Surinaams elftal hard onderuit in eigen huis

De nationale voetbalselectie van Suriname is in eigen huis roemloos ten onder gegaan. Drie keer een blunder in de defensie werd Natio fataa...


De nationale voetbalselectie van Suriname is in eigen huis roemloos ten onder gegaan. Drie keer een blunder in de defensie werd Natio fataal. Het duel eindigde 3-1 in het voordeel van Dominican Republic dat een heel goede wedstrijd speelde. Voor Natio redde verdediger Naldo Kwassie de eer met een tegendoelpunt in de 80ste minuut.

Suriname had meerdere malen de kans om een beter resultaat uit het vuur te slepen, maar onze aanvallers waaronder Stefano Rijssel en Milton Pinas lieten enkele goede kansen liggen. Door deze ontwikkeling is de kans geringer voor Suriname geworden om de volgende ronde te halen, doordat het nationaal elftal de volgende maand beide wedstrijden zal moeten winnen van El Salvador.

Suriname, dat goed aan de wedstrijd begon, kwam in de negende minuut geheel onverwachts op achterstand na een fout van Friso Mando. De linksback, die geen afspeelmogelijkheden had, gaf een verkeerde pass op doelman Obrendo Huiswoud en die werd resoluut afgestraft door Jonathan Faña; 1-0.

Een minuut na rust probeerde Giovanni Alleyne terug te koppen op Huiswoud, maar de bal miste kracht, waardoor Erick Ozuna de gasten op 2-0 kon brengen. Dezelfde speler tilde in de 74ste minuut de stand naar 3-0. Na zes minuten maakte Naldo Kwassie met een hakbal de enige tegengoal van Suriname.

Na de wedstrijd mocht de pers vragen stellen aan beide coaches en aan de aanvoerders. Bondscoach Kenneth Jaliens zei dat "door blunders van onze zijde we de wedstrijd uit handen hebben gegeven. Blunders die je niet meer kunt corrigeren, maar wel ervoor kunt zorgen dat je ze in de volgende wedstrijd niet meer maakt. We zijn met een traject bezig, dus dit soort zaken zullen zich zeker voordoen, maar het verlies mag ons niet tegen houden om verder te gaan, theoretisch hebben we nog een kans om de volgende ronde te halen."

Maar hij voegt er direct aan toe dat het een heel moeilijke opgave wordt. "Maar wij zijn niet tevreden om het op te geven." Hij vindt dat doorgegaan moet worden. "Dit is slechts een tussenstation in het traject dat wij hebben uitgestippeld en ook verliezen moet een leerproces zijn voor deze jongens." De jonge voetballers moeten ook het klappen van de zweep kunnen voelen, meent de bondscoach. "Er zijn fouten gemaakt en die moeten wij gaan corrigeren", aldus Jaliens.

Jaliens zegt dat individuele fouten het team de das hebben omgedaan. "Het is dan vaak heel moeilijk om terug te komen in dit soort wedstrijden, vooral daar je speelt tegen een tegenstander die de verdediging heel erg stug houdt en individueel goede spelers in de aanval heeft, die behoorlijk snel zijn." Hij vindt het jammer dat de geschapen kansen niet in doelpunten zijn omgezet, wat het ook moeilijker maakte om weer in de wedstrijd te komen.

Coach Clemente Domingo Hernandez van Dominican Republic gaf aan dat, "Suriname een goed team heeft, waarmee in de toekomst veel gedaan kan worden. Wij waren vandaag beter en hebben dus gewonnen. We hadden de overwinning nodig."

In november wacht de volgende moeilijke horde wanneer tegen El Salvador de laatste twee groepsduels worden afgewerkt. Het Midden-Amerikaanse land won gisteravond met thuis van Cayman Islands met 4-0. De blauwwitte formatie is koploper met 12 punten gevolgd door Suriname met 7.

Met de winst vanavond is de Dominican Republic geklommen naar 4 punten. De Cayman Islands heeft er 0. Suriname blijft op 7 punten staan. Suriname heeft kwalificatie voor de volgende ronde nog in eigen handen. Natio zal dan wel de laatste twee wedstrijden tegen El Salvador moeten winnen waardoor Suriname met 13 punten op de eerste plaats kan eindigen. Het zal echter een zware opgave worden, om met het huidige voetbalspel de Midden-Amerikanen te verslaan.

Opstelling Suriname:
Milton Pinas
Giovanni Drenthe                                         Stefano Rijssel
Gregory Pokie
Giovanni Waal                     Stefan Banetti
Friso Mando   Marlon Felter (C)   Giovanni Alleyne   Naldo Kwassie
Obrendo Huiswoud

Wissels Suriname:
51' UIT Milton Pinas, IN Orpheo Anautan;
53' UIT Stefan Banetti, IN Germaine van Dijk;
76' UIT Giovanni Waal, IN Jetro Fer.

De beelden van de wedstrijd, zijn in de onderstaande videos te bekijken.

COMMENTS

BLOGGER: 56
 1. SCHANDE!

  De Suriprofs kunnen ons alleen redden. Dit team is zwakker dan de vorige en verliest tegen El Salvador met grote cijfers.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ja haal de Suriprofs erbij.....anders halen wij het niet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. zal nie lukken hoor. dit was een dramatisch slecht serie voor SU.

  jaliens zegt dat hij een team bouwt voor 2018. dat is zijn eigen goede recht, maar hij maakt ons voetbal belachelijk. de westerburen zijn ons voorbij. antigua en grenada zijn ons voorbij. en nu dominican republiek ook. en moet eerlijk zegge het kaaimaneilanden komt in de buurt van ons, of moet ik zegge wij gaan in de buurt van kaaimaneilanden.

  ricardo winter is de juiste man als trainer voor ons. en als de suriprofs komen, dan moet hij een assistent trainer naast een suriprof trainer.

  natio fans, wij moet onze focus nu plaatsen op o23 ploeg. ze zijn de enige licht punt voor resterende 2011 voetbal. ik denk dat deze ervaring heel belangerijk is geweest voor de jongens. zij zullen dit meenemen naar o23 ploeg en gaat voor een plaats in concacaf final rond olympischspelen.

