zaterdag 8 oktober 2011

Zakelijke overwinning Natio op Cayman Islands


Suriname heeft de horde tegen de Cayman Islands met succes afgesloten. Gisteravond (foto) won de nationale voetbalselectie met 1-0 dankzij een doelpunt van Giovanni Drenthe. De gouden treffer viel in de 57ste minuut. Natio had het moeilijk terwijl de eilandbewoners er alles aan deden om te winnen.

Al voor de wedstrijd hebben spelers van de selectie van de Cayman Islands aangegeven, dat Suriname zal moeten strijden. Het was een zeer moeilijke wedstrijd voor Natio, die maar niet in haar spel kon komen. Vanaf het begin was het duidelijk dat Cayman Islands niet voor eigen publiek ten onder wilde gaan en al het mogelijke gedaan heeft om tenminste een gelijkspel eruit te halen. In de tweede helft kon Suriname toch wel openingen forceren in de verdediging van Cayman Islands. Dit heeft geresulteerd in het doelpunt van Drenthe.

In de tweede helft was bondscoach Kenneth Jaliens verplicht gebruik te maken van alle drie wissels om zodoende wat meer speelruimte te creëren. Stefan Banetti werd vervangen door Germaine van Dijk. Fabian van Dijk kwam invallen voor Gregory Pokie en Milton Pinas maakte plaats voor Orpheo Anautan.

De wedstrijd stond onder leiding van een volledig Amerikaans team. De scheidsrechter was de Amerikaan Edvin Jurisevic en de grensrechters waren eveneens twee Amerikanen, Chris Strickland en Anthony Vasoli. Opvallend was dat geen enkele speler van Suriname tegen de gele kaart aankeek.

De selectie vertrekt vandaag huiswaarts alwaar dinsdag de thuiswedstrijd tegen de Dominican Republic wacht. Dit allemaal in het kader van de WK-kwalificatieduels 2014.

De stugge ploeg van de Dominican Republic verloor eerder op de dag van koploper El Salvador met 2-1. El Salvador heeft in deze poule 9 punten, gevolgd door Suriname met 7.

Opstelling Suriname:
Stefano Rijssel
Giovanni Drenthe                                         Milton Pinas
Gregory Pokie
Giovanni Waal                     Stefan Banetti
Friso Mando   Marlon Felter (C)   Giovanni Alleyne   Naldo Kwassie
Obrendo Huiswoud

Wissels Suriname:
70' UIT Stefan Banetti, IN Germaine van Dijk;
77' UIT Milton Pinas, IN Orpheo Anautan;
88' UIT Gregory Pokie, IN Fabian van Dijck.

De beelden van de wedstrijd, zijn in de onderstaande video te bekijken.6 opmerkingen:

 1. jaja dit is tog geweldig om te zien
  Suriname doet het lekkah nu nog hulp van de andere hoek dan word het nog mooier

  zijn er nog beelden van die match
  weet iemand dat toevallig

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Aston Leidsman

  Als er beelden zijn, zal Cayman 27 (http://www.cayman27.com.ky) het binnenkort op hun website zetten. Als dat zo is, plaats ik het ook hier.

  Aanstaande dinsdag kan je de wedstrijd tegen Dominican Republic gewoon live volgen. Op de website (http://www.sccn.tv) van Surinaamse sportzender SCCN zal een live stream te zien zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hoelaat begint de wedstrijd (nederlandse tijd)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wedstrijd begint 23.00hr / 11.00PM ned tijd
  http://www.fifa.com/worldcup/preliminaries/nccamerica/matches/round=258361/match=300172463/index.html#comment

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De tijd van de wedstrijd Suriname vs. Dominican Republic is gewijzigd en begint om 16:30 uur Surinaamse tijd (21:30 uur Nederlandse tijd) in het André Kamperveen stadion!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Klopt, de wedstrijd begint om half 5 smiddags, dus half 10 ned tijd...ik wens een ieder veel succes toe en laten we hopen op het beste!

  BeantwoordenVerwijderen

Games