Suriprofs willen uitschakeling WK voorkomen

Nu volgende maand een vroegtijdige uitschakeling in de WK-kwalificatie 2014 aanstaande lijkt, is er de wil bij profvoetballers in de Surina...


Nu volgende maand een vroegtijdige uitschakeling in de WK-kwalificatie 2014 aanstaande lijkt, is er de wil bij profvoetballers in de Surinaamse diaspora om dit te voorkomen. In alle hoeken van de wereld en op alle niveaus zijn profvoetballers van Surinaamse afkomst (Suriprofs) actief. Het is momenteel onmogelijk voor deze groep om hun kwaliteiten in te zetten voor de nationale voetbalselectie van Suriname. Zowaar geldt dit ook voor spelers die in Suriname geboren zijn, omdat zij veelal alleen een Nederlands paspoort bezitten.

Vier van deze geboren Surinamers zijn Sigourney Bandjar (RKC Waalwijk), Cendrino Misidjan (Almere City), Touvarno Pinas (Maccabi Netanya) en Andwélé Slory (Adelaide United). Allen zijn geboren in Suriname en op jonge leeftijd met hun ouders verhuisd naar Nederland. Desondanks blijven de spelers een sterke band met hun geboorteland hebben, mede dankzij de vele familieleden die er wonen. "Het voelt als thuis komen als ik in Suriname ben", zegt Slory.

Het is vanzelfsprekend voor de spelers dat zij de wil hebben om voor Suriname uit te komen. Pinas: "Ik zou het heel graag willen, omdat ik iets voor Suriname wil betekenen en omdat er veel haalbaar is met Suriname. En wie voor z'n geboorteland kan voetballen, is het toch geweldig." Bandjar, die actief is in de Nederlandse eredivisie, geeft aan geen moment te hoeven twijfelen om zich in te zetten voor Suriname, als de mogelijkheid zich tenminste zou aanbieden. Daarbij zou aanvaller Slory het 'een eer vinden' om voor zijn land uit te komen.

De Surinaamse professionals geven aan dat zij niet de enige voetballers zijn die het voetbal in Suriname naar een hoger plan willen brengen. Volgens de in Israël spelende Pinas zijn het er 'te veel om op te noemen'. Bandjar: "Ik denk dat een groot aantal spelers die bijvoorbeeld met de benefietwedstrijden van de Suriprofs meedoen, voor Suriname zouden willen uitkomen." Misidjan zegt dat er veel wordt gesproken in de kleedkamers over hoe het zou zijn om in de kleuren van Suriname te spelen.

Over de huidige WK-kwalificatieronde, denken de spelers dat een Surinaams elftal aangevuld met enkele Suriprofs meer kans zou maken om als groepswinnaar te eindigen. "Ik denk dat er zeker meer kans zou zijn, omdat wij toch een jarenlange opleiding hebben gehad op een bepaald niveau", geeft de in Australië spelende Slory aan. Misidjan haalt ook aan dat Suriname kan beschikken over 'de grotere spelers die in betere competities' spelen, zoals Royston Drenthe (Everton) en Gianni Zuiverloon (Real Mallorca). Bandjar attendeert dat het ook belangrijk is dat er 'een echt team' op het veld moet staan. "Zonder samenwerken ben je nergens", aldus de verdediger van Javaanse afkomst.

De spelers denken zich makkelijk aan te kunnen passen aan de huidige nationale selectie, wanneer bondscoach Kenneth Jaliens hen zou oproepen. Pinas geeft als voorbeeld de korte tijd die nodig was om zich voor te bereiden en aan te passen voor de laatste benefietwedstrijd van de Stichting Suriprofs. Bandjar haalt zijn ervaring aan uit de PARBO Bier Cup 2009 toen hij in het Surinaams elftal samenspeelde met de lokale spelers. "Daar hadden we helemaal geen problemen mee. Alle spelers stonden open om samen te werken. Het ging toen in 2009 ook goed. Alleen de eerste wedstrijd verloren we, maar zeker niet kansloos. We waren beter, hadden veel meer kansen en je moet niet vergeten dat het pas de eerste keer was dat we samenspeelden. De wedstrijden daarna wonnen we uiteindelijk met goed voetbal en veel doelpunten."

In de laatste wedstrijden van Suriname tegen de Kaaimaneilanden en Dominicaanse Republiek is gebleken dat de huidige selectie aanvallend en verdedigend tekort schiet, door de weinige doelpunten en blunders in de verdediging. Aanvallers Pinas en Slory denken in de voorhoede wel een kwaliteitsinjectie te kunnen geven. Slory: "Ik sta bekend om mijn scorend vermogen en het voorbereiden van doelpunten." Verdedigers Bandjar en Misidjan zeggen door goed te communiceren een sterke verdediging te kunnen neerzetten.

Door de kwaliteiten die Suriname in de diaspora heeft, moet het Wereldkampioenschap over 3 jaar in buurland Brazilië haalbaar zijn, concluderen de spelers. Mits de Surinaamse regering een Surinaams paspoort verstrekt aan de voetballers. "Er zijn genoeg goeie spelers over de hele wereld die uit willen komen voor Suriname. Wij wachten allen op Suriname, want we popelen om uit te komen voor het Surinaams elftal", zegt Pinas. Bandjar ziet ook voordelen voor de huidige internationals: "We kunnen een stuk kwaliteit en ervaring toevoegen aan het elftal en het is dan vanzelfsprekend dat de spelers uit Suriname er ook beter van zullen worden." Misidjan is overtuigd dat Suriname een potentiële grootmacht kan worden in de voetbalwereld. "Kijk naar alle potentiële spelers die we hebben zowel verdedigend als aanvallend. Wij zouden bij de top van de regio moeten horen en zelfs Zuid-Amerika. Die 113e plaats op de FIFA wereldranglijst zullen we dan snel vaarwel zeggen."

Pinas zegt niet te kunnen begrijpen dat Suriname de kans laat liggen om te schitteren in de grootste sport ter wereld. "Ik heb zelf vaak discussies gehad met spelers over waar Suriname mee bezig is, want wij wachten al jaren om uit te komen voor het Surinaams elftal. Het ligt 100% niet aan ons. Onze koffers zijn al ingepakt om te komen wanneer we worden opgeroepen!" Misidjan: "Zorg dat het geregeld wordt en ik ben er. Ik ben trots op me land."

Voor Misidjan, Pinas en Slory is het mogelijk om een tweede paspoort naast hun Nederlandse te hebben, omdat de Nederlandse wetgeving een uitzondering maakt voor personen die 5 jaar of langer in het land van herkomst hebben gewoond. Misidjan woonde exact 5 jaar in Suriname, Pinas vertrok op een leeftijd van 11 jaar en Slory toen hij 7 was naar Nederland. Echter laat de Surinaamse wetgeving zelf niet toe dat iemand twee paspoorten bezit. Daarom moeten de profvoetballers hopen of de regering op korte termijn een uitzondering wil maken, omdat zij Suriname internationaal kunnen vertegenwoordigen en er dus sprake is van landsbelang.

Minister van Buitenlandse Zaken, Winston Lackin, sprak eerder dit jaar over de zogenaamde ‘sportpaspoorten’. Of deze paspoorten voor de laatste en beslissende WK-wedstrijden, tegen El Salvador op 11 en 15 november, verstrekt kunnen worden aan de Suriprofs is afhankelijk van de daadkracht van de regering.

COMMENTS

BLOGGER: 88
 1. ??? Wat nu?

  Kunnen we een belangen groep oprichten? Een groep die zal moeten bewerkstellen dat de overheid zo snel mogelijk die paspoorten verstrekt. Een facebook groep kan heel effectief zijn.