  ik moet ook zegge dat wij een warme hand moet geven aan giovanni drenthe. hij heeft alles gegeven voor SU tijdens deze trieste tijden voor hem. hij heeft een echte hart voor het land. veel respect mang.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. jaliens is geslaagd vo alle lessen? ik vraag me af als hij dat is gaan leren in nederland,of is hij alleen goed in champions leaque uitspraken , ik bedoel van je moet niet alleen kunnen praten maar ook doen maar dat kan hij niet?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Slecht bars slecht resultaat. Hoe lang moeten we wachten op onze suriprofs. Regering doet geen ene moer om dubbel paspoort of sportpaspoort te introduceren. Ik dacht dat de president van het land sport minded was, helaas is hij maar een oude politicus. Nee dit gaat niet goed, zolang wij onze suriprofs niet kunnen gebruiken, kunnen we elk WK VERGETEN! Trouwens wat is het nut van een ministerie van sport, heeft geen extra inbreng voor de sport in Su. Alleen maar opgericht voor politieke accomodatie van een coalitie genoot. Er wordt gesproken over RSA ( Regional Sport Acadamy ), we kunnen niet eens investeren in onze sportselecties dan praat met over RSA. ERG ''SLIM'' IS MEN!!!!!!!!!!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Intussen is de ruststand ESV - CAY al 3 - 0. geeft al het krachtsverschil ESV en SU aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Natio Fans, hoe moeilijk zal het niet worden tegen El Salvador. Gezien uitspraken van de SVB voorzitter, erkent hij dat het niveau van het nationale voetbal alles te wijten is aan de huidige structuur.Een gedeelte:"Wij zullen er alles doen om middelen te vergaren, omdat wij ernaar streven om zo hoog mogelijk te eindigen. Maar hoe hoger je gaat, hoe meer de kosten stijgen". Giskus benadrukt er alles voorover te hebben om hoger op te komen.

  Ïs het realistisch om te vragen voor de komst van SuriProfs? Er is geen geld.Of heeft iemand informatie, dat de kosten voor deze jongens betaald zullen worden door sponsors als bijvoorbeeld Nike,Adidas of een onbekende filantroop? Of moet de Surinaamse overheid dit bekostigen? Moet de regering overgaan tot een VoetbalPaspoort verstrekking, als er structureel niet vooruit wordt gedacht door de SVB? Zal een VoetbalPaspoort de redding zijn? Het Bestuur geeft aan dat ze geen kontakten kan leggen en ook niet kan onderhandelen. Ze kent zelf haar eigen voetbalomgeving niet en spreekt overwegens Nederlands en Engels (op Zuidamerikaanse bijeenkomsten).Is dit wat clubs met een verleden van meer dan 60 jaar, zoals Transie, Vorie, Leeuw en Bienhood, zich laten aanmeten in 2011? Duidelijk wordt ge-etaleerd en ook hier in de discussies, dat er een NEDERLANDSE LIJN gevolgd moet worden.Waarom? Als de SuriProfs het voetbal willen redden, vraag ik hun een intentieverklaring, waar men afziet van declaraties. Als bijvoorbeeld 5 Suriprofs Voetbalmiljonairs betaalde voetbalscholen neerzetten als investering, zou dat een hulpmiddel zijn. Vele zeggen, dat wij talenten hebben. Laten ze hun woorden omzetten in daden. Dit 'paspoortgevecht' brengt ons nergens.Het Bestuur moet maar nu eindelijk een vergunning aan vragen voor een officiële SURINAAMSE VOETBAL LOTTO & TOTO. Dit zijn belangrijke zaken, die een goed bestuur allang had moeten regelen. Of moet er weer worden overlegd met de Zeister heren? Intussen heeft CONMEBOL antwoord gestuurd op de vraag over het lidmaatschap van SU & GUYANA. de tekst binnenkort.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Sinds de moord op Andre Kamperveen is het voetbalniveau onvoorstelbaar gedaald naar een genante peilloze diepte.

  Alles is na 1980 kapotgemaakt, afgebroken of gesloopt.

  De briljante voetbaljaren (1950 t/m 1979) zijn vervlogen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wjin zijn toch een honkbal land jaja vaandag heb ik 50 eurotjes gewonen van een dome surinamer hij zei het dat ze 5 - 0 gingen winnen jaja .Dominican power

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ken de voetbaljaren '50 nie; maar met een gedegen kruiwagen en wat meer een aai op de bol, waren de jaren '80, met jongens als Doest, Kotszorg, Ramrouch, Simson, George, Letnom, Rigters, Klinker, Grando, Garden, Grifith, Francis, Sabajo, Miller, Westfa en noem ze allemaal maar op, anders verlopen.
  Soms werkt zekerheid, vastigheid, betoverd!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Surinamers, Surinamers, Surinamers! Vandaag is 12 okt 2011 !

  Ik heb geschreven op 28 september 2011 11:03! Dit!

  Suriname en Curacao tellen al lang niet meer mee in het voetbal. Die twee landen zijn heel erg achteruit gegaan in het voetbal. Suriname en Curacao speelden vroeger redelijk goed voetbal, maar nu kunnen ze niet eens meer van de Dominicaanse Republiek winnen. Diep triest!

  Voetbal is een hobby geworden voor de bestuurders van die landen.

  De Cricketlanden hebben nu voor het zeggen wat voetbal betreft in het Caraibisch gebied.

  Kijk naar Antigua, zij willen iets bereiken in het voetbal ! Hun leiding werkt hard om dat te bereiken!

  Sterkte Suri's,
  Anti22 !
  28 september 2011 11:03

  Antilliaan !

