'Suriname moet winnen van Dominican Republic'

De nationale senioren voetbalselectie van Suriname heeft zich gisteren onmiddellijk na de laatste training teruggetrokken in het Emile de l...


De nationale senioren voetbalselectie van Suriname heeft zich gisteren onmiddellijk na de laatste training teruggetrokken in het Emile de la Fuente Sportcomplex in afwachting op de WK-kwalificatiewedstrijd 2014 vanavond tegen Dominican Republic.

De uitwedstrijd (foto: rechts, Marlon Felter en op de achtergrond Fabian van Dijck) eindigde 1-1. "Voor ons is het een zeer belangrijke wedstrijd die we onder alle omstandigheden moeten winnen. Die mogelijkheid bestaat er", klinkt bondscoach Kenneth Jaliens overtuigd. Volgens hem had de winst bij de uitwedstrijd erin gelegen, hoewel hij niet ontkent dat de Dominican Republic ook daarop aanspraak maakte. Beide landen kregen geheide scoringskansen.

De wedstrijd vanavond staat vol van spanning, omdat de Dominican Republic El Salvador tot de laatste minuut op 1-1 had gehouden, maar enkele seconden vóór het einde capituleerde: 1-2. Jaliens gaat er van uit dat het vanavond een taaie partij wordt. De morele steun van de twaalfde man, het publiek, is verwachtbaar.

Suriname blijft goed in de race zitten als winst uit de wedstrijd wordt gehaald. De belangrijkste horde wordt dan de tweekamp in november tegen El Salvador, dat vanavond speelt tegen Cayman Islands.

Na een lange en vermoeiende reis naar de Cayman Islands is het nationaal team zondagochtend teruggekeerd met een 1-0 winst. Ook de eerste ontmoeting in Paramaribo was met 1-0 gewonnen.

Natio had het volgens Jaliens niet makkelijk in de return, omdat de tegenstander het spel vertraagde en alles eraan deed dat Suriname zou scoren. "Met een stugge verdediging en een hard werkende middenvelder, die geen enkel duel schuwde, hebben ze geprobeerd hun twee handige spitsen in stelling te brengen om van counters te profiteren. Ze trokken zich na een afgeslagen aanval snel terug in hun verdedigingspositie en groeven zich gedurende het grootste deel van de wedstrijd in."

Het lukte de thuisploeg twee keer bijna tot scoren te komen. Door alertheid van doelman Obrendo Huiswoud werd de dreiging afgewend. Suriname ontsprong de dans in de slotfase toen de Cayman Islands de verdedigende positie losliet en sterk in de aanval ging. "Ze hadden geen andere keus, want ze waren in een fase beland van zwemmen of verdrinken. Ondanks het groot verzet, zijn wij toch een aantal keren achter hun verdediging gekomen. De doelverdediger stond altijd op zijn post. We waren wel heer en meester op de lange ballen."

Het enige doelpunt, gescoord door Giovanni Drenthe, ontstond tien minuten na de rust uit een nauwe directe samenwerking met het middenveld, waarbij een snelle positiewisseling plaatsvond. Drenthe dook op in de vrije ruimte, nam de bal mee uit een dieptepass en joeg de bal met de buitenkant van het linkerbeen beheerst in de juiste hoek.

COMMENTS

BLOGGER: 31
 1. Ik hoop dat er tenimste 1 goal door de Natio word gescoord.We mogen Dominicaanse Republiek in geen geval de kans geven om te scoren.

  Laat mij eens er een hard hoofd in hebben en een uitslag schatten voor Suriname met een overwinning van 3-1.Misschien niet echt realistisch,maar gezien we thuis spelen,moeten we dit nu optimaal benutten.

  Kom op Natio,op z'n minst 1 goal,hoe meer hoe beter!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Laat mij er eens een hardhoofd in hebben.Ik schat een overwinning in van Suriname met 3-1.Misschien niet echt realiseerbaar,maar we spelen thuis en dus moeten we dit optimaal benutten om DR te definitief aan de kant te schuiven.

