomme geen dierentuin!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. zie hier Dominicaanse Republiek staat met nog een half uur te spelen 3-0 voor tegen de cayman eilanden!! een honkbal team dan waarom koste hetr suriname zoveel moeite om maar met 1-0 thuis te winnen ? en nog wel met een penalty...jaliens krijg de groep niet aan de praat,..opstappen zeg ik..!!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. De reden waarom Dominicaanse Republiek zoveel doelpunten scoord is omdat ze hun HERSENEN gebruiken!Ze hebben professionals ingeschakeld!Dat is de reden waarom de Natio geen ene moer tegen de Domincaanse Republiek kon uitrichten!
  Suriname staat nu op de 3e plaats,en daar blijven ze ook!Er zal NIET gewonnen worden tegen El Salvador!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. En inmiddels is het 4-0 voor DR!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. http://www.firstrowsports.tv/watch/91373/1/watch-surinam-vs-el-salvador.html

  BeantwoordenVerwijderen
 18. De natio had een mooie kans om te scoren!Als ze zo door blijven spelen,kunnen ze misschien stand houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. De verdediging van de natio is te zwak,er zal zo een doelpunt van El Salvador vallen.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Byeeee byeeee Natio!!!!!GEEN WK voor jou!Zelfs niet een 2e plaats!

  Hahahaha,El Salvador,Nak ding 3!!!

  Jaliens,daar gaat je "ontwikkeling".

  El Salvador speelt beheerst,geen roekeloze akties van het blauwe geweld!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Eerlijk is eerlijk.

  El Salvador speelt echt geen geweldig voetbal. Suriname is gewoon slecht.

  Dit El Salvador zal 1000 % stranden in de volgende ronde. Jalings wou meet momenten hebben. Wel nu heeft hij een meet moment en dat is dat wij tegen een zwak spelend El Salvador geen vuist kunnen maken.

  Vele van ons nemen hem kwalijk maar eerlijkheids halve moet ik ook zeggen dat de basis van de spelers veeeeeeeels te wensen overlaat. Je kan de spelers zelf niet kwalijk nemen. Er is geen beleid en wil Suriname stapjes maken moeten we niet stapjes maken op het voetbalveld maar stapjes qua organistatie want dat is het grootste probleem.

  Ik denk dat Zwamborn bedoelde met rotzooi ons voetbalorganisatie.

  Het is nu al 3-0
  Triest.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ja,het is inderdaad zo dat El Salvador niet geweldig speelt.Ook zij zullen het WK inderdaad niet halen,daarvoor zijn ook zij te zwak.Dat groen witte geweld van Mexico en blauw rood witte geweld van USA is superieur.

  Dit is het nivo van de Natio,dat is het trouwens ALTIJD al geweest!Daarom komt het publiek niet meer in grote getale opdagen,men heeft schoon genoeg van dat amateuristisch gedoe van de SVB!Het is daar een grote puinhoop!

  Met 0-3 verliezen thuis,dan hoeveel punten zal ES scoren in hun thuisland?6-0? 7-0?

  BeantwoordenVerwijderen
 23. klopt kijk naar antigua die naar devolgende ronde gaat of kijk naar guyana die nu met 1-0 voor staat tegen trinidad die toch speelt met jongens van de premierleague en de championship !! en als ze winnen dan zijn ze door naar de finale ronde voor de wk !! en ze zijn niet beter kwa spelers of inwoneraantal of spelen niet met fullproff en flikken het wel!! dit heeft te maken met de organisatie!! die moet allemaal weg van de SVB en de trainer voorop,...want de spelers kan je niet blamen die kunnen simpelweg niet beter omdat de faciliteiten er niet zijn en de begeleiding te wensen over laat dmv een goed bestuur,,,...triest wij moeten nu weer 5 a 6 jr wachten om weer kans te maken en om dan weer net als voorgaande keren roemloos ten onder te gaan,...ga kijken kwa organisatie bij antigua of buurland brits guyana en pak hun org. als basis en regel sportpaspoorten en klaar wij zijn bij de wk in rusland simpel !!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. westerburen zijn corrupt en schandalig

  BeantwoordenVerwijderen
 25. westerburen zijn corrupt en schandalig ,maar dat is onze regering inclusief SVB ook ??!!! maar zij plaatsen zich wel !! liever dat dan corrupt en plaatsen', dan eerlijk en niet plaatsen, en wij(surinamers) zijn ook corrupt(kijk alleen al naar de cv van onze "De Nationale Assemble") en plaatsen ons niet eens,..laten wij niet haten op onze westerburen en gewoon leren maar nee wij Surinamers doen dat liever niet , "because we keeping it real" he ,..yeah real dom !!

  BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Pinas en Pokie niet bij wedstrijdselectie
Pinas en Pokie niet bij wedstrijdselectie
http://4.bp.blogspot.com/-cTONkGBCuko/Trw2wJpd9BI/AAAAAAAAAqI/5v5sbq6bc1o/s1600/Suriname%252C%2BTraining%252C%2BFranklin%2BEssed%2Bstadion%252C%2B8%2Bnovember%2B2011.jpg
http://4.bp.blogspot.com/-cTONkGBCuko/Trw2wJpd9BI/AAAAAAAAAqI/5v5sbq6bc1o/s72-c/Suriname%252C%2BTraining%252C%2BFranklin%2BEssed%2Bstadion%252C%2B8%2Bnovember%2B2011.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://www.natiosuriname.com/2011/11/pinas-en-pokie-niet-bij.html
https://www.natiosuriname.com/
https://www.natiosuriname.com/
https://www.natiosuriname.com/2011/11/pinas-en-pokie-niet-bij.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content