  BeantwoordenVerwijderen
 12. waarom wordt er niet verplicht spaanse en portugeese taal gegeven op de surinaamse scholen, omdat su in een zuidamerikaanse wereld deel ligt??? dan heeft het ook meer zin als je op Zuidamerikaanse bijeenkomsten bent!! en GEEF AUB voetbal paspoorten!!! want er is geen land ter wereld die niet speelt met de beste jongens!! zelf brazil met eens terke competitie en 160 miljoen !! inwoners, speelt met jongens van buiten hun eigen competitie als die beter zijn, dan waarom su niet!?!?! landen spelen zelf met jongens die niet eens van hun land komen maar net daar 3 jr voetballen (geneutralisseerdde speler, senna van spanje is brazilaan , aurellio van turkeij is brazilliaan,)dan heb ik het niet eens over jongens die daar zijn opgegroeit zoals een ozil va duitsland!!dus vraag jongens met suri roots om uittekomen voor hun land, met alleen reiskosten vergoeding, en met deze torie ,komt su iedere wk ,omdat in de carribean poul en de midden amerika poul moet su zich naast amerika en mexico gewoon bij de eerste 3 eindigen in de finale poul?!! met de boy's van tata en de allerbeste van su!! de meeste verdienen genoeg om geen premie te hebben en ze zijn op een wk verzekerd en in het nederlands elftal niet omdat ze kiezen voor hun eigen jongen als het kan, nu stat alleen elia er in als invaller, dus eigelijk alleen van der wiel want de jong zit nu voor stroopman,.
  en sport is de beste commercie voor een land, men krijgt meer toerisme en de status vand e surinamer gaat omhoog in de wereld als je goed presteerd op een wk als land, en dan gaan de deuren indirect meer open voor surinamers ook op de werkvloer en de saamhorigheid wordt sterker onder elkaar, WANT WIJ SURINAMERS HEBBEN GEEN TROTS VOOR ONS ZELF, WEL INDIVIDUEEL MAAR NIET DAT WIJ SURINAMERS ZIJN!!
  en met alle respect voor dominicaanse replubliek ! maar dat is een honkbal land!! mag je niet van verliezen, dat is net als of wij surinamers winnen met honkbal van dominicaanse replubliek, dan is dat ook een regelrechte schande !! kijk waren wij nou van kazaschtan ofzo dan heb ik er vrede mee maar wij hebben over al jongens spelen in top competitie en dan zit de bond te slapen is gewoon zonde !!! jammer dat jongens als seedorf die 2 miljoen amerikan dalla !! aanbood werd weg gewimpeld !! om te helpnen..en dean gorre en boogi en humberto tang die bikkelen om su te mogen helpen ,niet worden accepteerd , echt sukkels die gasten van de svb.!!! die 2 partijen tegen el sal,...is kansloos su moet 2 keer winnen , is bijna onmogelijk en met de boy's van tata was het een makkie...zo zieje een werled van verschil,..en het mooie is als wij met die boys van tata iedere keer plaatsing zouden hebben voor een wk en een gold cup(de variant van een EK voor de carribean)wat moet kunnen want su hoort gewoon bij de top drie van de carribean en midden amerika en ook zelfs bij de top 4 van zuid amerika!!dan gaan er vanzelf scout naar su om daar te kijken of ze geen talent kunnen wegkaapen die niet zo duur zijn als die boys van tata of voetbal scholen openen,!! sowieso snap ik niet dat ajax en feyenoord scholen openen in zuid afrika of ghana??,..hoeveel surinamers zijn er geslaagd in nederland ?? en hoeveel surinamers ?? dat bedoel ik 3 keer dan ga je toch juist een school openen in su en niet in ghana of zuid afrika ??alleen al voor de taal barriere is het makkelijker..

  BeantwoordenVerwijderen
 13. sowieso snap ik niet dat ajax en feyenoord scholen openen in zuid afrika of ghana??,..hoeveel surinamers zijn er geslaagd in nederland ?? en hoeveel ghaneesen en zuid afrikanen ?? dat bedoel ik 3 keer dan ga je toch juist een school openen in su en niet in ghana of zuid afrika ??alleen al voor de taal barriere is het makkelijker..

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Goeie opmerking van je:
  sowieso snap ik niet dat ajax en feyenoord scholen openen in zuid afrika of ghana??

  Mijn antwoord;
  Dat vroeg ik mezelf ook, waarom doen de Nederlandse clubs dat in Curacao of Suriname?

  Ik dacht waarschijnlijk willen Nederlanders niks te maken hebben met Antillianen of Surinamers! Maar wel gebruik maakt van de Anti of Suri talenten in Nederland.

  Antilliaan

  BeantwoordenVerwijderen
 15. ohj aik weer , de zelfde boy van de vorige twee berichten , WAAROM IS DE NUMMER 1,2 EN 3 TOPSCORDERS VAN SU , niet in de selectie opgenomen ?? vindt je het gek dat we met moeite winnen van cayman en niet zolas el sal, met 4-0 ?? kan iemand mij dit uitleggen ~!!!!???

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Het is gewoonweg een regelrechte schande om te verliezen van een honkbal/baseball land waar voetbal helemaal geen nationale sport is!Hoe diep moet je wel niet gezonken zijn!We staan nu ter schande voor de rest van de CFU landen.Tja,met zo'n ezels mentaliteit van het bestuur en met een coach die er een complete puinhoop van gemaakt heeft,visieloos,geen daadwerkelijke toekomstplannen,dan kan je er op rekenen dat we spoedig op het nivo zullen eindigen als Montserrat die als het laagste van het laagste staat.

  Unasur,hoe denk je Suriname ervan te kunnen overtuigen om zich bij de CONMEBOL aan te sluiten?

  BeantwoordenVerwijderen
 17. ja oenasur ? en wat is het voordeel hiervan jongens als suriname zich aansluit aan conmebol?

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Dat we nu dit moeten doorstaan,heb ik sinds juli/augustus zien aankomen en daarom meerdere malen geschreven dat we niet als 2e zullen eindigen.Waarom?omdat El Salvador en de Dominicaanse Republiek gewoon een goede voorbereiding hadden en wij niet.De SVB heeft zijn huiswerk niet gemaakt wilde ik altijd zeggen,want terwijl de andere landen bezig waren met de voorbereidingen,hadden wij onze selectie nog niet eens klaar.En als Stefano zegt dat we het zelf kunnen en Somai zegt dat we niet onder doen,mooi en prima praatjes,maar TAP A VELD E TERI EN AI TAKI PE UNU DE.Ik heb eerder gezegd dat we moeten oppassen voor Zelaya van El Salvador en voor het middenveld van de Dominicaanse Rep,maar de spelers en trainer met hun grote mond die zeggen dat de beslissing tussen Sur en Dom moet vallen.NEVER.Achterlijk zijn wij om dat te zeggen.De Dominicaanse Rep heeft de weinige profs die ze in het buitenland hun brood verdienen erbij gehaald en de voorzitter bleef maar kletsen dat we moeten geloven in eigen kunnen.Mensen die geen verstand hebben van het hedendaagse voetbal kraaien dat uit.Meneer Giskus en SVB,ga direct weg.Jullie voldoen niet meer aan de gestelde eisen.Jullie zijn verantwoordelijk hiervoor.Kenneth Jaliens en staf,ga direct een stapje terug.Dit is gewoon een grote SCHANDE.Laat trainer Deyl AUB doorgaan met zijn werk en zijn karwei afmaken.REGERING,U bent ook verantwoordelijk,DNA,Minister van Sprtzaken.....President.....Ik zag u niet in het stadion of wel?SCHANDE,SCHANDE,EN NOGMAALS SCHANDE.WE PROTESTEREN VANAF VANDAAG.VANAF VANDAAG KOMT HET VOETBALMINNEND PUBLIEK HET AK STADION NIET MEER IN.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. KLOPT de nederlanders willen alleen gebruik maken van ons talent, maar niks met ons(antiliaanen en surinamers) te maken hebben als het ff kan in nederland.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. He jongens als wij D.R een honkbal land zijn waarom was onze stadium vol en van jullie niet?

