Abena wil gesprekken over dubbele nationaliteit

Naar aanleiding van de achtereenvolgende verliespartij van Suriname tegen El Salvador, zegt minister Paul Abena (foto) van Sport- en Jeugdz...


Naar aanleiding van de achtereenvolgende verliespartij van Suriname tegen El Salvador, zegt minister Paul Abena (foto) van Sport- en Jeugdzaken dat er rekening gehouden moet worden met het veel hogere niveau waarop de Midden-Amerikanen. Suriname is door de punten die het heeft laten liggen, uitgeschakeld voor verdere deelname aan de kwalificatie voor het Wereldkampioenschap voetbal 2014 in buurland Brazilië. El Salvador gaat als groepswinnaar over.

Minister Abena zegt dat het een taak van ons allen is om voorwaarden te scheppen voor voetbal met meerwaarde. De minister zegt verder dat de roep om Surinaamse spelers met een Nederlands paspoort in onze selectie, met de dag groter wordt in de samenleving.

Hij vindt dit helemaal geen slecht idee en uiteindelijk moet nagegaan worden wat de grondslag ervan is. De minister wil zich inzetten voor deze kwestie om te kijken hoe groot de kansen hiervoor zijn.

Zo wil hij in overleg treden met de president en alle anderen die aan deze kwestie een belangrijke bijdrage kunnen leveren. "Ik ben voorstander van dingen die ons voordelen moeten brengen, dus het is nu om te kijken wat als belemmerende factor optreedt in dit geval."

COMMENTS

BLOGGER: 15
 1. Hoe lang schreeuwen wiuj hier al om een dubbele nationaliteit???
  Waarom vraagt minister Paul Abena zich af wat "de belemmerende factor" is?Moeten wij dat ook nog eens gaan uitleggen aan de ministers en de president in de DNA????

  Maar ok,misschien is er dan toch nog een sprankje hoop voor Suriname!Invoeren die dubbele nationaliteit verdomme!Er is al veel te lang gewacht!

  Geen ENKELE Surinamer waar ook ter wereld pik dit nog langer!Steeds maar elke keer ten schande te worden gezet met totaal geen enkel fatsoenlijk voorruitzicht!

  Ik hoop dat minister Paul Abena inderdaad z'n woorden in daden omzet!Want we hebben er allemaal nu zo'n schoon genoeg van,steeds moeten we de Surinaamse overheid ervan overtuigen dat dit niet zo langer kan en het onacceptabel is!We willen,Suriprofs,Suriprofs en nog eens Suriprofs in aktie zien verdomme!Niet langer meer bla bla bla van de Surinaamse ministers,maar DOEN!Het gaat om DADEN,dat is wat we zien willen!

  En natuurlijk mogen de lokale spelers niet vergeten worden,maar voor hen zou er dan een speciaal plan van aanpak moeten komen,de SVB moet een professioneel betaalde bond worden!Niet meer dat amateurisme!Haast geen enkel ander Caraibisch land gaat op de voet van amateurisme verder!

  Zelfs Curacao is van plan om het in de toekomst anders te gaan doen!!!Ze zijn bezig met een plan van aanpak op te stellen om in de toekomst niet meer amateuristisch te werk te gaan en hun professionals te betrekken bij de opbouw van het voetbal op hun eiland!

  Als de Surinaamse regering het weer vertikt,ey,dan ung tang lik dong kaw jerre,dan kan je maar voor altijd blijven kraken voor die brasjongs!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Concacaf bestaat dit jaar 50 jaar.

  Men blikt terug op hostorische momenten.
  Hier een link waar transvaal genoemd wordt.

  http://www.concacaf.com/page/ThisWeekInDetail/0,,12813~2319337,00.html

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ken dat verhaal van Transvaal in Mexico.

  M'n oom sprak er nog laatst over,hij zei dat je die gezichten van die Mexicanen moest zien!Nog nooit waren ze zo verslagen en zo vernederd!Ja,"toen hadden we een heel ander team en een andere mentaliteit dan die jongens van tegenwoordig" zei hij!De wil en de trots om te voetballen lag heel erg diep zei hij,Suriname was apentrots op de oud spelers van de jaren 70.

