Onduidelijkheid rond samenstelling U-23 selectie

Over de samenstelling van de Olympische U-23 voetbalselectie (foto: tijdens een training) heerst enige onduidelijkheid. Het nationaal team ...


Over de samenstelling van de Olympische U-23 voetbalselectie (foto: tijdens een training) heerst enige onduidelijkheid. Het nationaal team speelt op 24, 26 en 28 november op St. Kitts & Nevis. Overgrote deel van de spelers zit echter bij de seniorenselectie, die op 11 en 15 november de WK-kwalificatiewedstrijden tegen El Salvador op schema heeft.

U-23 coach Harold Deyl geeft toe dat het 'kort dag' is. "Wij zullen nu samen met bondscoach Kenneth Jaliens nagaan wat te realiseren is", zegt hij. De bedoeling is dat er vandaag tijdens de gezamenlijke training gesproken zal worden. Daarna moet duidelijk worden of de U-23 selectie met een compleet ander team zal aantreden tijdens de volgende kwalificatieronde voor de Olympische Spelen 2012.

Voorlopig zijn de opengevallen plaatsen van de U-23 spelers die in de A-selectie zitten, ingevuld door U-20 internationals. Ook zijn vier spelers van de IGS-selectie toegevoegd aan het U-23 team.

Volgens Deyl wordt de huidige groep wel goed voorbereid om in te vallen. "We proberen open en eerlijk met deze jongens te zijn. Ze zijn een kweekvijver voor de U-23 selectie. Er wordt aan heel wat technische zaken gewerkt." De U-23 hoofdcoach merkt op dat niet alle spelers over een bepaalde perceptie van het voetbal beschikken. Met voorbeelden probeert de technische staf zaken duidelijk te maken. "Want in voetbal gaat het om het moment van herkennen. Communicatie, techniek en inzicht is van enorm belang op het veld."

Deyl geeft aan door vaker te trainen en afspraken te maken, dit proces beter op gang komt. "Je kan niet meer spelen zonder te communiceren. Je moet één worden met de bal en wij als trainers moeten de jongens deze zaken bijbrengen." Een trainingskamp ligt voorlopig niet in het vooruitzicht, aangezien zaken als de teamsamenstelling nog niet helemaal duidelijk zijn.

De selectie moet op 22 november vertrekken naar St. Kitts voor de CFU-eindronde. Op 24 november is de eerste wedstrijd tegen het gastland, twee dagen later is Cuba de tegenstander. Het toernooi wordt op 28 november afgesloten tegen Trinidad & Tobago. De top 2 uit deze Caribische poule gaat door naar het Olympische CONCACAF-toernooi.

COMMENTS

BLOGGER: 17
 1. alleen in SU kan zoiets gebeuren.

  roep de spelers van 1.ronde op, plus wat spelers van u20, igs, en andere sterk spelende u23 spelers.

  na een trainings week, selecteer beste 18 voor volgende rond.

  denk dat jaliens te veel invloed heeft op u23 ploeg. laat trainer deyl do his thing. trainer deyl doet het veel beter me die jongens dan jaliens.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. U-23 en Natio zijn dus dezelfde spelers? Conclusie: Geen strak onderscheidend beleid maar wel een gemengd bedrijf waarbij enveloppen met inhoud onder de tafels worden doorgespeeld veel belangrijker zijn. De weerspiegeling van Nation is dezelfde als het straatbeeld in de stad.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Natio Fans, ik had graag gezien dat de heer Deyl door was blijven trainen met de groep die niet uitgekozen was voor de A-Selectie.(Grootste handicap blijft het geld)Eerlijk gezegd, er zit perspectief in de U23. Mocht het hoe dan ook, voor A niet meer haalbaar zijn zich te plaatsen voor de volgende kwalificatieronde, dan ons volledig richten op de U23. Dit team serieus uitbouwen naar een aanspreekbaar resultaat voor bijvoorbeeld komende GOLDCUP. De SVB zou misschien via de Braziliaanse of Venezolaanse Ambassade een ondersteuingsverzoek kunnen vragen aan de Braziliaanse of Venezolaanse bond om minimaal 2 maal stage te regelen voor de opbouw van Natio naar Goldcup toe. Zeker is dat deze landen zullen helpen, als je het maar vraagt en durft anderen te benaderen. Ze weten dat wij geen geld hebben. Of is het 'not done' om hulp te vragen aan buren? Daarom blijf ik pleiten voor een NATIONALE LOTTO & TOTO voor de sportbonden, als(minimale)zekere inkomsten. A zal zijn best moeten doen, hoe dan ook. El Salvador bestaat ook uit mensen, die een slechte dag kunnen hebben.Ik heb de Nederlandse coach van Oranje, Kees Rijvers, met jongens van 20 als Gullit & Rijkaard, een onmogelijke uitwedstrijd zinnen winnen tegen een gerenomeerd Ierland. Hij en de jongens waren vooraf zwaar bekritiseerd. Ach, misschien geloof ik teveel in een stunt. Ook ik ben mens.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. tjonge wat een prutser zeg,...deze data's zijn al 2 a 1 jaar geleden bekend gemaakt van de wk kwalificatie want suriname begon al in de poul fase...dus je kan niet zeggen misschienwaen wij al uitgeschakeld dus we wisten het niet van te voren ??
  ik vind het echt erg dat Su wegzakt op het nivo van een derde klasser kwa spel maar vooral kwa organisatie zucht?!?!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jaliens maakt er gewoonweg een puinzooi van!Volgensmij ligt het helemaal niet aan die jongens!
  Ricardo Winter wist precies welke jongens fit genoeg waren.Als Jaliens met precies hetzelfde team aan het werk was gegaan dan had de Natio tenminste nog enige tegenwicht tegen El Salvador kunnen bieden.De 3-3 gelijke stand tegen Cuba was zeer uitmuntend en het werk van Ricardo Winter!Hij WIST met welke jongens hij te werk moest gaan!