  BeantwoordenVerwijderen
 21. wij kraken jullie niet hoor, hebben juist respect dan een honkbal land won van een voeTBAL LAND.
  maar jullie een vol stadion ?? julllie hadden niet eens een stadion !! gewoon een amateur veld met geen tribune hoor wat ik zag ...hahaha
  en ook geen hond aan de kant stond er .!!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Kijk,het zou nog enigzins te verkroppen zijn als we met een verlies van bijvoorbeeld 4-1 tegen El Salvador hadden verloren (wat trouwens straks toch wel zal gaan gebeuren),gewoonweg om de dood simpele reden dat El Salavdor een betere team heeft wat in ALLE opzichten superieur is aan dat van de Natio!Maar dat je met vreselijk veel moeite van Cayman Eilanden wint en vervolgens tegen een baseball land met 1 tegen 3 verliest,is zo schandalig tot op het bot toe!!!!

  Wat is dat toch met die bestuursleden van de SVB,keer op keer word ons land aan de schandpaal genageld,en dan elke keer die smoesjes van eigen kunnen en meer van dergelijke onzinnige uitspraken wat totaal geen zoden aan de dijk zet.Het begint zo langzamerhand echt strond vervelend te worden,je vraagt je af waarom we nog eigenlijk mee doen aan zulke wedstrijden,het werpt keer na keer GEEN vruchten af!Heeft men bij de SVB wel gekeken hoe Guyana,Antigua en Barbuda,Dominicaanse Republiek te werk zijn gegaan?Willen we dan in Suriname steeds verder achter en achterlijk blijven op de rest?Mijn hemel mang,zelfs Antigua,zo'n klein eilandje dat veel minder inwoners heeft dan Suriname,nog minder middelen heeft en kijk hoe sterk ze zichzelf hebben gemaakt!Dit is toch een aanfluiting op het Surinaamse voetbal????Zelfs Curacao dat ondanks ook zij grote verliezen hebben geleden,ze duidelijk hebben geleerd wat en waar aan te pakken wat resulteerde in een gelijke stand tegen Haiti (2-2).Als wij tegen Haiti gevoetbald zouden hebben,hadden we waarschijnlijk met zo'n 5-1 verloren!!!

  Ik ben diep teleurgesteld in Jaliens,Giskus en de hele bende die ons voetbal totaal naar de afgrond helpen!Straks zullen we niet eens meer in staat zijn om van welk ander lager gekwalificeerd land in het Caraibisch gebied te winnen als dit zo doorgaat met dat koppige beleid van de SVB.Dit is wat je krijgt als je denkt het zelf te kunnen en denkt dat je alle wijsheid in pacht hebt zonder te willen leren van andere landen die het wel beter doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Niet alleen jullie maar ook el Salvador zeggen steeds honkbal land .als ik goed begreep is op dit moment het wk honkbal in panama en D.R is al lang uitgeschakeld dus honkballand ? Het heeft te maken met voorbereiden .onze D.R team heeft Zo uit mijn hoofd 8 sponsers en een fanatieke aanhang dat helpt

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Was ons Su maar honkbalkampioen, daar is goed boterham aan te verdienen..blijkbaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Aan de Dominicaan hierboven,wij beseffen terdege de belangrijkheid van sponsoren.Dat is ook een van de kernpunten die de Surinaamse voetbalbond mist!Kijk,het probleem van sponsoren had allang opgelost kunnen worden,ster speler Clarence Seedorf had een aantal jaren geleden Itialiaanse en Braziliaanse sponsoren geregeld + een geld bedrag van 3 miljoen euro om te investeren in het Surinaams voetbal.Het enige wat hij er voor vroeg was een klein beetje mede zeggenschap in het bestuur!Echter,de uilskuikens van de SVB hadden zijn aanbod AFGEWEZEN!!Ja,dan hoe wil je groeien,het zou misschien zelfs niet eens nodig zijn om onze buitenlandse spelers in te schakelen aangezien Clarence grootse plannen had met Surinaamse voetballers in het land zelf.De Dominicaanse Republiek heeft eigenlijk een belangrijke boodschap achter gelaten aan het adres van Suriname.Wil je succesvol zijn,dan dien je een aantal kernzaken serieus in acht te nemen.Doe je dit niet,dan blijf je het onderspit delven!En hoe dan ook,DR heeft dit gewoonweg dik verdient door uitmuntend te winnen van Suriname!Verder hoeven we er eigenlijk geen woorden om vuil te maken,het zijn een stelletje uilskuikens daar bij de SVB die totaal geen beleid en visie hebben,daarom is dat voor ons steeds water naar zee dragen!
  Ik kom vaak op verschillende voetbalforums,en iedere keer word mij de vraag gesteld door fans van andere landen,"How come Suriname doesn't use their players from international prof competitions????How stupid can you be!En steeds moeten we dit aanhoren!De Caraibische landen + de midden en noord Amerikaanse landen en haast geen enkel ander Zuid Amerikaans land van de CONMEBOL confederatie gebruikt alleen lokale spelers!Wij zijn de enige domoren die dat niet doen!

  En voor sommige Surinamers die hier zeggen "Wij kunnen dat op eigen kracht",ik zou zeggen,ga eens een praatje maken met die Barbadianen,Trinidadianen,Jamaicanen,Mexicanen,Costa Ricanen,en jullie zullen van hen allemaal hetzelfde antwoord krijgen!Ze weten allang dat zo'n achterlijke instelling die Suriname anno 2011 nog steeds heeft,GEWOONWEG NIET WERKT!Wie daar niet aan wil,wel dan moet je ook niet verbaast zijn dat Suriname het nooit ver schopt en elke keer op elk belangrijk kwalificatie toernooi verliest!Er zijn al verschillende Surinaamse voetballers die in hun hoogst eigen persoon AANGEGEVEN hebben dat ze beseffen dat wanneer zij ooit voor hun land mogen uitkomen,zij geen al te hoge eisen zullen kunnen stellen aan de Surinaamse Voetbalbond aangezien die maar weinig gelden en de middelen heeft om de eventuele bijkomstige zaken te bekostigen!Ze zouden het al een hele eer vinden om voor hun land of het land van hun ouders voor uit te komen!Trouwens,enkele van deze profspelers heb ik zelf gesproken,zij weten terdege hoe het er voor staat bij de SVB!En buiten het feit om dat ze er trots op zouden zijn,willen ze ook de kans hebben om op een WK te schitteren,wat misschien anders niet mogelijk was in het Nederlandse Elftal!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Ik heb me altijd afgevraagt waarom de Surinaamse bedrijven hun verantwoordelijkheid niet nemen t.o.v. van het voetbal.Lanti,Staats olie,kirpalanies,suralco,gum air,surinam airways en een hoop meer,ze maken per bv miljoenen per jaar winst en er word zeer weinig tot niets gesponsord aan het voetbal.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Hebben jullie Zo veel bedrijven? Dan moeten jullie het voorbeeld nemen van ons en al die bedrijven onderdruk zetten .een goede voorbeeld was brugal een bedrijf in rum we zeiden als jullie ons sport niet sponsert koop we geen brugal meer .en tegewoordig sponsert niet alleen voetbal maar ook anderen sporten. Jullie moeten wel Samen voor vechten ...