  Laat weten...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. A.U.B laten we een actie ondernemen om van deze regering te eisen om sportpaspoort zo snel mogelijk aan deze spelers te geven. Ik ben moe, om te zien hoe onze selecties ten onder gaan. Ik hou te veel van Suriname, al de verliezen wordt te veel voor mij. A.U.B laten we eisen, staken etc! Maar het moet nu gebeuren of nooit!!!! Er is genoeg gesproken en gediscusieerd, als we nog steeds maar blijven praten, zal dat het zelfde geval zijn over 4 jaren. Dus actie ondernemen nu, petities aanbieden nu etc. Nu of nooit!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Genoeg is genoeg!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. We kunnen een petitie aanbieden. Maar daarvoor is er draagvlak nodig. Ik weet niet om hoeveel personen het hier gaat. Raj-G, kunnen we een formulier bij jouw hier invullen. Als we tussen de 5 en 10 kunnen halen binnen een dag dan kunnen we starten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @eltoro

  Aan wie wil je de petitie dan aanbieden? Ik weet ook niet of je iets met een 'digitale petitie' zal bereiken. Eigenlijk zou de Surinaamse Voetbalbond een handtekeningenactie moeten houden of iets dergelijks. Volgensmij kan ik wel een formulier op de website zetten, maar dat moet ik dan uitzoeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. We kunnen een petitie aanbieden aan de president van suriname, de ministers van justitie en politie, buitenlandse zaken, de voorzitter van de nationale assamblee, de fractie leiders in de DNA, etc!!!! What about de handtekening actie, als we duizenden hantekeningen kunnen verzamelen, geeft dat meer kracht aan een petitie!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. behalve deze spelers wil ook ryan donk, serginho greene, en diego biseswar so spoed mogelijk uitkomen voor SU.

  maar dit is niks nieuw. jarenlang hebben veel SuriProfs dit gezegd. het is waar dat het niet aan ons (SuriProfs en SuriNeds) ligt. the ball is on the side of surinaams regering.

  hoe vaak moeten wij horen van jaliens of giskus dat er zit een langtermijn plan voor SU?? jaliens sprak over wk 2018. vier jaar geleden sprak hij over wk 2014. ik weet dat als de SuriProfs komt, dan jaliens wordt opzij gezet voor een SuriProf of SuriNed trainer.

  maar first things first....het volk in SU moet eens samen naar regering protesteren over een sportpaspoort of dubbel nationaliteit totdat het een feit is.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. we kunnen heel lang praten over bovenstaand onderwerp maar dit is een discussie die al jaren loopt en er komt geen antwoord uit Suriname.

  Suriname ziet Surinaamse voetbalspelers of Surinaamse burgers uit Nederland gewoonweg niet als broeders en zusters maar als Buitenlanders!

  Bijna alle politici missen visie en daadkracht en dat is duidelijk te zien en merkbaar aan de algehele staat van het land maar als men iets wil bereiken, stuur een brief naar president Bouterse over deze kwestie, misschien dat hij als ex-sportman wellicht reageert!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Suriname heeft geen ambities op voetbal gebied (zoveel mag duidelijk zijn na al het geploeter door de jaren heen) anders hadden ze er veel eerder werk van gemaakt. Of hun aversie tegen SurNeds is zo groot dat ze zich liever laten vernederen door hun tegenstander dan SurNeds op te stellen.

  Laten we het maar niet over visie hebben. Surinaamse politici denken dan aan jarabaka en kwiekwie.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. dit is een goeie comment!van anoniem
  "Suriname ziet Surinaamse voetbalspelers of Surinaamse burgers uit Nederland gewoonweg niet als broeders en zusters maar als Buitenlanders!"
  en zo is het op precies!! dan ben je al klaar, echt oliedom zijn die gasten!! en ik had vertrouwen in bouta op sportgebied sowieso want onder hem heeft Su 2 goudenplakken gehaald (nesty en vriesde)op de Olympische spelen en ook een ex-sportman,..?!! maar ook hij doet niets, eigenlijk zouden de mensen in SU moeten rellen en bommen gooien om die simpele paspoort voor elkaar te krijgen...en nu ik lees dat die jongens willen spelen voor hun land,..dan maakt dit mij nog boser en frustrerender...des te meer omdat wij gewoon zilver en/of goud hebben in vergelijking met de andere teams in de wereld, omdat de jongens die we op papier ter beschikking hebben in de strekste competitie spelen!en het irronisch genoeg doen met jongens die in de zwakste competitie spelen van de wereld(met alle respect voor de surinaamse competitie, maar vanwege de financiele middelen kan men ook niet meer en beter groeien kwa faciliteiten om de voetballers beter te maken)
  maar goed is wel frapant.
  want als Su op een wk komt dan is dit ook beter voor de surinaamse competitie omdat scout dan denken dit land heeft veel taletn laten wij ze weg scouten voor dat ze naar ned. gaan en na de opleiding van de BVO's daar (betaald voetbal organisatie's)peperduur worden!! en gaan voetbal scholen openen of investeren in de faciliteiten in ruil voor spelers,.. maar de DNA is de slimste niet...die willen alleen maar zakken vullen en het surinaamse volk ho maar..

  BeantwoordenVerwijderen
 10. De Surinaamse wetgeving laat wel degelijk toe twee nationaliteieten.
  Ken genoeg Nederlandse Surinamers die een dubbele paspoort hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Als er een petitie komt zijn wij bereid mee te helpen zoveel mogelijk mensen op te trommelen om te tekenen. Wij moeten ook onze stem laten horen en druk uit oefenen op de Surinaamse regering op dit gebied.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Het is de Svb die deze jongens dient te selecteren, en per ommegaande, in Landsbelang, daar een paspoort voor aan te vragen. Met nog een week voor de 'kraker', is het kortdag.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. De mooipraters kunnen ook de Nederlandse nationaliteit opgeven en de Surinaamse aanvragen.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Als ze hun paspoort willen inruilen, moeten ze volgens de Surinaamse nationaliteitswet aan de voorwaarde voldoen dat ze in Suriname een hoofdverblijf hebben en er nu 5 jaar wonen. Dus zo makkelijk is dat niet.

  En wanneer ze dan toch alléén een Surinaamse nationaliteit hebben, komen ze niet meer aan de bak in Europa. Ze vallen dan onder de EU-regeling van de FIFA/UEFA, die stelt dat spelers afkomstig buiten Europa ongeveer 400.000 per jaar moeten verdienen. De clubs waar de meeste jongens spelen, zullen dat te veel vinden. Zeker in deze financieel slechte tijden.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Poster boven dat van Rai-G,

  Wat is dat nu weer voor een domme redenatie?Eigenlijk hoef ik je het niet meer te vertellen,want Rai-G heeft je redenering al ontkracht!!Jij bent zeker zo'n nationalist die liever geen hulp van buitenaf duld,how stupid can you be!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. De grondwet geeft voldoende ruimte aan de president om aan degene die daarvoor in aanmerking te komen een Surinaams paspoort te geven. Dat wil niet zeggen dat degene dan hun ander paspoort, in dit geval nederlands paspoort, hoeven op te geven. Er zijn genoeg manieren om het uiteindelijk doel en dat is het "legaal maken" van de Suriprofs te bereiken. Ik ben geen jurist, die zullen weten hoe dit specifiek geval te interpreteren en daaropvolgend de juiste adviezen te geven voor wat betreft de wettten en regels in het wetboek. Dit gezegd, Is er een jurist op dit forum met kennis van nationaliteitskwesties?

  BeantwoordenVerwijderen
 17. ohja raar veel mensen hebben dit afgevraagd en het is echt onmogelijk om een surinaamse paspoort aantevragen bij de surinaamse consulaat in amstelveen hoor..tenminste wel als men zijn nederlandse paspoort wilt behouden!
  ik heb het nagevraagd bij de consultaat en de surinaamse wet laat dit absoluut niet toe..

  BeantwoordenVerwijderen
 18. ik woon zelf in nl.soms begrijp ik die leiders van su niet die boys willen iets goeds voor su doen toch moeten ze zo lang wachten bouta aub sit sani

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Als deze regering aan deze spelers sportpaspoort geven, stem ik deze regering zeker in de volgende verkiezing!!!!!!!!!! Regering gaarne DAADKRACHT tonen en sportpaspoort introduceren!!!!!!!!! President Bouterse zoals altijd gewoon weer op de podium staan en zeggen vanaf vandaag wordt de Sportpaspoort geintroduceerd voor Surinaamse sporters!!!!!! Dat is pas daadkracht!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. here waar wachten we nog op,,,??? laat er een petitie komen no,,,!!! sidmagazine is bereid om mee te helpen mij handtekening hebben julli al vast kom er maar mee ,,,,!!!!!!!1

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Anoniem zei;

  "De mooipraters kunnen ook de Nederlandse nationaliteit opgeven en de Surinaamse aanvragen."