  Jaliens komt weer hier en maakt er een klotezooi van net als 4 jaren geleden!
  Deze man zou zich per direkt moeten terug trekken en de SVB zou meteen Ricardo weer aan het roer moeten zetten.Met prutsers als Jaliens word dit een keiharde nederlaag voor de Natio.

  Om gewoonweg misselijk van te worden,Jaliens kan gewoonweg niet coachen!Hij heeft die kwaliteiten niet!Dat je een trainers diploma in Nederland hebt gehaald zegt totaal niets of je wel echt bekwaam bent om met een team te werken!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Natio Fans, ik ben de weg kwijtgeraakt in de discussie over het VOETBAL-PASPOORT.Ligt de bal nu bij de overheid of moest SVB druk op de zaak houden om het benodigde resultaat te verkrijgen? Is het zo dat er een speciale wet voor de voetballers aangenomen moet worden en dat daarna een EURO-Voetballer kan aangeven dat hij het paspoort wil verkrijgen? Doet hij dat via de SVB wanneer hij wordt opgeroepen? Wat is het traject eigenlijk? AUB, kan iemand het even uitleggen, zodat het duidelijk is? Door de emoties die dit oproept,is het moeilijk inzicht te krijgen hoe het in zijn geheel verloopt. Als ik het goed begrepen heb, door de diverse bronnen aangegeven in de discussies op deze site, dan is dit al heel lang een wens geweest van de voetbal-liefhebbers.De regeringen kunnen wij eigenlijk niets verwijten, omdat het initiatief bij de SVB vandaan moet komen. Zij moeten hun belangen in de gaten houden. Als de overheid morgen zegt, dat zij wel het paspoort wil verstrekken, maar het SVB bestuur moet weg vanwege diverse redenen, dan zijn de rapen gaar.Een overheid kan en moet niet in alles ingrijpen.Zoals aangegeven door een fan, geplaatst bij de opmerkingen van het ABCS toernooi, het zit heel diep. Een totale reorganisatie. Triest maar waar. Zijn we er klaar voor?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @oenasur :
  een paspoort van een bepaald land op sport gebied verkrijgt men door of in het betrefende land langer dan 3 jr te wonen en werken, of gewoon een bloed band te hebben dus vader en/of moeder zijn in het betreffende land geboren, dan hoeft men zelf niet eens een seconde daar hebben gewerkt,.. zelf als jouw opa of oma uit het betreffende land komt waarvoor men wilt uitkomen dan is daar een dispensatie voor.
  dus het is niet moeilijk tenzij je geen familie bloedband hebt ja dan moetje zoals douglasvan Twente eerst 3jr werken en een inburgings cursus volgen maar dit is alleen in nederland zo, in andere landen doen ze niet aan inburgings curssen en al he-le-maal niet als men weet je bent miljonair en gaat dus veel geld uit kunnen geven aan het land,.dan is het van kom maar graag 1 van ons worden. beter dan die loeser die uit ons land komen en geen moer doen voor de economie in ons land.
  Dus de SVB moet eruit en plaats maken voor een ander bestuur en Jaliens ook weg wezen maar men wilt hem TD maken van de SVB ???? drama!!!
  zijn trainers diploma is trainer coach 3,..dat is nivo van derdeklasse trainer dus hij zou in nederland niet eens een 2de klasser mogen begeleiden maar in Su is hij hoofdtrainer van het land ????
  en de regering moet gewoon het bellentje laten rinkelen en zeggen wij vertrekken medewerking wilt de SVB niet mee werken dan moet bouta gewoon een paar mannentjes op die gasten af sturen zo gaat dit in heel zuid amerika of rusland daar kennen zij dit soort problemen niet, dit is gewoon een verschutting voor ons land dat landen als "nieuw zeeland" zich plaats met spelers die niet eens op de bank mogen zitten als Natio gewoon de spelers opsteld uit de hele wereld die voor Su zouden kunnen uitkomen!! wij hadden als land ieder WK kunnen plaatsen in de poul van zuid amerika en al he-le-maal in die carribische zone !!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @Oenasur
  Dit zijn de vereisten van de FIFA:
  a) De speler moet geboren zijn in het land
  b) Een van de ouders van de speler moet geboren zijn in het land
  c) Een van de grootouders van de speler moet geboren zijn in het land
  d) Of de speler moet 5 (ipv 3jr jaar wat ik hierboven schreef dus) wonen in het betreffende land