  BeantwoordenVerwijderen
 28. is Jaliens Nog niet ontslagen mensen,,,ik zou een gat in de lucht springen als dat zo was,,zou Dijl het moeten overnemen en een paar andere gasten selecteren,,,,,,Limon ,vlijter, maasie,

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Natio Fans, er zijn 3 landen op de wereld, voor zover ik het heb kunnen nagaan, die buiten hun geografische grenzen voetballen: SURINAME, GUYANA en ISRAEL. Het grootste gedeelte van de landgenoten denken nog steeds dat wij in het CARAIBISCH GEBIED liggen, maar dat zegt de wereldkaart niet. Toetreding tot CONMEBOL is waar je thuishoort, als ZUIDAMERIKAANS land. Of het grondgebied Suriname moet verhuizen naar de CARAIBISCHE ZEE. CYPRUS en MONACO doen mee in EUROPA en niet daarbuiten. Als SU elk 2 jaar aan een TOP-TOURNOOI (copa america met opzet in kleinletters) kan en mag meedoen, dan kies ik hiervoor. De grote sponsors zullen hoe dan ook komen. De totale voetbalnatie kan zich elk 2 jaar voorbereiden op dit groot toernooi. Wat dacht u van het reclamebordje: SURINAME - CHILI of SURINAME - PARAGUAY? Of kiezen we voor Suriname-Antillen? Het besluit van 1934 om CARAIBISCH te voetballen was politiek. Intussen heb ik in mijn leven genoeg meegemaakt met het EUROPEES denken en het is net een BACTERIE die vernietiging brengt.Natuurlijk zal de EUROPESE MIND zeggen, dat wij een pak slaag zullen krijgen in dat toernooi als tegenargument.Op eigen kracht is nooit slecht. Alleen zij die zichzelf helpen, worden geholpen.In deze discussies probeer ik tegenwicht te bieden voor een steeds terugkerende oproep om SURIProfs, die wel elk jaar SU aandoen, veel zeggen, maar niets praktisch doen. Daarom hulde aan SEEDORF, de man aan wiens organisatie in PARA-SUINAME, ik graag mijn medewerking aan zou willen verlenen, omdat het uitstraalt wat het is: GOED ORGANISEREN en GEEN POLITIEKE SCHOOL. Het voetbal van de jeugd is op een goed niveau en kan met buitenlandse kontakten opgevoerd worden. Wat mij is opgevallen, dat de jonge spelers nu al laten zien, wat het is om collectief met elkaar te voetballen in een team. Hier kan ik zien, dat er een idee achter zit. Het zal me niet verbazen als een team uit PARA straks de competitie verovert. Of zal daar de eerste goed gerunde betaalde club ontstaan?

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Natio Fans, blijkbaar mag ik niet teveel zeggen, want mijn vorige bericht is weg. Ik ben niet anti-suriprof, maar ik weiger te erkennen, dat een ander mijn probleem moet oplossen.Het resultaat van Natio zal niets veranderen aan een structuur die vastzit.Het bestuur heeft ook de zaken overgenomen en iedereen daarvoor. Ik zoek geen politieke oplossing of schuldigen, maar geschiedenis is je draaiboek voor verandering. CONMBOL geeft je de kans om elk 2 jaar aan te treden met toplanden. Sponsors zullen je niet negeren.Je bent waar je thuishoort, al praat je Nederlands. Wij kunnen veel meer van hun leren, dan van het Caraibisch gebied.Een keer de WK halen, is geen garantie voor een tweede keer. Copa America wel. Hier heb ik het bericht toen geplaatst, waar de FIFA aangaf dat Caraibische aansluting in 1934 (politiek) is beslist. SU heeft tot vandaag gen enkel officele interland gespeeld tegen een ander Zuidamerikaans land. Dit zegt FIFA.Ik dizz SU niet, Never. Integendeel ben ik een databank aan het bouwen voor toekomstige contacten met Zuidamerika. Ergens moeten we beginnen met kleine nieuwe contacten. Zelfs info krijg ik over bereikbaarheid van locaties over de weg. Deze landen hebben goeie infastructuur, dus wat belet je. Busreis SU-Guyana naar Venezuela, om daar Ecuador te bespelen en Coloumbia. Waar te verblijven met je team op weg naar bijvoorbeeld Venezuela, zijn zaken die je krijgt doorgespeeld van contacten. Sorry, maar ik denk niet Europees en dat is blijkbaar mijn probleem.

  BeantwoordenVerwijderen
 31. alleen als een land betere spelers heeft dan gebruikt het jongens van het land zelf anders niet.,..dit is erg triest, gefeliciteerd DR!! en de regering en de bond houden niet van hun land zo simpel is het,...anders heb ik er geen verklaring voor waarom men niet gewoon met dubbele paspoorten komt, nog steeds die domme trots ...van nee die surinaamse nederlanders komen on niet uitleggen hoe het moet,..?!?! why not? als die surinaamse nederlanders het beter weten dan doe het...uiteindelijk gaat het om het feit dat we ons moeten plaatsen1 niks meer en niks minder!! jaliens,giskus stap op als jullie van ons land houden en please jaliens als Technisch Directeur ??? kom op ,...kees zwamborn(oud trainer va NAC) was daar om te helpen maar ging weg omdat su geen zin had om met het olympisch toernooi te deelnemen??? tja dan moet je vooralwachten tot alleen oefen wedstrijdjes spelen...en sowieso speelt su weining tot geen oefen potjes..??? snap dit niet,...door sport prestaties gaan de deuren open en wordt de saamhorigheid weer 1,..!! echt in november tegen EL S. wordt het een wedstrijd van" lach of ik schiet op doel" hahaha dat wordt comedy capers.!! wordt echt een "njang patu"voor die gasten,..en dat betekend dat wij in november dus als uitgeschakeld zijn in 2011, en dan moet het nog voor bijna de hele wereld nog beginnen om deel te nemen aan de kwalificatie.,,..!!! en kunnen wij weer 7 jaar wachten om een kans te wagen ....! echt triest diep triest...en dat terwijl wij op papier de spelers hebben die op een wk zelf een kwart finale plek kunnen halen!!
  was dit niet zo dan had ik er vrede mee...