  Dit is nou een comment dat je in het Nederlands "een dolkstoot in de rug noemt."
  Dit zijn precies de woorden van de geslepen Surinaamse politici die de domme Surinamer zand in het ogen probeert te strooien door met afgunst te reageren op alles wat uit Nederland komt, zelfs als het land hier beter van kan worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Mensen,ik ben ook bereid m'n handtekening te zetten,overigens zal ik al m'n familieleden,vrienden,kenissen en verder alle Surinamers (denk ook aan Sranang hyves,want daar zijn tienduizenden Surinamers lid van mobiliseren om ook hun handtekening te zetten.We kunnen hier wel lang en breed gaan staan klagen,maar dat zal al zo wie zo geen zoden aan de dijk zetten.Of het zal helpen is maar de vraag,maar dan hebben we het tenminste geprobeerd,want nooit geschoten is altijd mis geschoten.Dus if we mik bar bari dja,neks no psa!En eigenlijk zou inderdaad ook de SVB zo'n aktie moeten starten,want dit kan niet zo langer doorgaan,mi kong weri now!Kijk,als de regering het in acht mocht nemen,maar hij dit niet direkt tot uitvoering kan brengen,dan maar 2018.Als er maar wat gebeurd en er aan deze situatie wat gedaan word!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Als er iemand is die misschien wel de invloed heeft om in ieder geval dit goed bespreekbaar te maken is het misschie Clarence Seedorf wel. Iedereen weet dat hij veel doet en over heeft voor het surinaams voetbal. vanuit onze positie zouden we in ieder gevan een oproep kunnen gaan doen op hem, om met zijn contacten een doorbraak te gaan forceren. we kennen allemaal zijn twitter adres.. als we nu beginnen met hem te vragen en als leider op te staan?

  BeantwoordenVerwijderen
 24. sorry ik kon niet anders ff als anoniem posten over het verhaal met seedorf. ik ben Martin en via twiiter ben ik te volgen als @boeroeboi.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Dat twitter account van Seedorf is trouwens niet echt.

  Je kan een Naam invullen in plaats van Anoniem, als je reageert. Dit kan dan via het menu "Reageer als:" en dan "Naam/URL". De URL hoef je niet in te vullen.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Na enkele telefoontjes naar terzake voetbaldeskundigen in Suriname en buiten Suriname kom ik tot een conclusie. Dit is een zaak DES PRESIDENTS.

  De president van Suriname moet de (sport)paspoorten verstrekken aan de 30 voetballers van surinaamse origine in het buitenland.

  De nationale assemblee zal instemmen en de SVB zal selecteren.

  Wie kan de president bewegen?

  BeantwoordenVerwijderen
 27. @eltoro

  Klopt, inderdaad. Je zou contact kunnen opnemen met het secretariaat: http://www.president.gov.sr/kabinet-van-de-president/contact.aspx

  Ook het Ministerie van Buitenlandse Zaken komt hierbij kijken volgens mij, want de kwestie valt onder het visumbeleid. Maar voor het maken van uitzonderingen, moet het initiatief inderdaad van het staatshoofd komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Boeroeboi,

  Dat is opzich wel een goed idee,alhoewel Clarence Seedorf het al eens geprobeerd heeft ingang te vinden bij de SVB,maar zonder succes.Het zou inderdaad misschien wat meer impact kunnen hebben als we hem het woord zouden kunnen laten voeren aangezien hij in hoog aanzien staat bij de regering en de Surinaamse bevolking.Maar dan moeten wij hem wel voor de volle 100% achter hem gaan staan,trouwens niet alleen Seedorf,ook Stanley Menzo en Winston Bogarde,ze hadden al te kennen gegeven dat als Suriname ze nodig heeft,ze klaar staan om steun te verlenen.

  Het is trouwens ook hoogst merkwaardig.Een aantal jaren geleden had Giskus oud president Venetiaan gevraagt of hij de mogelijkheid wilde laten onderzoeken of het mogelijk was de Suriprofs sportpaspoorten te verlenen.Daarop liet oud minsiter Lygia Kraag Keteldijk deze zaak onderzoeken door Surinaamse juristen of het mogelijk was binnen de bestaande wetgeving dit tot uitvoering brengen.Even waren we allemaal in euforische stemming.Maar toch kwam het er niet van,was het dan toch niet mogelijk vanwege de grondwet?Sinds dien heeft men er verder niet meer over gesproken en ondertussen bleef de Natio struggelen en waren we weer terug bij af.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Wanneer start de actie want we praten maar, ik ben ook bereid mijn handtekening te plaatsen. Mischien moet C. Seedorf ook onderhandelen met President Bouterse. C.Seedorf is toch door de regering aangetrokken als ambasadeur voor de Regional Sport Academie. Mischien moet hij eisen van de regering sportpaspoort voor de spelers, daarvoor zou de regering de volle steun terug moeten krijgen van Seedorf op Regional Sport Academie. Is dus onderhandelen!! Als de regering niet doet, moet Seedorf zich terug trekken uit de RSA project!!!!! Dan denk ik wel dat de regering wakker wordt en gauw reageert!!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Natio gangers,

  Voor Politiek Suriname geldt maar 1 ding. Geld van Surinamers in Nederland is welkom. Wat voor voordeel hebben politieke partijen van Suriname om politieke afdelingen hier te hebben. NDP, NPS, VHP en Somo hebben allemaal hun politieke afdelingen hier in Nederland. Waarom????????????

  Kan er gestemd worden dan??????? Nee.
  Waarom dan al die moeite om politieke afdelingen in Nederland te hebben????????

  Velen van de Natio gangers hier zullen het niet weten dat zelfs DNA leden een Nederlandse paspoort hebben. Jaren terug moest zelfs een DNA lid bedanken omdat hem werd verweten dat hij een nederlandse paspoort had.

  Ik ben ook niet vergeten dat Parmisser van de NDP ooit een visum had aangevraagt als Nederlander om naar Suriname af te reizen. En binnen korte tijd werd hij DNA lid van Suriname en ook nog presidents kanidaat.

  En zulke mensen nemen niet eens de moeite om een sportpaspoort met beperkingen desnoods mogelijk te maken.

  Hoeveel DNA leden, Ministers waren aanwezig bij de 2 wk voorronde wedstrijden. Volgens mij kunnen ze niet eens 1 speler op noemen met uitzondering van Brunswijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 31. denk nie dat de Svb, alle profspelers van Su origine in het buitenland, gaat gebruiken; Hooguit 4 of 5 op jaarbasis! gewoon laten overkomen voor training, en naderhand, nogmaals: in Landsbelang, het document aanvragen. Neen heb je, ja ken je krijgen! toch? Hangt dus toch van de handelingssnelheid van de Svb af.
  Een zogenoemde sportpaspoort, is overbodig; je ken moeilijk iedere sporter, maar een paspoort gaan geven. Je handelt waar nodig naar de wet!! Landsbelang. Lang niet altijd bezit een lokaal sporter, reeds een identiteitsbewijs; En niet zelden, moet dan de sportbegeleider, er bij inspringen. Nogmaals, het beleid en ook de te nemen stappen, vervolgprocedures, worden bewerkstelligd, door de betreffende (sport)bond.
  Je mag ook het bijltje er bij neergooien, mocht je niet aan je sterkste selectie toekomen. Naar mijn mening is het zaakje helder, en is er in deze geen werk voor de overheid. "Landsbelang": Nee heb je, Ja ken je krijgen. Svb ik roep je bij deze op! Sluit de handen, maar ook financieel, met de Suriprofs ineen, en breng enkele profspelers, in training. Ze zijn nog geboren in Suriname of hebben er hun ouders geboren; We zijn nu reeds bij de 3de of 4de generatie allochtonen in nl; Nog even en ook die mechanism is vervlogen. Nogmaals,, breng die jongens in training.
  Naranjahhhhhhhhhhhhhhhhh