  En anders op z'n minst 1 goal.We mogen ze in geen geval de kans geven om te scoren.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoe laat begint die wedstrijd vandaag?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Voor zo ver ik weet,begint de wedstrijd om 16:30 Surinaamse tijd en 21:30 Nederlandse tijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. volgens FIFA.COM begint de wedstrijd 18:00 SU tijd

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja inderdaad,kloppen de gewijzigde tijden wel Rai-G?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik neem aan van wel. Obrendo Huiswoud heeft zelf op zijn Facebook gezet dat de wedstrijd om half vijf begint. Dit schrijft hij: "Suriname VS Dominicaanse Republik geen 6u maar 4-30u in A.k Stadion"

  Ik heb net SCCN gecontacteerd, hun hebben alleen de informatie dat het om 18:00 uur begint.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. misschien bedoelt huiswoud dat ie moet op AK om 1630

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik denk dat we de officiele tijd van 18:00 Surinaamse tijd zullen moeten aanhouden die de FIFA aangeeft,dus over pakweg 1 uur zou de wedstrijd moeten beginnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hmm ja ik denk het ook. Op zich wel vreemd, want De Ware Tijd melde het ook: "Suriname speelt vanmiddag half vijf de cruciale WK 2014-kwalificatiewedstrijd tegen de Dominicaanse Republiek."

  Misschien hebben ze geen toestemming gehad van de wedstrijdleiding/arbiters/FIFA om eerder te beginnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. waar kan ik de wedstrijd live bekijken ?

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Als het goed is via de volgende link: http://www.sccn.tv/smartcms/default.asp?contentID=650.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Trouwens,misschien wel even leuk om te weten,Haiti - Curacao 0-1 (28e) minuut.Ik hoop dat onze eiland broeders stand houden en winnen van Haiti.Mischien hadden die oefenwedstrijden voor hen tegens ons enig nut gehad.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. thnx, maar hij s nog offline he

  BeantwoordenVerwijderen
 15. opmerkelijk is de prestatie van Guyana. Die hebben tot nu toe 3 wedstrijden gewonnen en spelen vanavond tegen Bermuda uit. Trinidad die in dezelfde poule zit heeft minder punten dan guyana, maar ik verwacht wel dat de Trinidadianen toch overgaan als winnaar, want die moeten nog 2 keer tegen Guyana...vorige kwalificatie campagne zette Suriname Guyana kinderlijk opzij over 2 wedstrijden....goed...heel veel succes allen zometeen en laten we hopen op een mooie uitslag

  BeantwoordenVerwijderen
 16. hij is nog steeds offline, waar kan ik het zien ??

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Nu doet de video stream het wel, alleen zonder geluid! Anders kan je ook live radio beluisteren: http://213.247.51.9:8000/radio1-1

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een stomme fout!!!!!!!1-0 voor DR sjonge jonge!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Suriname speelt slecht mang!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. tv beelden zijn net so slecht als die spel van su

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Het is gewoonweg niet om aan te zien!Geen balbeheersing,tactiek klopt van geen kanten,er word veel te veel op eigen houtje gespeeld,geen progressie,het oogt zo chaotisch alsof het lijkt alsof ze elkaar niet begrijpen!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. als ze zo blijven spelen hoeven ze niet eens meer tegen el salvador te gaan spelen, is dan voor hun eigen bestwil

  BeantwoordenVerwijderen
 23. El Salvador zal ons als een "Njang Patu" zien,de verdediging van de Natio is zo slecht,dat een zeef er niks vergeleken mee is!
  Nee,ik zie dit niet zitten!En tja,misschien hadden we wederom te hoge verwachtingen van dit team.Al zou de Natio mischien nog 1 doelpunt scoren,het is duidelijk dat we met zulks slecht spel nimmer van ES zullen winnen.In de verste verte niet!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Ey,ik kijk dat ding al niet meer.Tis nu 2-0 voor DR.WK 2014 is niet voor ons weggelegd,zo wie zo al niet,maar ja,altijd hoop je hoger op de ladder te klimmen.