  Tja,en als je dat zo hoord,dan word je gewoon jaloers,want sommigen van ons hebben deze tijd niet of weinig meegemaakt!Had ik het maar kunnen zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ondanks Surinaamse clubs afgelopen 20 jaar geen rol meer spelen in concacaf staan we nog steeds op de vierde plaats als land achter mexico, costarica en el salvador.

  Met 2 kampioenschappen en 8 finale plaatsen.
  In feite heeft transvaal 3 keer het kampioenschap behaalt. De finale is nooit gespeeld.

  Ik geloof dat we na Mexico het meest in de finale hebben gestaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja, voetbal van de jaren 60, 70 heeft voor veel vreugde gezorgt.

  ik heb hier zoveel gelezen over de slechte resultaten van Natio de afgelopen jaren.

  De SVB en trainer jalings hebben het vooral te verduren gehad. Ik denk dat ze inderdaad meer en vooral een betere organisatie hadden kunnen neerzetten.

  De grootste schuld ligt niet bij SVB maar bij de clubs.

  Jaren 60 en 70 was ons club voetbal op een hoog niveau en dan heb je een sterke natio.

  Een goed voorbeeld was dat een tijd terug clubs van de fifa via de svb in aanmerking konden komen voor steun. Ze moesten aan bepaalde voorwaarden voldoen. Denk op leo victor na hebben alle clubs het laten af weten. Zielig.

  ik heb grote bewondering voor Leo victor en transvaal die in alle klassen meedoen ook in de u 7 klasse.

  Intermoengo tapoe die al jaren de boventoon voert en wbc zijn de clubs die bijna niets doen aan de ontwikkeling van jeugd voetballers.

  het is makkelijk en goedkoper voor hun om talenten weg te kapen en met die kampioen te worden.

  Rob Groener heeft het goed gedaan met natio omdat club voetbal op een veel hoger niveau was.

  De jaren 80 heeft ons voetbal kapot gemaakt.De moord van ons voetbal motor Andre kamperveen en de economische achteruitgang van de jaren 80 waren funest.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ja zeker de moord op andere kamperveen heeft echt veel schade achter gelaten meer dan wij ook dachten..natio had zich bijna gekwalificeerd voor de wk in de jaren 70 of 74..het verloor net van uruguay...

  en echt ik wist niet dat andere kamperveen zo biggie was!! man in de FIFA raad ect. ect.

  maar wat de svb en jaliens fout doen is ten eerste sterk maken voor de sprotpaspoorten of soweiso dubbele paspoorten,..en met suriprofs gaan werken want er is geen land die niet met hun prof werkt waar terwereld ook ook al spelen ze in ijsland....maar wij hebben toppers overal ter wereld maar worden gewoon genegeerd...

  en de svb kan meer eisen stellen aan clubs om het te proffesionaliseren en anders mogen zij zich niet in schrijven voor de hoofdklasse...dus de basis om het probleem aan te pakken ligt wel degelijk bij de SVB en Jaliens...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. oeng latie kaba!!!!..
  we zuijn uitgeschakeld en nupas willen we gaan vergaderen over paspoort dit dat bla bla..

  we liggen eruit.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Als men SuriNeds wil wordt er dan ook ge-eist dat er 11 SuriNeds op het voetbalveld zullen staan ZONDER een of andere pipo uit natio o.l.v. een bondscoach die zijn vak verstaat, vakkundig weet uit te dragen en een respectabel voorkomen heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Eindelijk is Minister van Sport wakker op sportpaspoort gebied!!!! Hoe lang gaat het duren voordat de president wakker wordt vraag ik me af dan???????? Wat een trage regering, totaal geen daadkracht en geen visie op voetbalsport!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Inderdaad,als we van 100% succes verzekerd willen zijn,dan het is het zaak dat er geen enkel zwakke schakel van die amateuristische Natio team zich mede op het veld bevind.En of hoogstens 1 beste speler uit Suriname (Emilio Limon) mee laten voetballen omdat hij redelijk goed kan voetballen en de realiteit kent.

