maandag 17 oktober 2011

Natio hervat voorbereiding op WK-kwalificatie


De nationale senioren voetbalselectie van Suriname (foto) heeft deze week na ongeveer een week rust de voorbereidingen hervat in WK-kwalificatieverband. Natio zal de nare smaak van het 1-3 verlies vorige week dinsdag in het André Kamperveen stadion tegen Dominican Republic moeten zien weg te krijgen. De volgende tegenstander is het sterke El Salvador de komende maand. Suriname moet dan tweemaal tegen dit land uitkomen. Een gedegen voorbereiding is vereist tegen dit Midden-Amerikaanse land.

Het Surinaams elftal kan zich geen verlies meer permitteren in deze fase. Plaatsing voor de derde ronde van de CONCACAF-regio is alleen mogelijk door twee overwinningen op El Salvador. Dit wordt geen makkelijke opgave voor de spelers, die keihard zullen moeten strijden voor de zege. Suriname had de tijdens de vorige WK-kwalificatiereeks voor plaatsing van WK 2010, El Salvador ook al als tegenstander. Natio werd toen beide keren verslagen. In Suriname won El Salvador op 10 september 2008 met 0-2 en vervolgens in eigen land op 15 oktober 2008 met 3-0.

Twee defensieve blunders en bovenal de vele onbenutte kansen kostte Suriname de belangrijke drie punten vorige week tegen de Dominicanen. Suriname zat dan wel beter op de bal, maar wist doelrijpe kansen niet in doelpunten om te zetten. Door dit verlies is de druk op de selectie nu groter geworden om langs El Salvador te komen.

Het is even kijken hoe Natio met deze druk zal omgaan. De selectie zal geen verandering ondergaan. El Salvador heeft na vier gespeelde wedstrijden de volle buit binnengehaald door alle ontmoetingen in een overwinning om te zetten (12 punten). Suriname staat momenteel tweede met uit vier gespeelde wedstrijden 7 punten. Dominican Republic staat nu derde met uit vier gespeeld 4 punten en Cayman Islands sluit het rijtje van vier af met nog geen enkel punt uit vier gespeelde wedstrijden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games