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Australie had genoeg van Oceanie,dus vandaar dat ze nu zijn aangesloten bij de Aziaten.Voordelen?jawel.Biedt CONMEBOL voordelen?Jawel.Hiha,Lionel Messi,Ronaldinho,Luiz Suarez,Pizarro tegen Natio.Hiha.....dat zou geweldig zijn

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Hup hup Guyana,hup hup Antigua and Barbuda.hap hap hap,drom drom drom,dromen dromen dromen.Met dit bestuur gaan wij steeds blijven dromen.GA WEG BESTUUR

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Zuid-Africa heeft een blunder gemaakt en heeft niet kunnen kwalificeren voor de Africa Cup.Wel,de trainer stapte op.In Suriname zeggen wij,er is geen vuiltje aan de lucht.SCHANDE IN DIT LAND.En Marlon Felter,je moet je niet aangesproken voelen voor de vele kritiek.De kritiek is niet voor jou bedoeld,maar voor de SVB,voor de regering en DNA

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Mijn felicitaties aan de selectie v/d Dominicaanse Republiek.Jullie hebben die 1-1 thuis niet verdiend.De beelden die ik heb gezien geeft niet de juiste score,want jullie hadden die wedstrijd moeten winnen.Enfin,jullie hebben het goed gemaakt hier in het AK Stadion.Waarom hebben jullie de thuiswedstrijd niet in je grootste stadion met een capaciteit van 40.000 laten spelen.Tactiek,strategie?Jullie speelden ook goed tegen El Salvador hoor.Als jullie zo doorgaan,worden jullie volgend jaar CFU kampioen.

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Trinidad and Tobago speelde in het verleden hun thuiswedstrijden tegen Suriname ook buiten Port of Spain.In de hel van San Fernando,dus niet in het Crawford stadion.Guyana deed dat ook tegen Robinhood,helemaal in Linden.Tya,misschien moeten wij onze thuiswedstrijden spelen in het Ronny Brunswijk stadion.

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Jammer dat onze jongens niet in deze stadions hebben gespeeld in de Dominicaanse Rep.Estadio Felix Sanchez 27.000
  Estadio La Barranquita 20.000

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Suriname is verdeeld in 10 districten als je in elk distrikt 1 speler neemt
  hebben we een betere selectie maar ja.. als je niet voor intermoengtapoe, transvaal,wbc,robinhood speelt wordt je nooit geselecteerd. we hebben een kleurrijk elftal nodig,,, dan kunnen we het mischien halen..
  AFZ.PENDE TAKOEWOMIE

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Unasur,

  Kijk,je hebt in vele opzichten gelijk voor wat betreft de mogelijkheden die er zouden liggen voor Suriname als het land toe zou treden tot de CONMEBOL Confederatie.Daaraan durf ik niet te twijfelen.Maar de kans dat Suriname toetreed tot CONMEBOL,is hoogstwaarschijnlijk erg klein.Men zal denk ik allerlei smoesjes opwerpen vanuit het bestuur van de SVB om niet toe te hoeven treden.Want ik heb het idee dat de bende Giskus het wel best vind zo,hij krijgt z'n centen,we natten en pappen maar wat aan,we doen net alsof we wat voorruitgang boeken,we spelen maar wat tegen de abc eilanden ones a while,we laten wat coaches naar Nederland gaan,af en toe sturen we een coach weg om zogenaamd een opleiding als coach te volgen)en verder geen haan die er naar kraait.Zolang alles maar gezapig en waardeloos blijft,zijn er sommige figuren binnen het bestuur verzekerd van hun positie binnen de bond.

  Overigens vind ik het wel een beetje jammer waarom je je afvraagt dat wij steeds de Suriprofs erbij halen.Het is toch niet meer dan logisch dat de Surinamers zich gaan afvragen waarom we geen gebruik maken van onze kwalitatieve betere spelers in het buitenland?Hoezo Europees denken?Wij denken niet Europees,het is voornamelijk de SVB die Europees denk,niet wij zozeer.Dit gaat ons allemaal aan,het is een nationale Surinaamse zaak,en als we goed (voetballend) kader daarbuiten hebben,waarom zouden we daar geen gebruik van mogen maken.We moeten nou onderhand eens af van dat wij en zij mentaliteit!De sleutel tot succes is eenheid,en geen verdeeldheid!Nederland en de rest van Europa staat hier voor wat mij betreft buiten,omdat dit een Surinaamse aangelegenheid betreft,en als wij onze grondwetten willen veranderen,wat moet Nederland dan daartegen doen?Wij zijn een souvereine staat,en we kunnen en mogen als we dit willen ook onze mensen buiten de landsgrenzen om inschakelen,in het belang van ons land om het land op te bouwen!

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Anoniem poster 13 oktober 2011 12:16

  Je slaat de spijker op de kop!!!
  We zullen niet verbaasd moeten zijn als we een verlies lijden van 5-0 of 6-0 tegen El Salvador!Dus binnenkort harde billekoek voor Suriname,OPNIEUW haha.Kunnen jullie die kranten koppen nog herinneren van 2008?"Suriname krijgt billenkoek van El Salvador!".

  En ergens las ik een lachwekkend commentaar van Jaliens,Kenneth Jaliens zei in een pers bericht dat het team theoretisch in staat moet zijn om stand te houden tegen El Salvador...

  Tja,die Jaliens grappenmaker,hij moest volgensmij gedacht hebben van "ik zeg dit maar,want ik weet ook wel dat we keihard onderruit zullen gaan"

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Het is voor ons allemaal triest om te zien hoe onze natonale trost geruisloos onderuit gaat tegen een eiland als D.R.ik herhaal dat nog een keer,ALOEMA,GARDEN ,JAPA JU,WIEBERS,CHRISTOF,VLIJTER,LIMON,APANTA,PINAS,SASTROREDJO,FELTER,LUPSON.IK dacht dat jarliens met deze jongens door zou gaan aangevuld met een paar talenten als DRENTE,RIJSEL,PINAS en nog anderen, dus ik was benieuwd toen men jarliens weer als bondscoach heeft aangesteld en ja toen hij de selectie bekend gemaakt heeft was ik heel teleurgesteld in een man die zn trainer opleiding in Nederland heeft afgerond en nu een puinhoop van het Surinaams selectie maakt,hoe productiev is deze natio qua doelpunten ze zijn veroordeeld tot het scoren van 1 per westrijd,ik weet dat Winter niet opelijk critiek wil leveren op Jaliens beleid maar hij had een betere selectie verwacht,met deze natio ben je niet opgewassen tegen die midden amerikaanse landen,Zelaya ster spelers van EL SALVADOR sta op scherp,
  Soms denk ik om massaal gaan protesteren voor die suriprofs een keer in Denhaag,dit is echt een schande voor het totale Surinaams voetbal.BLAKA BOI.