  BeantwoordenVerwijderen
 32. @poster hierboven, nee dit is weer te bekropen als derde wereld landen als somalie of liberia met alle sporters van buitenaf kunnen rekruteren om voor zijn land te spelen dan kan je ook gewoon een totaal volwaardige selectie met alle surinamers die in de hele wereld spelen opstellen(een mannetje of 22)wij hebben misschien 200 surinaamse voetballers lopen waaronder 100 benkende en 100 onbekende die spelen in israel of 2de divisie van england sccotland, denemarken,..en zelf de surinamers van de topklasse en hoofdklasse hebben een beter nivo dan de surinamers die in surinamers voetballen, en niet omdat ze beter zijn maar omdat ze beter zijn geworden door de faciliteiten die ze hebben in tata, en in Su is die gewoon minder...
  er is een gezegde die luid "nood breekt wet" in een italy van het berlusconi is het simpel"is er geen wet om iets te bewerkstellen dan maken wij die gewoon ..simpel, wij zijn italy wie maakt ons wat !! en klaar..!! suriname moet gewoon zelfs de grondwet of regel verwijderen als het zo is, zo wat?!!? wie kan Su op de vingers tikken niemand..!! en het hoeft niet lang te duren max 1 week of dag alles moet wijken,!! als tata een verblijfvergunnign van 5 jaar voor maxima in 1 maand kan door drukken en geven ,dan kan Su ook een sportpaspoort in 1 week geven en drukken, dit zou een land als turkeij of amerika niet gebeuren daar is het gewoon landsbelang fok it" alles wijkt er voor, omdat jouw land op een WK is de beste commercie die jou land kan hebben ook al zou je alle poul wedstijden verliezen, en Su gaat presteren , scoout gaan naar Su toe vliegen om meer talent te zoeken daar en voetbal scholen gaan gebouwd worden door verschillende landen en ook gaan die andere landen dan investeren in de faciliteiten vor de sport voor Su,!! en klaar leven gaat verder..en als je alle sporters een sportpaspoort moet geven omdat diegene het land kunnen vertegewoordigen op een groot toernooi of evenement dan gewoon DOEN!! en zeker niet 4 of 5 mannentjes dan schiet je nog niks mee op want dan krijg je misschien niet in deze poul maar in de volgende poul met USA en Mexico ALS NOG "PAK OP JE BROEK!
  gewoon zoals ieder land de beste selecteren of die nou in nederland woont of su maakt geen fuck uit, vor mij part komt diegene uit rusland en praat ie geen sranang tongo of denk ie dat su in afrika ligt, het maakt niks uit als ie maar bv surinaamse ouders heeft en een goeie voetballers is en hij wilt dan is het net als Nike "just do it"!!. er spelen zelf jongens voor landen die nog nooit voor dat land hebben gehoord totdat ze daar speelden voor een club, (lees: aurelio is bra maar speelt voor turkeij, douglas misschien oranje, senna is bra speelt voor spanje,alessandro santos is bra maar speelt voor japan)en zo kan ik uren doorgaan, en dan heb ik het niet eens over de boys die spelen met een andere roots die wel daar zijn opgegroeid,(lees: ozil is turk van orgine maar speelt voor duitsland net als klose en podolski die beide pools zijn maar ook voor de "mannshaft "uit komen)dus mensen van Su moeten niet moeilijk doen en lullen en blij zijn met de keus uit de topvoetballers of goeie subtoppers die wij kunnen leveren landen als el salvador of DR of een antigua zouden hun vingers aflikken en zelf desnoods per step!! die sportpaspoorten brengen naar dit soort jongens!! dus als brunswijk president was dan was dit allaaaaaaaang gebeurt!! hij is de enige die de voetbal sport steunt,..de SVB slaapt ook die had allang moeten zeggen, uit protest stoppen wij met het club voetbal, en de DNA weet niet dat zij meer geld en economische bloei kan geven aan het land als de sport floreert, de surinaamse status gaat wereld wijd omhoog kwa land, kwa cultuur, kwa eenheid die wij ook missen, en kwa trots, en kwa persoonlijkheid gaan mensen echt trots kijken als wij zouden zeggen "ïch bich ein Surinamer!!

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Ai!! wat ik wil zeggen: voor 'n Pele of Messi, dan was sinds allang, "Landsbelang" aangetekend. -nogal wiedes-. Met rode loper. Je moet toch ergens beginnen. De waarheid(Time) echter zegt, ting no dé moro. De Svb moet haar verantwoordelijkheden nemen, en de beste Surinamers in binnen en buitenland bekoren. Je zal eerst een vraag moeten stellen, wil je een antwoord; anders is het maar speculeren, tot je een ons weegt.
  Nogmaals de mogelijkheid is daar: ben je van uitzonderlijke waarde en kan je dat de overheid benadrukken: Landsbelang(bij wet).

  BeantwoordenVerwijderen
 34. nou nee sorry ,..Vergeleken met de surinaamse spelers die wij nu hebben in de Natio ploeg dan is het verschil groter dan messi en bv riquelme en veron die nu in argentinie spelen. Dus het verschil is zo groot als je een royston drenthe kan opstellen of een lens ipv stefano rijsel of limon in de spits en/of op 10...is net zo groot als messi of een pele te kunnen selecteren.En ook al hadden wij een messi dan had de surinaamse regering nog niks gedaan, ik denk om de mogenlijkheid hebben om op een wk te shcitteen met een land is ALTIJD van levensbelang ook al kan je met topklasse of hioofdklasse amateurs aanwezig zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 35. In 2009 tijdens de Parbo Bier Cup bestond natio in de eerste wedstrijd uit 5 suriprofs en 6 hoofdklasse spelers. Het resultaat was een verlies tegen Frans Guyana. In die wedstrijd zag je duidelijk een vertraging bij de hoofdklasse spelers. De tweede wedstrijd daarentegen waren er 8 suriprofs en 3 hoofdklasse spelers die speelden tegen het sterkere Guyana; resultaat 5-0. De coach in dat toernooi was Aron Winter. Velen zijn vergeten dat hetzelfde Guyana ons een halfjaar eerder onder deze zelfde Jaliens op Trinidad met 5 - 0 had afgedroogd. Maar enfin, het punt is dat natio zal moeten bestaan uit de beste spelers die geselecteerd moeten kunnen worden. Als de suriprofs beschikbaar worden dan moeten zij gewoon geselecteeerd worden.

  Natio van dit moment heeft een heel slechte achterhoede. Zowel de linker als de rechter vleugelverdediger kunnen niet onder druk voerballen. De laatste verdediger is slecht in omschakelen, terwijl de voorstop dat beter doet.

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Ik ben de laaste keer in AK stadion geweest voor de westrijd tussen NATIO en Dominica. Als de Suriprofs niet erbij komen, zal ik geen wedstrijden meer gaan zien in AK om natio te steunen. Ik ben moe met al de verliezen te verwerken!!!!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Ik ben het zondermeer eens met boerleider.Soms vraag ik me af of sommige posters hier eigenlijk wel naar voetbal kijken,laat staan naar prof competities.Het heeft geen enkele zin om maar 4 profs in te schakelen en de rest enkel alleenmaar uit lokale spelers te laten bestaan.Dat werkt gewoonweg niet!Geen enkel ander land zoals Mexico,Jamaica en of Costa Rica doet dat!Als je zeker van een overwinning wil zijn,dan moet je met vol geschut te werk gaan en geen halve bakken werk leveren,omdat dat je zondermeer de kop zal kosten,ook al zet je daar 4 profs bij!Daar kwam men er inderdaad pijnlijk achter toen Frans Guyana het mixteam alsnog versloeg met 1-0!Er waren veel te veel zwakke lokale spelers die het tempo van de overige profs niet bij konden houden met als gevolg dat er teveel zwakke plekken waren waar Frans Guyana gretig gebruik van maakte.

