Drenthe en Rijssel uit Olympische selectie gezet

Stefano Rijssel en Giovanni Drenthe (foto: rechts, met linksachter Rijssel tegen Cayman Islands) zijn een dag vóór vertrek naar St. Kitts e...


Stefano Rijssel en Giovanni Drenthe (foto: rechts, met linksachter Rijssel tegen Cayman Islands) zijn een dag vóór vertrek naar St. Kitts en Nevis uit de Olympische U-23 voetbalselectie gezet door de begeleidingscommissie van de Surinaamse Voetbalbond (SVB). Beide voetballers hebben zondagavond - zonder enige afmelding - verstek laten gaan bij de laatste training. Het nationaal team speelt deze week kwalificatiewedstrijden.

Het is de tweede keer in korte tijd dat internationals in opspraak raken door verzuim. Bij de voorlaatste WK-kwalificatiewedstrijd van de nationale seniorenselectie tegen El Salvador op 11 november kwam Giovanni Alleyne niet opdagen. Bondscoach Kenneth Jaliens gaf tijdens de persconferentie aan niet teveel over die zaak te willen uitweiden, omdat Alleyne militair is.

Ook Germaine van Dijck was toen niet van de partij wegens veelvuldig verzuim tijdens de laatste trainingen. Hij zou aangegeven hebben wegens het werk steeds afwezig te zijn geweest, maar insiders beweerden dat Van Dijck voor de zaalvoetbalplay-off had gekozen in plaats van de nationale selectie.

Nu blijkt ook de Olympische selectie te lijden onder indisciplinair gedrag van internationals. Teammanager Ricardo Peneux zegt verscheidene pogingen ondernomen te hebben om Rijssel en Drenthe te bereiken, echter zonder resultaat. Het duo was zaterdag wel normaal op de training.

Aan hun verzuim zondag wordt zwaar getild, omdat op de laatste training alle belangrijke afspraken gemaakt worden vóór vertrek. "Je gaat je land vertegenwoordigen dan kun je dit soort poppenkast niet maken", stelt Peneux. Hij vindt wel dat als een speler bereid is te veranderen die een tweede kans kan krijgen.

De begeleidingscommissie heeft intussen de knoop doorgehakt en Rijssel en Drenthe buiten de selectie gezet. Waldo Gobardhan, die de leiding heeft over het orgaan, zegt dat er al brieven naar de respectievelijke verenigingen van de twee spelers zijn gestuurd. "Mensen moeten niet denken dat ze koning zijn en mogen doen wat zij maar willen. We kunnen dit niet langer tolereren", aldus een boze Gobardhan. Rijssel en Drenthe maken ook deel uit van de seniorenselectie. Of de maatregelen ook zover reiken, moet nog besproken worden.

Op de vraag of de SVB dit gedrag niet zelf heeft gevoed, antwoordt Gobardhan dat de SVB daadwerkelijk steeds door de vingers heeft gekeken. "Maar er zal nu resoluut met zulke spelers worden afgerekend. Dit gedrag is onbehoorlijk en onfatsoenlijk. Geef dan liever iemand anders de kans die wel wil. We hebben teveel rekening gehouden. Het kan zo niet verder gaan."

Rijssel was niet bereikbaar, omdat hij zijn mobiele telefoon niet opnam. Drenthe werd via een lange weg bereikt en ontkrachtte het nieuws. "Rijssel en ik zijn niet buiten de selectie gezet. Men had gewoon een verkeerd mobielnummer van mij. Ik heb namelijk een nieuw nummer, dat slechts bij de seniorenselectie bekend is."

De aanvaller geeft aan niet op de laatste training aanwezig te kunnen zijn, omdat hij ziek was. Hij heeft dit volgens eigen zeggen aan doelman Obrendo Huiswoud doorgespeeld. "Ik heb al contact gehad met Waldo Gobardhan over deze kwestie", besluit Drenthe.

Gobardhan daarmee geconfronteerd zegt geen enkel telefoontje van Drenthe te hebben ontvangen. "Die jongen jokt gewoon en wil een loopje met je nemen. Niemand heeft me gebeld. Vaststaat dat wij het besluit al hebben genomen en die zal niet meer worden teruggedraaid." De begeleidingscommissie heeft intussen Vitorinio Pinas en Julnes Plet erbij gehaald om de opengevallen plekken in te nemen.

