woensdag 5 oktober 2011

Jaliens wordt mogelijk technisch directeur SVB


Bij de Surinaamse Voetbalbond (SVB) worden er momenteel gesprekken gevoerd, waarbij bondscoach Kenneth Jaliens (foto: links, tijdens een cursus) als voornaamste kandidaat wordt aangemerkt voor het technisch directeurschap. Deze functie is volgens SVB-voorzitter Louis Giskus een aanbeveling van de FIFA-vertegenwoordigers, die onlangs in ons land het FIFA performance program zijn komen afwerken.

De SVB had aangegeven dit zo snel mogelijk te zullen implementeren. Volgens Giskus worden er nu gesprekken gevoerd en zijn zaken nog niet geformaliseerd.

Als Jaliens uiteindelijk wordt aangesteld als technisch directeur ontstaat er een nieuwe situatie. Er moet dan een nieuwe bondscoach worden aangesteld voor de nationale voetbalselectie, omdat technisch directeur en bondscoach zijn niet samengaan. De bedoeling is volgens Giskus per 1 januari 2012 zaken te realiseren.

De technisch directeur zal een beleid moeten uitstippelen ten aanzien van opleidingen, coördinerend optreden bij selecties, het in overleg treden met de bondscoach, mochten de coaches iets willen implementeren. De gesprekken zijn gaande, maar vanwege de drukte bij de verschillende selecties die zich voorbereiden zijn de gesprekken even 'on hold' gezet.

Ten aanzien van het aanwijzen van een nieuwe bondscoach zullen er naar mogelijkheden gekeken worden coaches naar het buitenland af te vaardigen om een opleiding te volgen. "Wij gaan natuurlijk eerst binnenshuis kijken alvorens naar buiten te treden", zegt Giskus. De coach, die zal moeten afreizen naar het buitenland, zal ongeveer tien maanden weg zijn.

Dat betekent dat heel wat zaken komen bij kijken zoals lesgeld, ticket en verblijf. Verder zal, als die persoon in dienst is van een bedrijf, zijn werkgever ook moeten meewerken. "Het kost enorm veel geld om een TC-1 opleiding te doen. Gelukkig is het bij Jaliens zonder te veel moeite gelukt", zegt Giskus.

Dit door eigen inbreng van Jaliens, de samenwerking tussen de SVB en de KNVB en de bijdrage van het Ministerie van Onderwijs die voor de tijd dat Jaliens uitlandig was zijn salaris uitbetaalde. Volgens Giskus had de SVB dit systeem eerder willen implementeren, maar vanwege gebrek aan financiën is dit niet van de grond gekomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games