  Nee,dat ding van maar 3 of 4 profs inschakelen zal niet werken.Het zou denk ik beter zijn om eerst met een full squad team te starten en dan gelijdelijk aan enkele van die lokale spelers erbij te halen zodat ze zich op den duur kunnen optrekken en wennen aan het nivo van de Suriprofs.Met alle respect voor de Surinaamse amateurs,maar te weinig profs inschakelen zou eveneens gedoemd zijn tot mislukken vanwege het te grote nivo verschil.Ik vind natuurlijk ook dat de lokale spelers de kans moeten krijgen om mee te doen en te groeien,maar als je niet eerst geleerd heb om eerst te lopen voordat je kunt rennen,dan vertraag en hinder je de boel alleenmaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Wanneer gaan wij wat horen want het is zo november laat onze Suriprof het werk afmaken mij stem als surinamer hebben jullie want met deze jongens wat natio nu heeft komen we helemaal niet. Ik hoop dat ze zo snel mogelijk een referendum komt voor onze surinaamse burgers hoe wij tegen over staan om suriprof voor su te laten uitkomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 39. geachte lezers. ik ben een ras echte hollander met een surinaamse hart ik hou van het land ik ben iedeer jaar in suriname het zijn echte warme mensen , wat ik kwijt wil is dat het suriname verder zou brengen als men een sportpaspoort invoerd voor de nederlandse surinamers, zo kunnen ze voor het land uitkomen, maar mijn angst en vrees is dat de surinaamse zaken mensen in nederland misbruik van gaan maken
  en een zakenpaspoort gaan eisen dus het moet een sportpaspoort zijn en geen zaken paspoort omdat er kapers op de kust zijn met de smoes dat ze zaken mensen zijn dus ze willen ook een paspoort het zijn naar mijn mening de hundostaanse zaken mensen in nederland die het proces gaan willen verstoren dus let er op mr,bouterse.gr jansen. mijdrecht

  BeantwoordenVerwijderen
 40. en klopt wat Misrefi zei; WIJ MOETEN GEWOON FULLY LOADED GAAN!! OP OORLOGS STERKTE, ZELFS EEN LAND MET TOP SPELERS ALS BRAZIL OF ARGENTINIE DIE TOP SPELERS HEBBEN IN DE LOKALE COMPETITIE ROEPT JONGENS VAN BUITEN ARGENTINIE EN BRAZIL OP!! TERWIJL HET NIET HOEFT DUS "WHY THE FUCK" SURINAME NIET?????echt werk van maken die SVB en DNA !!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 41. @rassechtehollander, ik wil je dan toch een antwoord geven: die Surinamers, die jij wil beschimpen, hebben vast een goeie leerschool gehad hè! Typisch!
  Jouw angst en beven zijn ongegrond. Het zijn zaken van een ander. Een Surinaams hart heb je ,als je in Suriname geboren en getogen bent; Alzo ook jouw voorouders -mijn, al duizenden jaren!!-. Wij zijn Surinamers.
  NARANJAHHHHHHHHH,

  BeantwoordenVerwijderen
 42. nee aan de poster hierboven, je hebt een surinaams hart asl je van suriname houdt, ik ken zat surinamers die er geboren en getogen zijn maar die zijn eigen broeders en zusters ,rippen of bestelen!! dat zijn voor mij geen surinamerss, dus als hij ons waarschuwd voor die neppe surinamers die misbruik maakt van zijn eigen volk dan ben ik blij!! en is hij voor mij meer een surinamer dan die sukkels die schreeuwen kondre man kondre man , maar als er iets is niet izjn soort genoten helpen..

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Nogmaals, andermans zaken. Wij zijn blij en houden van alles wat ons geboorteland Suriname voortbrengt. Sukkels kennen wij niet.
  Ook deze Surinaamse site, is voor mij voor een positieve draai en gemoedsgevoel. X

  BeantwoordenVerwijderen
 44. Weet jij, hoe Surinamers zich uit de naad moeten werken, om deze zogenaamde professionele sporters te voeden en te groot te brengen, in een wereld, die geen sier om hunnie geeft; En hun waar nodig, maar dan meteen in de kiem smoort!? bemoeienis van derden lijkt mij niet gewenst.
  Het zijn onze bloedeigen kinderen en kroost.
  NARANJAHHHHHHHHHHHH

  BeantwoordenVerwijderen
 45. jongens kom op nou,,,!!! waar hebben wij nou hier over...!!! komop met die handtekeningen actie,,,, we willen actie zien ,, is er al wat op komst ??,,, kom op!!!! actie!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 46. hahaha aan Naranjah!! jij bent zo een domme surinamer die zeker nooit naar de turk of griek gaat om te eten maar altijd naar een surinaamse eethuis of altijd als ie op vakantie gaat naar Su gaat en niet naar een ander land hahaha bekromen, weet jij hoeveel ras echte hollanders ervoor hebben gezorgd dat die zogenaamde zwarte profesionals prof zijn geworden,door die gasten goed begeleid te hebben terwijl het niet eens zijn kroost waren?? hahaha niet door mannen zoals jou die als een waka man op de hoek staan en "luku meids alla day" ipv in de regen aan de kant staan en jouw zoon 4 keer per week naar training en een wedstrijd brengt!! en raar vindt dat zijn zoon het niet geredt heeft!!
  please man ga om te beginnen jouw zoon om de weekend halen wat vaak niet eens gebeurt en vooral door die gasten die het hards schreeuwen door te zeggen dat men uit de naad moet werken om bloed eigen kroost en kinderen op te voeden, want dat gebeurt meestal door jouw exen en die vaak niet eens allimentatie krijgen of om de weekend mannentjes zoals jouw niet ziet staan om die kroost op te halen, tot opeens die kinderen een prof worden, dan opeens sta jij langs de velden hahaha. negro please , waar ben jij ? wanneer een surinaams radio station of forum falliet gaat en een oproep doet voor een donatie?? precies nergens,geen ene moer doen gasten zoals jou,en opeens zijn wij dan niet jouw broeder? nee dan is het een ras echte hollander die wel doneert, waar ben jij bij een protest mars tegen rasisme ?? nee dan zie ik alleen ras echte hollanders om mij heen staan die meelopen!! en maar 10% van die "so called zwarte surinamers"
  dus maw als wij niet kritische kunnen kijken naar ons land dan blijft het staan waar wij staan, nergens ! op papier bij de 5 of 10 rijkste landen kwa grondstoffen ter wereld maar toch een derde werled land ra ra hoe kan dat ??
  daarom wie voor Su zorgt is voor mij een echte Surinamer en niet eikels met een gouden tand in zijn bek of rasta draagt of sranang praat ect. ect.of geen moer voor het land betekent in de kleinste zin.
  dus als derden mijn land kan helpen dan graag beter dna die gasten die alleen toekijken en vaak zijn het mensen met zo'n typische bekrompen denkwijze zoals jouw dat zijn precies die zelfde gasten die in de DNA of SVB zitten en zeggen"nee die surinaamse jongens die in tata zijn geboren hoeven wij niet anders komen zij ons zeggen hoe wij moeten spelen in het veld"wij doen het zelf wel..,hahaha jullie doen geen ene malle moer,...en daarom over een paar jaar verliezen wij surinamers zelf van Monserrat die laatste staan op de fifa ranglijst hahaha ps ik ben gewoon een zwarte surinamer. maar wel durf te kijken naar naast de goede dingen ook die dingen die slecht zijn en anders kunnen, en als dat is met een visie van iemadn anders ...lees: een blanke of een what ever dan nee ik die visie graaaaag over,...dan bekrompen een tunnel visie hebben en niet toe willen geven dat iemand anders die niet uit Su komt of wat dan ook en toevallig wel beter ziet....!!

  BeantwoordenVerwijderen
 47. precies handtekeningen !!! actie digital of per post of what ever..!!! handtekeningen of een mail sturen naar de SVB ?? of naar de mensen van de DNA ?? kunnen wij mailen naar die gasten Raj-G??

  BeantwoordenVerwijderen
 48. Weet je wat, net als Natio die zo slap en impotent is met doelpunten maken, zijn wij allemaal ook slap en impotent met acties starten. We praten te veel en discusieren te lang, maar tot nu toe geen enkel handtekening actie en ook geen petitie gezien!!!! Wat is het verschil tussen NATIO en ONS?

  BeantwoordenVerwijderen
 49. Hoe wij hier ook samen kwamen'; Wij in de Nieuwe Wereld, gelden onverdeeld voor twee!! Sinds jaar en dag. X
  NARANJAHHHHHHHHHHH
  (De Svb heeft maling aan onze suggesties en smeekbedes; Dat is zo klaar als een klontje!)