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Kunnen wij niet een handtekening actie starten in Suriname en Nederland? Dit met als eis sportpaspoort voor Suriprofs, zodat ze voor Suriname kunnen uitkomen. De uiteindelijke verzamelde handtekeningen samen met een petitie aanbieden aan de President van Suriname, Voorzitter van de Nationale assamblee Suriname, de fractie voorzitters in de DNA en de Surinaamse Voetbalbond. Ik denk wel dat we duizenden handtekeningen zullen kunnen verzammelen! Ook in de petitie opnemen welke Suriprofs uit eigen wil bereidt zijn voor Suriname uit tekomen. Proberen waard!!!!!!!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Natio Fans,ik verlang ook naar het moment, dat wij een SU-Team kunnen bewonderen op een groot tournooi. Ik ben geen tegenstander van de SURI-PROFS, maar probeer duidelijk te maken, dat voor deze actie geld nodig is, om de profs te kunnen betalen. Waar moet het vandaan komen? El Salvador zou wel eens ten onder kunnen gaan tegen een 'getergde en bekritiseerde' ploeg, die ineens uit een heel diep dal moet komen. De spitsen van SU, zouden wel eens het verschil kunnen maken.Ik heb SU nog niet opgegeven.El Salvador ziet zichzelf al geplaatst. Mooie ploeg voor Stefano Rijssel om tegen te spelen. Ze werk bezorgen achterin, omdat ze toch een beetje bezorgd zijn. Je kan wel tegen ze scoren, ze zijn geen superploeg. SU verloor door concentratieverlies achterin, persoonlijke fouten, geen schande. Pas na beide wedstrijden een totaal balans opmaken en dan volop voorbereiden met U23. Als U23 zich plaatst wordt alles vergeten en vergeven. El Salvador Watch Out.

  BeantwoordenVerwijderen
 44. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 45. en ook al gaan wij door. via ELS. dan worden wij opgegeten door de finale puol met mexico en USA en consorten!!dus dan moet als nog het beleid veranderen, en de spelers moeten gratis spelen voor hun land eventueel eenr eiskosten vergoeding, omdsat een turk en ghanees xouden ook gratis voor hun land uit komen als die landen geen geld zouden hebben, tenzij die landen over hun rug geld zouden verdienn zoals bij TOGO gebeurde bij de vorige africa cup en wk in duitsland, kijk dan mag je weigeren maar anders niet ...de spelers van surinaamse komaf in tata hebben gem. 300000 op hun rek. staan!! daarom komen wij als natie niet verder omdat wij nie bereid zijn om te sterven voor het land als het moet....!!
  en toen natio op de cayman eiland aan kwamen was bedroevend, wel een witte polo met een suri logo, maar allemaal vershcillende spijkerbroeken aan en verschillende schoenen omdat men eigen kledij moest voorzien,..tja dan sta je al met 1-0 achter, dit moet gewoon een training pak zijn of kostuum, desnoods een neppe adids uit china een midimas ofzo!! daar heeft de regering wel geld voor,..aub echt dubbele paspoorten invoeren voor alle sport groepen, wij hebben voetballers van het 2de garnituur bv vermeer, waterman, gino ghoutinio, donk, jaliens, green, mulder, zuiverloon,tiendalli,donald,sno,castilion, narsing, urby emanuelson, bisewar,slory,prince rajocmar, koolwijk leroy george, douglas, overtoom, royston drente, trainers ten cate ,menzo, winter, gullit,..bv allemaal trainers die het gratis doen en thuis zitten op menzo na....
  kijk als venezuela 4de word op de copa america kan suriname met deze jongen 2de worden ,..ik bedoel welke topper heeft venezuela ?? geen en su heeft jongens die in top competietie spelen en dan noem ik niet eens de boys op die spelen bij hoffenheim, man city, juve, ac. milan ,ajax,psv,feyenoord,twente,
  dus gewoon inschrijven voor de zuid america poul,..kijk israel doet het voor de veiligeid en guyana heeft geen spelers van het nivo zuid americA....maar wij wel...dus gewoon rellen en staken totdat de regering overstafg aat en dan de beste voetballers die in su spelen op de bank doen dan heb je een lekkere selecao van 22 man!! en dan pak je soweiso de carribische poul iclusief mexico en USA breek je met de bovengenoemde namen....

  BeantwoordenVerwijderen
 46. Klopt sommige reacties ziet het systeem als "spam", die moet ik dan eerst goedkeuren voordat het op de website staat. Ik weet niet wat de oorzaak is, ik denk de lengte van de reactie.

  Zal ik er één verwijderen? Of zal ik je beide reacties laten staan.

  Het is trouwens ook beter om in volgende reacties een Naam in te vullen in plaats van Anoniem. Dit kan dan via het menu "Reageer als:" en dan "Naam/URL". De URL hoef je niet in te vullen. Dan wordt het ook duidelijker wie wat zegt.

  BeantwoordenVerwijderen
 47. ja verwijder maar de eerste Raj-G!! en klopt het is pretigger als mensen kunnnen reageren naar elkaar maar omdat er steeds een url werd gevraagd voel je gauw "anoniem" in! en ik keen al naar een andere naam maar steeds zag ik staan vul url in,..en dan weetje ook we bv steeds reageerd, want ik heb vaker gereageerd. En ik ga het nu meteen ff doen..thanks raj -G ook lekker dat jij nu op mijn opmerking reageerd zodat jij in kan springen bij eventuele calamiteiten..dope..!! keep on the good work...ik promoot ook jou forum bij andere surinamers of andere rassen die meer willen weten over onze team en denkwijze ervan..!

  BeantwoordenVerwijderen
 48. kan jij ook bij mijn reactie van 11:12 Boerleider zetten Raj-G ?

  BeantwoordenVerwijderen
 49. @Boerleider

  Ik heb je eerste reactie verwijderd. Ik kan de 'Anoniem'-gebruikersnamen niet wijzigen.

  Ben je overigens familie van oud-bondscoach van Suriname, Humbert Boerleider?

  BeantwoordenVerwijderen
 50. ja neef van mijn vader want mijn opa was de neef van de vader van Humbert.
  en ik denk dat niemand dit weet dat je bij naam/url jij eigen naam kan zetten...dus ik hoop dat men dit nu opvalt in ons bericht.!!
  ik denk ook dat humbert het beter zou doen dan jaliens...omdat hij weet dat je een bepaald systeem niet moet spelen als je de spelers er voor niet hebt..dus wijk af van een kansloze visie...