Volgens U-23 bondscoach Harold Deyl waait er een nieuwe wind. "Wij laten niet over ons heen lopen zonder aanziens der persoon. Er zijn geen uitzonderlijke mensen. De één heeft misschien wat meer kwaliteiten dan de andere, maar ik ben heel nuchter. Ik laat niet over mij heen lopen."

COMMENTS

BLOGGER: 8
 1. Ja,is mooi en prachtig,maar volgensmij spelen weer hier de omstandigheden van die jongens die eruit zijn gezet een rol.Je kan wel een "nieuwe wind" van regels opstellen waaraan ze zich moeten houden,maar dat doet aan de kwaliteit van het voetbal niets.Hoeveel regels je ook opsteld,als als de grond oorzaken de kop op blijven steken,kan je regels opstellen zoveel als je wil,het zal aan de huidige situatie van het Surinaams voetbal niets veranderen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. daar hebben we de volgende scenario al, Na de A selectie laten ook al de jongens van de u23 het afzien tijdens trainingen.

  Die boys denken aai te money no de rusltaat no de.
  dus ze blijven lekker.
  En ik vindt als je 2 'vedettes'van je team niet komen opdagen bij de laaste training, dan geef je hun een ander straf geld boete of op de bank beginnen.

  Maar je kan het niet maken de 2 grootse talente van suriname achter te laten.
  ik had er alle vetrouwen in dat we door zouden gaan.
  maar heb inmiddels een nieuwe conlusie moeten trekken.

  Wij zullen hard moeten werken zonder onze 2ster spelers. en ik denk heel mischien dat er een 2e plaats in zit.

  LOMP LOMP die SVB!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Surinaamse voetbalspelers moeten beseffen dat uitkomen voor je land een eer is. Spelers die een beetje boven de rest van de spelers uitsteken met talent en vaak complimenten krijgen, denken dat ze de volgende Pele of Maradona zijn. Deze spelers moeten resoluut gestraft worden voor hun gedrag, goede handeling van de technische staf!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zei al,goede straf of niet,het veranderd niets aan de kwaliteit van het voetbal!De koe word niet bij de horens gepakt,en daarom zul je dit gelazer blijven krijgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ja drenthe gaat het via de keeper doorgevend dat hij ziek is, tja..niet echt proffesioneel die moet gewoon bellen naar de staf,..maar ja je betaald ze ook niet en je krijgt waarvoor je betaald..en dat is een amateurs behandeling terug...dus de bond moet payen dan denken die boys van ja 1 stres punt is tenminste weg...zelfs die gasten van het nederlands elftal zijn miljonairs en als zij gratis moeten voetballen voor hun land ,bellen ze vaker af...terwijl het zou een eer moeten zijn ,maarja helaas denkt men anders er over...


  aan de andere kant het is een team sport dus zij wisten dat je een team niet kan laten zitten..en zonder deze 2 "vedettes" maken ze stukken minder kans ,,..het is wat mamo zei; laat ze op de bank beginnen of geef ze een geld boete...dan was het beter geweeest omdat wij nou eenmaal geen toppers in het team hebben dan deze 2...en kunnen niet permiteren om deze gasten thuis te laten..