  BeantwoordenVerwijderen
 50. Laat de surinaamse jongens hun werk zelf doen.surinaamse nederlanders die weten altijd beter.Ga naar suriname om het land helpen op te bouwen als jullie zo veel van suriname houdt.

  BeantwoordenVerwijderen
 51. Weer zo'n domme nationalistische poster boven die niet weet hoe de simpele formule werkt.Ze komen steeds met dezelfde uitspraken (vaak vanwege jaloezie),en hebben gewoonweg niets beters te zeggen.Ga spelen makker,het is gewoonweg een feit dat de Natio het zelf niet kan oplossen.En de Suriprofs weten inderdaad BETER hoe ze op het veld moeten presteren!You got to walk before you run.

  BeantwoordenVerwijderen
 52. hahaha mang !! goed gezegd (aan de poster van 16:.03)!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 53. Als Suriprofs de oplossing is betekent dit dat Suriname op geen enkel gebied in staat is om zelf iets deugdelijk op te bouwen. Surinamers in Suriname zouden zich hierom kapot moeten schamen want hoe men het ook wendt of keert de Suriprofs hebben hun sportopleiding plus begeleiding in NL genoten dus mag NL hiervan profiteren. Een dubbel paspoort is dus alleen bedoeld voor het verrichten van prestaties op voetbalgebied. Bovendien is het behalen van succes(sen) afhankelijk van meer factoren dan alleen spelers namelijk een trainer met de juiste inzichten/beslissingen en een goed bondsbestuur. Dubbelpaspoort wil ook zeggen dat buitenlanders de kastanjes uit het vuur mogen komen halen want Suriname schiet na 1980 schaamteloos te kort behalve als het om een grote muil opzetten gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 54. Volgens een studie van de Universiteit van Amsterdam is er een chronisch tekort aan psychologen. Vooral Surinamers in Nederland schijnen hiervan last te hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 55. Poster hierboven,

  Heb je niets beters te melden?Zoek anders een speeltuin om buiten te spelen als je niets beters te doen hebt.Als het nog eens een leuke mop was,maar zelfs daarin slaag je niet in,volgensmij moet je wel erg asociaal en zwakzinnig zijn.

  En als dat het probleem is,doe jezelf dan een groot plezier en zoek zelf een psychiater op die je van je mentale en asociale problemen af kan helpen.

  Succes makker,wij gaan hier verder met het positief bespreken en beinvloeden van het Surinaams voetbal.Want niemand zit op jou te wachten,dat moge duielijk zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 56. ja we moeten nu wat doen minder lullen anders halen we it niet

  BeantwoordenVerwijderen
 57. willen we niet na de woldcup

  BeantwoordenVerwijderen
 58. bouta doe wat nu man je houd tog van sport of niet

  BeantwoordenVerwijderen
 59. @poster van 25/10 13:10,....het is geen schande dat de suriprof Natio helpen toch ? dit ebtekent niet dat Su geen eigen boontjes kan doppen op allerlei gebieden , alleen op het sport gebied, er zijn zoveel landen die gebruik maken van een speler die in zijn eigen land is opgeleid maar beter is geworden in europa, dus waarom verwacht jij dan wel dat Su het alleen meot doen , met een inwoners aantal van 500 mensen ?? terwijl de omringende landen gem. op uruqauy(dit toch nog 4 miljoen inwoners hebben ) na 20 miljoen inwoners hebben.
  typisch dat wij Surinamers als enige land ter wereld in een 2 kamp leven(surinamers van suriname aan de ene kant en surinamers van ned&VS aan de andere kant) en dit gebeurt meestal door de surinamers van Suriname om deze kant te maken, wij zien(de suri's van ned en de vs)zien jullie gewoon als broeders en zusters hoor...!!
  kortom de DNA houdt niet van voetbal op brunswijk na, anders was dit probleem als sinds 1975 opgelost en de SVB doet ook niets geen staking of what ever' bv de bond legt de competitie maar stil ,maar niks...over 2 weken kunnen met gemak winnen van El Sal,met de suriprof + talent van su zelf aangevuld ,maar als de bond geenstappen onderneemt dus geen nood sportpaspoort maakt dan wordt het met gemak een verlies van diezelfde El Sal,dus wij hebben het in eigen hand willen de DNA en de SVB dat Su aanzien en respect krijgt in de werled dus op een wk aanwezig zijn, of het lachertje worden van de carribean zo langzamerhand...??en op zich steeds verliezen is niet erg omdat landen als maageneiland en monsserat dat ook doet , alleen het verschil is zij hebben geen mogelijkheid om gebruik te kunnen maken van jongens van eigen komaf die op een subtop of top niveau spelen, en als men dit weet dan ben je wel het lachertje....dus please surinamers va su zet je domme trots opzij en gewoon smaen werken met die "andere kamp" Surinamers...uiteindelijk hebben wij een gezamelijke doel...!

  BeantwoordenVerwijderen
 60. Uitslag:

  Bananenrepuliek SME - Domme-nicaanserepubliek

  1 3


  E. Murphy: Wahahahahahaha....Wahahahahahaha

  BeantwoordenVerwijderen
 61. Een elftal uit nederland zal een andere mentaliteit hebben en ook andere ervaringen. De spelers uit de eredivisie zullen het verschil degelijk maken. Dus alle discusie aan een kant en samen beginnen. Als Bouterse een president is voor alle surinamers moet hij dit kunnen door drukken. Het kan ons veel opleveren.
  Roell.

  BeantwoordenVerwijderen
 62. Sportieve winsten behalen zorgt voor enorme promotie en publiciteit met economische voordelen maar in Suriname zijn er andere belangen die om oplossingen schreeuwen. Veel moet er op een fatsoenlijke manier worden geordend. Desiprent heeft andere dingen aan zn hoofd als hij dit alles recht kan zetten is de grote vraag zeker met de jaren 80 in het achterhoofd.

  BeantwoordenVerwijderen
 63. ik hebt twee paspoort nl/sur

  BeantwoordenVerwijderen
 64. Het probleem van kiezen of niet kiezen voor spelers buiten Su ligt dieper mijn inziens.
  Ik heb een discussie op de SRS gevolgd, waarbij over de paspoort voor sporters werd gediscusieerd. De mensen in de studio en de inbellers hadden het idee dat Su al enige spelers had die internationaal mee zouden kunnen. (bij blinden is 1 oog koning). Als je geen vergelijkingsmateriaal hebt kan je nooit weten of de spelers in Su het niveau van de spelers buiten Su benaderen. Een voorbeeld is dat een 2e jaars A-jeugdspeler die ik getraind heb is na terugkeer jarenlang topspeler in Su geweest, terwijl hij bij mij geen uitzonderlijk talent was. Een keeper die niet eens het regionaal elftal in Amsterdam heeft gehaald werd als keeper op handen gedragen in de hoofdklasse. In Su zijn nog heel veel mensen er heilig van overtuigd dat ze spelers van internationale klasse hebben. Dat maakt deze discussie zo moeilijk. Naar tv kijken naar internationale wedstrijden en het zelf live meemaken of zelf het spelletje persoonlijk op een ander niveau hebben gespeeld is natuurlijk een wereld van verschil.
  Het lijkt namelijk heel simpel vanaf de zijlijn om daarover te oordelen, waardoor de mensen in Su snel geneigd zijn te denken dat de spelers in Su het uiteindelijk zonder buitenlandse hulp het internationale niveau ooit zullen halen.
  NOG IN GEEN 1.000.000 (miljoen) LICHTJAREN.
  Het is absoluut niet beledigend of onderschattend bedoeld, maar de naakte waarheid.
  Als je beter wilt worden en je niveau wilt verhogen zal je met mensen moeten trainen en spelen die een beter niveau en betere mentaliteit hebben dan jij zelf.
  Ook getraind worden door mensen die op een hoger taktisch en technisch niveau denken en trainen dan bv Jaliens(trainer coach 3), met alle respect voor zijn goede bedoelingen en inzet. Sorry, maar dat is minste van het minste aan trainersdiploma's.
  Ook het miiddeleeuwse systeem dat een commissie de spelers selecteert. What the F... is dat nou in deze verlichte tijd.
  Ik train, dus ik selecteer.
  De SVB is vreselijk armlastig maar bij bondbestuursverkiezingen is het liever ons kent ons en voor vriendjespolitiek kiezen dan voor het algemeen Surinaams belang kiezen en laten overnemen door de groep Seedorf die een degelijk professioneel en sterk bussinessplan had gepresenteerd, een paar harde miljoenen euro's in het voetbal wilde pompen, zijn naam wilde verbinden aan het Surinaams voetbal waardoor wij wereldwijde exposure zouden krijgen en ook meerdere grote sponsors garandeerde wat voor een structurele inkomstenbron zou zorgen.
  Geen wonder dat Giskus ondanks de zaak Hamman en het aannemen van steekpenningen toch nog steeds voorzitter van de SVB is.
  Het verhaal is nog erger, want nadat hij wilde stoppen is hem gevraagd aan te blijven.
  Ik raak door dit soort dingen danig gefrustreerd.
  Zeker weten dat met de groep Seedorf de sportpaspoorten allang geregeld zouden zijn, aangezien Clarence natuurlijk zich persoonlijk zou inzetten hiervoor. Hij heeft teveel te verliezen.