  BeantwoordenVerwijderen
 51. Halo surinaamse fans .ik ben dominicaans .mijn vraag is waarom gaan de jongens die in nl spelen gewoon voor zijn eigen land spelen dat heeft toch niets te maken met politiek .ik denk eerder dat surinaamse spelers geen liefde voor eigen land hebben

  BeantwoordenVerwijderen
 52. Even wat over sommigen die zeggen hoe de Suriprofs te betalen,

  Ik heb al eerder vermeld dat mocht het ooit zo ver komen dat wanneer de Suriprofs worden ingeschakeld,het absoluut onredelijk en oneerlijk zou zijn als deze profs geld zouden gaan eisen in ruil voor hun acties.De Surinaamse voetbalbond heeft nu eenmaal geen geld om al deze jongens te betalen!De Surinaamse profs dienen dat ook te beseffen.Het feit dat het al een hele eer moet zijn om voor je land uitkomen en dat je de KANS krijgt om in op een WK te verschijnen,moet zondermeer geldend zijn en niet zozeer de lust naar geld,anders ben ik bang dat dat een vervelende hindernis zal worden en dat willen we geen van allen.En om onze profs te selecteren,zou er eigenlijk een onderzoek gedaan moeten worden naar welke jongens de bereidheid zouden hebben om gratis voor hun land te spelen.Uiteraard moeten er wel goeie contracten worden opgesteld waarin duidelijk aangegeven word dat je als professionele Surinaamse voetballer hiermee akkoord gaat zonder daar iets voor terug te vragen.De SVB zal zich dan ook aan alle afspraken moeten houden,want als de bond door inschakeling van de Suriprofs bergen geld zou verdienen en dat geld bijvoorbeeld niet zou investeren in de bestaande projecten(bijvoorbeeld voetbal scholen,jeugd opleidingen,sportvelden,kosten voor onderhoud,verblijf en al dat soort zaken meer),dan zou dat natuurlijk hoogst onacceptabel zijn!
  Vele Surinaamse voetballers die in Engelse,Duitse,Nederlandse en andere buitenlandse profcompetities spelen verdienen zoals eerder gezegt zelf genoeg geld,en je zou als een Surinaamse professionele voetballer in eerste instantie niet op jacht moeten gaan naar geld.Als je beseft wat je VERANTWOORDELIJKHEDEN zijn ten op zichte van het land,dan zou de drempel ook niet zo hoog moeten zijn om uit te komen voor Suriname,want dat is waar we het uiteindelijk over hebben,dat je weet hoe de situatie er voor staat in het land zelf en je daar naar ook handeld op een gepaste wenselijke manier.Je kan onmogelijk van een land eisen dat maar een aantal zielen heeft van 500.000,dagelijks hosseld en struggled,je tienduizenden,honderduizenden zo niet miljoenen Euro's/SRD's betaald voor je optreden op het veld!Kan gewoonweg niet,dus zal je liefde voor het land en je toewijding BEPALEND moeten zijn voor de wederopbouw van ons voetbal!Dat is wat momenteel primair belanrijk zou moeten zijn,al het andere is secundair.Ik wil maar zeggen,we hebben genoeg jongens in het buitenland op het veld die in top clubs spelen,we hebben een mega grote lijst aan top voetballers,iets waarvan een land als Venezuela (met zo'n 25 MILJOEN inwoners!!!) vreselijk jaloers op zou zijn!Want als je hun spelerslijst na gaat,die is maar zeer mager.En bye the way,El Salvador lijkt een grote speler en natuurlijk kan je geen enkel land onderschatten,maar als je hun spelers vergelijkt met dat van onze profs,dan zijn ze ineens geen klap meer waard!Dit temeer omdat onze voetballers veel grotere namen en gotere top voetballers zijn dan zij.En zo geld dat voor heel wat andere landen meer!

  Het is dus nog steeds wachten op de Surinaamse regering,en eerlijk gezegt denk ik niet dat zo'n eventuele beslissing voor het verstrekken van sportpaspoorten en dergelijke op een korte termijn genomen zal worden.Blijkbaar heeft dat (nog) geen prioriteitin de DNA en heeft men andere zaken aan het hoofd.En hoogst merkwaardig natuurlijk,omdat sport en zeker voetbal sport indien de juiste mensen in het bestuur worden geplaatst,een soort van spin-off effect zouden kunnen hebben op de Surinaamse economie.Dus waar is de daadkracht van de Surinaamse regering?

  BeantwoordenVerwijderen
 53. Dominicaanse,

  De Surinaamse wet staat niet toe dat je een dubbele nationaliteit mag hebben.Door deze wetgeving,is het niet mogelijk om buitenlandse profs in te schakelen en hiermee snijd Suriname telkens in haar eigen vingers.Overigens zijn er genoeg Suriname profs die wel degelijk voor hun land zouden willen spelen,alleen maakt de Surinaamse wet dat niet mogelijk en dus zijn we telkens aangewezen op alleen lokale amateur voetballers.Dus heeft dat wel degelijk met de politiek te maken omdat diezelfde politiek er namelijk voor kan zorgen dat dat wel kan gebeuren,echter,onze regering heeft klaarblijkelijk andere zaken aan z'n hoofd,of hij is te bang,god mag weten waarom.

  BeantwoordenVerwijderen
 54. NL wereldkampioen honkbal ...Dominicaan

  BeantwoordenVerwijderen
 55. Wanneer start de handtekeningen actie?

  BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Surinaams elftal hard onderuit in eigen huis
Surinaams elftal hard onderuit in eigen huis
http://2.bp.blogspot.com/-vl0d_RonvHg/TpV8e5onr5I/AAAAAAAAAnU/eEXt7XyZcT0/s1600/Suriname%252C%2BDominican%2BRepublic%252C%2BCesar%2BGarcia%2B%25283%2529%252C%2BGiovanni%2BWaal%2B%25287%2529%252C%2BJohan%2BCruz%2B%25282%2529%252C%2BVoetbal%252C%2BWK-kwalificatie%2B2014%252C%2B11%2Boktober%2B2011.jpg
http://2.bp.blogspot.com/-vl0d_RonvHg/TpV8e5onr5I/AAAAAAAAAnU/eEXt7XyZcT0/s72-c/Suriname%252C%2BDominican%2BRepublic%252C%2BCesar%2BGarcia%2B%25283%2529%252C%2BGiovanni%2BWaal%2B%25287%2529%252C%2BJohan%2BCruz%2B%25282%2529%252C%2BVoetbal%252C%2BWK-kwalificatie%2B2014%252C%2B11%2Boktober%2B2011.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://www.natiosuriname.com/2011/10/surinaams-elftal-hard-onderuit-in-eigen.html
https://www.natiosuriname.com/
https://www.natiosuriname.com/
https://www.natiosuriname.com/2011/10/surinaams-elftal-hard-onderuit-in-eigen.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content