  maar de SVB wekt ook amateuristich dan slaat dit ook over naar de spelers,...net als die koppigheid dat van Dijck niet er was tijdens de trainingen van Natio maar wel bij het zaalvoetbal play-off,...is logisch die jongen moet geld op de plank brengen voor zichzelf zijn gezin ect. ect en dat krijgt hij wel bij dei zaalvoetbal team...dan moet men bij hun zelf ten rade gaan en denken zouden zij niet het zelfde doen ..?
  alles moet op de schop bij de SVB want die denken voor een dubbelte op de eerste rang te zitten...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. dit laat me echt lachen Gobardhan zegt (Mensen moeten niet denken dat ze koning zijn en mogen doen wat zij maar willen.We kunnen dit niet langer tolereren") volgens mij zijn het hun die in de bond zitten die zicht zelve als koning beschouden. punt 1 zie die jonge boeroe rijsel hij word gewoon misbruikt van zijn talent die jonge speelde een competitie bij leovictor af en toe bij de u-20 en meer bij de seniore gaat daarnaast met de u-20 selectie wk vooronde spelen nadien gaat hij voor de u-23 selectie spelen terwijl de compa nog door gaat nadien speeld hij voor de A selectie en nog de pres cup zeg mij nou hoeveel hij nog gaat kunnen presteren over 3 tot 4 jaar wanneer hij juist het beste eruit moet halen ??? ooh nee dat is niet de bond zaak he maar hij moet wel elke keer op de training zijn voor 20 srd en tog nog kijken als hij uitbetaald kan worden Zie limon 3 jaar terug iedereen maar roepen hij moet erbij zijn 3 jaat verder wilde bond en de trainer hem niet meer waarom ??? hij heeft ingezien dat men alleen gebruikt maakt van zijn kracht en nadien is men klaar met je svb klaagde dat hij niet moest straat voetballen want hun sponsers klagen en roen zij limon jou sponsoren wil dat niet maar de mijne wel wat krijg ik van jou sponsoren en roen was hij weer brutaal zolang iemand kennis van hun eigen zaken heeft gaat de svb niet verder met hen laat de svb eens laten zien hoeveel uitnodigingen zij per jaar gestuurd hebben naar 1 of ander land voor een oefenwedstrijd .. zelfs Profs spelen niet gratis voor hun land terwijl zij zoveel geld verdienen de bond kon ook aan hun zeggen betaal je ticjet zelfs en kom voor jw land spelen . ik vroeg Limon eens waarom denk je dat het niet goed gaat met ons voetbal hij zij toen we leven in een land waar (Ik) telt alles wat men hier doet is voor hun eigen (Ik) ik heb het gedaan ik was toen de man ik wil niet men denkt niet aam jet geheel dus wij gaan suriname aanvuren maar de bond denkt er anders over toen pas snap ik hoe ver deze jongen dacht. dus zolang de organisatie niet opgeruimt word zal het nooit gaan met ons voetbal

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het SVB bestuur is een grote grap. Hoeveel verdienen de spelers, en hoeveel verdient Gobardhan als travel agent van de SVB? Wat als er een audit komt naar het reilen en zeilen binnen de SVB.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Natio Fans, het is NIET taak van de penningmeester om zich met disciplinaire zaken bezig te houden.Na intensieve bestudering van het SVB plan, moet ik constateren, dat het probleem zit in de vele bonden die stemrecht hebben,waardoor SVB een politiek bedrijf is geworden. De status van de clubs als Transie, Bienhood, Vorie en Leeuw, de oude garde, is aangetast, door machtsposities van deze politieke bonden.Tegelijkertijd worden de clubs niet bestuurd door kennis (bijvoorbeeld oud voetballers), maar door bijvoorbeeld een huisarts met geld of de directeur van een bijkantoor van een bank. De hele achterban van de SVB, bonden inclusief clubs zijn kontaktarm. Visies neerzetten tijdens een biertje en Europees voetbal, dat is voortuitgang. Het zijn deze zelfde mensen, die ik aantref in het vliegtuig en tegen mij zeggen, nadat ze voor het eerst in Europa zijn geweest,dat Europa goed geregeld is. Lachwekkend.

  BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Drenthe en Rijssel uit Olympische selectie gezet
Drenthe en Rijssel uit Olympische selectie gezet
http://2.bp.blogspot.com/-mDbKrRhTVRw/Tsv0yrPCbmI/AAAAAAAAAu0/_LDCHUDbFmA/s1600/Cayman%2BIslands%252C%2BSuriname%252C%2BStefano%2BRijssel%2B%25289%2529%252C%2BBenjamin%2BCupid%2B%252814%2529%252C%2BGiovanni%2BDrenthe%2B%252811%2529%252C%2BVoetbal%252C%2BWK-kwalificatie%2B2014%252C%2B7%2Boktober%2B2011.jpg
http://2.bp.blogspot.com/-mDbKrRhTVRw/Tsv0yrPCbmI/AAAAAAAAAu0/_LDCHUDbFmA/s72-c/Cayman%2BIslands%252C%2BSuriname%252C%2BStefano%2BRijssel%2B%25289%2529%252C%2BBenjamin%2BCupid%2B%252814%2529%252C%2BGiovanni%2BDrenthe%2B%252811%2529%252C%2BVoetbal%252C%2BWK-kwalificatie%2B2014%252C%2B7%2Boktober%2B2011.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://www.natiosuriname.com/2011/11/drenthe-en-rijssel-uit-olympische.html
https://www.natiosuriname.com/
https://www.natiosuriname.com/
https://www.natiosuriname.com/2011/11/drenthe-en-rijssel-uit-olympische.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content