  Voor NARANJAHHHHHHHHHHH
  Moest Seedorf ook zijn Nederlands paspoort inleveren om te komen helpen????
  Ik vind je heel erg zielig, aangezien je er niets aan kan doen.
  Je hebt maar een 1/2 hersencel.
  Je moet alleen iets schrijven wanneer die ene halve cel die je daarboven hebt, af en toe een fractie van een nano seconde aanflitst. Dan heb je meer kans dat er heeeeeeeeeeeeeeeel soms iets dat verstandig lijkt er uit komt. SUCCES

  BeantwoordenVerwijderen
 65. ..@Roy c, welles van wc gehoord??
  Naranjah heeft geen boodschap aan onmensen! jaaaaaaaaaa?.

  BeantwoordenVerwijderen
 66. Naranjah 30 oktober 2011 11:48
  Ok. reageer wel dan inhoudelijk op mijn post.
  1) Moet Seedorf eerst de Surinaamse nationaliteit hebben om mee te helpen.
  2) Heb jij persoonlijk liever dat er zoals nu ontzettend geklungeld wordt bij de SVB en op voetbalgebied en dat alleen mensen met een Surinaams paspoort mogen meepraten en meehelpen of dat "buitenlanders" een handje komen helpen het Surinaams voelbal naar een hoger plan te tillen.

  BeantwoordenVerwijderen
 67. Roy C,

  Als ik jouw was zou ik me niet al te druk maken om die Naranjaaaah (God mag weten waarom hij dat elke keer hier schreeuwd).

  Hij is hier de dorpsgek met een IQ van 0,0.Hij is waarschijnlijk ook een nationalist en dat soort idioten zijn niet voor rede vatbaar.Als je ze vraagt om inhoudelijk ergens op in te gaan,dan zijn ze niet thuis.Is just waisting of time dus no broko yu ede nanga lawmang disi.

  BeantwoordenVerwijderen
 68. Anoniem/30 oktober 2011 15:56
  Vergis je niet hoor.
  Ik ben ook een nationalist hoor alleen ben ik ook realist. Men snapt niet dat wij alleen en enkel alleen met een nationaal team betaand uit professionals buiten Su iets op internationaal niveau kunnen bereiken.
  Het jammere is dat de mensen die aan het roer staan het verdomde goed weten, maar uit eigen belang geen actie ondernemen en de grote kluit voor de gek houden en de zaak besodermieteren.

  BeantwoordenVerwijderen
 69. Roy C,

  Kijk,ik heb er persoonlijk niks op tegen als iemand een nationalist is.Het is maar hoe je het bekijkt.Ik doelde eigenlijk ook op de groep nationalisten die geen voorruitgang van het land willen zien net zoals die naranga of naranjah of hoe hij ook moge heten.Ze hebben een hokjes geest en zijn niet in staat om gezond mee te denken.De goede nationalisten buiten beschouwing gelaten natuurlijk.Verder is het inderdaad zo dat zonder onze buitenkandse spelers we in der eeuwigheid geen WK zullen kunnen bereiken.Niet met het huidig bestuur van de SVB en zeer zeker niet met een coach die niet weet wat hij aan het doen is plus een elftal dat in alle opzichten inferieur is aan buitenlandse teams.Veel Caraibische naties zien Suriname als een soort vreemde eend en als je hun programma's en hun visies bekijkt,dan zijn die overzichtelijk en duidelijk.Kijk maar bijvoorbeeld hoe Antigua het aanpakt.Ze hebben een winnaars mentaliteit,ze grijpen alle kansen aan om STERK te worden in de regio.Ze hebben als doel om ALLE Caraibische naties te overtreffen en je ziet ook dat het hun menens is!Kijk maar naar hun doelsaldo,dan weet je al meteen waar ze op uit zijn!En Suriname?De ene na de andere nietszeggende projecten worden gestart,een Kenneth Jaliens die vervolgens naar Nederland werd gestuurd en terug kwam in Suriname en precies dezelfde fouten weer maakt net als 4 jaren geleden (blijkbaar ziet men bij de SVB niet het verschil tussen kunde en onkunde) en dan zitten we met een team opgescheept wat gewoonweg NIET kan presteren ( al denkt Naranjah van wel,maar die leeft in een schijnwereld en doet net alsof hij het amateurs lokale team op een WK ziet verschijnen),tja als je schaduwen en spoken ziet,dan is alles mogelijk.Dus al met al Roy C,ik weet waar de schoen wringt,en inderdaad,zolang men in Suriname en vooral de regering dit het makkelijke concept niet snapt,dan zullen ze in geen miljard jaar een voorruitgang in het voetbal zien.De enige weg voor het land is de Suriprofs in te schakelen,een andere weg is er niet!

  BeantwoordenVerwijderen
 70. Het is alleemaal waar dat de SVB voert en verliezersbeleid. Maar, waarom komen andere maatschappelijke diensten,groeperingen en verenigingen niet op en vragen om verbetering? Is het misschien dat het hele land een verliesersmentaliteit tentoonstelt? Dit zijn allemaal vragen waar ik soms mee zit. het is namelijk te gek dat een bond en een trainer een complete wanprestatie levert en iedereen staat en kijkt. Degenen die hier reageren er buiten gelaten natuurlijk. Wat gebeurt er hier in SU?

  BeantwoordenVerwijderen
 71. Anoniem
  Je slaat de spijker op de kop.
  Wat je ook vergeet is dat wat ik eerder ook opgemerkt heb ivm het Seedorf verhaal. Hoe hebben ze zo stom kunnen zijn dat ze dat niet met beide handen en voeten aangegrepen hebben.
  Nog staads is Clarence van mening dat hij wat kan betekenen voor Su. Hoe Surinaamser kan je wel niet zijn meneer Naranjaaaah. Alleen daar heb je het weer. Eigen belang. Niemand kan dan aan mij duidelijk maken dat als je het algemeen belang dient en niet je eigen belang en zeer zeker zo klaar als een klontje voor mij dat het stinkt en mensen ergens er wat aan over houden, anders hadden ze groep Seedorf absoluut eigenhandig binnengehaald maar ze hebben alles gedaan om hem buiten te houden en zelfs valse informatie naar buiten gebracht dat De Seedorfgroep alle macht wilde hebben. Maar gek genoeg geldt dat juist voor deze nitwits die alleen bezig zijn het Surinaamse voetbal kapot te maken en de naam van Suriname te schande te maken door mee te werken aan omkoping door geld IN EEN ENVELOPE te accepteren. SCHANDE.
  Dan heb ik het niet eens over de trainer die voor de belangrijkste wedstrijden die gaan komen 2x per week wil trainen. Zelfs de jeugd hier in Nederland traint 3 a 4x per week. hoe in hemelsnaam wil je conditioneel, tactisch en technisch een hoger niveau halen. BELACHELIJK. Met alle respect; ik weet zeker dat zelfs met mijn A-junioren haal ik goede resultaten tegen het Surinaams elftal. Ik schat Suriname echt in op 5e / 6e klasse niveau in Nederland. En dan ben ik nog mild met mijn oordeel over het niveau laat staan als het over de mentaliteit moet hebben.
  Het klinkt misschien hard maar we moeten wel realistisch zijn en niet alles met een roze bril bekijken, want zachte heelmeesters maken stinkende wonden.