  Zeker 18 spelers in de Ere-Disvisie voldoen aan a(, b), en c). Komt nog bij dat geen van deze spelers voor Oranje zijn uitgekomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @Boerleider

  No kopie me jere, maar enfin het proces dat moet leiden tot het laten spelen van Suriprofs voor Natio ligt op dit moment bij de president. De president zal gebruikmakende van adviezen van het ministerie van buitenlandse zaken, de SVB en andere terzake deskundigen een besluit moeten nemen. Aangezien er van de president geen actie of reactie uitgaat kan genoeglijk worden aangenomen dat:
  1/ Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het niet op de agenda
  2/ De SVB doet zwak lobby werk
  3/ Betreffende deskundigen en of supporters van deze issue zijn niet op een lijn.

  Formaal gaat de president gaat dus geen besluit kunnen nemen, alhoewel hij weet wat er speelt.

  Er resten nog 5 dagen!!!!!

  Aan de andere informele kant ben ik enigszins teleurgesteld in de president dat hij niet pro-actiever in deze kwestie is. De president laat niets van zich weten.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @poster hierboven ,
  klopt ik ben ook teleurgesteld in Bouta,te meer omdat onder zijn tijd wij 2 gouden plakken hebben behaald op de Olympische spelen!! (antony nesty en letitia vriesde)
  dus dacht ai, bouta gaat er werk van maken maar zoals de 3 punten die jij beschreef, zijn 1 van de 3 punten de oorzaak of een combinatie van alle drie dat er niets gebeurt en wellicht zijn deze 5 dagen ook telaat en zelf het volgende wk zal wel niet tot eninge respons komen om die sportpaspporten te fixen wat erg belangrijk gaat ijn voor Su een plaatsing voor een wk , kwa economie en kwa status voor het land en de mensen die Surinamers zijn en kwa saamhorigheid want die eenheid mist hier en daar nog wel eens...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. @anoniem van 6 november 2011 16:02

  hahaha ai sorry G, maar ik had het niet zo spang en netjes als jou kunnen beschrijven die FIFA regels!!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Tja,wees aanstaande vrijdag voorbereid op een nederlaag.Hoe goed we ook onze ideeen hier bespreken,het zal aan de houding van de regering en de SVB niets veranderen.De SVB had in feite VOORDAT de kwalificatie wedstrijden begonnen waren,zich moeten wenden tot de NDP/Megacombinatie om te vragen of mogelijkerwijs sportpaspoorten verleend konden worden.Giskus heeft die moeite niet ondernomen en dus zal de regering ook niets ondernemen.

  Suriname - El Salvador 1-3
  El Salvador - Suriname 4-0

  Vervelend het te moeten zeggen,maar dit is de gebruikelijke uitslag wat je zo ongeveer kan verwachten,verder doe je er niks aan.

  Dat wit/blauwe geweld kan de Natio niet aan.

  Dan is de Natio uitgeschakeld en zullen we weer de balans opmaken.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. El Salvador will embarras you!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Volgens de politieke partij Nationale Unie (NU) kunnen profvoetballers met de Nederlandse nationaliteit, maar van Surinaamse origine uitkomen voor het nationale elftal van Suriname. Motivering hierachter is namelijk dat de wetgeving die dubbele rechten toekent al sinds 1975 aanwezig is in de afgesloten Toescheidingsovereenkomst (TO) tussen Nederland en Suriname. Volgens NU-secretaris Mahin Jankie worden de dubbele rechten ten onrechte verboden door de vorige Surinaamse regering van Nieuw Front.