  Oproep aan de president van Suriname,waarom word ons land steeds ten schande gezet?Het word tijd dat we de Suriprofs inschakelen!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. ik heb het een jaar terug gezegt. Een mens leert eerst kruipen, lopen dan rennen.

  Wij verlangen allemaal dat Suriname ooit eens een wk voor Senioren speelt. Zolang wij niet behoorlijk kunnen presteren bij de u16 kunnen we het vergeten.

  Willen we een rol van betekenis spelen voor plaatsing 2022 dan moeten we nu beginnen alles te stoppen in de kleine voetbalers en het liefst onder 14 jaar. Breng alle talenten onder 14 jaar bij elkaar, besteed het weinige aan geld wat we hebben aan hun en laten we dan proberen een u16 wk te halen.

  Ook al zetten de voetballers van nu zich 1000 % in, hun basis is niet goed genoeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Je zal kruipen tot we 60 worden hor.... Ieder land speelt voor winst wij alleen spelen om te moeten kruipen. Dit noemt men luilakken logica or losers syndrome.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. @anoniem 01:43,

  Je hebt mij totaal verkeerd begrepen hoor.
  Wie zegt dat we moeten kruipen met de huidige senioren selectie, ik niet.

  Jalings wil kruipen (stapjes) vooruit maken met deze selectie

  Met de spelers van nu boven de 18 jaar hebben we toen geen rol gespeeld tijdens deelname aan welk jeugdtoernooi dan ook dus had ik niets anders nu verwacht.

  Er wordt weinig aandacht besteed aan de basis. Bijna alle clubs denken alleen maar aan succes van hun senioren selectie. Men neemt maar deel voor de vorm aan de competities van de u tjes.
  Suriname barst echt niet van heel wat talenten. Ja, er lopen wat voetballertjes rond die met goede begeleiding wat kunnen bereiken.

  Ik zie geen heil aan deelname aan voorronde voor de senioren selectie nog os spelen. Als dat geld wordt geinvesteerd in de top jeugdtalenten dan pas zullen we over 10 jaar presteren. met kruipen bedoel ik dat we eerst moeten proberen deelname aan een u16 wk mogelijk te maken.

  Hoe jonger de voetballers zijn des te kleiner zal het niveau verschillen en met een goede aanpak is de achterstand weg te werken.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Allemaal THEORIE, de praktijk is keihard. Als een voetballertje eenmaal 18 of 19 is, dan wil hij geld maken en sinds dat niet het geval is in SU gaat die hele kruiperij naar de bliksem. Voetbal in Su is vorming geen topsport. Voor topsport moet je de handreiking van de Suriprofs accepteren. Neem aan dat ook na 10 jaar je u16 nergens meer zijn qua nivo, tenzij ze in een profleague in een ander land spelen. Ik geloof dus daarin niet in de context van topsport wel in de context van vorming en beweging. En let op, alleen topsporters halen de eindronde van de WK.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. eeeeeeeeeeeh beste Raj-g, k'ben er weer!! kon een aantal weken niet doorkomen! mijn pogingen (tekst) verdween als sneeuw bij de Zon!?? heb jij een idee?? denk niet, dat de jongens mijn ruggesteun gemist hebben...neennnnnn. is all good.
  We mogen nu wel een puntje zuigen aan "Gayèna" nie?? naar mijn bescheiden mening, heeft die "analyse" averechts gewerkt, en is die vertaalslag, totaal mislukt. Een Chinees zegt, als je Chi (zoiets als totaal-Karma)klopt, scheelt dat driekwart werk; Dit was zoiets als jouw eigen in de vingers snijden; "Het paard van Troje". Voor wie heeft zulk een analyse baat?? voor de vijand zeker wel, vast wel. Stond in de Telegraaf,: "gratis, is niet altijd goedkoop". klopt; eigenlijk, Nooit.
  Als je Chi(lees:Oprechtheid) schort, "brada", ie kan go dok. Wat ik wil zeggen is, dat ook met een vaststaand salaris, is een dubbel opzet, nie moeilijk meer nie. Als je mij betaalt voor dokterandus, wil ik wel boogiemen spelen! Het is slechts een Constatering. Suriname's ambitie's, zijn nogal eervol!!