  BeantwoordenVerwijderen
 72. We hoeven niet meer op te houden over Suriname nohhhhh?? Het doet ons allemaal ook goed niet? Ik blijf erbij, als je geen bloedband hebt met, noch legitiem burger(Surinaams paspoort) bent, van dit deel van de wereld, datttt, dat je "inhoudelijk" als het graf, moet zwijgen over van alles en nog wat, wat van Suriname is en hoort te zijn. -zal je NOOIT vatten!-.

  NARANJAHHHHHHHH (God knows why!! indeed!)

  BeantwoordenVerwijderen
 73. Naranja,en ik blijf erbij,jij bent de dorpsgek hahaha.Ga toch spelen man,jij ziet ze zeker elke dag vliegen.Daaaaaaaggggg lawmang yu dong dong ezel hahaha doeiiiiiiiiiiiiiiiiiii

  BeantwoordenVerwijderen
 74. A san na Naranjah,,met een (H) -van, His Majesty-.
  Als je mij bedoeld, zeker: dorpsgek uit Paramaribo/Suriname!!; geboren en getogen. So mi dé, so mi o tang!! Lobi. brada hahaha!

  BeantwoordenVerwijderen
 75. @naranjahhhhhhhhh Roy -C en Anoneim 14:32 hebben gelijk jij spoort niet en bent bekrompen,....door gasten als jou gaat Su kapot, onder het mon van liefde..!! maar anoniem 18:04" jij hebt ook gelijk het hele land doet niets , ??? geen winnaars mentaliteit, anders was er allang een opsand of rel ontstaan...maar men kijkt gewoon toe en de "nederlandse" surinamers maken zich drukker dan de "surinamaamse" surinamers lijkt het wel, ra ra hoe kan dit ?? dat is raar..??

  BeantwoordenVerwijderen
 76. Hey eeeh smith, als je tegen mij, iets wil zeggen, moet je jouw vinger opsteken ja!
  narah

  BeantwoordenVerwijderen
 77. @ naranjah ....
  ha ha flauwe grap..hoor

  BeantwoordenVerwijderen
 78. Ja inderdaad Ranja,jij bent zekers te weten een dongkaw dorpsgek uit Suriname,dat heb je vaak hier al bewezen,hoeft niet meer bevestigd te worden hoorrrr.We weten nu inmiddels allemaal dat je de clown bent en toeterd op je rode neus dwaas hahahaha.

  Daaagggg Ranjaaaa

  BeantwoordenVerwijderen
 79. Als je op een dwaas reageert, onophoudelijk, buitensporig reageert, wie is er dwazer??
  Dit is een Surinaamse site nogmaals, en: Ik ben Surinamer.
  Ben jij dat ook, dan mag je weer inhoudelijk (op het artikel) (af)reageren. Wij kennen elkaar nie, en zullen elkaar toch NOOIT ontmoeten. Hè anoniem of pseudoniem!

  NARANJAHHHHHHHHHHHHHH (God knows.)

  BeantwoordenVerwijderen
 80. Ranja,ik ben Surinamer.Ik bepaal zelf wel of ik hier wel of niet reageer.Probeer maar zelf eens inhoudelijk op de gestelde vragen door mij en Roy C in te gaan.Dan kan het nog eens een intressante discussie worden.En als je niet kan,dan niet meer huilen hoor,druk anders maar op je rode clownen neus.Toeeeet toet toeetttt ,daaagggg lawmang Ranjaa

  BeantwoordenVerwijderen
 81. Jij bent Surinamer? voel aan mijn water van niet. ik weet ook niet wanneer ik om jouw of welk ander onmens ooit heb gehuild, of moest huilen. ook weet ik niet wanneer ik voor jouw, wie je ook mag wezen, de clown heb uitgehangen? blijkbaar heb ik toch iets opgemerkt, de waarheid, die jouw zeer op jouw inferieure ziel heeft getrapt. ik zeg alleen maar zo, alleen een clown denkt dat ieder ander, want nogmaals, IK KEN JOUW NIET; zou niet weten waarvan,,de televisie misschien?? ben je soms zo'n (reclame) figurant,,geïnspireerd door mijn gedachtegang(teksten) you name it, Het blijft, manipulatie,, een clown is.
  maar wanneer je zo persoonlyk, onophoudelijk, bijna klinis persoonlijk wil worden, geeft je zelf tenminste een roepnaam!! anders wil ik dat wel doen! dacht je van: Ranja!! goed hè!
  nogmaals ranja, ik heb geen boodschap, maar dan ook echt niet hoor!! ik verzoek je,,probeer het niet meer; want je krijgt geen antwoord -> 0,,aan jouw, boozo, noch aan die andere professionele, betaalde, verstoorder. ik heb jullie NIET geplaagd. spoelen jullie je en je suggestieve sheed, je maar door het toilett. 'lawmang' kan iedereen zeggen, daar hoef je maar voor stage te lopen en jouw papfles, breezer is. luistert meid, flesser, ga je moer betoeteren, ja. X

  BeantwoordenVerwijderen
 82. Ahahahaha,Ranjaaaaah,sampsa?Word het te heet onder je voeten?Je begint te spartelen,daarom zwets je maar wat in de ruimte.Ik herhaal,probeer eens inhoudelijk op de gestelde vragen in te gaan.Aan je clownpraten hebben we niets.Probeer eens iets volwassen te posten,en als dat je niet lukt,gewoon eerlijk zeggen hoorrrr,a no shing,dan weten we waar je verstand licht.Its not such a big deal.

  En doe je het niet,wel ga dan vrolijk verder met toeteren op je rode neus toetttt toetttttt daaggggg Ranjaaaa

  BeantwoordenVerwijderen
 83. The dream is over.
  Surinam keep on dreaming.

  BeantwoordenVerwijderen
 84. Yesss,the dream is definitly over!

  Was ook verwachtbaar,toch Naranjaaaaahhhhh??????

  SVB,een jokers bond met een A2 diploma van niks!!

  BeantwoordenVerwijderen
 85. was het een droom dan !!!??? we wisten het al toch,,,??? op naar 2018 dit keer wel met een goede B coachts team aangevuldt profs uit ned,,, hhoop dat dit wel de SVB heeft wakker geschut,,,!!! orga moet tegen die tijd dan wel goed zijn,,?? komop met die pasprt of wat dan ook maak die boys uit de ned compa gewoon speelgerchtig dan kan su wel gaan voor 2018.......!!!!??

  BeantwoordenVerwijderen
 86. die coach is zomaar andre zetten en onze spelers van het buiten land halen om te spelen domme surinaamse regering damiiii

  BeantwoordenVerwijderen
 87. Die hele Surinaamse bejaarde voetbalbond naar huis sturen.
  Ze houden alle ontwikkelingen tegen mang!!!
  Het is tijd voor vernieuwing!!
  Clarence!!

  BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Suriprofs willen uitschakeling WK voorkomen
Suriprofs willen uitschakeling WK voorkomen
http://2.bp.blogspot.com/-tUnO22rng2A/TpwH5dYeRNI/AAAAAAAAAn4/Pks00Zn0Bwo/s1600/Surinaamse%2Bvoetballers%252C%2BSuriprofs%252C%2BSigourney%2BBandjar%252C%2BCendrino%2BMisidjan%252C%2BTouvarno%2BPinas%252C%2BAndw%25C3%25A9l%25C3%25A9%2BSlory%252C%2B2011.jpg
http://2.bp.blogspot.com/-tUnO22rng2A/TpwH5dYeRNI/AAAAAAAAAn4/Pks00Zn0Bwo/s72-c/Surinaamse%2Bvoetballers%252C%2BSuriprofs%252C%2BSigourney%2BBandjar%252C%2BCendrino%2BMisidjan%252C%2BTouvarno%2BPinas%252C%2BAndw%25C3%25A9l%25C3%25A9%2BSlory%252C%2B2011.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://www.natiosuriname.com/2011/10/suriprofs-willen-uitschakeling-wk.html
https://www.natiosuriname.com/
https://www.natiosuriname.com/
https://www.natiosuriname.com/2011/10/suriprofs-willen-uitschakeling-wk.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content