  De NU maakt zich hard voor de volledige naleving van de TO tussen Suriname en Nederland, Tractatenblad 1975 Nr. 132 en het mogelijk maken dat personen met de Surinaamse nationaliteit meerdere nationaliteiten kunnen verwerven.

  NU ziet het Rapport van de Koninkrijkscommissie van 1974 ter voorbereiding op Suriname haar onafhankelijkheid en de TO als, hét fundament waarop Suriname haar onafhankelijkheid in Suriname verkreeg. Personen die onder Artikel 5 lid 2 of 3 van de TO vallen, hebben het recht met hun gezin te allen tijde onvoorwaardelijk tot Suriname te worden toegelaten en daar in alle opzichten als Surinamer (Surinaams Staatsburger) te worden behandeld. Dit recht is door het Hof van Justitie van Suriname in haar Arrest GR 14155 van 03 augustus 2007, bevestigd.

  De meeste Surinaamse voetballers in Nederland vallen onder Artikel 5 lid 3 van de TO. Dus wat NU betreft mogen zij zonder enige wetswijziging sedert 25 november 1975 uitkomen voor de Surinaamse nationale voetbalselectie. Het is de te kwader trouw handelende regering Venetiaan / Sardjoe / Somohardjo en Brunswijk die deze groep Surinamers met een Nederlandse nationaliteit, onrechtmatig verbied om voor het Surinaamse nationale voetbalselectie te spelen.

  In het al eerder genoemde Koninkrijksrapport van 1974 is reeds vastgesteld dat Suriname de Surinamers met wat voor nationaliteit dan ook die in het buitenland wonen, voor haar ontwikkeling heel hard nodig heeft. Hierom en om de binding die deze groep Surinamers in de diaspora met Suriname heeft, zijn deze rechten in Artikel 5 TO bevestigd. Wat NU betreft zijn deze rechten onvervreemdbaar.

  NU is een voorstander van naast de volledige naleving van de TO, dat een ieder waarvan een der ouders in Suriname is geboren, automatisch het onvervreemdbare recht op een Surinaamse nationaliteit heeft verworven. Dit recht behouden deze personen ook al verkrijgen zij een of meerdere andere nationaliteiten erbij.

  De overige landen van de Caricom, Ierland, India, Zwitserland et cetera hebben hun eigen mensen in de diaspora gefaciliteerd. Alleen de Surinaamse regering(en) komt of komen er na 34 jaar er maar niet uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Boerleider,

  Ik heb die mogelijkheid al onderzocht. De juridische afdeling van de FIFA heeft geoordeeld dat de "rechten" uit de TO niet voldoende zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Natio Fans, hartelijk bedankt voor de uitleg. Ik moet een compliment maken richting idereen die aan deze discussies deelneemt. Goed niveau. Ik heb weer een vraag, omdat ik inzicht probeer te krijgen in de problematiek. Hoe komt men eigenlijk aan het SVB bestuur? Zijn de clubs niet meer doorslaggevend, maar de sportbonden? Ik heb de files hier bekeken en bepaalde uitspraken van mensen van de sportbonden doet denken aan verstrengeling. Bijvoorbeeld: Is Sportbond X zijn stem belangrijker dan bijvoorbeeld die van een club als Voorwaarts met een heel oude status?

  BeantwoordenVerwijderen
 17. el savador zeer viesieke tegenstander heb de beelden tegen dominicaanse rep. gezien die elsavadorianen loeren alleen op penalty's

  BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Onduidelijkheid rond samenstelling U-23 selectie
Onduidelijkheid rond samenstelling U-23 selectie
http://4.bp.blogspot.com/-B4vkRyHw0dg/TrMTYh6gYaI/AAAAAAAAApk/mq5SoNFVsFU/s1600/Suriname%2BU-23%252C%2BTraining%252C%2BAndr%25C3%25A9%2BKamperveen%2Bstadion%252C%2B2%2Baugustus%2B2011.jpg
http://4.bp.blogspot.com/-B4vkRyHw0dg/TrMTYh6gYaI/AAAAAAAAApk/mq5SoNFVsFU/s72-c/Suriname%2BU-23%252C%2BTraining%252C%2BAndr%25C3%25A9%2BKamperveen%2Bstadion%252C%2B2%2Baugustus%2B2011.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://www.natiosuriname.com/2011/11/onduidelijkheid-rond-samenstelling-u-23.html
https://www.natiosuriname.com/
https://www.natiosuriname.com/
https://www.natiosuriname.com/2011/11/onduidelijkheid-rond-samenstelling-u-23.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content