  Maar zou gauw er meer dan 1 of 2 amateurs op het veld worden geselecteerd,dan krijg je een onsamenhangend geheel wat funest voor de Suriprofspelers kan werken omdat zij gewend zijn om conditioneel en fysiek op een veel hoger nivo topvoetbal prestaties te leveren.Met teveel amateurs,zal de vereiste norm wederom niet gehaald worden!Een amateur is niet voor niets een amateur,en hoe vervelend het ook is voor de amateur voetballers in Suriname,maar ze zullen voorlopig even aan de kant moeten om schade en schande te voorkomen.Vooral grote voetballanden zoals Mexico en Amerika die steeds aan de top staan zijn geen malse jongens en we dienen deze landen dan ook te bestrijden met de de Suriprofs en liever geen amateurs erbij,of maar zeer gering 1 uit de Natioteam laten meespelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. En nog een belangrijke opmerking.Kenneth Jaliens mag IN GEEN GEVAL weer als bondscoach worden gekozen voor het toekomstige nieuwe Suriprof/natio elftal!Deze man heeft een handycap dat hij niet weet hoe hij een elftal moet formeren!Dit moet aan deskundige trainers worden overgelaten!Stanley Menzo,Aron Winter en of Winston Bogarde zijn gasten die hun vak verstaan en dus zou het wenselijk zijn om een van hen te selecteren als bondscoach als de SVB slimmer te werk wil gaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dit is een smerige politieke zet van de minister. Terwijl er maanden wordt gevraagd naar de Suriprofs gaat er niets van hem uit. Deze minister wil de aandacht vasthouden, net als toen Jules Wijdenbosch 4 jaren geleden ons ook voor de gek hield.

  De minister wil discussieren terwijl de discussies reeds lang zijn gevoerd. De minister moet zijn huiswerk doen en met buitenlandse zaken een antwoord geven op dit stuk. De president zal zijn goedkeuring geven als er een goedonderbouwd document wordt geproduceerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. het mooie van dit alles is dat hij(paul abena) nu ermee komt terwijl 4 jaar geleden ook Natio kansloos ten onder ging aan el salvador,..en daarvoor door guayana...8jr geleden dus...dus nu heeft ie weer gewacht tot Natio was uitgeschakeld en doet ie net als of hij het intresseerd ?? dit wist hij al tien 8jr geleden dat wij de suriprofs nodig hebben...ook al was hij toen geen minister van sport, als supporter wist hij dit ook en wanneer hij minister werd kon hij het al meteen al beginnen te regelen...!! dus ik bedoel had hij andere resultaten verwacht dan deze? tegen de zelfde tegenstanders ??? en dezelfde nivo spelers van Natio ...
  conclusie ik denk dat dit een publiciteit stunt is,...voor meer stemmen ofzo...

