zondag 9 oktober 2011

U-23 selectie wordt op scherp gehouden


De U-23 voetbalselectie (foto: tijdens de laatste wedstrijd tegen Jamaica) wordt, terwijl de seniorenselectie uitlandig was in verband met WK-kwalificatieverplichtingen, op scherp gehouden. U-23 internationals, die de groep van 18 bij de senioren niet haalden, moeten volgens afspraak gewoon verder blijven trainen met de U-23 selectie. De selectie bestaat momenteel grotendeels uit U-20 spelers, aangezien een aantal U-23 spelers ook deel uitmaakt van de seniorenselectie.

Zoals eerder is aangegeven, worden de U-20 spelers klaargestoomd richting de U-23 selectie. Dit moet systematisch gebeuren, waardoor deze spelers bij eventuele selectie makkelijk mee kunnen op een hoger niveau.

Donderdagavond werkte hoofdcoach Harold Deyl veelal aan de loopacties, inspelen van de bal met zuiverheid, onder de bal komen en anticiperen op datgene wat er komt. "De jongens moeten leren vanuit een formatie te blijven spelen en daarin te blijven. Er wordt momenteel gewerkt gecombineerd met delen van het veld waar je gaat aanvallen en verdedigen. Maar het gaat meer om de omschakelingsmomenten wat je doet bij balbezit en balverlies, hoe ga je knijpen, hoe ga je counteren enzovoorts", zegt Deyl.

Op papier zijn er 23 spelers, echter laten heel wat spelers verstek gaan. Deyl wijt dit mede aan clubverplichtingen, aangezien de ploegen een aanvang maken met de voorbereidingen op het nieuwe voetbalseizoen.

De U-23 selectie moet eind november naar St. Kitts & Nevis afreizen om de CFU finaleronde voor Olympische kwalificatie af te werken. Tegen de tijd dat de seniorenselectie haar WK-kwalificatieverplichtingen af heeft, beschikt Deyl weer over de U-23 spelers, die deel uitmaakten van de seniorenselectie.

2 opmerkingen:

  1. die jongens raken gedemotiveerd, laat de afvallers \oeffen wedstrijdjes spelen desnoods ergens tegen een team uit nickerie, want alleen trainen trainen en nog eens training kan je als trainer nooit de veruitgang van zaken zien. dus ik zou zeggen laat ze oeffenen hoor.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben het met de bovenste poster eens.Stilstand is ALTIJD achteruitgang!Als het ware moeten die jongens van voetbal dromen,ermee naar bed gaan en er mee opstaan,de lust om te willen trainen.Kijk maar hoe Antigua aast op het WK en elk jaar komen ze steeds dichterbij hun doel.

    BeantwoordenVerwijderen

Games