  In de gehele wereld moeten Surinamers de kar trekken, ik zeg moeten, omdat dat bewezen is, en dat ook zo doet aanvoelen; Hoe in Godsnaam ga je met jouw image sollen?? Sport is Cultuur, en dat tast je niet aan gewoon. Vervuil je nie. Sommige dingens moeten Heilig blijven. Zo ook jouw Imago.
  Er is door de jaren heen, een onbeschrijfelijke cultuur zich gaan ontstaan in ons Suriname; Dit ondanks ons eigenaardig verleden. dit moeten wij waken voor, niet alsmaar open te rijten, dit als een wond (ons duister, naar verleden)die maar niet geheeld mag; dicht mag gaan. Met ons Sranangtongo en Srefidensie, Lobi Cultuur, analyseren wij alles, en zetten wij de gehele wereld naar onze hand.
  Mijn analyse is, altijd het wk halen, met ervaren, boven 25 jaar voorradige spelers, aangevuld met 1 of 2 toptalenten. Alla Litbarski.
  Noem mij een tegenstander, maar niet als wij samen, jij en ik, in Suriname, geboren en getogen zijn. Wij mogen de vlag van Suriname, over onze schouders gooien; Het is ons Heilig.
  Tot slot, puikke spel van die Drenthe ;|

  Naranjahhhhhhhhhhhhhh
  Hopenlijk, wordt Torturjah, U23, wat.
  Ai

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Hahaha, die Jaliens is een praatjesmaker die er geen ruk van bakt. Al die reisjes naar NL voor cursus dit dat zus zo, per saldo is hij een leeghoofd. Dan is daar nog ene Giskus corrupt tot in het beenmerg. Op deze manier is het voor de hand liggend dat prestaties en resultaten 0,0 zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Ik snap je punt. Beste Android-tv-box is de keuze van een gamer. Het is stabiel, flexibel en gemakkelijk beschikbaar ook. daarom vraagt ​​iedereen erom.

  BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: 'Suriname moet winnen van Dominican Republic'
'Suriname moet winnen van Dominican Republic'
http://4.bp.blogspot.com/-00gZ7OLb_0g/TpSA2xM2MrI/AAAAAAAAAnI/VgW6FswfTjM/s1600/Suriname%252C%2BDominican%2BRepublic%252C%2BFabian%2Bvan%2BDijck%2B%25286%2529%252C%2BJonathan%2BFana%2B%25289%2529%252C%2BMarlon%2BFelter%2B%25284%2529%252C%2BVoetbal%252C%2BWK-kwalificatie%2B2014%252C%2B6%2Bseptember%2B2011.jpg
http://4.bp.blogspot.com/-00gZ7OLb_0g/TpSA2xM2MrI/AAAAAAAAAnI/VgW6FswfTjM/s72-c/Suriname%252C%2BDominican%2BRepublic%252C%2BFabian%2Bvan%2BDijck%2B%25286%2529%252C%2BJonathan%2BFana%2B%25289%2529%252C%2BMarlon%2BFelter%2B%25284%2529%252C%2BVoetbal%252C%2BWK-kwalificatie%2B2014%252C%2B6%2Bseptember%2B2011.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://www.natiosuriname.com/2011/10/suriname-moet-winnen-van-dominican.html
https://www.natiosuriname.com/
https://www.natiosuriname.com/
https://www.natiosuriname.com/2011/10/suriname-moet-winnen-van-dominican.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content