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik ga met een ieder op dit forum een weddenschap aan dat deze mini ster er ABSOLUUT GEEN MOER AAN DOET.
  Zijn uitspraken zijn alleen voor de statistieken.
  Geen daadkracht, geen daden en geen knowhow.
  Kan iemand mij vertellen wat hij tot nu toe gepresteerd heeft of wat zijn beleidsvisie is op het gebied van jeugd en sport.
  In een vraaggesprek met hem heb ik totaal geen zinnig antwoord van hem gekregen, maar alleen maar algemeenheden. Zijn eerste daad was al veelzeggend, om zijn broertje binnen te lozen die nog minder kan dan hij.
  Ten tweede om de persoon met de meeste knowhow eruit te pogen te gooien.
  Hij had zich alleen vergist in de steun die de persoon in kwestie genoot. Zo weinig inzicht heeft hij dat hij niet snapt dat je je eerst op de hoogte moet stellen van de verhoudingen binnen een nieuwe organisatie als je vers binnen stapt, zelfs als je in naam "baasje" mag spelen.
  De uitspraak van de president is toch in deze treffend:"De AC en PL hebben geen ontwikkelingsvisie".
  I rest my case.
  Ik hoop dat vooral de mensen in Suriname het niet arrogant of beledigend opvatten en zo ja verzoek ik nu al bij voorbaat om excuus voor het onderstaande;
  Over het inzetten van suriprofs zijn vooral Surinamers in het buitenland het 100% met elkaar eens, omdat ze ook de professionele kant van het voetbal van dichtbij meemaken.
  Bij het selecteren van onze NATIONALE VOETBALSELECTIE telt geen emotie, maar talent, mentaliteit, ervaring en discipline. Heel veel va die criteria zijn ver te zoeken bij de meeste van onze "amateurs"(want ze krijgen nog geld ook voor hun povere techniek en prestaties).
  De amateurs in Suriname mogen best meetrainen om hun niveau op te krikken, maar ik zie op korte termijn geen plek in de uiteindelijke selectie of basiselftal voor ze.
  Als stagiaire mogen ze best mee naar de wedstrijden; tijdens de voorbereiding en vanaf de tribune leren ze ook een hoop.
  Denk je dat als ze het niveau aankonden of genoeg potentie op korte termijn hadden dat ze nog in Suriname zouden spelen.
  Overal op de wereld struinen scouts de velden af op zoek naar directe versterking of groeibriljantjes en dan zouden ze de Surinaamse spelers met potentie overslaan, die ook nog minder aanpassingsproblemen zouden hebben in Nederland ivm de taal. Jongens laten we elkaar niet voor de gek houden.
  Ik hoop van ganser harte dat de mini ster mijn ongelijk bewijst.
  Ik zal de eerste zijn die hem met een diepe buiging bedank voor de grote verdienste die hij voor de Surinaamse gemeenschap geleverd hiermee heeft.
  Mij benne benieuwd.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Jongens,het is toch frappant?Is het jullie niet opgevallen?Elke keer wanneer er verkiezingen in Suriname zijn,komen die Surinaamse politici naar Nederland omdat ze weten dat de Surneds veel invloed hebben op hun familie's in Suriname.Venetiaan kwam hier met een hoop bla bla.Toen kwam Wijdenbosch en hield de Surneds voor de gek dat hij dubbele nationaliteit zou invoeren.En dan weer later kwamen NDP leiders hier met een hoop bombarie van "ja,wij gaan de toescheidingsovereenkomst ten uitvoer brengen,wij gaan dubbele nationaliteit invoeren".Ze waren terug gekeerd naar Suriname en nu we ze vragen waar ze met hun beloften blijven,doen ze net alsof ze oostindisch doof zijn!Nergens in geen wegen of velden zijn ze te bekennen!En dit is wat iedere keer gebeurd,verdomme steeds weer hetzelfde liedje!Minister Paul Abena heeft een hoop prietpraat.Laat hij maar anderen voor de gek gaan houden,hij zegt dit alleenmaar om valse hoop te wekken en en politiek te scoren.Ik bedoel als hij toch al weet dat het er niet van gaat komen,hou dan gewoon je smoelwerk dicht en ga niet allerlei beloftes doen die toch niet waargemaakt worden.Als het toch gebeurd,dan neem ik m'n woorden terug,maar in praktijk blijk gewoon dat deze leiders zo voorspelbaar zijn.Ik had gedacht dat de NDP anders zou zijn,een partij die juist klaar stond voor de Surneds en Suriprofs,maar het heeft er alle schijn van dat ook zij zeer onbetrouw aan het worden zijn.En dit zijn nu de leiders vandaag de dag.Ze hebben ons alleenmaar nodig wanneer het hen uitkomt en daarna laten ze ons als schijt vallen!!!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Abena wil gesprekken over dubbele nationaliteit
Abena wil gesprekken over dubbele nationaliteit
http://3.bp.blogspot.com/-0UkJt63SGo4/TsUwNCnLDVI/AAAAAAAAAtI/GsuRTk3LsGs/s1600/Paul%2BAbena%252C%2BMinister%2Bvan%2BSport-%2Ben%2BJeugdzaken%252C%2BSuriname%252C%2B2011%2B%25282%2529.jpg
http://3.bp.blogspot.com/-0UkJt63SGo4/TsUwNCnLDVI/AAAAAAAAAtI/GsuRTk3LsGs/s72-c/Paul%2BAbena%252C%2BMinister%2Bvan%2BSport-%2Ben%2BJeugdzaken%252C%2BSuriname%252C%2B2011%2B%25282%2529.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://www.natiosuriname.com/2011/11/abena-wil-gesprekken-over-dubbele.html
https://www.natiosuriname.com/
https://www.natiosuriname.com/
https://www.natiosuriname.com/2011/11/abena-wil-gesprekken-over-dubbele.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content